|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Oby nie wrócił dawny Paweł "chybił - trafił " Brożek
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Myślę, że [przy obecnej sytuacji moderatorzy pozwolą na wielkie OT w tym yemacie, bo przecvież forum musi żyć:]
Szczerze to chyba trochę szkoda, że Lech nie jest tym superklubem, który mógłby wprowadzić Polskę na salony. Jest to typowy średniak jak my. Tylko należy się zastanowić, w czym jesteśmy tacy mocni, kto taki z drużyny jest tą 'gwiazdą'? Szczerze to wydaje mi się, że to chyba jeszcze zaciąg wiatru "ze starych dobrych czasów" (Parma, Schalke etc). Mam nadzieje, że wkrótce pojawi się to nowe powietrze do oddychania. A tak już konkretniej o polityce transferowej, to teraz naprawdę to w sumie dobry rok jest na robienie drużyny, która ma rządzić i dzielić na nowym stadionie od 2010. Czemu nie zakontraktować/wypożyczać paru darmowych graczy, licząc, że mogą się tam pojawiać i następni typu: Beto jak i następni typu Kuba...? |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W antyradio powiedzieli że Brożek w Fulham.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy w momencie jak Pawel odjedzie zostanie nazwany "szczurem ktory ucieka z tonacego okretu" -juz to gdzies bylo
A co do Pawla jeszcze.Widac ze jest juz chyba wypaalony i jedyne co go tu trzymalo ,to powalczyc o LM.Jednak w obecnej sytuacjii sam chce pewnie odjesc,ne widzac swojej dalszej roli w tym zespole. Jesli udalo by sie wynegocjowac z Fulham jakas fajna kwote (1,5 mln E?,ktos da wiiecej,tylko Ruskie maja w zwyczju przeplacac ,jak z Gorawskim Zreszta jesli mielibysmy jakiegos w maire rozgranietego napastnika ,ktory umie przyjac pilke ,zastawic sie i strzelic do bramki to dzis bylibysmy zupelnie gdzie indzie,nie wiem gdzie ale napewno przygotowywalibysmy sie do meczow z Debrecenem.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.07.2009 o godz. 22:43.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no w sumie czym sie rozniłoby odejscie Brozka od Franka ? ;>
ten pierwszy mniej zrobił dla Wisły, nie był kapitantem. tylko tyle. zostawić nas bez napastnika, randez vous. nie wiem skąd zwolennicy jego odejścia, nie widze nas w strzelaniu goli bez niego. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sprzedać Brożka jak najszybciej, po kontuzji stracił "błysk" z poprzedniego sezonu, a jak w najbliższych kolejkach pokaże nam że coraz bardziej zbliża się do swojej "dawnej" dyspozycji to nawet 1 mln euro za niego nie wyciągniemy.
Oczywiście w jego miejsce będzie potrzebny nowy napastnik, oby nie taki który potrzebuje 10 prób w meczu aby strzelic prosto w bramke. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie jestem za sprzedaza Pawla Brozka, natomiast jestem za sprzedaza Diaza.Pomocnikow mamy wielu , napastnikow NIE!Trzeba spojrzec ze w Lechu,Legii sa napastnicy ktorzy strzelaja gole.U Nas jest tylko Pawel.A szukanie na szybko napastnika mija sie z celem.Napastnik powinien byc przed sezonem.Kto bedzie dla Nas strzelal?Cwielong?Ilu zostalo nam napastnikow?
![]()
Jazda Jazda Biała Gwiazda...
Królewski klub nasza Wisełka... Wisła Rulez for ever!!!!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a kto ma grać w środku Cantoro ? Nie wiadomo, kiedy i w jakiej formie wróci, Garguła więc ze sprzedażą Diaza należy się powstrzymać.
Ta kadra, jaka jest teraz to minimum tego, co potrzebujemy. Sprzedaż kogokolwiek to wielki problem i walka tylko o środek tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uważam, że w następnym okienku Brożek powinien odejść, już nic więcej tu nie osiągnie.Do tego czasu trzeba kogoś sensownego poszukać i licze, że tak się stanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Brożek za 2,5 miliona z czego 500 tyś ma byc przeznaczone na nowego napastnika .
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
2,5 mln euro za dwukrotnego króla strzelców ? trochę mało... myślę że 3,5 mln euro to minimum i wtedy by można było wziąć i tego Węgra (bo pewnie on przyjdzie za te 500 tys.), bramkarza i można by się pokusić o jeszcze jednego napastnika (np. Micański)...
jeżeli 2,5 mln euro to prawda to będzie to porażka Bednarza i Wisły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|||
Lech: Lewandowski - 14 goli Rengifo - 9 goli Handzic - 0 goli W sumie napastnicy Lecha strzelili 23 gole Legia: Chinyama - 19 goli Paluchowski - 2 gole Grzelak - 2 gole Szałachowski - 0 goli W sumie napastnicy Legii strzelili 23 gole Wisła: Paweł Brożek - 19 goli Rafał Boguski - 9 goli Patryk Małecki - 5 goli Piotr Ćwielong - 2 gole W sumie napastnicy Wisły strzelili 35 goli Cały czas mamy tyle samo napastników, a Brożek nie ma żadnej oferty. Jednak ciekawa teoria, że Lech i Legia mają napastników którzy strzelają a u nas tylko Brożek. Chyba nie oglądałeś meczów Wisły kolego.
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 28.07.2009 o godz. 08:09.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tylko Boguski teraz nie gra i nie wiadomo kiedy zacznie,Cwielong nie strzela,Malecki gra w pomocy.Lech bardzo sie wzmocnil i nie pozbyl napastnikow.A teraz sprzedawac na szybko Brozka i kupic szybko napastnika by tylko zapchac luke czy to jest to?Mozna spojrzec ze ani Lech,ani Legia nie pozbyly sie swoich asow.A kupili Chrapka i Mieciel-a.U Nas jak nie szlo w lidze to byl Brozek.Czy teraz ktos wezmie jego role w swoje nogi? Watpie.Dla mnie Pawel powinien zostac sezon.I jak pisalem wyzej niech odejdzie Diaz.Wiecej szans powinien dostac Jirsak.A moze nawet ktos z Mlodej Wisly.
![]()
Jazda Jazda Biała Gwiazda...
Królewski klub nasza Wisełka... Wisła Rulez for ever!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://wislasoccer.com/news_item_10932.htm
pewnie Stuani albo Bajzat |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z Tobą, tylko że Skorża chyba nie da za wiele szans wspomnianym przez Ciebie
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ale kandydat jest z Włoch, a nie jest Włochem. Więc wszystko się zgadza.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
2,5 mln€ za Brożka to bardzo głupi pomysł.
Nie sprzedaje się zawodników nie będących w optymalnej formie a Brożek będzie w takiej za miesiąc. Na tej operacji zarobi tylko kupujący i manager piłkarza. Takie jest moje zdanie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję ,że Bajzat to Wisły nie przyjdzie . On ma już 28 lat, jest za stary, potrzebujemy kogoś młodego na kilka co najmniej lat. Nie gramy już w tym sezonie w LM więc nie jest nam tak bardzo potrzebny doświadczony napastnik, kupmy jakiegoś młodego utalentowanego ale już z pewnymi umiejętnościami które wystarczą na pierwszą 11 a z czasem ten młody napastnik się rozwinie . Bajzat to byłby podobny transfer do Paulisty - wypełni swój kontrakt i pójdzie a my potrzebujemy zawodnika który będzie miał potencjał taki jak kiedyś Żurawski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że u nas nie myśli się poważnie o zapleczu i że gracze młodej Wisły nie pukają do drzwi pierwszej drużyny, albo po prostu presja wyniku nie pozwala na dawanie im szans.m Sprowadzać młodych szkolić przez "dobrych" trenerów i potem wpuszczać ich do pierwszej drużyny - to było by coś !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o napastnika, ja byłbym jednak za tym Stuanim. W przeciwieństwie do Węgra nie jest stary (23 lata), a w kadrze ekipy z Reggio di Calabria ścisk. W dodatku Włosi mają na celowniku (nel mirino) dwóch kolejnych graczy ofensywnych. Stuaniego pewnie chętnie oddadzą - oczywiście za kasę. Suma byłaby jeszcze "w zasięgu" Wisły. Może jeśli Bednarz zostanie, otrzyma "mission difficult" - jak najdrożej sprzedać Brożka, i jak najtaniej kupić Stuaniego.
Kwestia aklimatyzacji - myślę że taki zawodnik u nas by się dość szybko odnalazł. Wisła jest częściowo hiszpańskojęzyczna (Cantoro, Diaz, teraz Alvarez, nie wiem, czy Marcelo zna hiszpański), więc z komunikacją językową nie byłoby kłopotu. Co najwyżej, w styczniu i lutym mogłoby mu być nieco zimno, ale przyzwyczaiłby się chłopak. Pytanie brzmi tylko - czy nasz klub stać w chwili obecnej na bardzo szybkie, a jednocześnie przemyślane, działania? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli Bednarz zakontraktował by bramkarza i napastnika w obecnej sytuacji to znaczy, że jest "debeściak"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie a czy nie pomysleliście, że trwają rozmowy dotyczące rozliczeń i pismaki tradycyjnie nie wiedzą jakie zapadły ustalenia, wobec czego piszą cokolwiek - co być może jest bardzo prawdopodobne - aby pokazać, że oni to wiedzą: Brożek do Fulham za 2,5 mln, itd
Apropos konia - tylko Legia i WIsła mają zawodników o zarobkach w polskiej lidze - 200-300 tys euro i to nie pojedyńczych graczy tylko kilku w swoich składach. W Lechu najwyższe kontrakty sięgały raptem 200 tys w przypadku Murawskiego i Regnifo........ to jest spora różnica w obciążeniach finansowych..... Dla wszystkich jest oczywiste, że Brożek odejdzie jak nie w tym okienku transferowym (zachód) to w przyszłym (wschód) i dlatego pismaczki o tym piszą. Również jest taka możliwość, że P. Cupiał sprzedając Brożka wyda z tej kasy trochę grosza na 2-3 przyzwoitych graczy. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|