|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Rozumiem może to odpadnięcie to dla niektórych szok, dla mnie również, ale to nie powód żeby pisać takie idiotyzmy i to na publicznym forum. Twój kolejny wpis godny pożałowania. Naprawdę dobrze ci radzę - odpocznij sobie od forum, pojedź do Lubina, wyjdź z kolegami na piwo i przestań szargać moje zszarpane nerwy. PS. Dalej sadzisz, że gorszym rozwiązaniem dla Wisły byłoby zwycięstwo z Levadią w Sosnowcu 2:0? Bo gdybyś dziś walnął taki wpis zostałbyś na forum zlinczowany. Dobra rada - odpocznij. Bez odbioru ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A Wy nadal szukacie, kto ma położyć głowę za porażkę z Levadią :]
Najmądrzejsze słowa wypowiedział Boniek (choć go nie cierpię) - na 10 meczów z tą drużyną, 8 Wisła by wygrała. Cóż, to wielki pech, że trafiliście akurat na te dwa. Albo zła karma ![]() Mała dygresja. Na czym polegało "rozpracowanie" przeciwnika przez Janasa Jr-a? Zawyrokować, że drużyna jest na poziomie środka polskiej Ekstraklasy to i ja bym potrafił (choć moim zdaniem przecenił). Za rozpracowanie uważałbym uwagi typu: Andriejew ma dobrą technikę, więc nie wolno dopuszczać do jego pojedynków "1 na 1" pod bramką. Levadia ma słabą lewą stronę, więc ataki powinny iść często prawą stroną. Bramkarz słabo sobie radzi na przedpolu, więc odpowiednie dośrodkowania będą kluczowe. Ale jak widać nazwisko daje mandant do brania kasy za fuszerkę ![]() Sądząc po relacjach tekstowych, w meczu z Levadią zamknęliście rywala na jego połowie, jak wczoraj Polonia Warszawa. Tylko skuteczności brakowało. Bednarz i Janas powinni wylecieć, ale nie za ten mecz ![]() Powodzenia jutro na krajowym boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czyli wszystko po staremu ...zaraz zaśpiewamy nic się nie stało itp. Dalej będziemy głaskać "piłkarzy" po fiu..tach.... Ech....no ale czego się spodziewać......nic nie nauczyło nas Dinamo nic nie nauczyła Levadia |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Byłeś na spotkaniu? Znasz przebieg rozmów? Nie to może nie mów, że po staremu.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Drażnią mnie już te wszystkie artykuły, o wielkim oszczędzaniu. Kadra zespołu zmniejszyła się o kilku zawodników nieźle zarabiających ( Zieńczuk, Baszczyńki, Niedzielan, Dawidowski, Varga (?), Beto (
Dla mnie cała trojka, która narobiła bigosu powinna zostać i to naprawić, cel mistrzostwo, jeśli nie dadzą rady, wtedy rozliczać. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
U nas w klubie jak tylko jest oferta to każdy jest na sprzedaż i to jest sprawa dość oczywista... A dorzucanie do tego grona Sobola, który nie dawno podpisał nowy kontrakt całkiem ośmieszą tą już z początku fantastyczno-komiczną teorię... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
W wywiadzie z prezesem Wilczkiem padła kwota 5 mln zł jakie miały rocznie wpływać ze sprzedaży biletów i karnetów. Z kolei w Dzienniku Polskim jest mowa o planowanym na sezon 2009/10 zmniejszeniu się tych wpływów z 4,6 mln zł do 2,1 mln zł. W wyniku wcześniejszego wcześniejszego odpadnięcia z pucharów ta kwota pewnie spadnie poniżej 2 mln zł. W każdym razie wpływy z biletów i karnetów nie były tak duże żeby ich jakiekoleiwk zmniejszenie się gwałtownie uderzyło w budżet Wisły. Do tego wszystkiego dochodzą wyższe o kilka mln zł wpływy z tyt. praw TV (kluby dostały o ok. 120% więcej niż rok temu). Krótko mówiąc przed tą rundą nie zainwestowano wielkich w stosunku do budżetu pieniędzy w obawie przed zbyt wczesnym odpadnięciem z pucharów, a nie z powodu gry na obcym stadionie. Niestety taka postawa (+ kontuzje kilku kluczowych graczy) doprowadziła do zmniejszenia potencjału kadrowego, odpadnięcia z pucharów i zaprzepaszczenia zdobyciu ogromnych na polskie warunki pieniędzy. Mądry Polak po szkodzie...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 24.07.2009 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no ja tez nie rozumiem tego trabienia o dziurze. oczywiscie starty sa, ale wirtualne(bo te pieniadze nie byly pewne, ot jezeli by sie udalo, to wtedy bysmy mysleli co z nimi zrobic). A jezeli zarzad oparl budzet na wplywach z pucharow, to w pierwszej kolejnosci powinien poleciec na zbity pysk.
Kazdy zna przyslowie "Nie dziel skory na niedzwiedziu.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja obstawiam, że prober to Boniek.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Założenia budżetowe robione przed sezonem musiały zawierać kilka wariantów zarobku w pucharach... Skoro były transfery to najwidoczniej założone że pewien minimalny poziom w tych rozgrywkach osiągniemy... Jako że nie udało nam się tego zrobić powstała dość spora (1-2 mln euro jak się mówi) dziura budżetowa... Byłoba to kwota dość rozsądna, bo to oznacza że założono ni mniej ni więcej tylko to że przejdziemy Levadię i zagramy jeszcze conajmniej 4 mecze, gdzie będą wpływy z transmisji, od UEFA, czy z biletów albo sponsorów... Założenia więc były prawdopodobnie i tak dość sceptyczne... Nie można zakładać w budżecie odpadniecia w pierwszej rundzie, bo byłby to budżet na dużo nizszym pułapie.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 24.07.2009 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Białoński zna ?
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-burza,1343830 No to jak, oddadzą tą premię za MP ? ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Po drugie - przyczyny porażki według mnie to (kolejność nieprzypadkowa): 1. Słabość kadrowa. Wśród całkiem dobrych zawodników na kluczowych pozycjach grali piłkarze za słabi na puchary (Ćwielong, Pawełek). Dlatego mamy słabą skuteczność i często tracimy głupie bramki. Działo się tak już w lidze gdzie jednak głupi remis czy porażka nie kosztuje tyle co w pucharach. -> Odpowiedzialny za to jest przede wszystkim Bogusław Cupiał. 2. Brak atutu własnego stadionu. Brak gry na Reymonta to poważny cios dla nas i trzeba być tego świadomym. Zawsze byliśmy drużyną swojego boiska. -> Wielu winnych. Raczej nikt z klubu. 3. Straszny pech. Nie czarujmy się - mieliśmy ogromnego pecha w obydwóch meczach. -> Niczyja wina. 4. Średnie przygotowanie motoryczne drużyny. -> Wina Skorży. Nie przeszkodziło to jednak nam w stworzeniu dużej liczby sytuacji zmarnowanych przez... patrz punkt 1. Moim zdaniem błędy Skorży w porażce z Levadią miały znaczenie drugorzędne. Zwolnienie trenera przyniesie nam więcej złego niż dobrego.
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.07.2009 o godz. 00:09.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zawsze sie zwalnialo trenerow, pilkarze zostawali. Teraz dobrac sie do dupy kilku patalachom plus Kazimierski, Bednarz. A skorza niech zostanie. Dostal po lbie tak ze sie ledwo na nogach trzyma. Wnioski wyciagnie i bedzie dobrze.
![]()
Say it right
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Stachu -- ale bez przesady. To zupelny brak odpowiedzialnosci, zakladac budzet z wplywami z pucharow w naszej sytuacji. Tak moze robic Barca, a nie my. Za malo w Europie znaczymy, aby wliczac kase z pucharow do budzetu. Dlatego uwazam to za kolosalny blad, i w pierwszej lini ci co tak zrobili powinni wypierniczac na bruk.
Jezeli 5 sezonow z rzedu awansujemy daleko w pucharach, mozna sobie taka kase wliczac, ale nawet wtedy to bedzie duze ryzyko. Natomiast w obecnej sytuacji, opieranie budzetu, na wplywach z pucharow, to przestepstwo. Nie wiem ile na prawde brakuje, ale opodawane 2 mln euro, to 1/5 naszego budzetu. Kogos chyba popierdzielilo, ze 20% zalozonych wplywow to wirtualne pieniadze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Petrescu upatruje przyczyne klęski w Tallinie w lenistwie naszych grajków.Pewnie coś w tym jest skoro mówi to ktoś kto grał Chelsea.Chyba rzeczywiście nasi zawodnicy potrzebują bata nad soba żeby ich zagonic do cięzkiej pracy..http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...a_miejsca.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.07.2009 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To chyba jeszcze nie jest nadmierny optymizm... Trzeba zakładać większe wpływy żeby móc kogoś kupić i dodać jego pensję na listę płac, a przy tym zamknąć budżet... No chyba że opierali się tylko na sprzedaży zawodników... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...-porazka-wisly
DAN chyba wszystko wyjaśnił na temat polskiego profesjonalizmu. Trudno się z tym nie zgodzić patrząc na poziom polskiej piłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeśli Skorża zostanie to powinien im śrube podkręcic na treningach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja natomiast sadze, ze gdy zostanie, to oprocz przykrecania sruby powinien odzwyczaic sie grania nazwiskami. Niestety Skroza ma ciagatki do niektorych pilkarzy, i troszke brakuje mu przyslowiowych jaj, by to zmienic. Przykladowo Bfrozek dla mnie nie jest nietykalny, dla Skorzy jest.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dawidowskiego?, Beto? Niedzielana? czy Cwielaga(nie trafie w bramke z metra)? bo nie wiem mamy jeszcze`jakichs napastnikow o ktorych nie wiem?. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja mam pytanie do miejscowych geniuszy transferowych - jak mieliśmy wykonywać transfery, nie zakładając wpływów pucharowych? Skąd brać pieniądze?
Wy jesteście nienormalni, z jednej strony krytykując założenie przez zarząd przejścia Levadii, z drugiej krytykując za zbyt mało transferów... Naprawdę, żaden nie widzi związku? Kiedy pojawiły się informacje, że transfery będą uzależnione od przejścia kolejnych przeciwników, to dostawaliście spazmów. A gdyby nie to, bylibyśmy teraz w o wiele gorszej sytuacji. Żałośni jesteście. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Podkreslenie wlasne; pasuje wiedziec, jak piszemy nazwiska tych, o ktorych piszemy. A o Brozku pisalem w kontekscie, ze gdyby mecz na szpicy zaczal Boguski, a po przerwie zmienil go Brozek, to swiat by sie moze nie zawalil, a niektorzy by sie zastanowili i doszli do wniosku, ze sa do zastapnienia. Podobnie jako napastnik o niebo lepiej spisuje sie Malecki niz jako skrzydlowy - do rozwagi trnerewo pozostawiam te sugestie.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja nie wiem nad czym tak rozpaczacie raczej wszystko w normie jest, dziwne by było gdyby Wisła się dostała do LM a wy się zachowujecie jak by Wisła grała co rok w LM i nagle się niespodziewanie odpadła w eliminacjach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wes to pod uwage ze nie mam polskiego windowsa tylko angielskiego i nie mam polskich znakow. Boguski czy Malecki to nie sa nominalni napastnicy, Oni lepiej spisuja sie jako podwieszeni gdzie uwaga obrony jest skierowana na innym napastniku, bo niestety warunkow fizycznych na napastnikow nie maja. Ilez bylo placzu jak Brozek zalapal kontuzje ze juz po nas, ze nie mamy napastnika. ![]() ,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|