|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
to ja dziękuję ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
O a tak znów lekko offtopując - odpadła grecka Larisa z klubem z Islandii. Na dobrej drodze do wylotu jest także Helsingborg, który przegrywa u siebie 0:2 (pierwszy mecz wygrali 2:1), jak również grający w zeszłym roku w LM duński Aalborg.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Największą niespodzianką LE jak dla mnie, jest odpadnięcie Rosenborga z Karabah. To co Rosenborg gra w lidze, a co zrobił tutaj ... niesamowite. Niespodzianka porównywalna do odpadnięcia Wisły.
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
skoro już sobie humor poprawiamy
Anorthosis też odpadł z Czarnogórcami ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Inne ciekawe wynik el. LE skutkujące odpadnięciem faworytów to: Vaduz* 2 - 0 Falkirk Petrovac* 3 - 1 Anorthosis Larisa 1 - 1 Reykjavik* Jak widać już naprawdę nie ma kelnerów w europejskich pucharach nawet z klubów z krajów miniaturowych. Jeśli dany klub chce coś osiągnąć w tych rozgrywkach tu zdecydowanie musi zrobić wszystko co tylko możliwe aby jak najlepiej się przygotować. Ważne jest nie tylko odpowiednie podejście zawodników ale i odpowiednia kadra. Nam wczoraj tego zabrakło. Szczególnie razi totalny brak profesjonalizmu w polityce transferowej, który zaskutkował tym, że mieliśmy ledwie 12 zawodników z pola (w tym dwóch w słabej od wielu miesięcy formie) zdolnych do gry na odpowiednim poziomie. Faktycznie przypadkowow przekręciłem trochę kraje pochodzenia klubów. Daruj sobie wycieczki personalne. Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.07.2009 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sporo tych niespodzianek, bo i Aalborg chyba tez odpadl? Szkoda tylko, ze u nas te "niespodzianki" zdarzaj sie co roku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
No szkoda, ale jakieś pozytywne niespodzianki również były. Barcelona(nie lubi przegrywać, prawda ?) czy Beitar to były piękne zwycięstwa
Doliczmy do tego również sparingi z Liverpoolem i Sewillą. Szkoda, że zawsze gdy jest "łatwiej" nie potrafimy wykorzystywać tych szans. Nie mówię tylko o Levadii, ale i o Panathinakosie, Tibilisi, Valerendze Oslo... |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Czas pogodzić się z tym, że optymalni rywale to kluby z San Marino czy Lichtensteinu, bo nadbałtyckie państwa to już dla Nas "Zachód". ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Z geografii w podstawówce to Ty chyba notorycznie zwiewałeś. Slavija to bośniacka drużyna, a Sarajevo to stolica BIH. Natomiast Anorthosis odpadl z Petrovac, który jest właśnie z Czarnogóry.
****ica mnie bierze, gdy widzę, ile moglibyśmy nadrobić punktów w rankingu, gdyby nie te notoryczne niespodzianki in minus. Co roku musi być jakaś zakała wśród polskich klubów, tym razem to niestety jest Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W GW ciekawy wywiad z Bońkiem http://www.sport.pl/sport/1,65025,68...ek_bedzie.html Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Najwiekszy problem polskich pilkarzy siedzi w ich głowach.Sami sobie szkodzą pakując do nich to czego niepownni ,robiac z siebie takich jakimi nie pownni sie stac.
Ci ktorzy wyjezdzaja z kraju ,traktuja to juz jako wielki sukces,wiec nie podnosza poprzeczki a kto nie idzie do przodu to sie cofa.Podoba im sie jakis kraj ,kasa tez jest ,nie ma obciachu ze siedzi taki "gwiazdor" na trybunch bo zawsze mozna to wytlumaczyc silna konkurencja w zespole o sklad itd Z kolei ci ktorzy tu zostaja mysla ze sa w Polsce klonami Messiego na odpowidnia skale Rozpływaja sie w swojej zajebistosci .,w lidze walcza tylko jak jest o co ,a tak zycie schodzi im na kasynach i modnych klubach,tatuowaniu sobie japonskich slowek i modelowaniu fryzur,wszak pilkarz umowmy sie zarabia kosmiczne jak dla nas zwyklych smiertlenikow kwoty.Pozatym jak cos nie tego,do do kibla z kopertą wyslac prezesa ,bo po co ktos mialby sie wysylac zeby wygrac dany mecz.A jak ktos zostaje po treningu jak nasz srodkowy obronca to sie mu mowi ze to jest niedobre ,bo mozna sie spocic i przeziebic. I potem przychodzi taki moment ze trzeba pokazac jaja ,i walczyc do upadlego -ten moment to gra w Europejskich Pucharach.Prawidziwa pilka wolna od lenistwa ,czyli cos do czego poslcy pilkarze przywykli i dobrze im z tym.Tylko w Europie juz nie ma zabawy i prowizorki.To jakby realny egzamin ,co dany zespol prezentuje.I tu dostajemy taki cios jak swego czasu Golota ,boli tak ze uciekamy z podkulonym ogonem,dzis wiem co wtedy on czul. HARD WORK----jedyne wyjscie ale u nas nieprzyjeło sie ,ciekawe dlaczego I Dopoki nie zmieni sie u nas mentnosc,podejscie pilkarzy do wykonywanego zawodu ,dopoty bedzie Europejskimi ogórkami.Ale sami ich z siebie zrobilsmy pracujac na to miano od jakichs 5-6 lat.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.07.2009 o godz. 18:50.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
WOJTAS wllasnie cos takiego chcialem napisac.
A dodal bym jeszcze `pojedzie taki grajek zagranice, jak ostatnio ktorys z IV ligi do takiego Iraku i sie zali ze tak ciezko to on nigdy w zyciu nie trenowal.I ze ma malo wolnego czasu bo maja treningi. No przepracowywuje sie normalnie, to dobitnie pokazuje dlaczego nasza liga jest slaba. Godzinka lub dwie treningu prysznic i heja w miasto na lansik i dupeczki ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
jest gdzieś transmisja naszych druzyn w tym tygodniu ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Pewnie na kuszo będzie Polonii z NAC Breda, Legia i Lech znając życie na Bwin.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z tego co wiem Wisła już odpadła, Śląsk jeszcze nie w tym roku, a Lechia niestety chyba jeszcze trochę poczeka. Tak więc transmisji naszych drużyn w tym tygodniu nie bedzie. No chyba, że chodzi ci o ligę, ale to nie ten dział ![]() ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zobacz na temat i nie pisz farmazonów. polskie=nasze. chyba, ze tam u Ciebie Ukraina już jest to sorry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co innego kibicować polskiej drużynie na arenie europejskiej, a co innego nazywać ją swoją. Rok temu też pisałeś jak tam moja Cracovia radzi sobie w Pucharze Intertoto? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wedlug mnie stacje TV beda to transmitowac. Stacje TV z Norwegii, Danii i Holandii napewno beda chcialy te spotkania pokazac, wiec koszty transmisji sie zmniejsza. Pamietamy sytuacje z Levadia gdzie polsat chcial pokazac mecz rewanzowy ale tylko gdy w Estonii wyprodukuja sygnal. 3651513
Powód: Bład
Ostatnio edytowane przez Shizuke : 27.07.2009 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A czy ja coś do Ciebie mam? Nie robię sobie żadnych osobistych wycieczek, ty zadałeś pytanie ja ci odpowiedziałem. Bez napinki ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
A co do czwartkowych meczow to Legie i Lecha pewnie bedzie mozna obejrzec na justinie.A Polonia raczej w kuszotv. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Rany, skąd się tacy zawistni ludzie biorą. Nie kibicujecie polskim klubom w pucharach to wypier... z tego tematu. Po ch.. się udzielacie skoro macie to w dupie? Co do transmisji - jest to masakra, że Polsatom i N-kom bardziej opłaca się pokazywać powtórki z zeszłego roku albo jakieś Audi Cupy niż występy polskich klubów. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ponoć żadna norweska tv meczu Lecha z FFK nie pokaże. A więc kolejna runda bez transmisji nas chyba niestety czeka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie pasuje mi po prostu słowo "nasze" drużyny, ja przez to rozumiem Śląsk, Wisłę, Lechię i Unię i przez pryzmat mojego rozumowania odpowiedziałem koledze, ze transmisji nie będzie. Od jakiegoś czasu ludzi na forum, głównie w tym wątku, zaczęto dzielić na typowych zawistnych Polaczków, którzy kibicują tylko Wiśle, a dla Legii i Lecha pragną najgorszego oraz tych o kryształowych sercach, wyrozumiałych i tolerancyjnych którzy to z zaciśniętymi kciukami wrzeszczą przed telewizorem "Legia to jest potęga", czy "Lalala Kolejorz gol". A są stany pośrednie jak ten, że licze na dobre występy Lecha, Polonii i nawet Legii, ale nigdy nie napisze o nich "moja drużyna". Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś zażalenia to na pw. Po co zaśmiecać wątek. Powód: Unia Tarnów
Ostatnio edytowane przez wislacki : 27.07.2009 o godz. 20:58.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() Powód: ZZZZZZKKKKKKKKKSSSSSSSS
Ostatnio edytowane przez Kamil : 27.07.2009 o godz. 18:39.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a czytać Kamil umie co napisałem w ostatnim zdaniu mojego ostatniego postu?
Chodziło mi o zespoły, które walczą o europejskie puchary, myślałem, że to oczywiste... Co kumatszy mam nadzieje zrozumiał, ale z góry przepraszam braci z Tarnowa, jeśli poczuli się urażeni. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No coz w polsacie beda nadawac, ale ogolnie jesli juz trzymamy sie tego tematu, to co sadzicie o komentatorach polskich ? Ktory wedlug Was najlepiej komentuje ? Ja tam darze sympatia Bozydara wlasnie z Polsat Sport
Potrafi gosc czasem smieszne rzeczy dopowiedziec, ale jednoczesnie wali trafne spostrzezenia... http://www.youtube.com/watch?v=_bfdgdW1YlE Ostatnio nawet zalozyl swoj blog http://www.my-sport.pl/Bozy/blog/list/0 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|