The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 16:57
Alov napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zwolnil Bednarza bo:
2. za jego kadencji nie sprzedalismy zadnego zawodnika (oprocz Clebera), wszyscy odchodzili za darmo albo jeszcze doplacala im Wisla
zapomniałeś o D. Dudce - 2 mln ojro , jak dla mnie sprzedaż takiego grajka za taką cene to był interes życia
Thwaite odszedł z Wisły też za coś koło 100 tys ojro za kadencji Bednarza

osobiście bym zostawił Bednarza na stanowisku , wiecej jednak uczynił dobrego niżelij złego , jak dla mnie lepszy z Bednarza jest dyrektor sportowy niż ze Skorży trener Wisły . Poza tym przed jego przyjściem na tej posadzie panował wakat przez rok , o czymś to świadczy .

10 najwiekszych sukcesów Bednarza :

1. Transfer Marcelo
2. Transfer Diaza
3. Wyciągnięcie z BOTu Boguskiego (wielu ludzi naciskało na jego pozostanie )
4. Sprzedaż Dudki za 2 mln ojro
5 .Powrót Kosy na poł roku
6. Transfer Kirma ( ? )
7. Rozwiązanie dłuższych kontraktów z Niedzielanem , Vargą
8. Wprowadzenie na stałe kontraktów motywacyjnych .
9. Wiązanie "nie do końca pewnych zawodników" krotkimi kontraktami : Beto , Matusiak
10 . 2 MP można uznać też za jego sukces

10 największych porażek bednarza :

1. Przepłacone 700 tys ojro za Jirsaka
2. Sprawa Kokoszki . Ucieczka utalentowanego obrońcy .
3. Komedia z bramkarzami
4. Nie sprowadził żadnego dobrego napastnika .
5. Nie zostawił Kosowskiego w klubie .
6. Nie przedłużył umów z Paulistą , Zieńczukiem , Baszczyńskim .
7. Nie rozwiązał przedwcześnie umowy z Dawidowskim .
8. Zła komunikacja z partnerami / przełożonymi w klubie ( Skorżą , RN , Cupiałem, a nawet rzecznikiem prasowym )
9 . Brak w klubie utalentowanych młodych zawodników ( jak swego czasu wchodzili do zespołu Brożki , Błaszczykowski ) pukających w drzwi pierwszej 11 .
10 .Jako dyrektor d.s. sportowych odpowiada pośrednio za odpadniecie z Levadią .

kolejnosc przypadkowa
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.07.2009 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2009, 17:52
a ja uważam że największym błędem Bednarza było odpuszczenie Lewandowskiego oraz gruuuube przepłacenie za Jirsaka który jest wart pewnie ze 100 tyś Euro.
Plusy: naściągał za darmo troche zawodników ale obrońców a Wiśle potrzeba bramkostrzelnych napastników co pokzał mecz z Levadią.
Uważam ze powinien odejśc a na jego miejsce ktoś kto by dla Wisełki wyszukał takiego drugiego Stilicia a nie Jirsaka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.07.2009 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.07.2009, 17:52
Boguski i tak był z Wisły wypożyczony wiec nie uważałbym tego za sukces, Kirm to sie okaże (bo może być drugim Błaszczem a może drugim Niedzielanem - w końcu Wtorek tez zagrał niezle z Sevilla), co do Diaza to nie wiem czy to jest wielki sukces, bo został sprowadzony na lewa obrone a tam sie nie sprawdzil
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2009, 17:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post

1. Przepłacone 700 mln ojro za Jirsaka

Ciekawych rzeczy się można tutaj dowiedzieć. Jaki tam Cristiano Ronaldo! Jirsak!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 28.07.2009, 17:56
Boguski i tak był z Wisły wypożyczony wiec nie uważałbym tego za sukces, Kirm to sie okaże (bo może być drugim Błaszczem a może drugim Niedzielanem - w końcu Wtorek tez zagrał niezle z Sevilla), co do Diaza to nie wiem czy to jest wielki sukces, bo został sprowadzony na lewa obrone a tam sie nie sprawdzil
dobry zart.... to ze robi za ''zapchajdziure'' to nie jego wina
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.07.2009, 18:30
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Ciekawych rzeczy się można tutaj dowiedzieć. Jaki tam Cristiano Ronaldo! Jirsak!
tys , napisane z roztargnienia , ale widze że lepiej szukać taniej sensacji niż poważnych rozważań

