The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arsfan14
Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2009, 21:21
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Wstaw za Petrescu Skorżę, a za Unireę Wisłę. Przeczekaj jeszcze rok. Masz gwarancję że my nie zagramy za rok w LM?
Hmmm bez napinki ale jak za Petrescu wstawimy Skorżę a potem za Wisłę wstawimy Unireę to dalej Maciek będzie trenerem Wisły a Dan rumuńskiego zespołu

Lepiejbyćna stadionie w potarganychspodniach,niż wnowychprzed TV.
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.07.2009, 21:30
Widac jak na dłoni że tylko H.Kasperczak, F.Smuda i M.Skorża się liczyli w przeciągu tych lat.
(Liczka wg mnie pojechał na rozpędzie po Kasperczaku)

Także nie ma sensu zmieniać trenera, Ci trenerzy są na podobnym poziomie. Raczej trzeba sie skupić na pozostałych ogniwach jak scuating, transfery, trenerzy asystenci (czyt. bramkarzy). i całą otoczkę.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.07.2009, 21:32
I oby tak myśłał Cupiał
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2009, 21:35
nie wiem dlaczego co nie którzy aż tak nie lubią Skorży. Pewnie jak zdobywał pierwsze czy drugie mistrzostwo siedzieli cicho. A teraz to tylko Skorża bee.
To jest sport jeden wygrywa drugi przegrywa. Co nie którzy dalej żyją porażka. Skorża napewno wyciągnie wnioski z tej porażki.
A czy zostanie to my już na to wplywu nie mamy. Nie chce widzieć w naszym klubie Smude czy Lenczyka. Mieli swoje szanse. Jeśli sie nie myle po dwa razy trenowali nas zespól i styknie.

AgresywnyChomik napisał(a)
tak nie rozumiem jak do trenera ktory mogl potencjalnie najwiecej zarobic w historii tego klubu (a droge mial do tego NAJLATWIEJSZA) macie dosc lagodna reke mowiac "dajcie mu KOLEJNA szanse".

może ta droga była latwa. Tylko jeśli wierzysz ze dalibysmy sobie radę obencym skladem z Olympiakosem czy Partizanem to sie mylisz. Mielismy dojsc do 4 rundy...a tam jak bysmy awansowali bylo by dobrze...a jesli nie to coz zyje sie dalej.
Mecz z Levadia pokazal gdzie jest nasz futbol. Nie tylko my zaliczylismy wpadki. Taki jest sport.
A taka jest prawda ze nikomu nigdy sie nie dogodzi. Jedni byli za Petrescu. Teraz co mowia ze byl dobry...to pewnie kiedys na niego psioczyli ze sadzal na lawce Mauro Cantoro. A tak naprawde od czasu Petrescu Mauro gral piach.
Ja tylko pamietam jeden dorby mecz Mauro z Vitoria Guimares...jak on tam walczyl, jedyny biegal caly czas.
Mamy dobrego trenera...dajmy mu szanse zrehabilitwoac sie. Ale pewnie najlepiej sie pozbyc go...i rozpaczac karuzele trenerska. Nie ma trenerow ktorzy nie przegrywaja. Nawet najlepsi zaliczja wpadki. Ale dla co niektorych to jest chyba koniec swiata.

Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.07.2009, 21:38
Ludzie... czy niektórzy z was nie rozumieją, że Skorża mimo porażek jake poniósł to skarb dla naszego klubu?

To trener młody, który z roku na rok będzie coraz lepszy.
To trener kompetenty i dokształcający się, zdobywający w Wiśle doświadczenie, które w najbliższej przyszłości będzie procentować.
To trener wykształcony i potrafiący się wypowiadać oraz zachowywać wobec dziennikarzy i kibiców przez co pozytywnie wpływa na wizerunek klubu.
To trener lojalny wobec swojego pracodawcy i kibiców.
To trener z klasą, niebojący się poniesienia odpowiedzialności za swoją pracę.
To trener z wynikami jakimi nie mógł poszczycić się w Polsce nikt w tym wieku.
To trener, który wyciągnął nas z ogromnego dołka wywołanego beznadziejną polityką sportowo-finansową naszego klubu.
To trener, który z zespołu piłkarzy przeciętnych stworzył zespół mistrzowski.

A co za tym wszystkim idzie to najlpeszy trener jakiego obecnie możemy mieć. Poszukiwanie godnego następcy może trwać długie miesiące albo i lata i skutkować fatalnymi wynikami i stratami finansowymi.

Manchester United zaufał Fergusonowi ponad 20 lat temu i teraz ma tego efekty. A początki sir Alex miał dużo gorsze niż trener Skorża. Mimo to zaufano mu i w pewnym sensie zainwestowano w niego. Tak samo my powinniśmy zainwestować w Skorże i "wychować" sobie znakomitego trenera. Moim zdaniem to najlepsza droga jaką możemy obrać odnośnie doboru szkoleniowca. Karuzela trenerska to jedna z przyczyn zachamowania rozwoju Wisły w ostatnich latach. Nie powielajmy starych błędów i nie kierujmy się emocjami w decyzjach kluczowych dla przyszłości klubu. Patrzmy na suche fakty, a te przemawiają za pozostaniem Macieja Skorży na stanowisku.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.07.2009 o godz. 21:41.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.07.2009, 21:38
Co by nie napisali, co by nie powiedział Petrescu, nigdy zdania o nim nie zmienię. To trener defensywny, nienawidze oglądać takich meczów - nuda, nuda, nudaaaaaa. Jedyny mecz jaki utkwił mi w pamięci za kadencji Dana, który był widowiskowy i ofensywny w wykonaniu wiślaków to mecz z Lechem w Poznaniu zakończony wynikiem 3:3 ( gol w ostatniej minucie Wiślaków ) Zagrali wtedy dobry mecz, ale co z tego jeśli stracili aż 3 bramy. Petrescu preferuje inny styl niż Skorża i bardzo się z tego cieszę. Co on się nie nachwali, że zdobył mistrza w Rumunii z małą Unireą. I co z tego ?! W życiu by tego majstra nie zdobył, gdyby nie fakt, że ówczesny mistrz Cluj grał w LM i liga zeszła na dalszy plan, Steaua, która wtedy zajęła 2 miejsce też grała w LM i tak samo bardziej zaangażowali się w tamte mecze,więc gdyby nie to to mistrza by nie mieli, lecz w pierwszej 4 by się znaleźli, więc nie nazwał bym tego wielkim sukcesem. Przez ostatnie 2 lata siedział jak mysz pod miotłą, teraz mistrza zdobył to wielki trener się znalazł i będzie nam wmawiał co on by z tą Wisła nie zdobył ;s DLATEGO CIESZMY SIĘ, ŻĘ MAMY MAĆKA SKORŻĘ PRZYNAJMNIEJ DO JUTRA - NAJLEPSZEGO TRENERA W POLSCE
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.07.2009, 21:40
pojawił się tu temat Lenczyka

ten pan nie przyjdzie

jak sam mówił L. do BC: mógłby przyjść ale najpierw zrobiłby czystkę i wszystkich powypieprzał, a na to BC się nie zgodzi...
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2009, 21:46
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

Fajnie ze wiekszosc kibicow jest cierpliwa ale jakim cudem z jednej strony nawolywujecie do wydawania kasy na niewiadomo jakich zawodnikow i za jaja wieszalibyscie wszystkich od Cupiala do lysego ch*** Bednarza tak nie rozumiem jak do trenera ktory mogl potencjalnie najwiecej zarobic w historii tego klubu (a droge mial do tego NAJLATWIEJSZA) macie dosc lagodna reke mowiac "dajcie mu KOLEJNA szanse".
Pomijam fakt ze Wisla od momentu objecia sterow przez Skorze gra slabiej z rundy na runde.
Stary, tylko nie zauważasz jednego. Z rundy na rundę Wisła się tylko osłabia. Przykładowo teraz odszedł Baszczyński i Zieńczuk. Wiadome było o tym od pół roku i mimo wszystko nie zakontrakowano w porę zawodników. Nie można wszystkiego zwalać na Skorżę, chyba nie jest jego winą, że w przypadku słabszej formy Brożka nie ma nawet za bardzo kogoś wprowadzić, bo zabrali mu nawet Niedzielana, który mógłby być na sztukę, a nikogo nie załatwili.

Jedyne o co mam pretensje do Skorży to fakt, że w ogóle nie daje szans młodym. Osobiście już mi się rzygać chce jak widze kolejne wejście z ławki Łobodzińskiego i liczenie na cud. Skoro mamy tylu młodych (rzekomo zdolnych) grajków, to dlaczego trener nie daje im w ogóle szans ? Powiedzcie co ma powiedzieć taki Mączyński, który jak miał okazję do odejścia to nie wolno, grać w ogóle nie gra. Podobnie Cebanu, który wg mnie już dawno powinien dostać szansę. Nie podoba mi się to u Skorży, młodzi się marnują a grają artyści pokroju Pawełka i niewidomego Ćwielonga.
qchar90
Senior Member

Stary 26.07.2009, 21:48
powiedz mi kiedy u nas wprowadzano mlodych?
ostatnie czasy rzadko...jedynie tych co kupowali dawali im szanse...ale oni szybka ja psuli przyklad Kwiek Golos Kowalczyk. U nas sie boja na mlodych postawic. Ja uwazam ze nie mamy zbyt zdolnych mlodych...ale to jest moja opinia.

anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.07.2009, 21:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
to już jutro....stresuje się lekko ale będzie dobrze
a ja się stresuje bardzo. ale mam nadzieje że otworze tę stronę i będzie napisane wielkimi literami
SKORŻA ZOSTAJE W KRAKOWIE!!!
jakoś nie wyobrażam sobie innego trenera Wisły, a tym bardziej Smudy.
dla mnie dziwnym byłoby gdyby trenerem ukochanej drużyny był człowiek za którym nie przepadam
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.07.2009, 21:52
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post

Nie ma trenera w Polsce który mógłby zastąpić Skorże bo ani Smuda ani Lenczyk nie są lepszymi trenerami!! Zostawić Skorże i budować nowy zespół...
Podobno o tym jak dobry jesteś, świadczy Twój ostatni mecz... ;]
zim zum
Senior Member

Stary 26.07.2009, 21:53
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
powiedz mi kiedy u nas wprowadzano mlodych?
ostatnie czasy rzadko...jedynie tych co kupowali dawali im szanse...ale oni szybka ja psuli przyklad Kwiek Golos Kowalczyk. U nas sie boja na mlodych postawic. Ja uwazam ze nie mamy zbyt zdolnych mlodych...ale to jest moja opinia.
dopóki nie dasz szansy, to nie wiesz jaki jest. już osobiście wolę, żeby 3-4 razy dano szansę Leszczakowi czy tam jakiemuś innemu, niż po raz 39 stawiać na Łobodzińskiego. Ten drugi może okazać się niespodzianką in plus, jak nie to dziękujemy i próbujemy kolejnego. A u nas ani kasy na transfery ani nawet chęci spróbowania postawić na swoich.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2009, 21:54
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Stary, tylko nie zauważasz jednego. Z rundy na rundę Wisła się tylko osłabia. Przykładowo teraz odszedł Baszczyński i Zieńczuk. Wiadome było o tym od pół roku i mimo wszystko nie zakontrakowano w porę zawodników. Nie można wszystkiego zwalać na Skorżę, chyba nie jest jego winą, że w przypadku słabszej formy Brożka nie ma nawet za bardzo kogoś wprowadzić, bo zabrali mu nawet Niedzielana, który mógłby być na sztukę, a nikogo nie załatwili.

Jedyne o co mam pretensje do Skorży to fakt, że w ogóle nie daje szans młodym. Osobiście już mi się rzygać chce jak widze kolejne wejście z ławki Łobodzińskiego i liczenie na cud. Skoro mamy tylu młodych (rzekomo zdolnych) grajków, to dlaczego trener nie daje im w ogóle szans ? Powiedzcie co ma powiedzieć taki Mączyński, który jak miał okazję do odejścia to nie wolno, grać w ogóle nie gra. Podobnie Cebanu, który wg mnie już dawno powinien dostać szansę. Nie podoba mi się to u Skorży, młodzi się marnują a grają artyści pokroju Pawełka i niewidomego Ćwielonga.
Obawiam się że Ci młodzi dali już pokaz swoich umiejętności w meczach o Puchar Ekstraklasy w zeszłym (?) sezonie. Problem w tym że my nie mamy młodych zdolnych. Nie uważam aby przez 365 dni coś się zmieniło jeżeli chodzi o ich umiejętności.
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2009, 21:56
nie wiem o co w ogóle ta dyskusja? być lub nie Skorży w Wiśle to najmniej istotna kwestia
istotnym jest, że nasz klub jest budowany (?) od dupy strony, wszystkim rządzi przypadek i prowizorka

Liga Mistrzów? że niby ją przegraliśmy i straciliśmy życiową szansę? jak pomyślę, że chcieliśmy ją wywalczyć z kopaczami pokroju Ćwielonga to nie wiem, śmiać się czy płakać? na ławce rezerwowych w meczu o awans nie było napastnika... już nie wspomnę o 250 testowanych wynalazkach bramkarzopodobnych, co gorsza jak znam życie to w zimie czekają nas kolejne zaciągi do testowania

i tak w kółko do zajebania, od trenera do trenera, a tak naprawdę nie zmienia się w tym klubie nic
a zapomniałem, stadion będzie, tylko tutaj jakby zasługi klubu ciężko się doszukać
the future's uncertain
and the end is always near
zim zum
Senior Member

Stary 26.07.2009, 21:58
Obawiam się że Ci młodzi dali już pokaz swoich umiejętności w meczach o Puchar Ekstraklasy w zeszłym (?) sezonie. Problem w tym że my nie mamy młodych zdolnych. Nie uważam aby przez 365 dni coś się zmieniło jeżeli chodzi o ich umiejętności.
ale nikt nie mówi o 11 młodych na raz, tylko sumiennie 1-2. Poza tym tych "artystów" z tamtych meczów już nie ma są inni i im należy dać szansę. Uważam, że wiele skład nie straci jak za takiego Ćwielonga zagra ktoś inny.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.07.2009, 22:00
Nie obrazcie sie, ale nie lizcie du*y pilkarzom i trenerowi, ktory zblaznil Wisle, bo nie spodziewal sie , ze Levadia bedzie "taka dobra" i nie przygotowal zespolu do walki... bo liczyl, ze grajac na 60% awansuje. Ci ludzie biora za bieganie 50tys pln/msc. Olali swoje zas*ane obowiazki. Gdyby ktokolwiek z was narazil swoja firme na blaha strate chocby 20.000 euro to wylecialby na bruk. Oni was olali, a wy spiewacie "nic sie nie stalo..."(?). Ok, klepcie ich dalej po plecach! Najwieksza kompromitacja w historii Wisly, moze czesci z was nie jest to znany motyw, ale nawet spadek do 2ligi nie byl takim szmaciarstwem, bo wowczas oczyszczona ze skorumpowanych smieci Wisla walczyla mlodym skladem. Obecne gwiazdy od tamtych chlopakow moglyby sie uczyc co to znaczy miec JAJA.

Nie wiem skad w was sie bierze ten caly abstrakcyjny romantyzm i tesknota za Skorza, ale w sporcie miejsca na sentymenty nie ma, tym bardziej wtedy kiedy widac, ze druzyna gra piach. Szacunek za 2 tytuly, ale za takie blamaze, tak leszczarskie bledy, placi sie glowa.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
qchar90
Senior Member

Stary 26.07.2009, 22:00
poprostu nasz klub nie jest profesjonalnie zarzadzany.
Cupial otacza sie ludzmi ktorzy nie znaja sie na futbolu i dzialania klubow pilkarskich.
Jak pamietam jak mial za doradce pana Kapke to do dzis mnie skreca...te jego pomysly...
Jesli Cupial chce wielkiej pilki musi stworzyc profesjonalna ekipe zajmujaca sie klubem.
Zaczynajac od ludzi rzadzacych finansami, zajmujacych sie marketingiem, po przez sztab szkoleniowy, dyrektora sportowego, scoutow. To jest podstawa.

Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2009, 22:01
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
2001 Franciszek Smuda - 1x Mistrzostwo Polski
2001 Adam Nawałka
2000 Orest Lenczyk

Mała korekta, mistrzostwo z 2001 roku idzie na konto Nawałki, to on kończył sezon po tym jak piłkarze zwolnili Oresta. Smuda przyszedł latem by przygotować zespół do walki o LM, no i grali ładnie, gdyby nie ta Barcelona...

Skorża zostanie, o to moim zdaniem można być spokojnym, no chyba że Cupiał każe mu wymienić sobie sztab i pozbyć się kilku, zdaniem Bogusia i chyba nie tylko, winnych, a Maciek weźmie sobie do serca powiedzenie z popularnej powieści Dumas-a. Wtedy Boguś się wkur@!#!#!##$ i wywali Skorże na zbity pysk.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
arti
Guest

Stary 26.07.2009, 22:07
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Oto lista trenerów z ostatnich lat:

2001 Franciszek Smuda - 1x Mistrzostwo Polski
2001 Adam Nawałka
2000 Orest Lenczyk

jak widzimy dosc czesto w naszym klubie zmienia sie trenerów... i ja sie pytam: jakie sa efekty tak czestych zmian? Ano znikome....

Jak widac najdłuzej pracowali Skorża i Kasperczak... i widac jak na dłoni efekty pracy ( wiem ze na sukces jednego trenera czesto mial duzy wplyw jego poprzednik ale.. ).

Myśle ze nikt tu obecny nie chce znow przezywac cyrku zwiazanego z co polroczyna zmiana trenera..
2000/2001 to zaczął Lenczyk, a skończył Nawałka, więc sie pomyliłeś z tym MP dla Smudy w 2001. Sorry Chesteroski był pierwszy.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.07.2009, 22:15
kicu napisał(a):Wyświetl post
Zauważ, że Petrescu osiągnął sukces z Unireą bo jest tam od trzech lat. Może gdyby BC się nie pospieszył i nie zadziałał pod wpływem chwili dziś też mielibyśmy Ligę Mistrzów. Gdy niezłemu trenerowi da się komfort i czas na budowanie zespołu, po dwóch - trzech latach widać efekty. Inna sprawa, że mentalność polskich gwiazdek nie pozwalała Petrescu rozwinąć skrzydeł. I żeby było jasne - nie jestem fanatykiem talentu Dana Petrescu, stwierdzam tylko fakty, że u siebie, z piłkarzami chcącymi zapierniczać na każdym treningu osiągnął niemały sukces.

ja tam Dana darzę szacunkiem...

pamiętam jak dziś mecz z Lechem (3:3) w Poznaniu, kiedy to Lechici strzelali bramki życia, a Wisła nadal dążyla do wyrownania. wydawalo się że nic nie jest w stanie ich zlamać...masakrowali wtedy Lecha, i tylko tym cudownym golom i słabej skuteczności Brożka Lech zawdzięczał dobry wynik...takiego zęba w Wiśle Skorży widzialem w sezonie z Kosą ( właściwie rundzie) ale nie wiadomo czy to zasluga Skorży czy Kosy oraz w tym sezonie w meczu z Lechią. Może podciągnłabym do tego Beitar i Barce, choć z Barcą to piłkarze grali "motywacją silnego przeciwnika".

podobnym meczem do tego z Lechem był mecz z Legią w Warszawie (1:2) gdzie Wisła nie dala szans Warszawiakom, niby w meczu bez stawki.

śmieszą mnie również teksty że Dan nie musi grać w el. Ligi Mistrzów...ale przecież na taki stan rzeczy trzeba sobie zasłużyć...zdobyć Mistrzostwo Polski a Mistrzostwo Rumunii to jest jednak lekka różnica...popatrzcie tylko na budżet rumuńskich drużyn.

Brakuje mi gdzieś tego zacięcia w obecniej Wiśle, w poszczególnych meczach o stawke...wyjątkiem jest Beitar.

a poza tym:
Legia - Wisła 1:1 (PE)
Wisła - Mloda Legia 0:1 (PE)
Wisła - Legia po karnych przegrana (PP)
Wisła - Legia 1:2 (Superpuchar)
Wisła - Tottenham 1:1
Wisła - Lech 0:1 (PP)
Lech - Wisła 2:1(PP)
Wisła - Levadia 1:1
Levadia - Wisła 0:1
Wisła - Lech po karnych przegrana (Superpuchar)

wszystkie te mecze łaczy fakt że były one decydujące...i niestety przegrane...Skroża jest bardzo dobrym trenerem, ale w poszczególnych ważnych meczach zawodzi, oczywiście nie licząc Ligi Polskiej, choć i tu porażki w Warszawie z Legią czy porażki z Lechem nie wpływają zbyt dobrze na jago obraz.

Choć nie wiem czy w obecnej sytuacji zdydowalbym się na zmiane szkoleniowca...bo nie widzę lepszego. Smuda jest gorszym trenerem. Może Lenczyk...ale czy bylby autorytetem u naszych Gwiazdeczek?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 26.07.2009, 22:20
Proud napisał(a):Wyświetl post
tety przegrane...Skroża jest bardzo dobrym trenerem, ale w poszczególnych ważnych meczach zawodzi, oczywiście nie licząc Ligi Polskiej, choć i tu porażki w Warszawie z Legią czy porażki z Lechem nie wpływają zbyt dobrze na jago obraz.
No ludzie ****a, co ważniejsze mistrzostwo Polski, czy jakiś śmieszny puchar ekstraklasy? Ja nawet nie pamiętam kto wygrał go przed rokiem... W PP odpadali po wyrównanej walce z mocnymi drużynami.
Ddf
michu-k
Senior Member

Stary 26.07.2009, 22:21
śmieszą mnie również teksty że Dan nie musi grać w el. Ligi Mistrzów...ale przecież na taki stan rzeczy trzeba sobie zasłużyć...zdobyć Mistrzostwo Polski a Mistrzostwo Rumunii to jest jednak lekka różnica...popatrzcie tylko na budżet rumuńskich drużyn.
To jest istne obracanie kota ogonem. Paradoksalne jest to, że Unirea będzie grała w LM chociaż... nie zapracowała sobie na nią sama. Zrobiła tylko mały krok w postaci mistrzostwa. Z resztą nie ważne, zobaczymy co pokażą. Mistrzostwa nie obronią, LM nie zwojują.

Być może już jutro zapadnie decyzja. Wierzę że Skorża nadal będzie trenerem Wisły. Jeśli nie, to będzie krok wstecz i postrzelenie się w kolano przez BC.
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.07.2009, 22:23
Może Lenczyk...ale czy bylby autorytetem u naszych Gwiazdeczek?
za gwiazdorzenie nasze gwiazdeczki posadziłby na ławce, a Skorża tego nie zrobi
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2009, 22:25
Nie zrobi, bo nie ma kim zastapic tych gwiazdek...no chyba ze juniorami
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2009, 22:26
Mistrzostwa nie obronią, LM nie zwojują.
.
Za to Wisla ze Skorza bedzie lepsza i lepsza? hę?

Badz powazny w tym co piszesz.
Malinowy król malowanych róż
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.07.2009, 22:26
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
No ludzie ****a, co ważniejsze mistrzostwo Polski, czy jakiś śmieszny puchar ekstraklasy? Ja nawet nie pamiętam kto wygrał go przed rokiem... W PP odpadali po wyrównanej walce z mocnymi drużynami.
pewnie że Mistrzostwo, ale takie mecze też są ważne...to może w ogole nie grajmy w takich meczach skoro są mniej ważne od Ligi...

chodzi o to że w prestiżowych meczach jak z Legią czy z Lechem Wisła Skorży zawsze daje dup*. Nie licząc niektórych meczów u siebie i to ledwo co wymęczonych po 1:0...bo wygrac z Wodzislawiem czy Pistem to troche inaczej niż pokonac drużynę o podobnych umiejętnościach...

nie wiem jak Ciebie, ale mnie te porażki bolą...i to bardzo. fakt że późniejsze Mistrzostwo to w pewnien sposób rekompensuje, ale jakiś niedosyt pozostaje.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
michu-k
Senior Member

Stary 26.07.2009, 22:30
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Za to Wisla ze Skorza bedzie lepsza i lepsza? hę?

Badz powazny w tym co piszesz.
Ależ ja jestem poważny. Cały czas zmierzam do tego, iż budowanie mocnego klubu nie może odbywać się na zasadzie blamaż = wyjazd trenera. To trener układa klocki w postaci piłkarzy na boisku, prowadzi długofalowe działania mające na celu dążenie do zamierzonych celów. MS jest już we Wiśle dwa lata i należą mu się kolejne 2, potem znowu 2 lata. Czy Man Utd od razu po przyjściu Fergusona osiągał sukcesy? Nie. Wiem, gdzie Anglia a gdzie Polska, ale na budowanie drużyny nie potrzeba tylko nakładów finansowych ale także czasu. Finansów i czasu.

Co będzie to będzie. Jednak nadal uważam że zwolnienie trenera to najgorszy z możliwych wyborów.

@ Agresywny- faktycznie, nie zrozumieliśmy się. Nie mniej nie wróżę Unirei świetlanej przyszłości.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 26.07.2009 o godz. 22:37.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2009, 22:34
Ależ ja jestem poważny. Cały czas zmierzam do tego, iż budowanie mocnego klubu nie może odbywać się na zasadzie blamaż = wyjazd trenera. To trener układa klocki w postaci piłkarzy na boisku, prowadzi długofalowe działania mające na celu dążenie do zamierzonych celów. MS jest już we Wiśle dwa lata i należą mu się kolejne 2, potem znowu 2 lata. Czy Man Utd od razu po przyjściu Fergusona osiągał sukcesy? Nie. Wiem, gdzie Anglia a gdzie Polska, ale na budowanie drużyny nie potrzeba tylko nakładów finansowych ale także czasu. Finansów i czasu.

Co będzie to będzie. Jednak nadal uważam że zwolnienie trenera to najgorszy z możliwych wyborów.
no tak wszystko jasne przepraszam ...

Stary ja o chlebie Ty o niebie ehhh.
Malinowy król malowanych róż
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2009, 22:35
Hmm.. Ok z Legią 2x po 1:0 wygrywaliśmy, ale z Lechem jesienią 2007 roku było 4:2, a Wiślacy zagrali istny koncert, do tego zbłaźniony Dolha. Piękne wspomnienia.

Takie porażki bolą, ale generalnie ból sprawia każda przegrana ukochanej Wisełki. Czy to z Legią, czy z Piastem. Z kimkolwiek - ból jest podobny. Za każde zwycięstwo punktów jest tyle samo, a przecież wszystkiego wygrać się nie da.

Ps. z Lechem w Poznaniu to ostatnio dość dawno przegraliśmy - mowa o meczach ligowych. Ostatnie mecze to albo remisy albo zwycięstwa. Gorsze, że u nas udało im się rozbić Wisłę 4:1.

Czuję, że jutro będzie dobry dzień - dostanę się na studia i Skorża zostanie. Wylecą Bednarz i Wilczek, a wszyscy głośno odetchniemy.
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2009, 22:35
Robert Blonski w Sportowej Niedzieli powiedzial, ze Skorza zaproponowal rozwiazanie kontraktu za porozumieniem stron.A Szczeplek stwierdzil, ze Bednarz to najlepszy dyrektor sportowy w Polsce i ja sie z nim zgadzam.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów