The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2009, 20:30
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Wiec jezeli Brozek ma parcie na wyjazd Skorza mowi nie bo puchary, wiec puchary stoja na drodze do zagranicznej kariery co kumple robia? a zeby sobie powetowac straty wystarczy is do buka i wilk syty i owca cala.
Koleś ty zdajesz sobie w ogóle sprawę jakie ty dyrdymały piszesz? Przecież to się w pale nie mieści!

Rozumiem może to odpadnięcie to dla niektórych szok, dla mnie również, ale to nie powód żeby pisać takie idiotyzmy i to na publicznym forum. Twój kolejny wpis godny pożałowania. Naprawdę dobrze ci radzę - odpocznij sobie od forum, pojedź do Lubina, wyjdź z kolegami na piwo i przestań szargać moje zszarpane nerwy.

PS. Dalej sadzisz, że gorszym rozwiązaniem dla Wisły byłoby zwycięstwo z Levadią w Sosnowcu 2:0? Bo gdybyś dziś walnął taki wpis zostałbyś na forum zlinczowany.

Dobra rada - odpocznij. Bez odbioru
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.07.2009, 20:43
A Wy nadal szukacie, kto ma położyć głowę za porażkę z Levadią :]

Najmądrzejsze słowa wypowiedział Boniek (choć go nie cierpię) - na 10 meczów z tą drużyną, 8 Wisła by wygrała. Cóż, to wielki pech, że trafiliście akurat na te dwa. Albo zła karma

Mała dygresja. Na czym polegało "rozpracowanie" przeciwnika przez Janasa Jr-a? Zawyrokować, że drużyna jest na poziomie środka polskiej Ekstraklasy to i ja bym potrafił (choć moim zdaniem przecenił). Za rozpracowanie uważałbym uwagi typu: Andriejew ma dobrą technikę, więc nie wolno dopuszczać do jego pojedynków "1 na 1" pod bramką. Levadia ma słabą lewą stronę, więc ataki powinny iść często prawą stroną. Bramkarz słabo sobie radzi na przedpolu, więc odpowiednie dośrodkowania będą kluczowe. Ale jak widać nazwisko daje mandant do brania kasy za fuszerkę

Sądząc po relacjach tekstowych, w meczu z Levadią zamknęliście rywala na jego połowie, jak wczoraj Polonia Warszawa. Tylko skuteczności brakowało. Bednarz i Janas powinni wylecieć, ale nie za ten mecz

Powodzenia jutro na krajowym boisku.
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.07.2009, 20:48
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Czyli wszystko po staremu ...zaraz zaśpiewamy nic się nie stało itp.
Dalej będziemy głaskać "piłkarzy" po fiu..tach....
Ech....no ale czego się spodziewać......nic nie nauczyło nas Dinamo nic nie nauczyła Levadia
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 24.07.2009, 20:52
Byłeś na spotkaniu? Znasz przebieg rozmów? Nie to może nie mów, że po staremu.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.07.2009, 20:57
Drażnią mnie już te wszystkie artykuły, o wielkim oszczędzaniu. Kadra zespołu zmniejszyła się o kilku zawodników nieźle zarabiających ( Zieńczuk, Baszczyńki, Niedzielan, Dawidowski, Varga (?), Beto (). I to już jest spora oszczędność. Wiadomo że zespół sporo straci grając w Sosnowcu, ale to samo było wiadomo, zanim zakwalifikował się do pucharów, więc taka ewentualność musiała być brana pod uwagę...

Dla mnie cała trojka, która narobiła bigosu powinna zostać i to naprawić, cel mistrzostwo, jeśli nie dadzą rady, wtedy rozliczać.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2009, 21:18
Koledzy wy chyba nie myslicie ze oni przychodza na trening po treningu kazdy w swoja droge, potem meczyk i znowu trening.
Oni tak samo jak my spotykaj sie po pracy na browarku jeden z drugim lubi sie bardziej z innym mniej.

I jak by tak Twojemu kumplowi z roboty np kierownik za skore zachodzi to nie pomozesz? jak cos spiepszy a Ty widziales doniesiesz?

Wiec jezeli Brozek ma parcie na wyjazd Skorza mowi nie bo puchary, wiec puchary stoja na drodze do zagranicznej kariery co kumple robia? a zeby sobie powetowac straty wystarczy is do buka i wilk syty i owca cala.

Zbyt wiele w zyciu przekretow widzialem, widzialem jak brat brata roluje na spora kase. I po doswiadczeniach korupcyjnych w footbolu a zwlaszcza naszym niczego w 100% pewnym byc nie mozna, wiec mowienie ze jakies teorie spiskowe sa bezzasadne jest bledne.

Ja nie twierdze ze tak byla ale jest jakies prawdopodobienstwo ze tak moglo byc
Problem jest tego typu że już pare razy Brożka sprzedać chcieli ale on sam nie chciał...

U nas w klubie jak tylko jest oferta to każdy jest na sprzedaż i to jest sprawa dość oczywista...

A dorzucanie do tego grona Sobola, który nie dawno podpisał nowy kontrakt całkiem ośmieszą tą już z początku fantastyczno-komiczną teorię...
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2009, 21:33
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Drażnią mnie już te wszystkie artykuły, o wielkim oszczędzaniu. Kadra zespołu zmniejszyła się o kilku zawodników nieźle zarabiających ( Zieńczuk, Baszczyńki, Niedzielan, Dawidowski, Varga (?), Beto (). I to już jest spora oszczędność. Wiadomo że zespół sporo straci grając w Sosnowcu, ale to samo było wiadomo, zanim zakwalifikował się do pucharów, więc taka ewentualność musiała być brana pod uwagę...

Dla mnie cała trojka, która narobiła bigosu powinna zostać i to naprawić, cel mistrzostwo, jeśli nie dadzą rady, wtedy rozliczać.
Warto jeszcze dodać zejście z listy płac Clebera (ok. 300 tys. € za 1,5 roku kontraktu + 200-300 tys. € odstępnego od Tereka Grozny).
W wywiadzie z prezesem Wilczkiem padła kwota 5 mln zł jakie miały rocznie wpływać ze sprzedaży biletów i karnetów. Z kolei w Dzienniku Polskim jest mowa o planowanym na sezon 2009/10 zmniejszeniu się tych wpływów z 4,6 mln zł do 2,1 mln zł. W wyniku wcześniejszego wcześniejszego odpadnięcia z pucharów ta kwota pewnie spadnie poniżej 2 mln zł. W każdym razie wpływy z biletów i karnetów nie były tak duże żeby ich jakiekoleiwk zmniejszenie się gwałtownie uderzyło w budżet Wisły.

Do tego wszystkiego dochodzą wyższe o kilka mln zł wpływy z tyt. praw TV (kluby dostały o ok. 120% więcej niż rok temu).

Krótko mówiąc przed tą rundą nie zainwestowano wielkich w stosunku do budżetu pieniędzy w obawie przed zbyt wczesnym odpadnięciem z pucharów, a nie z powodu gry na obcym stadionie. Niestety taka postawa (+ kontuzje kilku kluczowych graczy) doprowadziła do zmniejszenia potencjału kadrowego, odpadnięcia z pucharów i zaprzepaszczenia zdobyciu ogromnych na polskie warunki pieniędzy. Mądry Polak po szkodzie...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 24.07.2009 o godz. 21:36.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.07.2009, 21:45
no ja tez nie rozumiem tego trabienia o dziurze. oczywiscie starty sa, ale wirtualne(bo te pieniadze nie byly pewne, ot jezeli by sie udalo, to wtedy bysmy mysleli co z nimi zrobic). A jezeli zarzad oparl budzet na wplywach z pucharow, to w pierwszej kolejnosci powinien poleciec na zbity pysk.
Kazdy zna przyslowie "Nie dziel skory na niedzwiedziu.."
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.07.2009, 21:47
rospun napisał(a):Wyświetl post
Najmądrzejsze słowa wypowiedział Boniek (choć go nie cierpię) - na 10 meczów z tą drużyną, 8 Wisła by wygrała. Cóż, to wielki pech, że trafiliście akurat na te dwa. Albo zła karma
W takim razie Boniek czyta to forum, bo 12 lipca w tym wątku napisałem:
prober napisał(a):Wyświetl post
Levadia to w porywach poziom Śląska Wrocław, w 8 na 10 przypadków Wisła wygra rywalizację różnicą przynajmniej dwóch bramek. Nadmiernie przejętym proponuję wyjście na zewnątrz (mamy ładną pogodę w niedzielę), bo zbyt długie siedzenie przed komputerem szkodzi