Boguski i tak był z Wisły wypożyczony wiec nie uważałbym tego za sukces,l
Orest Lenczyk swego czasu bardzo namawiał na pozostanie Boguskiego w Bocie , podobno nawet w tej kwestii rozmawiał z samym B.C. , sam Boguski też chciał tam pozostać , więc jego wcześniejszy powrót uważam za sukces Bednarza
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.07.2009 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Stary 28.07.2009, 19:02
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
dobry zart.... to ze robi za ''zapchajdziure'' to nie jego wina
no gdyby sie sprawdzil jako lewy obronca to wtedy by tam grał zamiast Pieti a Pietia by walczył o skład na lewej pomocy
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 20:36
manisnh napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi mi o tych z Ekstraklasy tylko z niższych lig. Naprawde nie ma lepszego prawego pomocnika od Małeckiego ( w tym samym wieku) Nie wieże... Nie oszukujmy się talent Małeckiego jest słaby gra tam bo mam ambicję i jest szybki...
Ilu widziałeś w życiu prawych polskich pomocników w tym samym wieku co Małecki? Zacznij oglądać to szybko uwierzysz (pardon, "uwieżysz"). Niektórym to wyobraźnia naprawdę dopisuje.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 28.07.2009, 20:37
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Nawet ściągnięcie tylko na pół roku Kosowskiego było świetnym posunieciem
Kolego, zanim napiszesz coś na forum radzę zapoznać się ze wcześniejszymi postami w danym temacie. Zostało już nieraz napomknięte, iż Kosowskiemu kończyło się wypożyczenie i chcąc nie chcąc MUSIAŁ wrócić do Wisły, więc żadna w tym zasługa Bednarza.
Za zasługę Łysego można natomiast uznać przedwczesne rozwiązanie kontraktu z tym zawodnikiem. Bednarz myślał, że Wojciech Ł. w pełni zastąpi motor napędowy drużyny... dał mu nawet największy kontrakt w zespole - z perspektywy czasu widać jakiego popełnił wielbłąda.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2009, 20:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
...
9 . Brak w klubie utalentowanych młodych zawodników ( jak swego czasu wchodzili do zespołu Brożki , Błaszczykowski ) pukających w drzwi pierwszej 11 .
...
yyy, Małecki?
Natomiast fakt, za Małeckim jest pokoleniowa dziura. Ale to akurat chyba nie wina Bednarza, bo to może być zaległość okresu sprzed 3-4 lat.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.07.2009, 20:48
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Kolego, zanim napiszesz coś na forum radzę zapoznać się ze wcześniejszymi postami w danym temacie. Zostało już nieraz napomknięte, iż Kosowskiemu kończyło się wypożyczenie i chcąc nie chcąc MUSIAŁ wrócić do Wisły, więc żadna w tym zasługa Bednarza.
Za zasługę Łysego można natomiast uznać przedwczesne rozwiązanie kontraktu z tym zawodnikiem. Bednarz myślał, że Wojciech Ł. w pełni zastąpi motor napędowy drużyny... dał mu nawet największy kontrakt w zespole - z perspektywy czasu widać jakiego popełnił wielbłąda.
A jesteś pewny, że to z winy Bednarza rozwiązano z nim kontrakt?
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 28.07.2009, 20:56
Bednarz jest osoba b.kontrowersyjną, no bo w sumie jak zaakceptować byłego legionistę jako osobę budującą przyszłość Wisły. Niemniej jednak trzeba mu oddać, że ściągnął kilku niełzych grajków za dobrą kasę, ale też za kilku przepłacil (Jirsak) Niestety zamiast w Wiśle zatrudniać speców z doświadczeniem, robi się z nas poligon doświadczalny dla niedoświadczonego dyr.sportowego bez kontaków...
Z jednej strony Bednarz pożegnał kilku zawodników obciążających klubową kasę, ale z drugiej nadal trzyma np. Gołosia (kompletnie nie wiadomo czy gośc w ogole zagra, a możan było go zostawić w Górniku...) czy Cantoro.
I kolejna rzecz: jako dyr. sportowy kładzie zbyt małą uwagę na młódych zawdoników, którzy 1. oddadzą wszystko za Wisełkę, bo tu się wychowali, 2. sa tańsi i można jeszcze na nich nieźle w przyszłosci zarobić.
I tu niestety kłania się też prowadzenei młodzieży w Wiśle. Jako przykład podam bliskiej mi osoby, która wysłała papiery do Wisły, Legii, Polonii. Jest napradwę utalentowany. Dostał się do Legii po pierwszych testach mimo, że był najmłodszy w grupie (również do Polonii, ale wybrał jednak L) , a z Wisły nawet nie odpowiedzieli, chociaż chłopak kibicuje Białej Gwieździe. Jeżeli jednak klub, dyr.sport. ni e jest zainteresowany rozwojem tego co ma i wyławianiem talentów, o to niestety ktoś inny na tym skorzysta. I aż żal mi będzie patrzeć, jak chłopak w przyszłości będzie nam strzelał bramki...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.07.2009, 21:17
Generalnie to wg. mnie Bednarz za porażkę z Levadią odowiedzialność ponosi minimalną, bo wszelkie ruchy jakie miały szybkie zakontraktowanie czy to bramkarza (Nurkovicia) czy prawego obrońcy (Carlinhosa) były torpedowane przez RN. Generalnie to w tym okienku dosyć szybko Wisła zaczęła działać. Po prostu w od tego sezonu ważne mecze gra się już w połowie lipca co wcześniej nie miało miejsca. Większą winę wg. mnie ponosi trener z asystentem bo zbagatelizowali Levadię i rozpisali przygotowania do sezonu by drużyna była w optymalnej formie na początek sierpnia. Bednarz akurat w naszej rzeczywistości wiślackiej to powiedziałbym że sobie radzi całkiem nieźle mając ograniczone pole manewru, RN która często torpeduje pewne rozwiązania. Duży plus za Marcelo, Diaza, Kirma. Alvarez wygląda na ciekawego zawodnika. Plus za kontrakty motywacyjne, ich rozwiązywanie z zawodnikami którzy nie pokładają nadzieji, krótkie kontraty z zawodnikami co do których nie ma pewności, że "wypalą". Bednarz widać ma plan gdzie szukać solidnych zawodników za stosunkowo niewielkie pieniądze. Akurat jego transfery najbardziej mi się podobają jeśli porównamy je z tymi jakie przeprowadzali jego poprzednicy. Podobają mi się jego dyplomatyczne, wyważone wypowiedzi. Bardziej stara się działać niż robić szum wokół tego co robi.

Osobiście to liczę że akurat Bednarz zostanie bo jeśli Skorża na to zasługuje to JB tymbardziej. Jeśli Skorża zostanie (bo faktycznie nie ma chyba w Polsce lepszego od niego) to liczę, że wpadka z Levadią będzie dla niego prawdziwą lekcją na przyszłość. Natomiast nie widzę w klubie JK. Dumitru Stingaciu to był fenomenalny trener bramkarzy: zaangażowany, robił urozmaicone treningi, uśmiechnięty, żył swoim zajęciem i za jego czasu w Wiśle golkiperzy byli w wiekiej formie (a byłem wtedy na wielu treningach więc widziałem jego warsztat).

Generalnie mimo, że z różnych powodów nie udało się zatrudnić przed meczami z Levadią prawego obrońcy to Wisła miała obowiązek przejść drugą rundę el. LM. Tutaj nie JB ponosi główną winę.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 28.07.2009 o godz. 21:22.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2009, 17:18

Akurat z tego co ja wiem to Bednarz nie dostaje ileś kasy i nie rodziela między poszczególnych zawodników. Kosowski dostał kontrakt do podpisania ale mu nie odpowiadał . Negocjowali ale Rada Nadzorcza stwierdziła że NIE da rady dać mu tyle ile chce .... więc Bednarz zaklepał transfer Łobo typowego prawego pomocnika póki co nie wypalił to fakt.
Poza tym Bednarz mógł odrazu spylić Kosowskiego i jeszcze na nim zarobić . Także nie robił bym tutaj wielkie halo na Bednarza . Ogólnie oceniam go pozytywnie bo w stsounku 65-35 % jego decyzje były dobre ja tak to widzę .
Borinho
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 29.07.2009, 17:39

przyganiał kocioł garnkowi
Nie wiem co Bednarz myślał o W. Ł. ale z tego co przedostało się do tzw. opinii publicznej po sprawie Kosy, to rola J.B. była tu żadna. Wręcz zerowa.
Cupiał obraził się na Kosę za jakiś głupi żart o swoim kontrakcie (chodziło o sposób przeliczenia z euro na złotówki) i gotowy kontrakt poszedł .... w przysłowiowe ****u....

Bednarz znalazł zastępcę, zaakceptowanego przez trenera, RN, Cupiego
i stąd mamy co mamy
odpowiedzialność za W.Ł w Wiśle rozkłada się między wszystkie te 4 strony. Przy czym największy kamyczek do ogródka wrzuciłbym J.B. - za pomyłkę w ocenie zawodnika
i do ogródka Trenera, kto wie może nawet większy - za to w jaki sposób rozwija się ten piłkarz w Wiśle
Ostatnio edytowane przez emjot : 29.07.2009 o godz. 17:59.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 29.07.2009, 19:07
A ja sądzę że ta gadka nie ma sensu bo tak naprawdę nie wiemy kto odpowiada za to ze Bednarz nie ściągnął wielu dobrych zawodników.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 01.09.2009, 13:32
Koniec JB w Wiśle Kraków.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ortowym_wisly/
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2009, 13:33
koniec takich pięknych tematów jak ten i "gdybym był Bednarzem" aż łezka sie w oku kręci
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2009, 13:38
A ja mimo wszystko lubilem tego lysego Pana
,
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.09.2009, 13:45
I ja go lubiłem. W sumie miał więcej sukcesów niz porażek. Trzeba przyznać, że drużyna jest w ciągłej przebudowie i ciągle jest mistrzem.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.09.2009, 13:46
na plus Bednarza można zapisac Marcelo i Diaza.Na minus -Jirsaka,Wtorka,Matusiaka (co prawda on tylko gra u Lenczyka).Sporym błędem było też nie zakontraktowanie Lewandowskiego ze Znicza.
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.09.2009, 13:49
Być może będzie mu można jeszcze na plus zapisać Alvareza i Gargułę.
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2009, 13:52
A to mnie zaskoczyli ;o
No ciekawi mnie jak to teraz będzie wygląło
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.09.2009, 13:53
Po tym tekscie o zwolnieniu Bednarza ja mysle ze teraz najwiecje do gadania bedzie miał Maciej Skorza i swoje decyzje bedzie uzgadniał ze skautami- mysle ze dobry pomysł
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.09.2009, 13:55
1. Wprowadzenie kontraktów motywacyjnych.
2. Nieuleganie wpływom środowiska "menedżerskiego".
3. Brak flirtów z pismakami.

To wszystko sprawiło, że nie był lubiany przez piłkarzyków jak i dziennikarzy.
Jak dla mnie to świetna rekomendacja.

Od momentu informacji o zatrudnieniu 2 skautów poleconych przez Skorżę (nie mylić z siecią skautingu) było pewne że wcześniej czy później Bednarz poleci.
Jak dla mnie szkoda.
Układ ze Skorżą jako "menadżerem" to coś, czego się obawiam. Mam nadzieję że bezpodstawnie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 01.09.2009, 13:57
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na plus Bednarza można zapisac Marcelo i Diaza.Na minus -Jirsaka,Wtorka,Matusiaka (co prawda on tylko gra u Lenczyka).Sporym błędem było też nie zakontraktowanie Lewandowskiego ze Znicza.
Można chyba milion razy mówić, a jakby do ściany się gadało.

Lewandowski miał lepszą finansowo ofertę z Wisły, a wybrał Lecha ze względu na to, że sam uznał że tam ma większe szanse na grę w pierwszym składzie.

Co do Niedzielana. Wszyscy piali z zachwytu jak do nas trafił, po pierwszych meczach zachwyt był jeszcze większy. Oczywiście winą Bednarza było to, że Andrzej zerwał więzadła, a jeszcze większą to że potem Niedzielan tak naprawdę nie dostał szansy na wykazanie się w meczach.

Co do Matusiaka, spławiono faceta bez większego problemu po pięciu miesiącach, bez płacenia odszkodowań itd. Nie bardzo rozumiem na czym polegał tutaj błąd Bednarza? Zakontraktowano niezłego polskiego zawodnika, który miał w ostatnich miesiącach spory dołek formy, a jak teraz widać powraca do gry. Fajnie jest być mądrym po fakcie już i krytykować wszystko...

I moje prywatne zdanie, w klubie popełniono wielki błąd pozbywając się fachowego dyrektora sportowego.
Ostatnio edytowane przez hunter : 01.09.2009 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2009, 14:00
Ja uważam że Łysy zrobił u nas dobrą robotę, dopiero on pokazał, że nie ma świętych krów wśród piłkarzy.

Należy panu Jackowi podziękować, bo załatwił na Skorżę, także dzięki niemu Boguski wrócił wcześniej, Diaza, Marcelo, za kontrakty Głowy i Sobola. Należy go takżę zganić za brak bramkarza, a także, niestety, ponieważ lubię tego zawodnika, za Jirsaka. Praktycznie każdy inny zawodnik ściągnięty ostatnio, gra w większej liczbie spotkań, jak nie w pierwszym składzie, to z ławki. No, i oczywiście Beto, ale ile tu winy zarządu, ile Bednarza a ile innych ludzi, to ciężko ocenić.
.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2009, 14:02
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Od momentu informacji o zatrudnieniu 2 skautów poleconych przez Skorżę (nie mylić z siecią skautingu) było pewne że wcześniej czy później Bednarz poleci.
Jak dla mnie szkoda.
Układ ze Skorżą jako "menadżerem" to coś, czego się obawiam. Mam nadzieję że bezpodstawnie.
To samo chcialem napisac, Bednarz robil to co do niego nalezalo i robil to dobrze. Nie nasciagal wynalazkow z wysokimi i dlugimi kontraktami.
Kasy tez nie mial za wiele do wydania, a bledow nie robi tylko ten coo nic nie robi.

Skorza to dobry fachowiec i ja Mu wierze, jak by wiedzial ze temu nie podola to by sie za to nie bral
,
Odpowiedz cytując
Member

Stary 01.09.2009, 14:04
Można Bednarza nie lubić, można wypominać mu Warszawę- ale odwalił dla nas kawał dobrej roboty. Dzisiejsza decyzja to nie jest niestety dobry pomysł. Chciałbym się mylić, ale obawiam się, że zatęsknimy za dyrektorem sportowym.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.09.2009, 14:04
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

(...)
DOKŁADNIE!
Ale to trudno dostrzegalne efekty pracy Bednarza.
Nie zajmował sie przecież tylko transferami.

Szkoda. Mam nadzieję, że nowe rozwiązanie się sprawdzi. Chociaż jestem pełen obaw. Jak sobie przypomnę wynalazki Kasperczaka to ... brrrrr....
c.d.n.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów