The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 17:09
zero konkretów, zaprosili do studia Iwana, pytania w stylu " co by było gdyby" ....
fachowiec Iwan jest za zwolnieniem trenera Skorży....ponoc rozmowy cały czas są prowadzone, postarają się cos w wieczornej kronice podać
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 28.07.2009, 17:10
wywiad z byłym zawodnikiem wisły, iwanem, o jego opinii na temat przyszłości wisły
mówił głównie o tym że głowy powinny polecieć, i że pomimo dwóch mistrzów wisły, nie było jakiegoś bardzo dobrego meczu w wykonaniu naszych zawodników. no i że piłkarze, których trenuje smuda próbują grać na jakimś poziomie...
praktycznie tylko opinia jednej osoby, no i zastanawianie się czy cupiał dołoży własną kasę i zostawi zawodników czy będzie mega oszczędzanie, co praktycznie już wiemy
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.07.2009, 17:15
-chris- napisał(a):Wyświetl post
wywiad z byłym zawodnikiem wisły, iwanem, o jego opinii na temat przyszłości wisły
mówił głównie o tym że głowy powinny polecieć, i że pomimo dwóch mistrzów wisły, nie było jakiegoś bardzo dobrego meczu w wykonaniu naszych zawodników. no i że piłkarze, których trenuje smuda próbują grać na jakimś poziomie...
Jak widać nasz były napastnik jest z frakcji Smudy. Czyżby liczył że przy Franku coś mu skapnie? Ot takie polskie (krakowskie) piekiełko.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2009, 17:20
Najlepsze było jak stwierdził że no w sumie Kasperczak też przegrał z Valerenga i Dbilisi ale były to o wiele lepsze zespoły niż Levadia...Skąd on to wie, to już pozostanie jego słodka tajemnicą.
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.07.2009, 17:29
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze było jak stwierdził że no w sumie Kasperczak też przegrał z Valerenga i Dbilisi ale były to o wiele lepsze zespoły niż Levadia...Skąd on to wie, to już pozostanie jego słodka tajemnicą.
Tak widocznie to ocenia. I moze nawet ma racje. Z tego co pamietam, Dinamo mimo wszystko staralo sie cos z nami grac i nawet gralo, podczas gdy Levadia przez 3/4 dwumeczu glownie wybijala pilke byle na uwolnienie.

Troche wiecej bedzie mozna powiedziec, po kolejnych meczach Levadii. Jak pamietam, Valarenga na runde przed Wisla, uporala sie z wicemistrzem Austrii, natomiast Tbilisi wyeliminowalo zawsze przyzwoita Slavie Praga. Zobaczymy co zrobi Levadia z Debreczynem.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.07.2009 o godz. 17:40.
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.07.2009, 17:40
Jeśli Skorża chce poświęcać siebie za swój sztab szkoleniowy - proszę bardzo, ale takie zachowania jest wielce nie profesjonalne. Jak wiadomo największy burdel tworzy się przez kolesiostwo, czy to w polityce, czy to w sporcie ...
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2009, 17:45
Jeśli Skorża uparł się na Kazimierskiego, którego efekty pracy widać gołym okiem i chce ciągnąć 'swoich' za wszelką cenę, to trudno. Do widzenia, Wisła sobie poradzi.
wielka.wisla
Banita

Stary 28.07.2009, 17:49
śmieszy mnie już ten serial, co im to da, że tak zwlekaja z tą decyzją.
wiadomo, że wszyscy chcą Skorżę w Wiśle, ale porażka z Levadią to w duzej mierze Jego wina.
za to nie lubie Bednarza, zwleka z transferami, mydli nam oczy, jest warszawiakiem mimo wszystko. pa pa jacuś
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.07.2009, 18:12
A weźcie najlepiej(tu niektórzy forumowicze) zwolnijcie wszystkich.Potem szukajcie przez miesiace trenera i cieszcie sie z srodka tabeli,albo pewnie jak to bywa znajdziecie nowego kozła ofiarnego.Oczywiscie wina Skorzy.To ,ze 70% składu sie nie angazowała to juz inna bajka.Piłkarze przeprosil po raz "enty",rzucili oklap w postaci srebrnych medali i juz wszystko ok.Co za naród.....Jedyny trener ,który jawnie sie wypowiedział na temat "polityki" w Wiśle i "gwiazdek' to Petrescu,ale zaraz było jak mozna takiego Rumuna słuchac,lub cos złego na siebie usłyszecNiestety prawda boli.
Bednarz=Landryna=......
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2009, 18:35
Cytat:
Trener Maciej Skorża dziś spotkał się z władzami klubu. Wedle niepotwierdzonych informacji wczoraj zaoferowano mu możliwość pozostania w Wiśle, jeśli zgodzi się na zastąpienie w sztabie szkoleniowym trenera bramkarzy Jacka Kazimierskiego i fizjologa Paolo Terziottiego.
Wygląda jednak na to, że szkoleniowiec nie chce zmian w swoim sztabie, co dziś mógł oświadczyć radzie nadzorczej klubu.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21504

Jeśli to prawda i Skorża nie pozwoli na ich zwolnienie to wtedy wszyscy razem wylecą. Nie rozumiem tego, to jest praca, nie ma miejsc na sympatie i antypatie. Jeszcze niedawno mówił, że są profesjonalistami...
Kibic okazjonalny
Member

Od: 10.2004

Stary 28.07.2009, 18:41
A ja mam nieustajace wrazenie, ze to co pisza na portalach i czesto tez w gazetach jest efektem przegladania tego forum. Moze wpuscimy im jakas zupelnie abstrakcyjna kaczke i zobaczymy kiedy o tym napisza?
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2009, 18:41

wyglądan na to że Skorża nie zgodzi sie na zwolnienie Kazimierskiego i Terziottiego i pewnie sam przypłaci za to posadą.Trudno, zmiany są konieczne.Oby tylko Smuda sie zgodził bo podobno czeka na oferte pracy z kadrą.Jak nie on to Agrest.
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.07.2009, 18:42
royalmichael napisał(a):Wyświetl post

Jeśli to prawda i Skorża nie pozwoli na ich zwolnienie to wtedy wszyscy razem wylecą. Nie rozumiem tego, to jest praca, nie ma miejsc na sympatie i antypatie. Jeszcze niedawno mówił, że są profesjonalistami...
Ale to jest profesjonalizm. Skorża chce pracować z ludźmi, których on sobie wybrał i on jest za nich odpowiedzialny. Nie chce żeby ktoś inny wybierał mu ludzi do sztabu.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Romek92
Junior Member

Stary 28.07.2009, 18:43
Skorża powinien zostać w wiśle,a pan Kazimierski i ten włoch powini wylecieć.
royalmichael
Senior Member

Stary 28.07.2009, 18:45
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest profesjonalizm. Skorża chce pracować z ludźmi, których on sobie wybrał i on jest za nich odpowiedzialny. Nie chce żeby ktoś inny wybierał mu ludzi do sztabu.
Zgadza się, ale czy on ma klapki na oczach? Czy widać jakiś progres u Pawełka, Cabanu? prędzej w drugą stronę...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2009, 19:09
Odnoszę wrażenie,że jeśli potwierdzą się doniesienia z wislakrakow.com,to Skorża zostanie, ale tylko do końca rundy. Jeśli zarząd działa odpowiedzialnie to dadzą Bednarzowi choć trochę czasu na znalezienie dobrego trenera. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, aby Smuda na serio był brany pod uwagę. Byłby to jednak krok w tył.
Może Cupiał zdecyduje się na kogoś z zagranicy i da mu czas na budowę nowej Wisły, której zdrowie pił po meczu z Estończykami? Cholera wie, ale wg mnie byłby to najbardziej racjonalny wariant.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.07.2009, 19:23. Postawa Skorży wygląda na...
Cytat:
Póki okręt [Wisła] walczył, siedziałem na maszcie,
a kiedy tonął - z okrętem poszedłem pod wodę...
Dla mnie jest rzeczą bardzo dziwną, że pan Maciej broni kogoś takiego jak Kazimierski (o ile to wszystko prawda). Przy tym gościu to uwsteczniłby się chyba nawet Casillas, Reina czy Canizares. Pawełek też często niepewny. No, a jak jeszcze wspomnimy, że "nie potrzeba bramkarza" w kontekście Nurkovicia i późniejsze wpuszczone bramki przez Pawełka, to ja nie mam więcej pytań ani wątpliwości odnośnie tego pana.

Boję się, że Skorżę już wkrótce będzie można podsumować przysłowiem: "Cygan zawinił, kowala powiesili". Tylko czy tędy droga - na siłę bronić swego (słabego jak pokazały ostatnie mecze) składu trenerskiego i zapłacić za to głową? W ten sposób pan Maciej ma szansę przejść do historii polskiej piłki jako wyjątkowo lojalny i maksymalnie naiwny trener (żeby nie powiedzieć - skończony idiota - bo MS na taki epitet nie zasługuje).

Ciężki orzech do zgryzienia będzie miał nasz Boss. Być może zostawi tymczasowo Skorżę plus tych nieudaczników, a Smuda będzie bombardowany kilkunastoma telefonami dziennie. Jedyny plus z powyższego mógłby być taki, iż Franz nie zgodziłby się przyjść do rozbitej Wisły, więc Boss z własnej kieszeni musiałby dorzucić parę groszy na wzmocnienia. Jednak, w moim odczuciu byłaby to wielce bolesna i niebezpieczna operacja przebudowy klubu w tym właśnie momencie.
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.07.2009, 19:26
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Co powiedzieli na TVP3? Jak wlaczylem to juz sie zegnali.
Nie oglądałem ale śmieszne to że 7 minut to nawet nie trwało, sądząc po godzinach postów.

Jeśli zwolnią Skorże to popełnią ten sam, notorycznie powtarzany błąd.
Ja wiem że tak jest najłatwiej i że trzeba znaleść winnych ale tu przyczyna jest dużo bardziej złożona.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2009, 19:38
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest rzeczą bardzo dziwną, że pan Maciej broni kogoś takiego jak Kazimierski (o ile to wszystko prawda). Przy tym gościu to uwsteczniłby się chyba nawet Casillas, Reina czy Canizares. Pawełek też często niepewny.

.
Ale tu nie ma co zbytnio się rozpisywać. Wystarczy,że przypomnimy sobie jak bronił Pawełek kiedy był w Odrze. Solidnie,czasami wręcz nieprawdopodobnie. A jak gra obecnie. Naprawdę ciężko mi sobie przypomnieć aby piłkarz zanotował taki spadek. Z solidnego ligowca stał się bardzo słabym bramkarzem. Trenuje go Kazimierski, więc on jest w sumie głównie winny obecnemu stanowi rzeczy, bo przecież Pawełek coś tam bronić potrafił. Że coś jest na rzeczy wklejam wpis z blogu Szamotulskiego, gdzie oceniał bramkarzy w naszej lidze.

5. Mariusz Pawełek - to nie jest tak zły bramkarz, jak się o nim mówi. Tylko musi wreszcie zacząć trenować z trenerem od bramkarzy, bo aktualnie nie ma takiego komfortu. W Odrze bronił dobrze, jak kto inny trenował bramkarzy w Wiśle - też bronił dobrze. Może więc to nie w nim jest problem.

Coś za dużo tych wątpliwości co do Kazimierskiego. Aż tyle ludzi mylić się w sumie nie może. I,że tez za niego Skorża idzie pod topor?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.07.2009, 19:58
Zrozumiałe, że trener będzie bronił współpracowników, których sam wybrał. Dodatkowo są zapewne jego dobrymi znajomymi. Zobaczymy jak zachowa się sam Cupiał. \ Ciekawi mnie, że rada nadzorcza zaproponowała zwolnienie Terziottiego. Bo, że chcą wywalić Kazimierskiego to zrozumiałe - Pawełek spisuje się fatalnie. Jeśli jest ktoś zorientowany w temacie...co ten Włoch zawinił ? Czy słabsza forma fizyczna zawodników mogła być spowodowana efektami pracy Terziottiego ?
..
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 28.07.2009, 20:02
Klub nie stać na utrzymywanie dwóch fizjologów, a jest jeszcze Bahr. AB ma dłuższy staż, więc zostanie w klubie.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
arti
Guest

Stary 28.07.2009, 20:50
Niech się to już skończy.
W lewo czy w prawo. Liga się zaczyna za chwilkę, nie pora na takie zabawy.
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 20:53
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
może tak zatrudnić jakiegoś trenera napastników? może coś by podszkolił naszych zawodników?
Że też jeszcze nikt na to nie wpadł. Zamiast kupować za ciężkie pieniądze bramkostrzelnych zawodników wystarczy zatrudnić za ułamek tej kwoty trenera napastników. Genialne.

kinoautorskie napisał(a):Wyświetl post
Jesli pilkarz nie trafia 5 m do bramki to się go nie wystawia, albo inaczej ustawia skład. Idąc waszą, tępą filozofią, dojdziemy do takiej sytuacji jak w Cracovii, gdzie zamiast wymienić Majewskiego, winą obwiniali piłarzy i klub spadł z 4 na ostanie miejsca w lidze. Sami napisaliście, jak to możliwe, że piłkarz profesjonalny nie trafia z bliskiej odległości? Otóź właśnie z winy trenera, który źle przygotowuje zespół motywacyjnie, taktycznie, mentalnie, fizycznie.
Patrz (z drobnymi modyfikacjami) wyżej. Po co kupować bramkostrzelnych zawodników, lepiej zmieniać trenera do skutku. Ech, fantaści.

Proud napisał(a):Wyświetl post
...
chodzi o to, że trener widząc takie braki powinien tak ułozyć trening indywidualny piłkarza, aby ten choć częściowo poprawił dany element gry. Bo widzisz, to nie jest tak że jak nie potrafisz dobrze piłki uderzać, to już się nie nauczysz...jak strzelisz 100, 1000, 100000 razy, to wkońcu to opanujesz.
....
I myślisz, że Brożek zrobił postępy w porównaniu z tym co było parę lat temu ot tak sobie, bez tego treningu?
Pamiętając Pawła z treningów strzeleckich sprzed paru lat ... nie sadzę.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.07.2009, 21:07
Adasss napisał(a):Wyświetl post
I myślisz, że Brożek zrobił postępy w porównaniu z tym co było parę lat temu ot tak sobie, bez tego treningu?
Pamiętając Pawła z treningów strzeleckich sprzed paru lat ... nie sadzę.
Nie wiem moze sie myle ale czy za Petrescu i w poczatkach Skorzy Brozek przypadkiem nie mial indywidualnych treningow strzeleckich? Cos jak przez mgle pamietam jak MS mowil o zlym ukladaniu nogi przez Brozka i ze to trzeba pociwiczyc.
Malinowy król malowanych róż
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.07.2009, 21:18
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem moze sie myle ale czy za Petrescu i w poczatkach Skorzy Brozek przypadkiem nie mial indywidualnych treningow strzeleckich? Cos jak przez mgle pamietam jak MS mowil o zlym ukladaniu nogi przez Brozka i ze to trzeba pociwiczyc.
właśnie o tym pisałem...narzekał na Petrescu że za dużo strzałów oddaje na treningach...a może efekty tych treningów przyszły kilka miesięcy później?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 21:26
Proud, z tym wszystko fajnie, tylko, że talent do zdobywania bramek trzeba mieć. Paweł jakiś tam zawsze miał.
Sam Franek przyznał mi lata temu, że trening strzelecki jest potrzebny, ale bramkostrzelność opiera się na intuicji, darze. Jakby tak nie było, to można by było zrobić napastnika z dowolnego zawodnika, byleby tłuc trening strzelecki do skutku.
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.07.2009, 21:31
Białoński należy do tych dziennikarzy, których osobiście cenię za rzetelność :

http://sport.interia.pl/raport/wisla...skorza,1345202

Tak jakby Skorża zostaje...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2009, 21:36
Skorża powiedział:
Cytat:
"Nie dość, że nie umiesz liczyć do trzech, to jeszcze do innych masz pretensje!?"
Jak mniemam - mówił do Brożka.
Obyś Chesteroski miał rację, obyś miał rację.
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2009, 21:36
Kto może mieć pretensje do innych ? Głowe daje, że krzyczał na Brożka
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
royalmichael
Senior Member

Stary 28.07.2009, 23:44
Chyba faktycznie coś jest na rzeczy z tym, że za porażkę mają zapłacić wszyscy
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...waniku,1345233

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów