The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 12:48
można się nabawić nerwicy!!! podobno decyzja miała być w poniedziałek lub wtorek rano...
takie zaglądanie co pół godziny (lub częściej) na forum lub na stronę Wisły, czy przypadkiem nie ma już decyzji doprowadzają mnie do stanu przedzawałowego

poniedziałek lub wtorek... ale nie powiedzieli który
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2009, 12:50
anka1906 napisał(a):Wyświetl post
można się nabawić nerwicy!!! podobno decyzja miała być w poniedziałek lub wtorek rano...
takie zaglądanie co pół godziny (lub częściej) na forum lub na stronę Wisły, czy przypadkiem nie ma już decyzji doprowadzają mnie do stanu przedzawałowego

poniedziałek lub wtorek... ale nie powiedzieli który
Ochalik we wczorajszym Sporcie na TVP1 powiedział, że informacji można sie spodziewać popołudniu.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.07.2009, 12:52
Na trenera z zagranicy nie mają kasy !!!! , w Polsce nie widać alternatywy dlatego Skorża pewnie zostanie tak myśli większość na forum , tak myślą doradcy Cupiała ....
chyba żeby Pan Bogusław sypnął groszem ale na to się nie zanosi
Borinho
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2009, 12:53
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Ochalik we wczorajszym Sporcie na TVP1 powiedział, że informacji można sie spodziewać popołudniu.

dzięki to teraz nerwówka do wieczora za co My Kibice tak cierpimy?
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 13:40
jeśli pan trener ma problem, że ktoś wyraża wątpliwość co do fachowości pana Włocha - nie pomnę nazwiska i pana trenera bramkarzy, którego nazwiska nie chcę pamiętać
to należy się z panem S. pożegnać. Skoro woli kryć swoich nieudacznych kolesiów po fachu, to nie wróży mu to zbyt dobrze. Tzn. kumpli mieć będzie. tylko osiągnięć innych niż MP czy PE raczej nie.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2009, 14:54
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jaką mianowicie ?
Taką że po raz kolejny stwierdzam fakt w odpowiedzi na czyjś post a Ty piszesz jakąś niemającą kompletnie nic wspólnego z moim postem ,riposte.

Jasne że RN jest potrzebna ,bo musi ktoś pilnować by budżet się zgadzał więc ciekaw jestem gdzieś Ty wyczytał że wd mnie RN jest niepotrzebna.
94 - Allah Akbar!!
kristos
Senior Member

Stary 28.07.2009, 15:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Taką że po raz kolejny stwierdzam fakt w odpowiedzi na czyjś post a Ty piszesz jakąś niemającą kompletnie nic wspólnego z moim postem ,riposte.

Jasne że RN jest potrzebna ,bo musi ktoś pilnować by budżet się zgadzał więc ciekaw jestem gdzieś Ty wyczytał że wd mnie RN jest niepotrzebna.
Wydawało mi się, albo .....
mogę Ci jedno przyrzec - na pewno już więcej nie odpiszę na Twoje posty
pozdrawiam.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.07.2009, 15:11
Cytat:
Wg źródeł zblizonych do oficjalnych (mam znajomość blisko człowieka z RN) Pan Skorża podziękował za współpracę z Wisła Kraków a powodem tego była chęć zwolnienia jednego z ludzi ze sztabu trenerskiego.

Powtarzam, jest do na 99% sprawdzone źródło- nie mogę tego potwierdzić na 100% z wiadomych powodów (klub ma to ogłosić jutro).

Proszę zatem o nie banowanie mnie z takich przyczyn jak "proroctwo" itp....., wstrzymajcie się modzi do jutra- jeśli się to jutro nie potwierdzi, to możecie mnie wykluczyć z tego forum na zawsze
Ależ emocje: z jednej strony na włosku wisi kariera trenerska Skorży a z drugiej kariera zwiadowcza leszekpw w Wisle. Mimo wszystko dla obu Panów wciąż widze miejsce w klubie- wykonujecie kawał dobrej roboty
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2009, 15:23
Teraz ja. Całkiem na poważnie, naprawdę.

Wiadomość z ostatniej chwili, nie pytajcie skąd wiem:

Na chwilę obecną (to znaczy na tą godzinę) Skorża pozostaje we Wiśle. Pan Cupiał obetnie piłkarzom pensje, doszedł do wniosku że "zbyt ich rozpieścił".

Sytuacje się zmieniają, ta jest już druga. Nie ma wątpliwości że może być kolejna, także podchodźcie do artykułów prasowych sceptycznie.

Jeszcze raz mówię, zmieniła się sytuacja pierwotna, zmienić się może również ta. Nie rugajcie mnie
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2009, 15:33
emjot napisał(a):Wyświetl post
jeśli pan trener ma problem, że ktoś wyraża wątpliwość co do fachowości pana Włocha - nie pomnę nazwiska i pana trenera bramkarzy, którego nazwiska nie chcę pamiętać
to należy się z panem S. pożegnać. Skoro woli kryć swoich nieudacznych kolesiów po fachu, to nie wróży mu to zbyt dobrze. Tzn. kumpli mieć będzie. tylko osiągnięć innych niż MP czy PE raczej nie.

Tez sie troche dziwiw Mackowi takiego zachowania.
Zastanawia mnie czemu jest tak przywiazany co panow K i J ,ze jesli ich nie ma ,to jego tez.

Kladzie te cale 2 lata,2 tytuly,piekną walke w lidze na szale z panami J i K.A coz oni tacy mu niezbedni

Ktory trener uzalenia swoja dalsza kareire od tego czy jego kumple zostana w klubie.

To mnie naprawde dziwi ,zwlaszcza ze obaj jego kumple za takim fachowacami ze tylko pozazdroscic znajmosci fachu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
familia1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2009, 15:42
czyli kiedy można się spodziewać oficjalnego potwierdzenia w sprawie decyzji ? wie ktoś?
z góry thx za odpowiedz
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.07.2009, 15:42
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Pan Cupiał obetnie piłkarzom pensje
Tzn ze ich kontrakty sa warte przyslowiowego wała ?
michu-k
Senior Member

Stary 28.07.2009, 15:45
familia1906 napisał(a):Wyświetl post
czyli kiedy można się spodziewać oficjalnego potwierdzenia w sprawie decyzji ? wie ktoś?
z góry thx za odpowiedz
Najpewniej dziś do północy.

tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Tzn ze ich kontrakty sa warte przyslowiowego wała ?
Jak to funkcjonuje? Tego nie wiem. Wiem tyle co napisałem i więcej wiedzieć nie będę.

Cierpliwości. Jeszcze raz powiem- zmieniła się wersja pierwotna, może się zmienić i ta.
nesta
Senior Member

Stary 28.07.2009, 15:49
To ja na miejscu pilkarzy pokazalbym im wala ! Kazdy widzial co podpisywal, z obu stron.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.07.2009, 15:52
Cupial obcinac to sobie moze, ale wlasne wlosy

Teraz ide z psem. Ale prawdopodbnie niebawem wszyscy swietnie poinformowani, posiadajacy kapitalne zrodla, pozegnaja sie z forum.
Boia chi molla !
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.07.2009, 15:53. Cupiał, twarda ręka i pewne reguły gry
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Całkiem na poważnie. Pan Cupiał obetnie piłkarzom pensje, doszedł do wniosku że "zbyt ich rozpieścił".
Z tego co się orientuję, to piłkarze maja pewien wewnętrzny regulamin. Płacą kary np. za spóźnienia. TWSD kiedyś wspomniał, że raz Skorża rzucił do Niedzielana: Andrzej, twoje dzisiejsze spóźnienie kosztuje 50 złotych. Innym razem, gdy doszło na treningu do bójki Brożka z... Gołosiem (dobrze pamiętam?) - to obaj "dostali po pensji" zgodnie z wewnętrznym regulaminem, i żaden nie protestował. Może tutaj zadziała podobny mechanizm? Oby, bo ileż razy można udawać "kopacze, nic się nie stało?!"
michu-k
Senior Member

Stary 28.07.2009, 15:55
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Cupial obcinac to sobie moze, ale wlasne wlosy

Teraz ide z psem. Ale prawdopodbnie niebawem wszyscy swietnie poinformowani, posiadajacy kapitalne zrodla, pozegnaja sie z forum.
Trudno, takie życie. Poleci Skorża, polecę i ja
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2009, 15:57
Jedyne co zapewne można zrobić zgodnie z prawem to renegocjować kontrakty. Już widzę jak piłkarze się na to godzą...
nesta
Senior Member

Stary 28.07.2009, 16:05
Ja uwazam, ze jak nie teraz to Skorza i tak poleci za miesiac, dwa. Druzyna jest rozbita psychicznie, a Skorza nie jest dla mnie osoba, ktora potrafi tchnac w nich nowego ducha i motywacje. Jakos tego nie widze aby on wniosl cos jeszcze do zespolu...
Wisla 2x zdobywala MP z czym nie wiazal sie zaden postep sportowy, a do tego czeka ja sezon na obcym stadionie.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.07.2009, 16:06
Widze, ze pojawili sie kolejni dwaj wrozbici , zarejestrowani w czerwcu...ktos traktuje te banialuki powaznie ?
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2009, 16:07
To może lepiej psychologa, a nie nowego trenera? ;]

Skorża to dobry trener, motywator może gorszy, ale gdyby tak znaleźć jakiegoś dobrego psychologa, który nagadałby takiemu Ćwielongowi czy Pawełkowi, to nieco by się zmieniło w ich sferze mentalnej.

Ps. Ja tam patrząc na Superpuchar jakiegoś szczególnego zdołowania i rozbicia emocjonalnego nie widziałem. Tak jak mówił Skorża - to są profesjonaliści, którzy nie mogą rozpamiętywać każdej porażki w nieskończoność.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21503
Czyli dalej nic nie wiemy a trening prowadzi Skorża.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 28.07.2009 o godz. 16:13.
saklak1906
Senior Member

Stary 28.07.2009, 16:21
Jezeli jset zapis o mozliwym obceci poborow to im Cupial obetnie i nic nie beda mogli powiedziec.
Ale znajac zycie to takowego zapisu nie ma bo malo ktory kopacz w naszej lidze by sie na to zgodzil znajc polskie realia.
Takowy zapis daje mozliwosc do kombinacji bo prezes moze stwierdzic ze mecz z Odra przyniosl straty i tneiemy a ty masz ch.. do gadania.

Jedynie co moze Cupial to zazadzic zabranie premi meczowych a to jest spora kasa co kolejke chyba 150 tys do podzaialu na druzyne x 30 kolejek to jest 4,5 mln zl.
Ewentualnie premie za PP mistrzostwo tez im obetnie ale nic wiecej nie moze jezeli nie ma tego w kontrakcie.

Ale ja bym im kasy nie ucinal bo moga nie miec motywacji wszak kasa jest najlepszym motywatorem, ja bym im zarzadzil dodatkowe codzienne treningi a jak komus nie pasuje to po pieniadzach
,
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2009, 16:25
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja uwazam, ze jak nie teraz to Skorza i tak poleci za miesiac, dwa. Druzyna jest rozbita psychicznie, a Skorza nie jest dla mnie osoba, ktora potrafi tchnac w nich nowego ducha i motywacje. Jakos tego nie widze aby on wniosl cos jeszcze do zespolu...
Wisla 2x zdobywala MP z czym nie wiazal sie zaden postep sportowy, a do tego czeka ja sezon na obcym stadionie.

A ja tam uwazam ,ze jesli potrafil ich zmobilizowac po 2 dniowej stypie po Levadii na Superpuchar gdzie bylo widac ze walczą,to jest sznasa ze mimo wszytko "doda" im nowego ducha.

On ma dobre podejscie do pilkarzy/ludzi.

A co do decyzji to widac nie chca ich podejmowac od razu,czas na przemyslenie itd,tylko dla nas to troche stresujace.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
westersyl
Guest

Stary 28.07.2009, 16:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
Niby Skorża za słaby w motywowaniu ?
Małecki po meczu z Cracovią: w przerwie bałem się trenera.

Niby po zdobyciu 2 mistrzostw polskich nasi zawodnicy mieli wskoczyć na international level ? powiedz mi jaki to ma związek bo dla mnie to bez sensu. Zobacz jaki postęp zrobił Małecki, Boguski, Brożkowie, Diaz, Marcelo, Ćwielong ! Przypomnij sobie tych piłkarzy z przed Skorży i zastanów się czy nie stali się lepszymi grajkami.
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 28.07.2009, 16:49
Sprawa Wisły i Skorży zaraz na tvp3 w tematach dnia
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.07.2009, 16:50
za chwile na TV3 Krakow w tematach dnia rozmowa na temat Wisły
saklak1906
Senior Member

Stary 28.07.2009, 16:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Niby Skorża za słaby w motywowaniu ?
Małecki po meczu z Cracovią: w przerwie bałem się trenera.

Niby po zdobyciu 2 mistrzostw polskich nasi zawodnicy mieli wskoczyć na international level ? powiedz mi jaki to ma związek bo dla mnie to bez sensu. Zobacz jaki postęp zrobił Małecki, Boguski, Brożkowie, Diaz, Marcelo, Ćwielong ! Przypomnij sobie tych piłkarzy z przed Skorży i zastanów się czy nie stali się lepszymi grajkami.
Dokladnie, sami zawodnicy mowia ze ze Skorza umieja sie dogadac, moga mu powiedziec co sie im podoba co nie gdzie siebie widza a gdzie nie.

Jakie byly jaja jak Nawalka chcial z Clebera zrobic bocznego obronce nie pytajac Go wogole o zdanie. Z zawodnikami trzeba umiec rozmawiac bo to sa tylko ludzie.
Przekonal Piotrka ze zamiast siedziec na lawce moze byc obronca i sie chlopak zgodzil i gra w praktycznie karzdym meczu.

Skorza potrafi zmotywowac zawodnikow co wielokrotnie bylo widac na meczu, a zawsze po przerwie zawodnicy prezetuja sie inaczej, no chyba nie dla tego ze sie wody napili i posiedzieli w szatni w milczeniu.
,
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 28.07.2009, 16:56
w sumie nic ciekawego na tvp3 nie powiedzieli
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.07.2009, 16:57
Co powiedzieli na TVP3? Jak wlaczylem to juz sie zegnali.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2009, 16:58
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
za chwile na TV3 Krakow w tematach dnia rozmowa na temat Wisły
Już po wszystkim , czy dopiero będzie?

Jeśli już po, to co mówili?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów