The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2009, 17:45
Skorża prawdopodobnie nie podał się do dymisji a tylko oddał do dyspozycji zarządu, więc wszystko zależy od zarządu i pana Cupiała, miejmy nadzieję, że postąpi prawidłowo i pozwoli trenerowi zostać, a sam M. Skorża odzyska wiarę :/
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Ktoś pisał, że pora na trenera z jajami: Skorża podając się do dymisji (nie czekając na zwolnienie) zrezygnował z odprawy. Jakby na to nie patrzyć, 120k złotych piechotą nie chodzi. Szacunek.

fond
Senior Member

Od: 07.2009

Jak informuje serwis internetowy "Gazety Krakowskiej", trener Maciej Skorża oddał się do dyspozycji zarządu klubu. Nie oznacza to, że przestanie on być trenerem "Białej Gwiazdy". Oddanie się do dyspozycji zarządu nie jest bowiem - co istotne - dymisją. Skorża wyraził gotowość do rozwiązania kontraktu z Wisłą, ale jednocześnie miał stwierdzić, że jeśli władze klubu zdecydują, że ma dalej pracować z drużyną, to również jest przygotowany na podniesienie jej z kolan po klęsce w Tallinnie.

Decyzji w tej sprawie należy spodziewać się najwcześniej w poniedziałek. Podobnie rzecz ma się z innymi kluczowymi decyzjami w sprawie przyszłości klubu, choćby takimi jak ewentualne dymisje prezesa Marka Wilczka i dyrektora sportowego Jacka Bednarza.

Już wcześniej się o tym pisało: warto rozróżniać sensacyjne wieści o dymisji od 'oddania się do dyspozycji zarządu' - to absolutnie nie to samo. Dlatego Ochalik z czystym sumieniem mógł zaprzeczać
Island
Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2009, 17:55
[QUOTE=Mistel;767630......I jeszcze wiele innych...
Wisła była przed panem Cupiałem i będzie jeszcze długo. Póki będę jej kibice i będzie miał kto grać.[/QUOTE]

Piekne slogany ... tyle tylko ze od lat Cupial wyklada pieniadze a my spiewamy na trybunach i ... wymyslamy nowe slogany. Kazdemu wedlug jego mozliwosci i kazda cegielka ktora sie doklada jest wazna ale nie tracmy z oczu tego co wazne. My dajemy cegle a Cupial cegielnie.
Mamy faceta ktory zrobil wiecej dla tego klubu niz ktokolwiek wczesniej ale jakos wielu tego nie potrafi docenic.

Czyzby nasza indywidualna / kibicowska duma byla wazniejsza od dobra klubu
Ostatnio edytowane przez Island : 24.07.2009 o godz. 17:58.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2009, 18:00
Ja to raczej widze jako celowa zagrywke, byc moze nawet uzgodniona z zarzadem, przede wszystkim po to, aby dostarczyc pilkarzom impulsu i nie dopuscic do zbytniego podlamania w druzynie.
To w sumie dosc powszechnie stosowana metoda. W momencie, gdy w zespole zaczyna sie dziac cos niedobrego, trener oddaje sie do dyspozycji wladz klubu. Tak bylo chociazby z Probierzem w Jadze przed zakonczeniem sezonu.
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.07.2009, 18:02
Niesamowite jak jeden czy dwa mecze mogą zmienić historię Wisły i samego Skorży. Niewyobrażalne. Najgorsze, że wcale nie mieliśmy złego składu i przy maksymalnej formie i dużej kupie szczęścia mieliśmy szansę nawet na Ligę Mistrzów. Ale właśnie taką mamy drużynę, która może wygrać z każdym i z każdym przegrać a wiele zależy od szczęścia. W lidze mieliśmy kupę szczęścia że Lech przegrywał mecze wygrane, to się teraz odwróciło:((
Ostatnio edytowane przez Selene : 24.07.2009 o godz. 18:04.
fond
Senior Member

Stary 24.07.2009, 18:03
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja to raczej widze jako celowa zagrywke, byc moze nawet uzgodniona z zarzadem, przede wszystkim po to, aby dostarczyc pilkarzom impulsu i nie dopuscic do zbytniego podlamania w druzynie.
To w sumie dosc powszechnie stosowana metoda. W momencie, gdy w zespole zaczyna sie dziac cos niedobrego, trener oddaje sie do dyspozycji wladz klubu. Tak bylo chociazby z Probierzem w Jadze przed zakonczeniem sezonu.

Takie kombinowanie byłoby bez sensu. Wystarczyłoby wtedy po prostu poprosić Skorżę by dymisję złożył w poniedziałek i tyle, a nie tak się bawić.

Moim zdaniem po prostu w ten sposób Skorża faktycznie pozostawia honorowo w pełni decyzję Cupiałowi, nie ograniczając go problemami finansowymi czyli rezygnując z ewentualnego odszkodowania, ale wyrażając chęć dalszego prowadzenia Wisły - bardzo rozsądne rozwiązanie z jego strony.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.07.2009, 18:04
doncorleone2010 napisał(a):Wyświetl post
O to link z wolnymi trenerami (aktualne bezrobocie) jak widac jest ich aktualnie 1458, wiec nie mowcie mi tu ze nie znajdzie sie tam dobry nastepca !!!!

http://www.transfermarkt.de/de/train...e_trainer.html

Uwazam ze powinno sie zatrundic Smude do polowy rundy, Skorza w Wisle nie ma juz przszlosci !!!

Kibice Wisly, czy kazdego trainera co zlego slowa o was i pilkarzach nie powie bedziescie calowac po nozkach
Czy kazdy co bedzie sie wam wydawal sympatyczny bedziecie calowac po nozkach?

Ahhhh..... szkoda slow
Powiem wprost. Maciej Skorża zdobył z Wisłą 2 Mistrzostwa Polski posiadając najsłabszą kadrę jaką mieliśmy w ciągu ostatnich 10 lat. Choćby przez to zasługuje na szacunek i zaufanie. Dlatego mimo klęski z Levadią powinien pozostać na stanowisku. Jeśli Cupiał wreszcie zapewni Skorży odpowiednio silną kadrę to jestem pewien, że drużyna spełni jego oczekiwania.

Należy pamiętać także o tym, że wbrew temu co piszesz ciężko będzie znaleźć odpowiednigo następcę. Jego poszukiwania mogą zająć wiele miesięcy, a przez ten czas zespół może dotknąć "efekt Nawałki" czyli totalna degrengolada.

Powtarzam: Skorża powinien pozostać na stanowisku.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.07.2009, 18:05
Zmiana Skorży nic nie zmieni - bez fundamentalnych zmian w naszym klubie i zastrzyku sporej kasy będziemy stać w miejscu.

Oczywistą oczywistością jest, że klub ogromnie dużo zawdzięcza P. Cupiałowi, ale już od dłuższego czasu trwa wyprzedaż zawodników, a na ich miejsce nie są pozyskiwani zawodnicy równorzędni i taka polityka finansowa tego klubi nie pozwala na zrobienie kroku w przód, a Europa z roku na rok nam ucieka ....
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.07.2009, 18:08
zmęczenie materiału - ma honor i zrobił co powinien
szacun dla niego
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.07.2009, 18:11
Gilarski w PS-ie dziś napisał że jeśli Skorża odda się do dyspozycji, to Cupiał ją na pewno przyjmie, inazej by się zastanawiał bo szkoda mu marnować kasę na odszkodowanie w dobie kryzysu...

Ale moim zdaniem to takie typowe gazetowe spekulacje nic więcej...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
fond
Senior Member

Stary 24.07.2009, 18:15
Nie wiem co myśli Cupiał i niewykluczone, że rzeczywiście zwolni Skorżę, jednak wydaje mi się, że przede wszystkim na to zwolnienie czekają 'z wywieszonym jęzorem' pismaki, bo to dla nich nielada gratka, a Smudę od dawna 'wciskają' w Kraków. Z drugiej strony jednak pojawiają się informacje o tym, że Skorża pozostanie a polecą 'inne głowy'. Tak naprawdę nikt nie siedzi w głowie Cupiego i trzeba po prostu poczekać do poniedziałku (choć pewnie jeśli jutro np. przegramy sprawa będzie przesądzona).
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2009, 18:50
jak dla mnie to całą radę nadzorczą wywalić i zatrudnić nowego i lepszego trenera bramkarzy
mimo wszystko Skorża powinien zostać i ponownie walczyć o mistrzostwo.
Tylko tym razem wzmocnienia zrobić powinni w trakcie sezonu by na lato była pełna kadra.

grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2009, 19:00
Jak dla mnie Skorża powinien zostać do końca tej rundy i dopiero wtedy ocenić jego pracę.

Jeśli zostanie zwolniony, nowy treneiro bedzie mial sporo czasu na budowe nowej Wisły
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.07.2009, 19:03
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Skorża prawdopodobnie nie podał się do dymisji a tylko oddał do dyspozycji zarządu, więc wszystko zależy od zarządu i pana Cupiała, miejmy nadzieję, że postąpi prawidłowo i pozwoli trenerowi zostać, a sam M. Skorża odzyska wiarę :/
Przed chwilą w TVP1 została zdementowana informacja że Maciej Skorża podał się do dymisji.
Padło zapewnienie że wszytsko jest nadal tak jak było.

ufffffffffff
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.07.2009, 19:07
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Skorża powinien zostać do końca tej rundy i dopiero wtedy ocenić jego pracę.

Jeśli zostanie zwolniony, nowy treneiro bedzie mial sporo czasu na budowe nowej Wisły
najlepsze wyjście zobaczymy jak sobie poradzi z trudna sytuacją jaka teraz jest jaka bedzie pozycja w lidze jaka gra itd
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 24.07.2009, 19:12
Ja czekam na decyzje ze spokojem, zostanie Skorża to ok bo to dobry trener . Niestety popełnił 1 błąd który znacząco wpłynął na nasze odpadnięcie z pucharów więc jeśli zostanie zastąpiony jakimś innym dobrym trenerem też będzie nieźle. Tyle, że jak nowy trener będzie na poziomie Liczki ,Engela czy Okuki to lepiej nic niezmieniać. Czyli Skorża lub rownożędny/lepszy następca
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.07.2009, 19:17
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Ktoś pisał, że pora na trenera z jajami: Skorża podając się do dymisji (nie czekając na zwolnienie) zrezygnował z odprawy. Jakby na to nie patrzyć, 120k złotych piechotą nie chodzi. Szacunek.
120k euro*
cichy_71
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2009, 19:21
dla wszystkich którzy uważają że należy pozbyć się Skorży
Kim chcecie go zastąpić
Kasperczakiem który zdegradował Górnik
Smude po pierwszej rundzie media trąbiły że nikt nie odbierze tytułu Lechowi a widzieliśmy jak skończył
Gdzie się podziali wszyscy co jeszcze pół roku temu na meczu z Odrą skandowali Jesteśmy z Tobą trenerze jesteśmy z Tobą
Skorża popełnił błędy ale kto ich nie popełnia przyznał się do nich i chyba więcej ich nie powtórzy
no ale to nie my zwalniamy/zatrudniamy trenera więc nie zostaje nam nic innego jak czekać na oficjalne wiadomści z klubu
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2009, 19:25
Ni_Ma napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą w TVP1 została zdementowana informacja że Maciej Skorża podał się do dymisji.

ufffffffffff

TVP1 powołuje się na oficjalną wersję, która jest jaka jest, bo być musi...

Faktycznie, wszystko jest tak jak było, Skorża wciąż jest trenerem Wisły. Poprowadzi ją jutro w Lubinie. A że przy okazji oddał się do dyspozycji zarządu... szczegół.

Decyzja faktycznych władz klubu zapadanie niezbyt szybko, ale zapadnie. Konsekwencje personalne po Levadii zapadną na pewno.

Jeszcze małe przeprosiny za pierwszą wersję informacji o dymisji (a nie oddaniu do dyspozycji) - dość szybko staraliśmy się to poprawić w tekście informacji, ale padł nam serwer. Po kilkudziesięciu minutach już było prawidłowo. Niemniej różnica jest niewielka (choć jest!) - dymisja i tak musiałaby być przyjęta lub nie.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2009, 19:26

ufffffffffff
Jak sobie przypomnę jak Kasperczak odchodził razem z całym zarzadem przed laty.. Ile tam było dementowania... A potem jak wszystko pieprzło to ino raz...
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.07.2009, 19:50
Jak sobie pomysle ile my cierpimy z powodu tego ze nie potrafimy odpowiedni sie przygotowac do Pucharow (karuzela po Tbilisi,valerendze czy dzis po Tallinie) i jak inaczej moglby wygladac dzis ten klub ,to az jest nie do ogrnięcia /

A Maciej pownien zostac,czeka nas ciezki sezon a przyjscie kogos innego raczej nic tu nie da.Pownii wyleciec deaj eskperci Jacek "farfocel Pawelka" Kazimierski i Rafał "mamy rozpracowana Levadie" Janas.Przez ich niekompetencje w duzej mierze mamy stype i dlugo miec bedziemy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.07.2009, 19:58
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

A Maciej pownien zostac,czeka nas ciezki sezon a przyjscie kogos innego raczej nic tu nie da.
Mam to samo zdanie, zmiana trenera zaraz przed rozpoczeciem rozgrywek to jednak nei najlepszy pomysl, bo wiąże się z tym przysłowiowy "rozpierdziel", który zawsze następuje po zmainie trenera (zmina taktyki, ustawienia, częto też nazwisk w pierwsej jedenastce) nie wpływa pozytywnie podczas pierwszego okresu nowego trenera z drużyną , jak zmieniać to według mnie tylko w przerwie między sezonami/rundami.Chociaż i tak obstaje przy swoim i dalej uważam, że cięzko będzie znaleźć kogoś lepszego od Skorży w naszych realiach, a moze to przybrać odwrotny skutek i powróci słynna szopka z trenerami....
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.07.2009, 20:02
rav napisał(a):Wyświetl post

TVP1 powołuje się na oficjalną wersję, która jest jaka jest, bo być musi...

Faktycznie, wszystko jest tak jak było, Skorża wciąż jest trenerem Wisły. Poprowadzi ją jutro w Lubinie. A że przy okazji oddał się do dyspozycji zarządu... szczegół.

Decyzja faktycznych władz klubu zapadanie niezbyt szybko, ale zapadnie. Konsekwencje personalne po Levadii zapadną na pewno.

Jeszcze małe przeprosiny za pierwszą wersję informacji o dymisji (a nie oddaniu do dyspozycji) - dość szybko staraliśmy się to poprawić w tekście informacji, ale padł nam serwer. Po kilkudziesięciu minutach już było prawidłowo. Niemniej różnica jest niewielka (choć jest!) - dymisja i tak musiałaby być przyjęta lub nie.
no ale jest różnica "podać się do dymisji" a "oddać sie do dyspozycji zarządu"
a zaprzeczono temu pierwszemu...

więc nie wiem skąd ten gromki śmiech
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.07.2009, 20:02
Tak jest Maciej musi zostać, mimo, że jest mi przykro z powodu tej porażki tak samo jak i Wam, to chciałbym, żeby Maciek nadal był naszym trenerm. Co z tego wyjdzie? Pożyjemy, zobaczymy... Ciekawe, czy jutro w Lubinie będzie się niosło w naszym sektorze: Maciek Skorża.....? Osobiście bym chciał, bo nadal go bardzo popieram.
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2009, 20:05
Trochę mnie dziwią wcześniejsze wypowiedzi osób żadającyh dymisji trenera.
Wydaję mi się że owe osoby chciałyby by Wisła wygrywała zawsze - ja też, ale wiem że to utopia i nie ma prawa isnieć.
Przyszedł pierwszy DUZY kryzys, po dwóch dobrych latach, na których cieniem kładzie się niedosyt po zeszłorocznym występie w pucharach. Pierwszy kryzys i już zwalniać? Czy to nie jest znajome? Skad my to znamy? Tak właśnie postępował Cupiał w ciagu ostatnich lat, zwalniając trenerów po roku czy pół roku pracy. I co to dało? W zanczącym stopniu brak cierpliwosci własciciela przyczynił się do tego co jest teraz.
Dajmy trenerowi nie jeszcze jedną szansę, lecz po prostu szansę i wsparcie na kóre w moim mniemaniu za klasę jaką pokazuje w ciagu tych dówch lat a szczególnie w obliczu klęski.
MACIEJ SKORŻA W WIŚLE!

Szkoda by mi było równiez prezesa, zwłaszcza że on tu chyba jest najmniej winny katastrofy. Bednarz tez nie przepił kasy na transfery bo jej po prostu za wiele nie było.
Wstrząsnąć drużyną-władza. Wyciągnąć wnioski z porażki-sztab szkoleniowy. Zacząć traktować Wisłę jako coś więcej niż dojna krowa-piłkarze.
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2009, 20:11
no ale jest różnica "podać się do dymisji" a "oddać sie do dyspozycji zarządu"
a zaprzeczono temu pierwszemu...

więc nie wiem skąd ten gromki śmiech
No to już sam nie wiem co dementowała TVP, bo informacja o dymisji istniała tylko pół godziny (ok 15-16)... Zaś rzecznik od samego początku dementował informację o złożeniu przez trenera jakiegokolwiek dokumentu w klubie. Czy to dymisji czy oddaniu się do dyspozycji.
fond
Senior Member

Stary 24.07.2009, 20:22
rav napisał(a):Wyświetl post
No to już sam nie wiem co dementowała TVP, bo informacja o dymisji istniała tylko pół godziny (ok 15-16)... Zaś rzecznik od samego początku dementował informację o złożeniu przez trenera jakiegokolwiek dokumentu w klubie. Czy to dymisji czy oddaniu się do dyspozycji.
Komentator w TVP stwierdził, że Skorża oddał się do dyspozycji zarządu, a potem Ochalik zdementował dymisję oraz powiedział, że Skorża nie przekazał żadnego dokumentu, (słowem pisemnej dymisji nie było). A co do info to fakt, że szybko zmieniona została wiadomość, ale tytuł wisiał dużo dłużej - a portale to po prostu podchwyciły i tyle.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.07.2009, 21:01
Skorża, po tym blamażu ma honor i oddał się pod osąd prezesa Cupiała, który może go zwolnić bez wypłacania odszkodowania w przeciwieństwie do Kasperczaka. Moim zdaniem doceni ten ruch i pozwoli Skorży zostać. Smuda co najwyżej na dyrektora sportowego, bo trzeba mu to przyznać, że nosa do zawodników (zwłaszcza z Polski) to on ma i może to właśnie byłoby dobre. Ze sztabu zwolniłbym tylko Kazimierskiego.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.07.2009, 21:19
Ja mam osobiście mieszane uczucia odnośnie Skorży. Z jednej strony dwa MP ale z drugiej musimy wziąć pod uwagę to jak Wisła gra w meczach o stawkę. A gra słabo. Wystarczy wspomnieć pierwszy mecz w Jerozolimie, Tottenham , 4 mecze z Amicą w ubiegłym sezonie(3 porażki 1 remis)czy też oczywiście Levadie.

Mistrza może i zdobędziemy wygrywając z dołem i środkiem tabeli ale w pucharach w takim wypadku nie mamy czego szukać.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów