|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
rabbit466, dziękuje że mi przypomniałeś, nigdy nie moglem zapamiętać gdzie leży stadion i jakie są barwy...
Mam prawo mieć taki avatar jaki mnie sie podoba, spojrz np. na uzytkownika troj88 post wyzej i jego avatar (bez obrazania, itp...). Też mu przypomnisz barwy i bedziesz starał sie udowodnić ze jest wnukiem Cupiała?!Sry za offtop Co do tematu to uwazam, że kazda powazna kasa sie przyda, wiec nie podzielam zdania Kuby, że woli być ostatni w lidze niż mieć inna nazwe stadionu i LM.... Wszystkie weiksze kluby w Europie maja komercyjne nazwy stadionu... nikt nie robi z tego powodu halo, kibice i tak nazywaja stadion po swojemu.. ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
wiem, ze niwiele da sie z tym zrobic, ale elita swiatowej pilki jest totalnie s****iona - kibice sa traktowani tylko i wylacznie jako konsumenci, tradycje klubowe ma sie gleboko gdzies etc wolalbym zeby moj klub mierzyl duzo nizej i mial pewne tradycje i zasady tutaj nie pilem tylko i wyłącznie do kwestii nazwy stadionu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Barwy są czerwono-biało-niebieskie, kolorystki którą ty podałeś używają kibice na znak protestu podczas komuny (Wiśle zarzucano milicyjny resort)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kuba, wg mnie od nowej nazwy stadionu korona z głowy nie spadnie. Niech sie nazywa Telefonika Arena, Orange Arena, PKO Arena, Bill Gates Arena.... skoro dają dobrą kasę to ok, przeciez nikt ci nie powie ze idziemy na "PKO BP Arena" tylko 'na Wisłe'.
Zgadzam sie z Tobą, ze zachodnie kluby sa strasznie skomercjalizowane, 'kibice sa traktowani tylko i wylacznie jako konsumenci, tradycje klubowe ma sie gleboko gdzies etc'. Nikt przeciez nie mowi ze głównym sponsorem bedzie Constar i piłkarze Wisły beda jezdzic po całym kraju i pokazywać jak sie je kiełbaski po mistrzowsku ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
ostatnio troche nie jestem w temacie i chcialem zapytac. Jedna runde gramy na pewno w Sosnowcu, a co z runda wiosenna ?
![]()
FC SKAŁA. Zawsze z Wisłą !!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Obie rundy gramy w Sosnowcu,oddanie stadionu to czerwiec 2010
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
A tak na poważnie to jeśli nie masz jakiś większych problemów to nie zamartwiaj sie takimi sprawami. Wszystko jest pomyślane i na pewno opuści nasz stadion ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nic z tych rzeczy. po prostu murawa zamiast o 80cm zostanie obniżona o 30 metrów i zakopią go tam. Tak na poważnie to możliwe, że opuści przez ten ostatni narożnik, który mogą budować na samym końcu.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wyburzą okrąglaka i tamtędy wyjedzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dobra oświecę was bo znów narosną jakieś legendy. Wisłą Kraków SSA będzie użytkownikiem stadionu MIEJSKIEGO. I to misto Kraków będzie czerpać ewentualne zyski ze sprzedania praw do nazwy stadionu.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To byłoby dobre rozwiązanie. Jeżeli już coś takiego mieli stawiać to dużo lepszym rozwiązaniem byłby kwadrat nawet przy pierwotniej koncepcji na 25tyś ludzi.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może jakoś w ten sposób po rozmontowaniu na części:
![]() Mam pytanie o budowę na trybunie zachodniej: Jak jest plan prac? Z tego co widać w kamerze to tylko przerzucają ziemię z miejsca na miejsce a mieli kopać się na 12metrów w dół, tak? Co to jest? ![]() Jest może dostępny rysunek techniczny przekroju trybuny zachodniej? Był tu już wcześniej taki trybuny wschodniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na razie wykonywana jest ścianka szczelinowa, jest to wąski rów, kopany na głębokość 12-15 metrów w dół. Dopiero po jego za zbrojeniu, zalaniu betonem i wyschnięciu, będą wykonywane wykopy w zależności od miejsca do około 8-9 metrów. Sytuacja identyczna jak przy trybunie wschodniej...
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale na C ścianka była robiona przez Budimex razem z wyburzaniem trybuny. wszyscy patrzą na stadion od momentu rozpoczęcia wykopów przez Polimex bo wtedy coś się zaczęlo dziać. Jak stał pusty plac przez jakis czas to się po prostu an to nie zwracało uwagi. Spokojnie, niedługo zaczną kopać dół, potem zacznie piąć się w górę i nim się obejrzycie to będziemy mieli stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Rozbiorą całą nadbudowę dźwigu, a podwozie (które ma rozmiar TIR-a) nadzwyczajniej w świecie wyjedzie przez bramę w narożniku. Brama jest przystosowana do tego, żeby mogły przez nią przejeżdżać ciężarówki.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W końcu widac postepy cos jak by robota zaczeła nabierac przspieszenia i całośc zaczyna nabierac kształtu .
Ciekawe co słychac na froncie robót jeśli chodzi o wykończenie D bo jak na razie pusto i głucho wiadomo co dalej ? ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Podejrzewam, że wykończenia wnętrz trybun jeszcze długo po zakończeniu budowy trybun i w prowadzące na stadion, nie zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trybunę wschodnią robią już ponad rok a pracy jeszcze sporo. Także jak dobrze pójdzie to wydaje mi się że do czerwca 2010 skończą wschodnią a zachodnia będzie na podobnym poziomie jak dziś wschodnia.
![]() ![]() ![]() To co teraz robią to chyba nie jest ścianka szczelinowa bo wykon który zalewają ma z tego co widać maksymalnie pół metra głębokości a nie od 12 do 15 metrów w dół. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wprowadzaj zamętu. Wszystko idzie zgodnie z planem, więc trybuna wschodnia będzie gotowa na listopad, czy tam grudzień, a cały stadion będzie na czerwiec przyszłego roku. Możliwe poślizgi będą pewnie niewielkie, zależy od tego jaka pogoda będzie w zimie, bo założę się, że przy minus 30 to pracować nie będą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jeśli mają w planach znacznie szybszą pracę od tych na wschodniej to pewnie zdążą na czerwiec 2010. Natomiast ja tylko porównuję pracę z trybują wschodnią i jeśli prace będą szły tym samym tempem to w czerwcu 2010 będzie na zachodniej mniej niż było w czerwcu 2009 na trybunie wschodniej.
I jeszcze co do odległości od murawy tu kurcze jest prawie tyle co jeden sektor na D... Ciekawe też jak będzie z widocznością w narożnikach przy D i E. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
przecież wiadome było że odległość będzie prawie taka jak jeden sektor, bo każdy z sektorów na D i E ma ok 20 metrów szerokości, a odległość linii bocznej od pierwszego krzesełka wynosi 17,5metra. Co do widoczności będzie dobra i napewno nic nie będzie zasłaniać boiska, było to już wiele razy omawiane, skoro zarejestrowałeś sie w tym miesiący proponuje przeglądnięcie kilkudziesięciu stron wstecz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejny render ukazujący efekty mojej pracy, Tym razem jest to widok na pierwsze piętro narożnika między trybuną "wschodnią (C)" i "północną (D)", przy tworzeniu którego straciłem wiele godzin, a przede wszystkim bardzo dużo zdrowia.
) Nie bylo łatwo wszystkiego tak wyliczyć, żeby zgrały się idealnie ze sobą trybuna za bramką i ta wzdłuż boiska, ale jakoś sie udało. Narazie jest to stan surowy. Po stworzeniu drugiego piętra wrzuce kolejne renderki.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Te trybuny w rzeczywistości tak będą wyglądąć? Przecież one są pod różnymi kątami a narożnik wg Twojego renderu łączy je idealnie
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 28.07.2009 o godz. 19:15.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jasne że nie będzie,widać to choćby po tym obrazku czarno-białym wyżej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
porządny kawał roboty, radekogi. Już mam jako tapetę ustawione
![]() Jedyne wymagające dopracowania (ale to chyba możliwe będzie albo przy dostępie do wszystkich planów albo poczekania na postępy budowy) to ten narożnik z wejściem i jego rzędy krzesełek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Wilu, oczywiście że tak to będzie wyglądać, granica błędów jakie mogłem popełnić to kilka centymetrów. Obtułowiczowi można zarzucić wiele, też byłem przeciwny jego projektom, ale trzeba mu przyznać, że narożniki do istniejących już trybun zaprojektował idealnie i nie dało sie tego lepiej zrobić, chyba że odsuwając trybuny C i AB jeszcze bardziej od boiska. I powiedz mi jeszcze co ty takiego widzisz na tym czarno-białym obrazku, skoro po pierwsze na nim mało co widać, a po drugie mój narożnik jest dokładnie taki jak ten na rysunku wyżej, tylko że robiony według dokładniejszych planów, gdzie miałem wymiary stopni i kąty pod jakimi się łączą
Ostatnio edytowane przez radekogi : 28.07.2009 o godz. 19:51.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|