The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 20:27
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej to zrobić taką akcje jaką zrobił Górnik powiedzieć piłkarzom że gra z Białą Gwiazdą na sercu to honor i mają bronić Świętych Barw,piłkarze powinni być dumni z tego że mogą nosić taką koszulkę a co niektórzy to sobie myślą że to My jesteśmy dumni że oglądamy ich w tych koszulkach.
i skutek będzie taki sam jak w przypadku Górnika... :/

to ja dziękuję
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2009, 20:31
O a tak znów lekko offtopując - odpadła grecka Larisa z klubem z Islandii. Na dobrej drodze do wylotu jest także Helsingborg, który przegrywa u siebie 0:2 (pierwszy mecz wygrali 2:1), jak również grający w zeszłym roku w LM duński Aalborg.
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.07.2009, 20:34
Największą niespodzianką LE jak dla mnie, jest odpadnięcie Rosenborga z Karabah. To co Rosenborg gra w lidze, a co zrobił tutaj ... niesamowite. Niespodzianka porównywalna do odpadnięcia Wisły.
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2009, 21:19
skoro już sobie humor poprawiamy
Anorthosis też odpadł z Czarnogórcami
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2009, 21:23
Kondipr napisał(a):Wyświetl post
Największą niespodzianką LE jak dla mnie, jest odpadnięcie Rosenborga z Karabah. To co Rosenborg gra w lidze, a co zrobił tutaj ... niesamowite. Niespodzianka porównywalna do odpadnięcia Wisły.
Przed chwilą odpadł ubiegłoroczny uczestnik Ligi mistrzów, Aalborg. Przegrał 3-1 z bośniacką Slaviją Sarajevo. Jak widać zespoły z tej byłej Jugosławii są groźne co w większym stopniu każe docenić wygraną Polonii W. z Buducnostem w I rundzie.

Inne ciekawe wynik el. LE skutkujące odpadnięciem faworytów to:
Vaduz* 2 - 0 Falkirk
Petrovac* 3 - 1 Anorthosis
Larisa 1 - 1 Reykjavik*

Jak widać już naprawdę nie ma kelnerów w europejskich pucharach nawet z klubów z krajów miniaturowych. Jeśli dany klub chce coś osiągnąć w tych rozgrywkach tu zdecydowanie musi zrobić wszystko co tylko możliwe aby jak najlepiej się przygotować. Ważne jest nie tylko odpowiednie podejście zawodników ale i odpowiednia kadra. Nam wczoraj tego zabrakło. Szczególnie razi totalny brak profesjonalizmu w polityce transferowej, który zaskutkował tym, że mieliśmy ledwie 12 zawodników z pola (w tym dwóch w słabej od wielu miesięcy formie) zdolnych do gry na odpowiednim poziomie.

schneider napisał(a):Wyświetl post
Z geografii w podstawówce to Ty chyba notorycznie zwiewałeś. Slavija to bośniacka drużyna, a Sarajevo to stolica BIH. Natomiast Anorthosis odpadl z Petrovac, który jest właśnie z Czarnogóry.
Faktycznie przypadkowow przekręciłem trochę kraje pochodzenia klubów. Daruj sobie wycieczki personalne.
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.07.2009 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.07.2009, 21:29
Sporo tych niespodzianek, bo i Aalborg chyba tez odpadl? Szkoda tylko, ze u nas te "niespodzianki" zdarzaj sie co roku.
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.07.2009, 21:45
No szkoda, ale jakieś pozytywne niespodzianki również były. Barcelona(nie lubi przegrywać, prawda ?) czy Beitar to były piękne zwycięstwa Doliczmy do tego również sparingi z Liverpoolem i Sewillą. Szkoda, że zawsze gdy jest "łatwiej" nie potrafimy wykorzystywać tych szans. Nie mówię tylko o Levadii, ale i o Panathinakosie, Tibilisi, Valerendze Oslo...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.07.2009, 21:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Sporo tych niespodzianek, bo i Aalborg chyba tez odpadl? Szkoda tylko, ze u nas te "niespodzianki" zdarzaj sie co roku.
Bo to żadne niespodzianki. Po prostu jesteśmy bardzo słabi piłkarsko tylko otoczkę się robi jakbyśmy stali na Bóg wie jakim poziomie. Czas pogodzić się z tym, że optymalni rywale to kluby z San Marino czy Lichtensteinu, bo nadbałtyckie państwa to już dla Nas "Zachód".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
schneider
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 23.07.2009, 21:48
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Przegrał 3-1 z czrnogórską Slaviją Sarajevo.
Z geografii w podstawówce to Ty chyba notorycznie zwiewałeś. Slavija to bośniacka drużyna, a Sarajevo to stolica BIH. Natomiast Anorthosis odpadl z Petrovac, który jest właśnie z Czarnogóry.

****ica mnie bierze, gdy widzę, ile moglibyśmy nadrobić punktów w rankingu, gdyby nie te notoryczne niespodzianki in minus. Co roku musi być jakaś zakała wśród polskich klubów, tym razem to niestety jest Wisła.
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.07.2009, 11:38
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Bo to żadne niespodzianki. Po prostu jesteśmy bardzo słabi piłkarsko tylko otoczkę się robi jakbyśmy stali na Bóg wie jakim poziomie. Czas pogodzić się z tym, że optymalni rywale to kluby z San Marino czy Lichtensteinu, bo nadbałtyckie państwa to już dla Nas "Zachód".
Tylko tego, że jesteśmy piłkarsko słabi nikt nie dostrzega. Większość uważa poziom naszego futbolu za wysoki, a gdy pojawiają się rankingi czy to reprezentacji czy też lig, i widzą miejsce Polski, to odzywają się, że są one z d... wzięte.
W GW ciekawy wywiad z Bońkiem
http://www.sport.pl/sport/1,65025,68...ek_bedzie.html

Cytat:
Michał Szadkowski: Wisła Kraków odpadła z Ligi Mistrzów...
Zbigniew Boniek: Przeczytałem komentarze i jestem bardzo zaskoczony. Dlaczego nikt w Polsce nie może zrozumieć, że nasza piłka jest słaba? Pewność siebie przed pojedynkami z takimi zespołami jak Levadia wynika wyłącznie z przeszłości. Kiedyś zdarzało się nam wygrywać z Manchesterem United i Juventusem. OK, ale te czasy minęły.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.07.2009, 18:35
Najwiekszy problem polskich pilkarzy siedzi w ich głowach.Sami sobie szkodzą pakując do nich to czego niepownni ,robiac z siebie takich jakimi nie pownni sie stac.

Ci ktorzy wyjezdzaja z kraju ,traktuja to juz jako wielki sukces,wiec nie podnosza poprzeczki a kto nie idzie do przodu to sie cofa.Podoba im sie jakis kraj ,kasa tez jest ,nie ma obciachu ze siedzi taki "gwiazdor" na trybunch bo zawsze mozna to wytlumaczyc silna konkurencja w zespole o sklad itd

Z kolei ci ktorzy tu zostaja mysla ze sa w Polsce klonami Messiego na odpowidnia skale Rozpływaja sie w swojej zajebistosci .,w lidze walcza tylko jak jest o co ,a tak zycie schodzi im na kasynach i modnych klubach,tatuowaniu sobie japonskich slowek i modelowaniu fryzur,wszak pilkarz umowmy sie zarabia kosmiczne jak dla nas zwyklych smiertlenikow kwoty.Pozatym jak cos nie tego,do do kibla z kopertą wyslac prezesa ,bo po co ktos mialby sie wysylac zeby wygrac dany mecz.A jak ktos zostaje po treningu jak nasz srodkowy obronca to sie mu mowi ze to jest niedobre ,bo mozna sie spocic i przeziebic.

I potem przychodzi taki moment ze trzeba pokazac jaja ,i walczyc do upadlego -ten moment to gra w Europejskich Pucharach.Prawidziwa pilka wolna od lenistwa ,czyli cos do czego poslcy pilkarze przywykli i dobrze im z tym.Tylko w Europie juz nie ma zabawy i prowizorki.To jakby realny egzamin ,co dany zespol prezentuje.I tu dostajemy taki cios jak swego czasu Golota ,boli tak ze uciekamy z podkulonym ogonem,dzis wiem co wtedy on czul.

HARD WORK----jedyne wyjscie ale u nas nieprzyjeło sie ,ciekawe dlaczego?

I Dopoki nie zmieni sie u nas mentnosc,podejscie pilkarzy do wykonywanego zawodu ,dopoty bedzie Europejskimi ogórkami.Ale sami ich z siebie zrobilsmy pracujac na to miano od jakichs 5-6 lat.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.07.2009 o godz. 18:50.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2009, 18:44
WOJTAS wllasnie cos takiego chcialem napisac.

A dodal bym jeszcze `pojedzie taki grajek zagranice, jak ostatnio ktorys z IV ligi do takiego Iraku i sie zali ze tak ciezko to on nigdy w zyciu nie trenowal.I ze ma malo wolnego czasu bo maja treningi.

No przepracowywuje sie normalnie, to dobitnie pokazuje dlaczego nasza liga jest slaba. Godzinka lub dwie treningu prysznic i heja w miasto na lansik i dupeczki
,
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.07.2009, 11:00
jest gdzieś transmisja naszych druzyn w tym tygodniu ?
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.07.2009, 11:15
Pewnie na kuszo będzie Polonii z NAC Breda, Legia i Lech znając życie na Bwin.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2009, 11:25
zim zum napisał(a):Wyświetl post
jest gdzieś transmisja naszych druzyn w tym tygodniu ?

Z tego co wiem Wisła już odpadła, Śląsk jeszcze nie w tym roku, a Lechia niestety chyba jeszcze trochę poczeka.

Tak więc transmisji naszych drużyn w tym tygodniu nie bedzie. No chyba, że chodzi ci o ligę, ale to nie ten dział
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 27.07.2009, 11:38
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem Wisła już odpadła, Śląsk jeszcze nie w tym roku, a Lechia niestety chyba jeszcze trochę poczeka.

Tak więc transmisji naszych drużyn w tym tygodniu nie bedzie. No chyba, że chodzi ci o ligę, ale to nie ten dział
zobacz na temat i nie pisz farmazonów. polskie=nasze. chyba, ze tam u Ciebie Ukraina już jest to sorry.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 27.07.2009, 11:45
zobacz na temat i nie pisz farmazonów. polskie=nasze. chyba, ze tam u Ciebie Ukraina już jest to sorry.
Jeżeli uważasz, że Legia, czy Lech to TWÓJ klub to przepraszam, ale u mnie w sercu tylko Wisła, Śląsk i Lechia.

Co innego kibicować polskiej drużynie na arenie europejskiej, a co innego nazywać ją swoją.

Rok temu też pisałeś jak tam moja Cracovia radzi sobie w Pucharze Intertoto?
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 27.07.2009, 11:47
Wedlug mnie stacje TV beda to transmitowac. Stacje TV z Norwegii, Danii i Holandii napewno beda chcialy te spotkania pokazac, wiec koszty transmisji sie zmniejsza. Pamietamy sytuacje z Levadia gdzie polsat chcial pokazac mecz rewanzowy ale tylko gdy w Estonii wyprodukuja sygnal. 3651513
Powód: Bład
Ostatnio edytowane przez Shizuke : 27.07.2009 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 27.07.2009, 11:54
Jeżeli uważasz, że Legia, czy Lech to TWÓJ klub to przepraszam, ale u mnie w sercu tylko Wisła, Śląsk i Lechia.

Co innego kibicować polskiej drużynie na arenie europejskiej, a co innego nazywać ją swoją.

gościu Ty masz coś z głową ? zadałem normalne pytanie gdzie jest transmisja naszych,polskich drużyn w europejskich pucharach, bo jak coś to bym oglądnął, a Tobie gul skacze i mi o jakiejś Cracovii wypisujesz i się siłujesz nie wiem z czym. nudzi Ci się to idź na spacer a nie zawracaj ludziom głowy.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2009, 12:03

A czyje Rosyjskie, Rumunskie. To jest temat EUROPEJSKIE PUCHARY W WYKONANIU POLSKICH DRUZYN wiec chyba logiczne ze naszych . W dupie to mam czy wygraj czy nie ale to sa nasze druzyny, znaczy sie Polskie.
,
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 27.07.2009, 12:10
gościu Ty masz coś z głową ? zadałem normalne pytanie gdzie jest transmisja naszych,polskich drużyn w europejskich pucharach, bo jak coś to bym oglądnął, a Tobie gul skacze i mi o jakiejś Cracovii wypisujesz i się siłujesz nie wiem z czym. nudzi Ci się to idź na spacer a nie zawracaj ludziom głowy.

A czy ja coś do Ciebie mam?
Nie robię sobie żadnych osobistych wycieczek, ty zadałeś pytanie ja ci odpowiedziałem. Bez napinki
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 12:24
Shizuke napisał(a):Wyświetl post
Wedlug mnie stacje TV beda to transmitowac. Stacje TV z Norwegii, Danii i Holandii napewno beda chcialy te spotkania pokazac, wiec koszty transmisji sie zmniejsza. Pamietamy sytuacje z Levadia gdzie polsat chcial pokazac mecz rewanzowy ale tylko gdy w Estonii wyprodukuja sygnal. 3651513
Ale niestety Polsat to nie TVP.Cieszylem sie, ze mecze w koncu beda w Polsacie, ale sie przeliczylem.Zaczynam tesknic za transmisjami w TVP.Przynajmniej pokazywali wszystkie mecze, nawet z najwiekszych zadupii Europy.Przez najblizsze 3 lata dopoki prawa ma Polsat bedziemy pewnie tak samo zaczynac wakacje, bez transmisji polskich klubow w TV.

A co do czwartkowych meczow to Legie i Lecha pewnie bedzie mozna obejrzec na justinie.A Polonia raczej w kuszotv.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2009, 12:33

Tak, też. Usatysfakcjonowany?

Rany, skąd się tacy zawistni ludzie biorą. Nie kibicujecie polskim klubom w pucharach to wypier... z tego tematu. Po ch.. się udzielacie skoro macie to w dupie?

Co do transmisji - jest to masakra, że Polsatom i N-kom bardziej opłaca się pokazywać powtórki z zeszłego roku albo jakieś Audi Cupy niż występy polskich klubów.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2009, 12:41
Ponoć żadna norweska tv meczu Lecha z FFK nie pokaże. A więc kolejna runda bez transmisji nas chyba niestety czeka.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 27.07.2009, 12:43
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Tak, też. Usatysfakcjonowany?

Rany, skąd się tacy zawistni ludzie biorą. Nie kibicujecie polskim klubom w pucharach to wypier... z tego tematu. Po ch.. się udzielacie skoro macie to w dupie?
A kto ci powiedział, że nie kibicuję polskim drużynom? Czytasz w myślach przez internet?

Nie pasuje mi po prostu słowo "nasze" drużyny, ja przez to rozumiem Śląsk, Wisłę, Lechię i Unię i przez pryzmat mojego rozumowania odpowiedziałem koledze, ze transmisji nie będzie.

Od jakiegoś czasu ludzi na forum, głównie w tym wątku, zaczęto dzielić na typowych zawistnych Polaczków, którzy kibicują tylko Wiśle, a dla Legii i Lecha pragną najgorszego oraz tych o kryształowych sercach, wyrozumiałych i tolerancyjnych którzy to z zaciśniętymi kciukami wrzeszczą przed telewizorem "Legia to jest potęga", czy "Lalala Kolejorz gol". A są stany pośrednie jak ten, że licze na dobre występy Lecha, Polonii i nawet Legii, ale nigdy nie napisze o nich "moja drużyna".

Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś zażalenia to na pw. Po co zaśmiecać wątek.
Powód: Unia Tarnów
Ostatnio edytowane przez wislacki : 27.07.2009 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.07.2009, 12:45
A czy ja coś do Ciebie mam?
Nie robię sobie żadnych osobistych wycieczek, ty zadałeś pytanie ja ci odpowiedziałem. Bez napinki
Sam zacząłeś napinkę.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2009, 18:08
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

A po co mam kibicować Ziemniakom? Myslisz, ze kibic Celticu kibicuje w LM Rangersom? Dooobre.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 27.07.2009, 18:39
Nie pasuje mi po prostu słowo "nasze" drużyny, ja przez to rozumiem Śląsk, Wisłę i Lechię i przez pryzmat mojego rozumowania odpowiedziałem koledze, ze transmisji nie będzie.
spoko, nawet nie wiesz jakie zgody mamy
Powód: ZZZZZZKKKKKKKKKSSSSSSSS
Ostatnio edytowane przez Kamil : 27.07.2009 o godz. 18:39.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 27.07.2009, 21:01
Kamil napisał(a):Wyświetl post
spoko, nawet nie wiesz jakie zgody mamy
a czytać Kamil umie co napisałem w ostatnim zdaniu mojego ostatniego postu?

Chodziło mi o zespoły, które walczą o europejskie puchary, myślałem, że to oczywiste...

Co kumatszy mam nadzieje zrozumiał, ale z góry przepraszam braci z Tarnowa, jeśli poczuli się urażeni.
Odpowiedz cytując
Matias
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 21:02
No coz w polsacie beda nadawac, ale ogolnie jesli juz trzymamy sie tego tematu, to co sadzicie o komentatorach polskich ? Ktory wedlug Was najlepiej komentuje ? Ja tam darze sympatia Bozydara wlasnie z Polsat Sport Potrafi gosc czasem smieszne rzeczy dopowiedziec, ale jednoczesnie wali trafne spostrzezenia... http://www.youtube.com/watch?v=_bfdgdW1YlE
Ostatnio nawet zalozyl swoj blog http://www.my-sport.pl/Bozy/blog/list/0
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów