The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 16:01
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się że Bednarz jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych ostatnich lat w naszym klubie, niemniej na tle takich 'tuz' jak chociażby Mielcarski nie jest to wcale żadnym wyróżnieniem.
Uważam,że Bednarz naprawdę fajne transfery zrobił. Kirm, Marcelo, Alves, Garguła. Myślę,że problem lezy w czymś innym, mianowicie Łysy miła strasznie mało pieniędzy. A z moich obserwacji mogę powiedzieć,że facet zachowywał się tak,jakby do końca nie wiedział jaką sumą dysponuje. To rzutuje na kolejne ruchy. Co mógł to robił i jak dla mnie facet naprawdę powinien zostać. Niemniej jak on odejdzie to przyjdzie jakiś inny wynalazek, który z czasem zobaczy ,że nic zdziałać tutaj nie można, a on jest wydmuszką. Ja tylko mam za złe Bednarzowi, że nie wywalił Janasa młodego i Kazimierskiego. Nie zrobił tego,bo u nas dyrektor sportowy to tylko funkcja widmo. Jak wszystko zresztą.

Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Myślę że znalezienie godnego następcy Bednarza jest nieporównywalnie łatwiejszym zadaniem aniżeli znalezienie godnego następcy Skorży.
Dlatego Bednarz odchodzi a nie Skorża. Bo tak naprawdę to ten drugi powinien polecieć a nie facet, który w profesjonalnych klubach odpowiada za kształt polityki transferowej. Prędzej się trenerów pozbywa na zachodzie niżli dyrektorów sportowych. I nie zdziwię się jeśli Walter za jakiś czas wywali Mireczka i weźmie Bednarza. Nie idąc zbytnio w koszty, nie bawił się w LM,bo stadionu nie miał, a teraz może szykować mocną drużynę, a lepszego dyrektora sportowego w Polsce facet nie znajdzie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2009, 16:18
Jezeli to prawda o wywaleniu Bednarza, to warianty sa dwa:
- albo Cupiał oczekiwał cudów za friko
- albo Bednarz coś zawalił, pomimo dostępnych funduszy
Nie wiem co gorsze...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2009, 16:20
Malo kto pamieta ale jak by nie Bednarz to Skorza by w Wisle nie pracowal, bo to wlasnie On polecil Skorze i go przedewszystkim namowi do przyjscia do nas po tej karuzeli z trenerami
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.07.2009, 16:23
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Malo kto pamieta ale jak by nie Bednarz to Skorza by w Wisle nie pracowal, bo to wlasnie On polecil Skorze i go przedewszystkim namowi do przyjscia do nas po tej karuzeli z trenerami
Może leci dlatego,że Skorże sprowadził a ten jest zwyczajnie taktycznie za słaby na Europę. Jeśli tak, to decyzję Cupiała uważam za słuszną. Ale idąc tym tokiem oczekuje, że jak przyjdzie nowy dyrektor sportowy, to wymyśli sobie nowego trenera. Powinno być tak,że wraz z akceptacją dyrektora sportowego właściciel akceptuje politykę transferową i kadrową tego ostatniego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.07.2009, 16:40
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Jezeli to prawda o wywaleniu Bednarza, to warianty sa dwa:
- albo Cupiał oczekiwał cudów za friko
- albo Bednarz coś zawalił, pomimo dostępnych funduszy
Nie wiem co gorsze...
Albo po prostu ktoś musi wylecieć , jak nie Skorża, to w zasadzie zostaje tylko Bednarz.
Ja mam mieszane uczucia bo z jednej strony nie może tak być by obaj panowie wzajemnie sobie szpileczki wbijali, z drugiej jak większość dobrze zauważyła, Bednarz przy bardzo nikłych zasobach finansowych na pewno nie był gorszy od pozostałych.
Moim zdaniem jeśli juz to w pierwszej kolejności powinni polecieć 'koledzy' Skorży.
Pierwszy za to że tak słabej obsady bramki to dawno nie mieliśmy(gdzie szału to też nie było) i nie broni go w końcu dobry mecz Pawełka z Lechem bo Pawełek właśnie tak powinien bronić w 80% meczów.On nie wybronił w tym meczu nie wiadomo czego, tylko wybronił co można oczekiwać od konkretnego bramkarza

Drugi za olanie Levadii - Nie żebym robił z niego głównego winowajce ale cegiełkę dołożył, tak mówiąc jakie to pionki jak i błędnie oceniając wady i ich zalety.

Często branie kolegów do sztabu popłaca, ale tylko wtedy gdy koleżeństwo kończy się w momencie przyjścia do pracy.U nas tak to chyba wygląda że panowie zbyt pewnie się poczuli.

I na koniec - Ja w sumie to jeśli chodzi o zwolnienie Łysego to jestem za a nawet przeciw , jednak tak obiektywnie rzecz biorąc to on tej klęski z Levadią nie jest jakoś szczególnie winien.
Ok - nie było za bardzo kogo zmienić, trzeba było trochę kombinować w obronie ale przecież meczów z Levadią nie przegraliśmy przez błąd obrońcy czy babola Pawełka(choć tak to na pierwszy rzut oka wygląda) - tylko przez słabą grę w przodzie i do tego koszmarną skuteczność - a jakieś wielkie wzmocnienia tej formacji przecież w ogóle nie wchodziły w grę.
Te mecze powinny się skończyć 2 razy po 2-1 i tyle.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.07.2009 o godz. 16:42.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.07.2009, 16:43
Stolarz niech zostanie ten sam, dostawcę drewna trzeba zmienić.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.07.2009, 16:55
Bednarz nie jest idealny ale wieszanie na nim psów , to juz lekka przesada . Ja pozbyłbym sie tych pseudo doradców z RN , sa to ludzie którzy robia wszystko aby tylko siac zamet w klubie i donosic do Cupiała ze ten jest taki a tamtem owaki . Rogala, Pilch i paru innych to darmozjady ludzie niemajacy pojecia o zarzadzaniu klubem sportowym łacza swoje obowiazki klubowe i firmowe w TF , biora za to kase a tylko przeszkadzaja .
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 17:02
I wstyd mi, że ten Pilch nosi moje nazwisko....
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.07.2009, 17:38
Bednarzowi na plus można zapisać że sie uczy i na dziś ma doświadczenie i pewnie sporą listę ewentualnych nazwisk w notatniku szkoda byłoby ta prace marnować, bo naprawdę robił postepy
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 27.07.2009, 18:44
http://futbolnet.pl/wiadomosci/list-...jacka-bednarza
to jakiś analfabeta i idiota w jednym pisali
ja wiem internet pod strzechy
ale na litość boską...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
rammis94
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 18:49
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Bednarzowi na plus można zapisać że sie uczy i na dziś ma doświadczenie i pewnie sporą listę ewentualnych nazwisk w notatniku szkoda byłoby ta prace marnować, bo naprawdę robił postepy

Hmm, tak się zastanowić to dyrektor sportowy w Wiśle nie jest potrzebny, bo i tak nawet jeśli znajdzie ciekawego zawodnika to albo nie przechodzi testów (vide bramkarze), albo trzeba za nich płacić. Pamiętam, że pod koniec zeszłego sezonu, prezes Wilczek powiedział, że klub kupi kogoś na inne pozycje niż prawy obrońca i lewy pomocnik, jeśli któryś z zawodników zostanie sprzedany. Niedzielan odszedł z klubu, więc liczę, że pan Wilczek nie rzuca słów na wiatr
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2009, 19:27
Ja wam powiem Bednarz może zostać ale trener od bramkarzy out i Janas out.Janas za rozpracowanie Levadi a teren za to ,że nie pozwala sprowadzić bramkarza na plus Bednarzowi można zaliczyć:

Cleber
Diaz
Marcelo
Jirsak?
Kirm
Guła? (nie wiadomo jak będzie wyglądał po kontuzji)
Alvarez(choć jeszcze nie wiadomo jak będzie grał)
Kosowski

Minus

Matusiak
Niedzielan? chodź nie mam pretensji bo kontuzja
Beto
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 27.07.2009, 19:29
Dlaczego tu walnąłeś Clebera ? On przyszedł przecież za Mielcarskiego z tego co pamiętam.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2009, 19:30
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego tu walnąłeś Clebera ? On przyszedł przecież za Mielcarskiego z tego co pamiętam.
nie byłem pewny właśnie tego i tu się przeznaje bez bicia Sorry
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 27.07.2009, 19:30
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Zapewne chodzi o korzystną sprzedaż.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2009, 19:43
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja wam powiem Bednarz może zostać ale trener od bramkarzy out i Janas out.Janas za rozpracowanie Levadi a teren za to ,że nie pozwala sprowadzić bramkarza na plus Bednarzowi można zaliczyć:

Cleber
Diaz
Marcelo
Jirsak?
Kirm
Kosowski

Minus

Matusiak
Beto
Dlatego: nie wliczałbym jeszcze w zestawienie, ani na plus, ani na minus: Alvarez'a, Garguły i Kirm'a. A na minus trzeba jeszcze dorzucić: Jirsaka(z uwagi na różnicę pomiędzy wkładem w drużynę, a cenę), oraz Cebanu(bo się nie przebił). No i jeszcze Ćwielong. Do tej pory(ale uważam, że to się zmieni) na razie nie zasłużył na wrzucenie go do listy udanych transferów. Choć też nie jest porażkowy, jak Beto.

Podkreślam, że nie jestem przeciwnikiem Bednarza, ale bądźmy obiektywni.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 27.07.2009, 19:53
qchar90 napisał(a):Wyświetl post

otwarty list do Bednarza.
W pełni się zgadzam z autorem listu! To Bednarz odpowiada za fatalną politykę klubu w ostatnich latach i gdyby miał honor sam oddałby się do dyspozycji Cupiała.

na plus Bednarzowi można zaliczyć:
(...)
Kosowski
Kpisz? Kosowskiemu kończyło się wypożyczenie więc jaka tu zasługa że wrócił? Żadna. Na minus można mu zapisać to, że poskąpił kasę na renegocjacje umowy z Kosowskim, a sprowadził za 400tyś E. Wojciecha Łobodzińskiego dając mu najwyższy kontrakt w drużynie (czyli jednak pieniądze były) .
Ostatnio edytowane przez Lysy : 27.07.2009 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.07.2009, 19:53

Cleber
Diaz
Marcelo
Jirsak?
Kirm
Kosowski

Minus

Matusiak
Beto
Kosowski musiał do nas przyjść i wcale to nie jest zasługa Bednarza. Gdzie w minusach jest Łobodziński? Niedzielan, gdyby nie kontuzja byłby wzmocnieniem. Winy dyrektora nie ma.
Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.07.2009, 20:08
Ode mnie duże minus dla p. Bednarza że coraz mniej w kadrze Wisły jest Polaków, brak siatki scoutingu albo brak rezultatów poszukiwań młodych Polaków. Polacy powinni stanowić siłę Wisły...
Odpowiedz cytując
Lukass_7
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2009, 20:34
Tylko jakich polaków?
Na polaków nas nie stać, bo kluby rządają jakichś astronomicznych sum za nich.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.07.2009, 20:38
manisnh napisał(a):Wyświetl post
Ode mnie duże minus dla p. Bednarza że coraz mniej w kadrze Wisły jest Polaków, brak siatki scoutingu albo brak rezultatów poszukiwań młodych Polaków. Polacy powinni stanowić siłę Wisły...
porównanie:

POLAK
Łobodziński

cena: ok 400tys E
zarobki: ok 320tys E
technika: przeciętna
motoryka: słaba
zaangażowanie: przeciętne

OBCOKRAJOWIEC
Kirm
cena: ok 400tys E
zarobki: ok 200-250 tys E
technika: dobra
motoryka: b.dobra
zaangażowanie: na razie b.dobre

jeśli chodz o wyszukiwanie młodych talentów to się zgodzę...ale to w żadnym polskim klubie nie istnieje...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 27.07.2009, 20:46
manisnh napisał(a):Wyświetl post
A dopiero byly placze ze jest zbyt wielu obcokrajowcow w skaldze nawet byly glosy tu na forum ze to nie bedzie Biala Gwiazda tylo czarna jak pojawila sie inormacja o kolejnym czarnoskorym pilkarzu.

Wam ludzie nigdy nie dogodzi, dla mnie to nie ma wogole znaczenia jakiej narodowosci bedzie kopacz byle chcialo mu sie grac(w przeciwienstwie do polakow-sprzedawczyko) i nie strzelal fochow
,
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2009, 21:19
Niestety, ale albo Liga Mistrzów lub osiągnięcia w Lidze Europejskiej albo Polacy w drużynie... Widzicie jak to jest z naszymi albo trafiamy na kogoś mocnego i przegrywamy w szatni albo jakaś tam Levadia i ją olewamy. Co do młodych, to Wisła nigdy nie była klubem, który rozwijał talenty, owszem był Błaszczykowski, ale ten miał wujka Brzęczka, a i Liczka nie bał się na młodego postawić - no udało się. Ale ilu w kadrze jest wychowanków? ilu graczy poniżej 25 lat stanowi o sile drużyny?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.07.2009, 22:23
Ja bym nie zwalnial Bednarza.
Dlaczego?
Otoz nauczyl sie chlopina funkcjonowac w strukturach naszego klubu (czytaj lawirowac miedzy Cupialem RN a prezesem). Jakies sukcesy ma (Marcelo, Kirm, Gargula, Diaz) z niepewnych zawodnikow Wisla dosc latwo sie wycofala (Matusiak, Beto) potrafi jakos rozwiac porazki (Niedzielan) a ciezko pokazac mu zle trensfery ktore w wyrazny sposob deprecjonuja jego prace.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:09
Problem jest w tym że u nas dyrektor sportowy to jest człowiek wystawiony przed opinię publiczną ( patrzcie ten człowiek odpowiada za transfery w klubie). A raczej nie jest tajemnicą że o transferach 100% to on raczej nie decyduje, ale jest osobą którą można za te transfery ocenić.
Kilka transferów udanych, były też i te mniej udane ale w którym klubie każdy transfer to strzał w dziesiątkę. Nie takie pieniądze kluby wydają na transfery a okazują się kompletnie nie trafione. Po drugie jak w klubie za wyszukiwanie zawodników i negocjowanie ich transferów odpowiedzialna może być jedna osoba (bo góra to my mamy jednego scouta).
Nie raz piszemy na forum że powinien obserwować zawodników z niższych lig w polsce, a to może Ameryka południowa ktoś wskaże kraje bałkańskie itd. można wymieniać gdzie by to nie mógł szukać. Tylko czy to wszystko ma zrobić jedna osoba.
Jeżeli u nas polityka transferowa nie będzie wyglądała tak jak powinna i nie będzie ludzi odpowiedzialnych za wyszukiwanie zawodników to żaden inny dyrektor sportowy nic nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.07.2009, 08:02
Scouting kosztuje! Chyba , że się mylę? Może Ci ludzie będą podróżować i mieszkać po świecie za własne pieniądze? Wątpię. Bednarzowi współczuję pracy w takich warunkach. Jak dla mnie zrobił największą robotę w polskiej lidze wśród klubów. I to w takich a nie innych warunkach. A prasę, że ma złą wiemy wszyscy. No bo co to za Dyrektor ja nie zrobi jakiegoś przekrętu, do tego pracuje po cichu , bez rozgłosu i emocji, nie pepla ina prawo i lewo, nie kłuci się z trenerem i szefem. Co to za dyrektor. Lipa. Nie można znaleźć jego zdjęć przy śniadaniu w fakcie. Lipa. Co to za dyrektor jak nie wydaje 30 milionów euro na piłkarza, żeby pobić polski rekord.Lipa Ja uważam, że odejście Bednarza w tym momencie będzie dla nas wielką stratą a pracy długo szukać nie będzie.
Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.07.2009, 11:19
Lukass_7 napisał(a):Wyświetl post
Tylko jakich polaków?
Na polaków nas nie stać, bo kluby rządają jakichś astronomicznych sum za nich.
Nie chodzi mi o tych z Ekstraklasy tylko z niższych lig. Naprawde nie ma lepszego prawego pomocnika od Małeckiego ( w tym samym wieku) Nie wieże... Nie oszukujmy się talent Małeckiego jest słaby gra tam bo mam ambicję i jest szybki... A druga sprawa to bramkarze, dlaczego nie ma w klubie klasowego młodego bramkarza który mógłby szybko zastąpić Pawełka, jak wiedzą że nic nie będzie z Cebanu to po co go trzymają, ponoć Polska to wylęgarnia bardzo dobrych bramkarzy a mistrz Polski testuje jakichś bramkarzy z kartą na ręku co poprzedni średni klub chce się go pozbyć... Dla mnie to jest niezrozumiałe. Naprawdę nie chcę narzekać ale ciężko jest prowadzić klub który nie ma szkółki piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia i co za tym idzie boisk treningowych. bo na czym ma opierać polityke zatrudnianiu nowych piłkarzy... na płytach DVD od menegerów ''scautów''...
Ostatnio edytowane przez manisnh : 28.07.2009 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2009, 12:33
emjot napisał(a):Wyświetl post
to jakiś analfabeta i idiota w jednym pisali
ja wiem internet pod strzechy
ale na litość boską...
15 lat - wiek ma swoje prawa !

http://forum.igol.pl/index.php?showuser=11142
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.07.2009, 12:56
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie zwalnial Bednarza.
Dlaczego?
Otoz nauczyl sie chlopina funkcjonowac w strukturach naszego klubu (czytaj lawirowac miedzy Cupialem RN a prezesem). Jakies sukcesy ma (Marcelo, Kirm, Gargula, Diaz) z niepewnych zawodnikow Wisla dosc latwo sie wycofala (Matusiak, Beto) potrafi jakos rozwiac porazki (Niedzielan) a ciezko pokazac mu zle trensfery ktore w wyrazny sposob deprecjonuja jego prace.

Popieram twoja opinię w 100% . Bednarz zrobił swoje w tym klubie , transfery jakie zrobił wyszły Wiśle na plus !!!! . Nawet ściągnięcie tylko na pół roku Kosowskiego było świetnym posunieciem 1 tytuł pod wodzą Skorży wygraliśmy świetną jesienną rundą 2007
Borinho
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.07.2009, 16:20
Ja bym zwolnil Bednarza bo:
1. nie zrealizowal glownego celu jakim bylo pozyskanie partnera dla Pawla
2. za jego kadencji nie sprzedalismy zadnego zawodnika (oprocz Clebera), wszyscy odchodzili za darmo albo jeszcze doplacala im Wisla
3. nie udało sie rozwiazac kontraktu z Davidem
4. casting na bramkarza - watpie zeby ktos powazny zgodzil sie przyjechac do nas na jakiekolwiek testy jak sie dowie ze przed nim bylo 20 kandydatow
5. kompletny brak rozeznania na rynku pilkarskim - gdyby mial rozeznanie to jeszcze przed odejsciem Baszcza i Zienia w klubie byliby nastepcy
6. pozyskani zawodnicy mimo ze w wiekszosci przypadkow sie sprawdzaja pozyskani zostali za pozno i bardziej na zasadzie ten jest dobry to go wezmy mimo ze na jego pozycji akurat nie potrzebujemy zawodnikow

Nie mowie ze Bednarz sie lenil ale albo nie ma zylki do wyszukiwania zawodnikow albo nie ma daru do przekonywania RN do swoich pomysłów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów