|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Proszę bardzo, rzuć te 40 tysięcy skoro to taki pikuś.
Gdybyśmy byli Realem Madryt, to może byłoby to śmieszne. Ale 40 tys. € to półroczne pobory niejednego zawodnika w tym klubie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
royalmichel - Valencia próbuje wyjść z kłopotów w dość podobny sposób, jak robią to u nas. Kilku starszym piłkarzom wygasły kontrakty (np. Morientes), paru młodych wypożyczono (m.in. do belgijskiego Excelsioru), były też sprzedaże (Albiol poszedł do Realu za 15 baniek). Poza tym wygrali mini-turniej w Dortmundzie (z Borussią i Udinese), no i zagrają w LE. Trochę kaski za wszystko wpadnie.
Przekładając to na wiślackie warunki - u nas też już paru odeszło (chyba największa ulga po Dawidowskim, bo Baszczu i Zieniu przynajmniej grali), Cantorowi też wkrótce kończy się wysoki kontrakt. Bez sprzedaży Brożka raczej się nie obędzie, ergo - Bednarz jeszcze się przyda, jeśli jego działanie będzie pomocne przy łataniu dziury budżetowej. Dwa zakupy (bramkarz i napastnik) będą koniecznością - i na więcej ruchów nas nie będzie stać. Valencia podsunęła mi pewne pytanie (do forumowych znawców). Czy gdzieś w Europie w najbliższych tygodniach będzie się odbywał jakiś mini turniej, lub któryś z zachodnich klubów nie poszukuje sparingpartnera przed pucharami? Wiem, że po tallińskiej kompromitacji nie jesteśmy ciekawym rywalem, ale może... Wpływów do budżetu (za bilety, TV) trzeba szukać we wszystkich kierunkach, więc kilka telefonów z zapytaniem chyba nie zawadzi. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
jak już jest liga to kiedy my mamy grać taki turniej zimą można pomyśleć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pula nagrod to 3 miliony.Za zwyciestwo dostaje sie tylko milion.Reszta sumy to nagrody za zajecie np 1 czy 2 miejsca w grupie, awans do cwiercfinalu, polfinalu i finalu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Chodziło mi o czas, kiedy jest przerwa na reprezentację (we wrześniu)
Dobry pomysł, tylko czy z naszą zdziesiątkowaną (w obecnej chwili) kadrą bylibyśmy w stanie złapać "trzy sroki za ogon"? Jak dla mnie, to już samo wygranie PP byłoby dużym osiągnięciem. Mam nadzieję, że jak się wszyscy wyleczą, będzie ku temu większa szansa. Jednak i za samą ligę można sporo zarobić (wyższe miejsce = więcej pieniędzy). Nieskromnie marzę o tym, aby i sami piłkarze "raczyli" partycypować w kosztach ostatniej klęski (przynajmniej "rada drużyny" taką możliwość sygnalizowała). Wiem, fantasta ze mnie. Ten ciężki rok musimy tak przetrwać / przewegetować, przy okazji przebudowując drużynę. Oby tylko Bossowi wystarczyło cierpliwości, i ze złości nie rozsprzedał kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przy obecnym kursie EURO byłoby to 230 tys. Euro. Myślę, że przy obecnej 'dziurze budżetowej' (śmieszy mnie to pojęcie) taka kasa też by się przydała.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
chcecie sprzedac Pawła? to kto nam pozostanie ?! Piotrek ... i tyle.
kupcie jakiegoś młodego utalentowanego napastnika z warunkami, wysokiego, skutecznego z nizszej ligi i niech się uczy, niech gra trenuje i za 2-3 lata bedziemy mieli z niego swietny pozytek - boguski i blaszczykowski sie sprawdzili |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
wisła jak sprzeda Brożka teraz to bedzie jedna wielka porażka chyba że pan Bednarz sprowadzi napastnika lepszego od Pawła, a w to raczej wątpie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jak Cupiał ma olej w głowie to owszem powinien sprzedać Brożka. Ale zamiast niego musi kupić Brożka z przed 3-4lat(czyli piłkarza o podobnym potencjale). Nie ważne czy wyda 400tys Euro czy 1mln Euro. Czy to będzie Stauni czy inny piłkarz. Za 1mln Euro powinno się drugiego młodszego Brożka znaleźć. Cupiał też jest winien tego stanu rzeczy pucharowego i w ramach rekompensaty i w celu budowy drużyny pod nowy stadion powienien do kasy z Brożka coś dorzucić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zgadzam się z Selene choć to nierealne ;p wzmocnienia tylko darmowe albo prawie darmowe to wina polityki klubu i przykazań pana Cupiała: za darmo ale mają być efekty. Mam nadzieję, że coś to Cupiała nauczy. Sprzedać Diaza i Brożka, kupić 3/4 zawodników (lewy obrońca, bramkarz, 2 napastników). Ze sprzedaży około 3,5 jak nie 4 miliony euro, za zawodników maks półtora, jakby nie patrzeć bylibyśmy na plusie o 0,5 miliona xD
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Ejdzbiol : 28.07.2009 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie wczorajsze spotkanie Cupiała z "radą" drużyny Brozek,Sobolewski(dlaczego nie Głowa?) jest jasnym przekazem ,ze będą sprzedani.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a kto ich kupi po takim meczu jak z Levadią ? teraz to śrubki można za nich dostac jak za Clebera i kto za nich miałby przyśc ? Pewnie za Sobola bedzie grał Mauro a za Brozia do przodu pójdzie Mały a za Głowe wskoczy Jop.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Naiwni jesteście. Ktoś żuci wam plotę a wy łykacie jak pelikany...Chyba logiczne żeby podreperować budżet to trzeba sprzedać jakiegoś topowego albo młodego zdolnego gracza na którym się zarobi z 1,5 - 2 mln Eurasów. U nas takich szukać ze świecą ale Paweł Brożek, Mały, Marcelo czy Junior Diaz (może jeszcze jak grał to i Boguski) są do sprzedania za wymienione kwoty.
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
dałem plamę oczywiście "rzuci" nie "żuci". Dyslektyk ze mnie ;P
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Raczej nie bedzie wyprzedazy. Na pewno nie w tym oknie, gdzie co najwyzej pojdzie Pa Bro. Dopiero w zimie mogą więcej grajków wytransferowac, ale do tego czasu nasz "nowy dyrektor sportowy" musi znalezc zastepcow . ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a mnie ciekawi co znaczy to zdanie, ma ktos pojecie?
Cytat:
Mnie to sie marzy wywalenie Kazimierskiego a i zeby pion odpowiedzialny za transfery tworzyly wiecej niz 1 osoba (Bednarz), taki Mielciarski - koleś wie ze u nas w PL sa talenty w nizszych ligach i trzeba je szukac i sciagac, bo Bednarz to najwyrazniej o tym nie wie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Mozna wywnioskować po tym co napisałeś,że Mielcarski to mega spec od młodych grajków. A Bednarz to nemo w tym temacie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|

|