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2009, 22:23
PvD napisał(a):Wyświetl post
No to może nam opowiedz co było na spotkaniu, jak przebiegało itd. Czy będzie: "wiem, ale nie powiem"?
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2009, 23:00
prober napisał(a):Wyświetl post
W takim razie Boniek czyta to forum, bo 12 lipca w tym wątku napisałem:

Ja obstawiam, że prober to Boniek.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
St@chu
Senior Member

Stary 24.07.2009, 23:10
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
no ja tez nie rozumiem tego trabienia o dziurze. oczywiscie starty sa, ale wirtualne(bo te pieniadze nie byly pewne, ot jezeli by sie udalo, to wtedy bysmy mysleli co z nimi zrobic). A jezeli zarzad oparl budzet na wplywach z pucharow, to w pierwszej kolejnosci powinien poleciec na zbity pysk.
Kazdy zna przyslowie "Nie dziel skory na niedzwiedziu.."
Biznes w tej branży musi się opierać w jakiejś mierze na ryzyku...

Założenia budżetowe robione przed sezonem musiały zawierać kilka wariantów zarobku w pucharach... Skoro były transfery to najwidoczniej założone że pewien minimalny poziom w tych rozgrywkach osiągniemy...

Jako że nie udało nam się tego zrobić powstała dość spora (1-2 mln euro jak się mówi) dziura budżetowa... Byłoba to kwota dość rozsądna, bo to oznacza że założono ni mniej ni więcej tylko to że przejdziemy Levadię i zagramy jeszcze conajmniej 4 mecze, gdzie będą wpływy z transmisji, od UEFA, czy z biletów albo sponsorów...

Założenia więc były prawdopodobnie i tak dość sceptyczne...

Nie można zakładać w budżecie odpadniecia w pierwszej rundzie, bo byłby to budżet na dużo nizszym pułapie.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 24.07.2009 o godz. 23:14.
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2009, 23:50
Znasz przebieg rozmów?
Białoński zna ?

http://sport.interia.pl/raport/wisla...-burza,1343830

No to jak, oddadzą tą premię za MP ?
...nieczytelny...
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.07.2009, 00:05
no one napisał(a):Wyświetl post
więc kto jest odpowiedzialny za ten blamaż? klęskę... masakryczną porażkę z mistrzem Estonii? kto odpowiada za to ze jesateśmy tuż tuż przed san marino bo chyba tylko te drużyny ogralibyśmy.
Po pierwsze pieprzysz głupoty. I chyba z tego powodu zajął się tobą moderator.

Po drugie - przyczyny porażki według mnie to (kolejność nieprzypadkowa):

1. Słabość kadrowa. Wśród całkiem dobrych zawodników na kluczowych pozycjach grali piłkarze za słabi na puchary (Ćwielong, Pawełek). Dlatego mamy słabą skuteczność i często tracimy głupie bramki. Działo się tak już w lidze gdzie jednak głupi remis czy porażka nie kosztuje tyle co w pucharach.
-> Odpowiedzialny za to jest przede wszystkim Bogusław Cupiał.
2. Brak atutu własnego stadionu. Brak gry na Reymonta to poważny cios dla nas i trzeba być tego świadomym. Zawsze byliśmy drużyną swojego boiska.
-> Wielu winnych. Raczej nikt z klubu.
3. Straszny pech. Nie czarujmy się - mieliśmy ogromnego pecha w obydwóch meczach.
-> Niczyja wina.
4. Średnie przygotowanie motoryczne drużyny.
-> Wina Skorży.
Nie przeszkodziło to jednak nam w stworzeniu dużej liczby sytuacji zmarnowanych przez... patrz punkt 1.

Moim zdaniem błędy Skorży w porażce z Levadią miały znaczenie drugorzędne. Zwolnienie trenera przyniesie nam więcej złego niż dobrego.
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.07.2009 o godz. 00:09.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Heineken
Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2009, 00:25
Zawsze sie zwalnialo trenerow, pilkarze zostawali. Teraz dobrac sie do dupy kilku patalachom plus Kazimierski, Bednarz. A skorza niech zostanie. Dostal po lbie tak ze sie ledwo na nogach trzyma. Wnioski wyciagnie i bedzie dobrze.
Say it right
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2009, 08:50
Stachu -- ale bez przesady. To zupelny brak odpowiedzialnosci, zakladac budzet z wplywami z pucharow w naszej sytuacji. Tak moze robic Barca, a nie my. Za malo w Europie znaczymy, aby wliczac kase z pucharow do budzetu. Dlatego uwazam to za kolosalny blad, i w pierwszej lini ci co tak zrobili powinni wypierniczac na bruk.

Jezeli 5 sezonow z rzedu awansujemy daleko w pucharach, mozna sobie taka kase wliczac, ale nawet wtedy to bedzie duze ryzyko. Natomiast w obecnej sytuacji, opieranie budzetu, na wplywach z pucharow, to przestepstwo.

Nie wiem ile na prawde brakuje, ale opodawane 2 mln euro, to 1/5 naszego budzetu. Kogos chyba popierdzielilo, ze 20% zalozonych wplywow to wirtualne pieniadze...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2009, 09:40
Petrescu upatruje przyczyne klęski w Tallinie w lenistwie naszych grajków.Pewnie coś w tym jest skoro mówi to ktoś kto grał Chelsea.Chyba rzeczywiście nasi zawodnicy potrzebują bata nad soba żeby ich zagonic do cięzkiej pracy..http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...a_miejsca.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.07.2009 o godz. 09:43.
St@chu
Senior Member

Stary 25.07.2009, 09:48
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Stachu -- ale bez przesady. To zupelny brak odpowiedzialnosci, zakladac budzet z wplywami z pucharow w naszej sytuacji. Tak moze robic Barca, a nie my. Za malo w Europie znaczymy, aby wliczac kase z pucharow do budzetu. Dlatego uwazam to za kolosalny blad, i w pierwszej lini ci co tak zrobili powinni wypierniczac na bruk.

Jezeli 5 sezonow z rzedu awansujemy daleko w pucharach, mozna sobie taka kase wliczac, ale nawet wtedy to bedzie duze ryzyko. Natomiast w obecnej sytuacji, opieranie budzetu, na wplywach z pucharow, to przestepstwo.

Nie wiem ile na prawde brakuje, ale opodawane 2 mln euro, to 1/5 naszego budzetu. Kogos chyba popierdzielilo, ze 20% zalozonych wplywow to wirtualne pieniadze...
Ale jeśli brakuje im 1-2 mln euro to ja myślę że nie wliczyli więcej niż to że po prostu przejdziemy Levadię...

To chyba jeszcze nie jest nadmierny optymizm...

Trzeba zakładać większe wpływy żeby móc kogoś kupić i dodać jego pensję na listę płac, a przy tym zamknąć budżet...

No chyba że opierali się tylko na sprzedaży zawodników...
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.07.2009, 09:49
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...-porazka-wisly

DAN chyba wszystko wyjaśnił na temat polskiego profesjonalizmu.
Trudno się z tym nie zgodzić patrząc na poziom polskiej piłki
saklak1906
Senior Member

Stary 25.07.2009, 10:24
MaG* napisał(a):Wyświetl post
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...-porazka-wisly

DAN chyba wszystko wyjaśnił na temat polskiego profesjonalizmu.
Trudno się z tym nie zgodzić patrząc na poziom polskiej piłki
Potwierdzil tylko to o czym pisalo sie juz na forum. Zawodnicy zwolnili Petresku bo sie im nie chcialo na treningach ciezko pracowac, ulubiency Cupiala nie bede pisal nazwisk bo mnie zaraz paru zjedzie ze fantazjuje poszli i sie poskarzyli jak panienki ze im zle
,
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2009, 10:27
Jeśli Skorża zostanie to powinien im śrube podkręcic na treningach.
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.07.2009, 10:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Skorża zostanie to powinien im śrube podkręcic na treningach.
Ja natomiast sadze, ze gdy zostanie, to oprocz przykrecania sruby powinien odzwyczaic sie grania nazwiskami. Niestety Skroza ma ciagatki do niektorych pilkarzy, i troszke brakuje mu przyslowiowych jaj, by to zmienic. Przykladowo Bfrozek dla mnie nie jest nietykalny, dla Skorzy jest.
saklak1906
Senior Member

Stary 25.07.2009, 10:48
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast sadze, ze gdy zostanie, to oprocz przykrecania sruby powinien odzwyczaic sie grania nazwiskami. Niestety Skroza ma ciagatki do niektorych pilkarzy, i troszke brakuje mu przyslowiowych jaj, by to zmienic. Przykladowo Bfrozek dla mnie nie jest nietykalny, dla Skorzy jest.
No to powiedz mi madralo kogo mial Skorza wstawic do ataku w rundzie wiosennej kiedy walczyl o mistrzostwo?

Dawidowskiego?, Beto? Niedzielana? czy Cwielaga(nie trafie w bramke z metra)? bo nie wiem mamy jeszcze`jakichs napastnikow o ktorych nie wiem?.
,
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.07.2009, 10:49
No chyba nie sadzisz ze w walce o ligowe punkty potrzebne do mistrzostwa Skorża wystawi Leszczaka? Nie ma napastnika to wystawia to co ma... a na ławce siedzieli: Dawidowski, Niedzielan i Beto... z takimi napastnikami to bysmy raczej mistrzostwa nie zdobyli.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.07.2009, 11:14
Z obecną kadrą obawiam się, że jest nietykalny.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2009, 11:40
Ja mam pytanie do miejscowych geniuszy transferowych - jak mieliśmy wykonywać transfery, nie zakładając wpływów pucharowych? Skąd brać pieniądze?
Wy jesteście nienormalni, z jednej strony krytykując założenie przez zarząd przejścia Levadii, z drugiej krytykując za zbyt mało transferów... Naprawdę, żaden nie widzi związku?
Kiedy pojawiły się informacje, że transfery będą uzależnione od przejścia kolejnych przeciwników, to dostawaliście spazmów. A gdyby nie to, bylibyśmy teraz w o wiele gorszej sytuacji.

Żałośni jesteście.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.07.2009, 11:56
No to powiedz mi madralo kogo mial Skorza wstawic do ataku w rundzie wiosennej kiedy walczyl o mistrzostwo?

Dawidowskiego?, Beto? Niedzielana? czy Cwielaga(nie trafie w bramke z metra)? bo nie wiem mamy jeszcze`jakichs napastnikow o ktorych nie wiem?.
Podkreslenie wlasne; pasuje wiedziec, jak piszemy nazwiska tych, o ktorych piszemy. A o Brozku pisalem w kontekscie, ze gdyby mecz na szpicy zaczal Boguski, a po przerwie zmienil go Brozek, to swiat by sie moze nie zawalil, a niektorzy by sie zastanowili i doszli do wniosku, ze sa do zastapnienia. Podobnie jako napastnik o niebo lepiej spisuje sie Malecki niz jako skrzydlowy - do rozwagi trnerewo pozostawiam te sugestie.
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 25.07.2009, 12:06
Ja nie wiem nad czym tak rozpaczacie raczej wszystko w normie jest, dziwne by było gdyby Wisła się dostała do LM a wy się zachowujecie jak by Wisła grała co rok w LM i nagle się niespodziewanie odpadła w eliminacjach.
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.07.2009, 12:14
Na szczęście nie znam przebiegu rozmów. Zastanawiam się o czym w ogóle można z nimi było rozmawiać.
Mi wystarczył 180 minutowy monolog tych panów.
saklak1906
Senior Member

Stary 25.07.2009, 12:20
Podkreslenie wlasne; pasuje wiedziec, jak piszemy nazwiska tych, o ktorych piszemy. A o Brozku pisalem w kontekscie, ze gdyby mecz na szpicy zaczal Boguski, a po przerwie zmienil go Brozek, to swiat by sie moze nie zawalil, a niektorzy by sie zastanowili i doszli do wniosku, ze sa do zastapnienia. Podobnie jako napastnik o niebo lepiej spisuje sie Malecki niz jako skrzydlowy - do rozwagi trnerewo pozostawiam te sugestie.
Ty sie mnie o pisownie czepiasz
Wes to pod uwage ze nie mam polskiego windowsa tylko angielskiego i nie mam polskich znakow.

Boguski czy Malecki to nie sa nominalni napastnicy, Oni lepiej spisuja sie jako podwieszeni gdzie uwaga obrony jest skierowana na innym napastniku, bo niestety warunkow fizycznych na napastnikow nie maja. Ilez bylo placzu jak Brozek zalapal kontuzje ze juz po nas, ze nie mamy napastnika.
,

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów