The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bubak
Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2009, 08:46
Bubak napisał(a):Wyświetl post
To co dziś zobaczyłem podczas meczu Superpucharu Polski Wisła vs Lech przelało już czare goryczy... Zaraz po tym jak okazało się że ten mecz pokaże TVP Sport czyli 18 Lipca napisałem na adres e-mail redakcji TVP Sport 2 takie same wiadomości aby w transmisji użyli aktualnego loga naszego klubu z napisem WISŁA KRAKÓW SPÓŁKA AKCYJNA ---> http://i39.tinypic.com/4jpzys.jpg Założyłem też w różnych miejscach 4 tematy na forum TVP z podobną wiadomością. Dzisiaj przed godziną 10:00 wysłałem kolejne 4 e-maile (2 do redakcji TVP, a 2 do redakcji TVP Sport) i założyłem też 4 kolejne tematy na forum TVP. Później spokojnie czekałem na mecz z myślą iż po tylu wiadomościach do ludzi z TVP wkońcu na antenie pojawi się logo Spółka Akcyjna, a nie tak jak dawniej w ich programach bywało logo z napisem Sportowa SA.

Nadeszła godzina meczu, patrze w tv i przecieram oczy ze zdumienia!!! Panowie z TVP użyli loga z napisem.... T.S. WISŁA KRAKÓW PIŁKA NOŻNA S.S.A Zrozumiałbym jeśli byłoby to logo Sportowa SA, bo zawsze to jego używali i myślałbym że poprostu olali moje prośby, ale logo którego użyli obowiązywało 10 lat temu i żeby go znaleźć trzeba się troche oszukać!!! Więc stało się faktem że TVP zrobiło mi konkretnie na złość używając NAJSTARSZEGO LOGA od czasów zmiany z herbu TSW I jak tu się nie wkurzyć skoro potrafią dać obecne logo Lecha, Legii i innych zespołów a z Wisły robią sobie jaja?Dla przykładu jak napisałem takie wiadomości do Polsatu przed meczem Wisła - Levadia to użyli loga SA i nawet odpisali ze tak zrobią!

To samo dzieje się w stacji N Sport. Jak jest tylko materiał o Wiśle to zawsze ten herb co dziś w TVP... Może klub powinien jakoś interweniować To jest nasz herb / logo znak rozpoznawalny dla Wisły a wszyscy robią z nim co chcą, a klub na to nic... Niewiem może jakaś konferencja prasowa, poinformowanie dziennikarzy na meczu, albo co innego, bo to się robi strasznie denerwujące!!! Czy klub może coś z tym zrobić

Oto logo używane dziś w TVP Sport i używane zawsze w N Sport: http://i31.tinypic.com/14j20if.jpg
A to aktualne logo Wisły używane przez klub i Wiślackie media: http://i39.tinypic.com/4jpzys.jpg
Różnica jest nie tylko w napisach i dokładności wykonania, ale także w odcieniach kolorów i to robi wielką różnice i jest niesłychanie ważne!!! Nawett w relacji live prowadzonej przez TWSD był wpis o tej sprawie: "TVP Sport jak zwykle "na czasie". Logo Wisły sprzed 8(?)-10(?) lat z napisem: T.S. Wisła Kraków - Piłka Nożna S.S.A."
A to fotki z transmisji:

http://i27.tinypic.com/343t1qv.jpg
http://i29.tinypic.com/qs2r2r.jpg
mam czarny pas w poniżaniu
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.07.2009, 01:42
Ponoć wczoraj, tj. w niedzielę, była "Szybka Piłka" na dwójce, oglądał ktoś, co mówili o Wiśle?
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.07.2009, 09:47
Gratulowali sukcesu Zielinskiemu, bardzo dobrego meczu i o porażce Wisły. Ogólnie nie mówili o Wiśle pozytywnie, no chyba, że uznać za pozytywne, że łaskawie postawili nas koło Amici jako faworyta do mistrzostwa.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.07.2009, 09:58
W szybkiej piłce dużo nie gadali o Wiśle... ale na TVP3 w sportowym wieczorze była rozmowa na ten temat...
i gadali że Skorża złożył propozycje rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron... ale bardzo możliwe że Cupiał nie przyjmie dymisji... gadali coś o Lenczyku ale że to raczej nie możliwe żeby go zastąpił i o Smudzie że on poczeka sobie na reprezentacje... i mówili że Bednarz powinien i raczej odejdzie...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Krystian168 : 27.07.2009 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.07.2009, 10:03
Krystian168 napisał(a):Wyświetl post
W szybkiej piłce dużo nie gadali o Wiśle... ale na TVP3 w sportowym wieczorze była rozmowa na ten temat...
i gadali że Skorża złożył propozycje rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron... ale bardzo możliwe że Cupiał nie przyjmie dymisji... gadali coś o Lenczyku ale że to raczej nie możliwe żeby go zastąpił i o Smudzie że on poczeka sobie na reprezentacje... i mówili że Bednarz powinien i raczej odejdzie...
Mówili też, że Cupiał nie zna się na piłce i jest otoczonymi ludźmi, którzy sugerują mu jakieś decyzje, które nie są dobre dla klubu, ale dla ich własnego interesu owszem. Ten sam dziennikarz mówił też, że o losie klubu decydują od lat Ci sami ludzie i że jest to podobne do tego co dzieje się w PZPN.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.07.2009, 10:06
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Mówili też, że Cupiał nie zna się na piłce i jest otoczonymi ludźmi, którzy sugerują mu jakieś decyzje, które nie są dobre dla klubu, ale dla ich własnego interesu owszem. Ten sam dziennikarz mówił też, że o losie klubu decydują od lat Ci sami ludzie i że jest to podobne do tego co dzieje się w PZPN.
zapomniałem o tym... mam nadzieje że w końcu Cupiał znajdzie sobie doradców co mają chociaż minimalne pojęcie o piłce - oby tylko nie było za późno :/
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 10:31
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Mówili też, że Cupiał nie zna się na piłce i jest otoczonymi ludźmi, którzy sugerują mu jakieś decyzje, które nie są dobre dla klubu, ale dla ich własnego interesu owszem..
Przez ponad 10 lat to już nawet nie znając się na piłce można nabyć doświadczenia, więc chyba pora przestać zwalać na doradców i traktować decyzje Cupiała jako własne, przemyślane po swojemu.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2009, 10:57
element napisał(a):Wyświetl post
Wyjebać to powinien wszystkich swoich doradców od 7 boleści..
Tylko i wylacznie bo to Oni sa odpowiedzialni za odpadniece z pucharow i obecna sytuacje w klubie.
Trzeba miec tylko nadzieje ze Cupial wyciagna wnioski z ostatnich lat
,
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.07.2009, 11:03
No Krystian Rogala bardzio zacny działacz piłkarski w Polsce. Jego polityka prowadzenia klubu do dziś zapewne w Ruchu wspominają płacąc co miesiąc zaległe kredyty...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2009, 21:08
Cytat:
W pewnym momencie krzykiem musiał zdyscyplinować jednego z zawodników: "Nie dość, że nie umiesz liczyć do trzech, to jeszcze do innych masz pretensje!?"
http://sport.interia.pl/raport/wisla...skorza,1345202

Ciekawe o kogo chodzi, stawiam na Brożka
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.08.2009, 14:46
Skandalem jest to, co wyprawia się po wczorajszym meczu. Kilku marnych warszawskich dziennikarzy uparcie twierdzi, że drugi gol padł ze spalonego. Oczywiście nie widzieli powtórek na Canal+ i sądzą, że ich propaganda o pomocy sędziów w stosunku do Wisły odniesie pożądany skutek. Oczywiście też nie ma mowy o tym, że przy stanie 1:0 Paweł Brożek wyszedłby sam na sam z bramkarzem, gdyby arbiter nie odgwizdał urojonego spalonego...
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2009, 14:48
Napinka w komentarzach do artykułów też leci równa że 2 spalone że Wiśle w każdym meczu przyznają bramki zdobyte nieprawidłowo Nie ma co sobie tym zawracać głowy bo jakoś muszą leczyć kompleksy, że to w Krakowie jest mistrz.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.08.2009, 16:38
Okey druga sytuacja, piękna piłka i nie ma mowy o spalonym... A co do pierwszej sytuacji to ja uważam że Wisła poniekąd strzeliła bramkę liniowemu... okey piłkarze Zagłębia wyszli 6 Wiślaków na spalonym... ale 4 stało w linii z Marcelo, sędzia ustawiony idealnie, a spalony na pół nogi pamiętajmy o tym że sędzia nie może sobie zatrzymać sytuacji, patrzyć musi i na ustawienie zawodników i na moment zagrania. Ma 5 zawodników w jednej linii a Marcelo jest jakieś 40 metrów od niego, przy tak minimalnym spalonym ciężko wyłapać spalonego zawodnika, zwłaszcza zwracając na ustawienie Marcelo w momencie podania. Ja uważam że dopóki nie będzie kamer w piłce, dopóty takie bramki wpisane są w grę, ba! nawet uważam że wiele zespołów będzie grało pod takie spalone "na Inzaghi'ego"... Jeżeli kogoś wina to głównego, który znowuż z duchem gry powinien patrzeć czy wykonujący wolnego nie popełni jakiegoś przewinienia. Dlatego uważam że mocno przekoloryzowane są te komentarze nawet w C+ te o "oczywistym błędzie sędziego".

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2009, 17:18
Już nie przesadzaj, 6 Wiślaków na splaonym i to nie małym, błąd sędziego ogromny. W ogóle mecz sędziom nie wyszedł, najpierw skrzywdzili Zagłębie, a potem parę razy Wisłę: spalony przy 1 na 1 Brożka, Costa powinien wylecieć z boiska, miał jedną nakładkę na żółtą kartkę i potem drugą na żółtą, a nawet czerwoną (a żółtko już wtedy miał).
Przy dugiej bramce to ja nie widzę spalonego, tu się pismaki ośmieszają jak zawsze. Szczególnie PS dzisiaj, oczywiście wg nich dwie bramki ze spalonego, o dalszych błędach sędziego na niekorzyść Wisły ani słowa.
Pozdrawiam
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2009, 21:20
Awe napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzaj, 6 Wiślaków na splaonym i to nie małym, błąd sędziego ogromny.
6 wiślaków na spalonym z czego de fakto 5 leciało w przeciwnym kierunku do lotu piłki , nie uczestniczyło w grze czyli jednym słowem nie miał prawa się nimi sędzia sugerować odgwizdując ewentualnego spalonego .

Ta bramka ( nawet biorąc pod uwage spalonego Marcelo ) to majstersztyk trenera Skorży . Zaimponowało mi to zagranie które było ewidentnie nastawione od poczatku do końca na Marcelo . Każdy wiedział co miał robić na boisku i o to chodzi .

Z tą nagonką na spalone to bym nie przesadzał , bo nawet na gazeta.pl napisali że Wisła złapała forme na lige mistrzów , doceniając styl z jakim pokonaliśmy Zagłębie . Nie ulega wątpliwości że w naszym położeniu , jedyne co nam zostało to wygrywac kazdy mecz po 4/5 do 0 i obronic mistrzostwo Polski .
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 08.08.2009, 21:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ta bramka ( nawet biorąc pod uwage spalonego Marcelo ) to majstersztyk trenera Skorży . Zaimponowało mi to zagranie które było ewidentnie nastawione od poczatku do końca na Marcelo . Każdy wiedział co miał robić na boisku i o to chodzi .
Ty z tym majstersztykiem tak nie przesadzaj, nawet Piotrek powiedział że trochę źle zagrał z tego wolnego.
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.08.2009, 21:41
6 wiślaków na spalonym z czego de fakto 5 leciało w przeciwnym kierunku do lotu piłki , nie uczestniczyło w grze czyli jednym słowem nie miał prawa się nimi sędzia sugerować odgwizdując ewentualnego spalonego .

Z tą nagonką na spalone to bym nie przesadzał , bo nawet na gazeta.pl napisali że Wisła złapała forme na lige mistrzów , doceniając styl z jakim pokonaliśmy Zagłębie . Nie ulega wątpliwości że w naszym położeniu , jedyne co nam zostało to wygrywac kazdy mecz po 4/5 do 0 i obronic mistrzostwo Polski .
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rowalem_pilke/

Tak gwoli ścisłości.
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 08.08.2009, 21:41
Właśnie nie wiem po co Pietia mówił, że chciał strzelać
Cała teoria o kapitalnym rozegraniu wolnego runęła Jednak z tego wyszło świetne podanie po ziemi. Wreszcie zaczęliśmy wykorzystywaćstałe fragmenty, tego brakowało z Levadią.

A co do mediów to wszyskie, oprócz tych z Krakowa, będą wytykały sędziom błędy na korzyść Wisły, teraz popularny w mediach jest Lech, wiadomo też, że Warszawa nie lubi się z Krakowem, nawet poza sprawami sportowymi.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Stary 08.08.2009, 22:00

To nas rozbawiłeś Przecież od razu widać było, że mu zeszło.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2009, 22:02
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Właśnie nie wiem po co Pietia mówił, że chciał strzelać
to akurat dotyczyło bramki nr . 2 jeśli dobrze czytam .

To że źle trafił w piłkę to nie znaczy że zagranie nie miało tak wyglądać . Tego nie powiedział . Ostatnio każdy stały fragment jest kierowany na Marcelo , ale jak widać obrońcy rywali jeszcze tego nie zauważyli . W tym wypadku pilka miała iść górą , a przeszła dołem i chyba na tym polegał ewentualny bład w wykonaniu Pietii
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.08.2009, 01:02
A ja uważam że na siłę się do Skorży teraz próbujecie przy***. Nikt tam do końca nie wie jak było...tylko w takim razie dlaczego pięciu pobiegło do tyłu, a jeden pobiegł do przodu ja uważam że gdyby Marcelo zareagował jak reszta, normalnie, nie nastawiony na to, że na niego ta piłka pójdzie, to by do tej piłki nie doszedł... Ja uważam że tak się powinno grać te wolne... w końcu wyjdzie idealnie (o ironio pewnie wtedy zagwizdają...)

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2009, 13:03
Generalnie właśnie wydaje mi się, że było to zagranie ćwiczone na treningach Stałe fragmenty gry i gra z klepy to może być za niedługo nasza główna broń ofensywna Jakby co zawsze mamy Jirsaka, który pięknie bije wszystkie rożne i wolne Szkoda tylko, że zamiast gole strzelać obija poprzeczki xD
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2009, 13:29
Kurt napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam że na siłę się do Skorży teraz próbujecie przy***. Nikt tam do końca nie wie jak było...tylko w takim razie dlaczego pięciu pobiegło do tyłu, a jeden pobiegł do przodu ja uważam że gdyby Marcelo zareagował jak reszta, normalnie, nie nastawiony na to, że na niego ta piłka pójdzie, to by do tej piłki nie doszedł
To musiało być na 100% zaplanowane bo chyba nie jest możliwe, że aż 5 piłkarzy przez przypadek było na spalonym i wszyscy sie cofali?

Wisła
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 09.08.2009, 14:09
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
To musiało być na 100% zaplanowane bo chyba nie jest możliwe, że aż 5 piłkarzy przez przypadek było na spalonym i wszyscy się cofali?
WTF? A jak się mieli nie cofać skoro widzieli, że są na spalonym? Chyba logiczne..
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2009, 15:39
ciacho: Ty chyba coś sobie pomyliłeś, jeśli widzisz że 5 graczy się cofa na ewidentnym spalonym dla zasłonięcia jednego nie na spalonym podczas wykonywania rzutu wolnego, to oni chyba widzą gdzie kto jest i potrafią się ustawić porządnie :/ no chyba, że Wisła gra teraz 5 ligowy futbol ale nawet tam umieją myśleć, pomyśl zanim coś napiszesz
Odpowiedz cytując
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 09.08.2009, 17:08
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
ciacho: Ty chyba coś sobie pomyliłeś, jeśli widzisz że 5 graczy się cofa na ewidentnym spalonym dla zasłonięcia jednego nie na spalonym podczas wykonywania rzutu wolnego, to oni chyba widzą gdzie kto jest i potrafią się ustawić porządnie :/ no chyba, że Wisła gra teraz 5 ligowy futbol ale nawet tam umieją myśleć, pomyśl zanim coś napiszesz
ludzie opanujcie się, kto tam kogo zasłaniał, obrońcy uciekli (normalne nawet trampkarze o tym wiedza) nasi zostali próbowali wrócić (tez normalne) spalony jak byk, fuks że sędzia uznał i tyle
Odpowiedz cytując
melin
Member

Od: 02.2003

Stary 09.08.2009, 17:29
http://www.sport.pl/sport/1,65025,69...mpaign=4606275 - no i czy nie ma nagonki na Wisłę?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 09.08.2009, 17:58
Pinechas napisał(a):Wyświetl post
ludzie opanujcie się, kto tam kogo zasłaniał, obrońcy uciekli (normalne nawet trampkarze o tym wiedza) nasi zostali próbowali wrócić (tez normalne) spalony jak byk, fuks że sędzia uznał i tyle
Oczywiście, że tak, ale tłumacz to tym filozofom..
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Stary 09.08.2009, 18:13
melin napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport/1,65025,69...mpaign=4606275 - no i czy nie ma nagonki na Wisłę?
Dokładnie. A to, że Pawłowski wjeżdżał z uniesionymi nogami w nogi Głowy to pismaki z wybiórczej nie zauważyły. Znając Komisję (L)igi to niestety 2 mecze w plecy.Obym się mylił.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 09.08.2009, 18:17
To jest właśnie obiektywizm naszej prasy. Ciekawe czemu nie czepili się lewego obrońcy Zagłębia [murzyn, nie wiem jak się nazywał;]. Ten to dopiero zasłużył na wykluczenie. Piłka nożna myliła mu się często z karate.
Cytat:
Dokładnie. A to, że Pawłowski wjeżdżał z uniesionymi nogami w nogi Głowy to pismaki z wybiórczej nie zauważyły. Znając Komisję (L)igi to niestety 2 mecze w plecy.Obym się mylił.
Zważywszy na to, że w następnej kolejce nie gramy z Legią, ani Lechem sądzę, że może się Mu upiec...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów