The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 18:59
Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Co, pomarzyć nie można ?

Szczerze i obiektywnie, przychodzi Ci lepszy trener do głowy ?
Ok, trenerem jest dobrym ,ale jak sobie to wyobrażasz że Pan Cupiał zatrudni go, po tym w jakim stylu rozstał się z Wisłą Dla mnie nie do ,pomyślenia
Kassperr
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2009, 18:59
Z tego, co pamiętam w Wiśle też potrzebował chwilę czasu...
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 25.07.2009, 19:00
Mi sie wydaje ze najbliżej do Wisły będzie miał teraz Czesław Michniewicz
WISŁA KRAKOW........
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.07.2009, 19:01
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Dobre - widac było kunszt trenerski Kasperczaka w Górniku Zabrze ......
A z taką kadrą, jak swego czasu miał Kasperczak w Wiśle, to niejeden trener osiągnąłby takie same sukcesy
Pokazal to Liczka runda wiosenna sezonu 2004/2005 . Wystarczy porownac pilke z jesieni, a z wiosny, dodajac do tego wyniki.

P.S - W dodatku pogonil tez z druzyny Szymkowiaka, o ktorym sie wypowiadal bardzo niepochlebnie, a historia potem pokazal ktory z nich wiecej znaczyl dla Wisly.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 25.07.2009 o godz. 19:04.
Kassperr
Junior Member

Stary 25.07.2009, 19:02
pikey napisał(a):Wyświetl post
Ok, trenerem jest dobrym ,ale jak sobie to wyobrażasz że Pan Cupiał zatrudni go, po tym w jakim stylu rozstał się z Wisłą Dla mnie nie do ,pomyślenia
Szczerze mówiąc, też sobie tego nie wyobrażam, ale kto, powiedz mi kto...?
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.07.2009, 19:03
Dla mnie najlepszym trenerem na tą chwilę dla Wisły wciąż jest Maciej Skorża, ale jeśli boss go zwolni to stawiam na to że zatrudni Smude jednak
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.07.2009, 19:06
Dziwne były słowa Skorży przed meczem: "przed nami...yy...przed Wisła kolejne cele" (jakos tak

Nie zwróciłem co prawda wtedy na to uwagi ale w sporcie na TVP1 szczególnie sie tego uczepili co mialoby sugerować pożegnanie Skorży z Wisła...
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.07.2009, 19:06
kuba7k napisał(a):Wyświetl post
Mi sie wydaje ze najbliżej do Wisły będzie miał teraz Czesław Michniewicz
Nie strasz ...
fond
Senior Member

Stary 25.07.2009, 19:07
Co zrobi Cupiał to lepsza loteria niż te karne nie prościej poczekać do poniedziałku niż kombinować
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.07.2009, 19:08
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post

Proszę? Że niby jakim podejściem?
Z podejściem, że go już tu nie ma, że go chcą zwolnić przy najbliższej okazji, wszyscy są przeciwko niemu, że on już tu nie popracuje (sezon przed Wisłą, nie przed nami - vide cytat) a także przy wystawieniu mu "wotum nieufności" w postaci pozwalniania jego sztabu. A z tego co wiem to JK i PT nie są do uratwania. Już kiedyś na zwolnienie JK Skorża się nie zgodził.
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 25.07.2009, 19:12
tragez88 napisał(a):Wyświetl post
Dziwne były słowa Skorży przed meczem: "przed nami...yy...przed Wisła kolejne cele" (jakos tak

Nie zwróciłem co prawda wtedy na to uwagi ale w sporcie na TVP1 szczególnie sie tego uczepili co mialoby sugerować pożegnanie Skorży z Wisła...
Dokładnie, też zwróciłem na oba szczegóły uwagę. TVP strasznie irytuję, zresztą nie tylko oni. Praktycznie wszystkie telewizję gdy teraz mówią o nas sugerują dymisję. A moim zdaniem ten mecz mimo porażki pozwoli Skroży przetrwać na stanowisku. Superpuchar bardzo szczęśliwie jedzie do Poznania.
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
mar07
Junior Member

Stary 25.07.2009, 19:12
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Dobre - widac było kunszt trenerski Kasperczaka w Górniku Zabrze ......
A z taką kadrą, jak swego czasu miał Kasperczak w Wiśle, to niejeden trener osiągnąłby takie same sukcesy
Taaa widać było po tym jak przejął nasz zespół pewien Czech.. A co ty jasnowidzem jesteś? Ciekawy jestem czy Skorża utrzymał by Górnika,naprawdę jak widzę niektórych z Was jak jesteście w niego zapatrzeni to,aż mi słabo
Chcemy trenera Wisełko chcemy trenera!
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.07.2009, 19:14
Media sugeruja dymisje, bo ilu trenerow miala juz Wisla od kiedy weszla Telefonika? Cupial jest znany ze zmieniania trenerow, wiec dziennikarzom nie ma co sie dziwic.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.07.2009, 19:18
no i właśnie tu jest problem

jak zrobić żeby nie wyszło tak, że trener S. za uratowanie posady poświęcił JK i reszty,
zwalniamy ich, niech pan szuka następców...

dal dobra Wisły ktoś powinien porozmawiać ze zwalnianymi... wiem że to śmiesznie brzmi... ale w takich przypadkach lepiej żeby nikt się honorem nie unosił ( mówię tu także o Skorży)

a PT czemu miałby niby zostać zwolniony, ledwo co zaczął pracować, skutki jego pracy poznamy dopiero w trakcie sezonu
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Pan Maciej Skorża powinien zostać!!! Co do sztabu szkoleniowego to do wyjazdu Kazimierski a w zamian może Dawidziuk
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Media sugeruja dymisje, bo ilu trenerow miala juz Wisla od kiedy weszla Telefonika? Cupial jest znany ze zmieniania trenerow, wiec dziennikarzom nie ma co sie dziwic.
Zgadzam sie z Toba, media juz bełkocą "wywołując wilka z lasu" o dymisji, wszystko co pisza o Wisle jest po to by nam jeszcze bardziej doebac, ale my sie nie damy!!!!

1906% Poparcia dla MAĆKA SKORŻY DD
Illargui
Senior Member

Stary 25.07.2009, 19:22
mar07 napisał(a):Wyświetl post
Taaa widać było po tym jak przejął nasz zespół pewien Czech.. A co ty jasnowidzem jesteś? Ciekawy jestem czy Skorża utrzymał by Górnika,naprawdę jak widzę niektórych z Was jak jesteście w niego zapatrzeni to,aż mi słabo
Po pierwsze, napisałam - "niejeden trener" a nie "każdy trener", po drugie - nie jestem jasnowidzem, natmiast uważam, że trzeba było sie postarać, aby z posiadaną sytuacją kadrową i finansową Górnik spadł,po trzecie - nie jestem zapatrzona w Skorżę tylko uważam, że problem Wisły to przede wszystkim brak wzmocnień i nieskuteczność, a nie słaby trener, po czwarte - uważam za wysoce prawdopodobne, że Skorża osiągnalby takie same sukcesy, jak Kasperczak gdyby dysponował takimi jak on zawodnikami.

I tyle w tym temacie z mojej strony.
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2009, 19:23
Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Co, pomarzyć nie można ?

Szczerze i obiektywnie, przychodzi Ci lepszy trener do głowy ?
Mnie przychodzi jeden: Maciej Skorża!
Człowiek który mimo kłód rzucanych pod nogi w postaci systematycznego osłabiania drużyny, wywalczył z nam dwa mistrzostwa... Z klubu powinien polecieć Bednarz, jako odpowiedzialny za brak wzmocnień i fatalną politykę transferową.
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2009, 19:25
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Z podejściem, że go już tu nie ma, że go chcą zwolnić przy najbliższej okazji, wszyscy są przeciwko niemu, że on już tu nie popracuje (sezon przed Wisłą, nie przed nami - vide cytat) a także przy wystawieniu mu "wotum nieufności" w postaci pozwalniania jego sztabu. A z tego co wiem to JK i PT nie są do uratwania. Już kiedyś na zwolnienie JK Skorża się nie zgodził.
Żmijko, mam rozumieć, że skoro JK i PT są nie do uratowania to razem z nimi poleci i Skorża? Przecież PT od niedawna pracuje?
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Kassperr
Junior Member

Stary 25.07.2009, 19:29
żuraw_9 napisał(a):Wyświetl post
Żmijko, mam rozumieć, że skoro JK i PT są nie do uratowania to razem z nimi poleci i Skorża? Przecież PT od niedawna pracuje?
Kim są Jk i Pt ? ;-)
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2009, 19:31
szczebrzeszcz napisał(a):
a PT czemu miałby niby zostać zwolniony, ledwo co zaczął pracować, skutki jego pracy poznamy dopiero w trakcie sezonu

No chyba juz co nieco po meczach z Levadia da sie powiedziec na temat skutowi jego pracy, w dodatku sam Skorza publicznie przyznal, ze przygotowania do sezonu zostaly spier...niczone, wiec ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 25.07.2009 o godz. 19:37.
bravelukas
Senior Member

Stary 25.07.2009, 19:36
Skorza niestety na bank zostanie zwolniony...wystarczy spojrzec na jego mine, poza tym dzisiaj na przedmeczowej wypowiedzi dla reportera tvp zasugerował ze nie bedzie go z wisła w dalszej czescie sezonu mowiąc: ,,...przed nami,...przed Wisła...", nie wiem czy ktos to zauwazył...na konferencji po meczu zapytany o dymisje peosił o cierpliwosc mowiac by dziennikarze poczekali do poniedziałku lub wtroku rano.........co o tym sadzić
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.07.2009, 19:39
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No chyba co nieco juz udalo sie poznac skutki jego pracy, w dodatku sam Skorza publicznie przyznal, ze przygotowania do sezonu zostaly spier...niczone, wiec ?
Nie zostały spier... tylko szczyt formy ma przyjść na sierpień i wg mnie słusznie, Levadia miała ogromne szczęścię, byli zamknięci na 30m + zaczarowana bramka. Myślisz, że gdyby przygotowania były pod kątem pierwszych meczów to Ćwielong trafiałby do bramki?
żuraw_9
Senior Member

Stary 25.07.2009, 19:39
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No chyba co nieco juz udalo sie poznac skutki jego pracy, w dodatku sam Skorza publicznie przyznal, ze przygotowania do sezonu zostaly spier...niczone, wiec ?
Ale czy tak naprawdę po mięsiącu jego pobytu w Wiśle, dałoby się już odczuć skutki jego pracy? Nie wydaje się, praca fizjologa to praca długofalowa i w ciągu miesiąca nie mógł spowodować, tego, że np. Ćwielong jest piłkarzem, który rzadko trafia do bramki, a Brożkowi w głowie Fulhamy i inne. Poza tym za przygotowanie motoryczne w dalszym ciagu odpowiada Bahr, a Terziotti był podobno tylko trenerem "wspomagającym".
Tak było napisane na oficjalnej:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eniowym_wisly/
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.07.2009, 19:44
żuraw_9 napisał(a):Wyświetl post
Niekonicznie poleci, a może sam odejść. To to "wotum nieufności" co pisałam - zwolnią jego ludzi, to i on odejdzie. I tak jak już pisałam - ponoć JK już miał wylecieć, ale stanowczo sprzeciwił się temu Skorża ... więc wychodzi na to, że albo wszyscy albo nikt (w myśleniu MS).
Nie wiem czy to rozsądne, ale z drugiej strony się nie dziwię.

Ja osobiście zostawiłabym Janasa. Nie wiaodmo jak został "rozpracowany" rywal - z efektów wynikałoby że słabo, ale jednak nie tu widzę powody porażki. A wcześniej nie był raczej z nim problemów, treningi prowadzi nieźle, dobrze pracuje inywidualnie z zawodnikami ...

Co do Włocha to mam mieszane uczucia - nie sądzę żeby toon zawalił kondycyjną sprawę przygotowań, bo poprostu mało co robił tak naprawdę. No ale to właśnie ta druga strona - on w sumie niewiele robi u nas, od początku wile osób się zastanawia po co on właściwie jest ...
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2009, 19:48
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie zostały spier... tylko szczyt formy ma przyjść na sierpień i wg mnie słusznie, Levadia miała ogromne szczęścię, byli zamknięci na 30m + zaczarowana bramka. Myślisz, że gdyby przygotowania były pod kątem pierwszych meczów to Ćwielong trafiałby do bramki?
Nie, Cwielongowi nic by tu nie pomoglo, bo on jest po prostu slabym pilkarzem.

Natomiast co do przygotowan, to tu cytat ze Skorzy : "przeliczylem sie z przygotowaniami, jest to ewidentny blad w sztuce trenerskiej, biore to wszystko na siebie i prosze oszczedzic pilkarzy, bo oni w tych meczach wiecej dac z siebie nie mogli."

W zwiazku z tymi slowami, trudno przypuszczac, aby jakiekolwiek inne okolicznosci mogly miec wplyw na zamiar zwolnienia fizjologa, o ile oczywiscie te sa prawda, bo ja tego potwierdzic niestety nie moge.
WLD-SZRW
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.07.2009, 19:48
Informacja z pierwszej ręki od człowieka z Wisły SA - najprawdopodobniej Skorża poleci , Smuda nowym trenerem.

Podkreslam , prawdopodobnie ,bo decyduje Cupial
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2009, 19:51
Jakby doszlo do tego to bylby to ogromny blad...
Wisla zagrala dzisiaj niezly mecz ale z bardzo slaba skutecznoscia...Amica jak tak chce grac w lidze to zycze powodzenie bo jak narazie to bardzo slaba...
żuraw_9
Senior Member

Stary 25.07.2009, 19:52
WLD-SZRW napisał(a):Wyświetl post
Informacja z pierwszej ręki od człowieka z Wisły SA - najprawdopodobniej Skorża poleci , Smuda nowym trenerem.

Podkreslam , prawdopodobnie ,bo decyduje Cupial
Tak, tak już wielokrotnie na tym forum były informacje z tzw. "pierwszej ręki" ,np. że Diego Tristan już jest w Krakowie tylko ma przejść badania itp. itd. Więc bardzo proszę poczekajcie spokojnie do przyszłego tygodnia i wszystko się wyjaśni, a nie jakieś pisanie domysłów rzekomo pochodzących z "pierwszej ręki".

Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2009, 19:53
WLD-SZRW, z całym szacunkiem, ale słowo "prawdopodobnie" w twoim poście powoduje, że ma on taką samą wartość jak informacje ze wszystkich portali internetowych.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów