|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Swoją drogą, ktoś ewidentnie "dał dupy" przy planowaniu budowy naszego stadionu, że Wisła musi grać cały sezon na wyjeździe. Bez względu na rożne tłumaczonka.
Wszak Legia, też gruntowna przebudowa, przez cały jej czas gra i będzie grac przy Łazienkowskiej. Lech "wyprowadzi" się do Wronek tylko na kilka kolejek. Tam jakoś dało się to zorganizować, by drużyna na wiele miesiecy nie musiała emigrować. By mogła grac i walczyć o mistrza naprawdę "u siebie" Tylko u nas tradycyjnie, nie da się, nie można, nic z tego, klub na cały sezon won. Wisla jest najbardziej "poszkodowana" Paranoja. Mimo wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nie mógłbym bo D jeszcze wogóle nie zrobiłem, jest tylko ten fragment, który widać
)Tak, boisko jest co do centymetra w takiej odległości od trybun jak będzie w rzeczywistości. Wieczorkiem wrzuce rendery z widokiem z naroznika.
Ostatnio edytowane przez radekogi : 31.07.2009 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mógłbyś jeszcze strzelić widok gdzieś ze środka parteru dwupoziomowej, w kierunku murawy i linii bocznej, nie musi być widać przeciwnej trybuny.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Podpisó ni ma
|
||
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam pytanie, co to będzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sa to najnormalniejsze scianki ktore beda podpieraly elementy podlogi trybuny.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Właśnie też tak na początku myślałem, ale zmyliło mnie to że zawsze (za wyjątkiem wyjść na trybunę) zakładano poprzeczne belki na cała długość, tu jak widać po prawej stronie tych ścianek zamontowano krótkie poprzeczne belki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pytanko do wtajemniczonych, oswiećcie mnie- z tego co zauważyłem (podczas kilku "szpiegowskich" wizyt w Parku Jordana) pręty zbrojeniowe są skręcane ręcznie? Jeśli tak to współczuję tym co zbroją nowe C... Kilka tygodni temu przeklinałem płytę, którą zbroiłem w robocie, ale teraz wiem że to był pikuś w porównaniu z tym co trzeba związać na Reymonta...
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
będzie tam umieszczony podest z podwójnymi nożycami, który będzie opuszczany na 2,11 m z poziomu murawy, wydaje mi się, że posłuży on do "chowania" sprzętu typu walec, kosiarka aczkolwiek wydawało mi się, że to będzie raczej w trybunie zachodniej no ale innego zadania dla tego podnośnika nie widzę
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam takie pytanie o wymiar boiska.
Tutaj pisze że boisko będzie węższe o 5 metrów. http://www.stadionwisly.info/dane_te.../plan_stadionu obecnie 105x72 docelowo 105x68 Dlaczego? 68 metrów szerokości to jest standard? Bo innego powodu nie widzę. Między trybunami zachodnią i wschodnią jest przecież odległość 100m, od trybuny od krawędzi boiska będzie 17m. http://i32.tinypic.com/2zzjfqe.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Takie są wymogi dla stadionów klasy elite. Musi być o wymiarach 105x68
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
witam,mam takie male pytanko,pozyskujemy co chwile nowych sponsorow,czy ktos wie czy na nowym stadionie bede juz elektroniczne bandy reklamowe tak jak na wszytskich nowoczesnych stadionach czy dalej bedziemy mieli te stare bandy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
O, dokładnie, podbijam pytanie kolegi wyżej. I jeszcze sam chciałbym się dowiedzieć, czy jakiś telebim jest przewidziany na stadionie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I to chyba dwa, z tego co kojarzę to mają być umieszczone na D i E
ale niech to ktoś potwierdzi/zaneguje bo nie jestem pewien |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli nikt nic nie wie,czy te elekroniczne bandy beda?moim zdaniem mysle ze powinny byc a nawet nalezaloby zeby sie tam znalazly... a te telebimy maja wkoncu byc czy nie?...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze popraw ortografię, a po drugie kilka razy we wcześniejszym postach było to wałkowane, że mają być 2 [ słownie dwa ] telebimy.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm po zobaczeniu tego to już nie wiem, wygląda że jest telebim na C.
A coś o uszy mi się obiło, że mają być dwa telebimy - jeden na D i jeden na E Tak w ogóle co to jest tam po środku C na drugim piętrze? :o hmm wygląda inaczej niż pozostałe sektory
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 02.08.2009 o godz. 22:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
p.s. dla osób które ciągle mają jakies wątpliwości co do wyglądu stadionu i różnych spraw z tym związanych - ściągnijcie sobie plany stadionu, są dostępne, ponad 200mb plansz, na których zobaczycie wymiar każdego elementu co do jednego centymetra i nie będziecie już musieli doszukiwac się rzeczy na czarnobiałych przekrojach trybuny i wizualce która ma rozdzielczość 100x100
Ostatnio edytowane przez radekogi : 02.08.2009 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Gdzie są dostępne? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
własnie,gdzie konkretnie mozna znalesc te plany stadionu?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kiedyś ktoś pisał że szyby na D i E mają zostać zamienione barierkami(?) metrowymi wiadomo kiedy to ma nastąpić ?
Czytam temat regularnie i nie pamiętam żeby było to gdzieś napisane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A bandy reklamowe to raczej zależą od sponsorów. A na takie pytania to chyba jednak troszkę za wcześnie
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie. Sektor dla gości będzie w narożniku między sektorami C i E. Czy będzie jakieś ogrodzenie (siatka), czy znowu będą sektory buforowe (oby nie).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wszystko fajnie tylko nikt z was nie uwzględnia w swoich wizualizacjach obniżenia murawy o 80 cm. Nie wiem w jakim stopniu zmieni to widoczność boiska, ale warto by taką wizualkę pokazać.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|