The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2009, 15:59
Wygrywamy 2:0, gdyby Łobodziński dokładniej podawał prowadzilibyśmy wyżej. Nie rozumiem skąd te ataki na Pawełka, poza ta jedną akcją gdzie był faulowany robi co do niego należy.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.08.2009, 16:00
Komentarze z trubun słyszalne niczym na piątej lidze

"Sędzia, ręka była"
Odpowiedz cytując
pawel 9015
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 01.08.2009, 16:02
Oglądam ten mecz i komentatorzy zgodnie twierdzą że Kirm jest dzisaj bardzo słaby na boisku... ale ważne że wygrywamy 2-0
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.08.2009, 16:09
Lysy akurat Łobo zagrał fajny mecz, lepszy niż Diaz, Kirm.
Prowadzimy 2:0 to niech Maciek da w końcu zagrać młodym z ławki :/
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 01.08.2009, 16:25
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Prowadzimy 2:0 to niech Maciek da w końcu zagrać młodym z ławki :/
Dał... wpuścił Cantoro.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2009, 16:26
W tym sezonei młodzi sobie nie pograją, nie ma Pucharu Ekstraklasy, Puchar Polski raczej też.
Według Skorży musi być 3-0, 4-0, a w tym sezonei nie zanosi się na takie rezultaty.
A drugim ważnym powodem jest to, że my nie mamy zdolnej młodzieży , w Pucharze Ekstraklasy rok, dwa lata temu nie pokazali nic, przegrywając 5-0 ze Slaskiem
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 01.08.2009, 16:29
Mimo wyniku gra moim zdaniem bardzo słaba. Bezradny Ruch, dobrze że graliśmy dziś z tak przeciętnym rywalem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.08.2009, 16:29
Ja bym uznał tą bramkę Ruchu. Niech się uczy Pawełek
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.08.2009, 16:30
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Czy ja napisałem że ma ofertę? (sam się puknij w web)
No więc właśnie. Czemu do ch**a ma być myślami w Fulham?!

Pierwsza połowa bardzo dobra, druga słaba. Dobry mecz Łobo, Kirm dziś troche niewidoczny.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 01.08.2009 o godz. 16:36.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.08.2009, 16:30
Nie ma co narzekać. Są 3 punkty, bardzo ważne na przełamanie.
Nie wiem czemu wszyscy tak się przyczepili tego Kirma, będzie z niego pożytek, zgra się z drużyna, poczuje taktyke i będzie ok. Policzcie ile w sezonie meczy bezbarwnych miał zawsze Zieńczuk. Może lepiej policzcie te lepsze będzie łatwiej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.08.2009, 16:33
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co narzekać. Są 3 punkty, bardzo ważne na przełamanie.
Nie wiem czemu wszyscy tak się przyczepili tego Kirma, będzie z niego pożytek, zgra się z drużyna, poczuje taktyke i będzie ok. Policzcie ile w sezonie meczy bezbarwnych miał zawsze Zieńczuk. Może lepiej policzcie te lepsze będzie łatwiej.
Mało grają lewą stroną, bo przyzwyczajeni, że Zieniu się tam zawsze chował Ja Kirma uważam za klasowego gracza, nie powinniśmy żałować tego transferu. Widac, że lubi grac szybko i kombinacyjnie. A my lubimy pchać piłkę do przodu tempem lokomotywy.

Aha, Brożek faktycznie gra słabo. Coś od czasu tej kontuzji jakiś niewyraźny. Wcześniej grał z większym zebem i miał lepsze opanowanie piłki przede wszystkim.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.08.2009 o godz. 16:39.
..
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.08.2009, 16:33
Według mnie Skorża to taki Strachan. Trzyma się kurczowo żelaznej 11, zmiany przeprowadza późno i gra zespołu dość mierna i przewidywalna.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 01.08.2009, 16:34
Co do samego meczu to najważniejsze trzy punkty i nie ma co płakać ,ale nie wiem na co naprawde liczono w tym roku ,jeśli chodzi o awans do LM . Kirm słaby mecz, on mi bardziej pasuje do środka pola ,podwieszony pod Brożka bo widać ze lubi grać z klepy. Głowacki,Marcelo i Łobodziński najlepsi ,reszta bez rewelacji
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Pierwsza połowa niezła w Naszym wykonaniu. Dobry mecz Łobo, może wreszcie będzie grał na miare możliwośći. Najważniejsze są 3 punkty Pierwszy krok w obronie mistrzostwa wykonany
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

2-0, 3 pkt ,ale sam mecz, tak naprawdę nic nie pokazał, dalej nie można stwierdzić czy zespół jest gotowy do sezonu i walki o mistrzostwo, pisałem że Ruch w pierwszej połowie zagrał jak na sparingu, tylko że Wisła w drugiej zagrała tak samo.

Nic nie mam do Pawełka, ale nie stety pokazał po raz kolejny w tym meczu, że jest bramkarzem bardzo chimerycznym, potrafi popisać się niezłą paradą, czy wybronić akacje 1 na 1, ale potrafi tak jak dzisiaj zrobić bramkę z niczego( jak dla mnie Siejewicz na początku podjął dobrą decyzje i bramka powinna zostać zaliczona.)
Ostatnio edytowane przez igortsw : 01.08.2009 o godz. 16:40.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.08.2009, 16:35
Bardzo fajnie, że się w końcu przełamali i wygrali. Na polskim podwórku Wisła jest najsilniejszym lub jednym z dwóch, trzech najsilniejszych zespołów i taka satysfakcja musi kibicom póki co wystarczyć.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

haha wygrywamy a tu i tak krytyka
Was tez wku*wiaja Ci dziennikarze,te aluzje po meczu w rozmowie z naszymi zawodnikami odnosnie Estoni
.....
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

mecz nie był jakiś wspaniały liczą sie 3 pkt.
Ja czekam na powrót Garguły i Boguskiego.
Łobodziński dobrze zagral. I dobrze zagrali Marcelo i Głowa.
teraz kolejny mecz nas czeka.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2009, 16:36
Brożek totalnie bez formy. Niby mu zależy i chce ale nie idzie w ogóle. Kirm też słabiutko, dopiero pod koniec zaczął "coś grać". Za to Łobodziński dzisiaj bardzo fajnie zagrał i parę razy wypracował przewagę na skrzydle.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.08.2009, 16:36
Dobra pierwsza połowa, ważne 3 punkty. Mam nadzieję, że Paweł sie obudzi w końcu.
PS: Mam nadzieję, że ten skur*ysyn z c+ dzis pio raz ostatni stanął przed kamerą.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 01.08.2009, 16:38
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Skorża to taki Strachan. Trzyma się kurczowo żelaznej 11, zmiany przeprowadza późno i gra zespołu dość mierna i przewidywalna.
A kogo niby ma wprowadzać na boisko jak w dzisiejszym meczu miał na ławce 3 sensownych graczy?
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2009, 16:38
skeba napisał(a):Wyświetl post
Pawełek to klasę pokazał teraz, nawet jeśli mu przeszkadzał, to później załozył mu taką siatkę.
Parodia, że musimy mieć takiego bramkarza. To nie jest przypadek, że on takie kiksy popełnia.
Tak ale my możemy mówić i czekać może za rok Pawełek wybroni nam puchary i dam nam awans do Ligi Europejskiej lub Ligi Mistrzów . Włodarze , trenerzy wszyscy w niego wierzą bo to wielki golkiper !!!.
Ja się nie znam na piłce widocznie bo mam podobne zdanie jak ty. Gdbym był właścielem Wisły odał bym sprzedał go jak najtaniej jak to możliwe i kupił porządnego goal keepera .
Ogólnie mecz taki sobie ładna akcja przy 2 bramce ... oby tak dalej .
Borinho
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2009, 16:39
klasowe zespoły poznaje sie po tym jak nie są w najwyższej formie to wygrywają i tak było dziś.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.08.2009, 16:45
Przyzwoity mecz Wisły strzeliliśmy szybko 2 gole i pozamiatane,Ruch stracił motywacje do gry i mamy pierwsze 3 pkt .Trzeba zwrócić uwagę na bardzo dobrą gre Łobo,mam nadzieje że to będzie stały obrazek.A swoja droga to w typerze trafiłem idealnie pierwsze 3 mecze sezonu z wynikami i zwycięscami.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.08.2009, 16:45
Wynik pozytywny, ale jak na mecz po kompromitacji z Levadią i przegrany Superpuchar z Amicą to liczyłem na większe zaangażowanie. Na stojąco to się nie da grać panie Junior Diaz. Martwi też, że chwalony za waleczność w sparingach Kirm i na prawdę walczący w poprzednich meczach dziś już przespał prawie całe spotkanie. Mam nadzieję, że to tylko ten jeden raz Alvareza trudno ocenić. Ruch nie grał jego stroną, do ataku się raczej nie zapędzał.
Nie chcę tu wyjść na jednego z tych wiecznych narzekaczy ale na prawdę jestem zawiedzony taki przejściem koło meczu, w sytuacji gdzie drużyna musi odbudowywać zaufanie i morale. Trzeba było pobiegać te drugie 45 minut, wygrać 4-0 czy 5-0, bo Ruch był już chyba przemęczony sezonem i nawet za bardzo nie biegał, i by było inaczej. Ale nasi piłkarze woleli się nie przemęczać, albo nie mieli sił.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.08.2009, 16:49
Cytat:
PS: Mam nadzieję, że ten skur*ysyn z c+ dzis pio raz ostatni stanął przed kamerą.
W sensie ze kto ?
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2009, 16:49
Awe nie narzekaj lepsze to niż nic ważne że wreszcie po 3 meczach zainkasowal wreszcie pełną pulę w jakiś rozgrywkach . Dla mnie w tym momencie liczy się punkty a nie jakość o nią łątwo nie będzie .... ale ta akcja przy 2 bramce była extra i z tego meczu to zapamiętam oby to w tym kierunku szło.
Ogólnie odczucia mam tylko takie że brakuje nam snajpera drugiego ... o ile w lidze da się rozłożyć strzelanie goli na wielu zawodników to już w pucharach bez porządnych napastników nasze szanę maleją ... szczególnie jak ten jedyny jest jeszcze w słabej formie jak Brożek obecnie !!!
Ostatnio edytowane przez Borinho : 01.08.2009 o godz. 16:53.
Borinho
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.08.2009, 16:54
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
W sensie ze kto ?
Ten dziennikarz, który przeprowadzał wywiad ze Skorża, Niedzielanem i wyśmiewał sie z Alvareza.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.08.2009, 16:55
Wolę taką Wisłę która gra średnio i wygrywa niż tą z Estonii która ciśnie 90min, ma 6setek, 2 słupki a mimo to przegrywa.
W ogóle ta murawa w Sosnowcu jest beznadziejna i nie rozumiem kto ustalił taką godzinę na grę :/
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2009, 16:56
Wynik cieszy, ale trzeba uczciwie stwierdzic, ze gra z obu stron bardzo slaba.

Natomiast najbardziej martwi postawa Pawla Brozka. Wszyscy liczyli, ze z kazdym kolejnym meczem bedzie gral coraz lepiej, tymczasem predzej zaryzykowalbym stwierdzenie, ze jest coraz gorzej. Brozek tak katastrofalnie nie gral chyba nawet w okresie gdy zwalniano Petrescu. Wspolczuje mu, bo zdaje sobie sprawe z ogromu jego frustracji. To z pewnoscia nic przyjemnego, gdy pilka w momencie przyjecia odskakuje na kilka metrow, a sedzia raz po raz odgwizduje spalonego, zagranie reka czy tez faul.
Niejeden na jego miejscu blagalby o zmiane juz po 30 minut gry.
Oby jak najszybciej zaczal cos grac, bo inaczej grajac bez napastnikow z lepszymi przeciwnikami, o zwyciestow bedzie ciezko.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów