|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zgadzam sie z Toba zupelnie. Ale po sprowadeniu takiego trenara trzeba mu dac wolna ree w dzialaniu zeby wprowadzil zachodnie standarty. A wiec trzeba w pelni zaufac takiem trenerowi, bo pewne jest ze po takim meczu jak w czoraj Brozek, Pawelek, Cwielag laduja w najlepszym wypadku na lawce. Wiec co robia koledzy z druzyny buntuja sie zawalajac kolejne mecze az nie zwolnia trenera. W polsce jest przekonanie ze to zawsze jest wina trenera a nikt nie bierze pod uwage ze to sami zawodnicy ostro leca w ch..a i do poki beda swietymi krowami ten stan rzeczy sie nie zmieni. Przyjda kolejni i kolejny poleca bo ich nie zwolni prezes czy wlasciciel tylko pilkarze. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
a co mają powiedzieć stare wiarusy ? Im dystansu już coraz mniej zostaje, choć i tak są w tej lepszej sytuacji od młodego narybku kibicowskiego, iż już w swoim życiu liznęli i Malmoe i Celtik i Brugię i inne Zbrojovki. Czy zmiana na kogokolwiek zagwarantuje młokosom choćby polizanie cukierka przez papierek ? ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego Skorża niewątpliwie winny, ale nie można sobie pozwolić na zamianę siekierki na kijek. Bo w Polsce aktualnie są tylko kijki. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zespołu nie buduje się w 2 dni ani w 2 sezony, sam Skorża mówił że Wisełka będzie gotowa do gry w systemie który sobie zakładał za 2-3 lata. Dajmy trenerowi szansę uczynić z naszego klubu coś więcej!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
dla mnie Skorża nie będzie miał jaj jak wystawi znowu Pawełka z Lechem. Powinien w końcu dać szansę Cebanu...może na tym tylko zyskać...nie ma co sie bać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
taaa oczywiscie, jakby zagral Cebanu i spartaczyl mecz to bys pewnie byl 1 osoba ktora by gadala ze po cholere go dal do 1 skladu ;] tylko krytykowac umiecie ;] po niektorych komentarzach ktore tu czytam widac ze niektorzy z Was to sa chyba sezonowcy, idzie dobrze to jak ja to nie uwielbiam Wisly, idzie zle to od razu nie chcecie miec nic wspolnego z nia, dla mnie taki kibice sa zerem ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=854296.html nawet na uefie leją z naszego trenera
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ogin,Racja. Co by było, gdyby... Problem w tym, że tego nie wiemy. Do tego ryzykowanie z Cebanu wcale nie jest takie ryzykowne, bo Mariusz Pawełek w bramce jest strasznie niepewny. Stawianie na Pawełka to ciągłe ryzykowanie bez nadzieji na zmianę sytuację, postawienie na Cebano to ryzko z jakimiś nadziejami na poprawę. Dlatego Ile powienien dostać szansę..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ilez zawali tych meczow? podaj konkrety?Tak Skorza wystwi Cebanu ten moze sie spalic zawai bramke albo dwie i dopiero sie zacznie. Jak Cupial ma takich doradcow ja Ty to nic dziwnego ze jest jak jest ![]() ,
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najlepiej będzie jak Skorża zostanie w Polsce nie ma lepszego trenera w tym momencie, szanuje go za to że zdobył z Wisłą 2 tytuły Mistrza Polski ale jeszcze bardziej szanuje go za to że potrafi się przyznać do błędu, bierze na siebie całą odpowiedzialność, uważam że zwolnić to powinni Bednarza a nie człowieka który i tak zdziałał cuda wyciągając drużynę z 8 miejsca na szczyt, może do kogoś w końcu dotrze że tu trzeba zmienić politykę transferową a nie trenera.
Każdy normalny wie że nawet będąc trenerem najlepszym na świecie nie da się grać 13 zawodnikami, brak rywalizacji też robi swoje. Zwolnienie Skorży byłoby największym błędem roku, takie moje zdanie. Tak krawiec kraje jak mu materii staje. Tyle.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.07.2009 o godz. 16:10.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Powiem krótko, Pan Skorża musi odejść, niestety nie ma go kim zastąpić i oby wypowiedź Smudy była blefem ,bo tylko jego obecnie widzę na trenera. Bez zmiany trenera nie podniosą się psychicznie, teraz potrzeba w drużynie mocnej ręki i doświadczenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie wiem jak jest u Ciebie w pracy ale u mnie jest tak ze ktos jest tak dobry jak ostatnia rzecz ktora zrobil. Za czyny dokonane sa wszelakie roczne nagrody, ktore mozna sobie wkladac do gablot i odkurzac od czasu do czasu.
Do wszystkich ktorzy pisza ze trener Skorza sprawil cud wygrywajac 2 mistrzostwa Polski zgoda i za to pelen szacunek z drugiej strony rowniez uraczyl nas cudem w postaci wczorajszego meczu za co powinien odejsc.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 23.07.2009 o godz. 18:11.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wierze ze zespół i trener się pozbiera a wtedy pokażą na co ich stać,dzięki takim spotkaniom trener nabiera doświadczenia już na pewno nie popełni tego samego błędu,najgorsza rzeczą która mogła by się przydarzyć to zwolnienie Skorży lub co gorsze trener złożył by dymisje wtedy piłkarze pewnie by się nie pozbierali Skorża jest trenerem którego piłkarze lubią i szanują jeśli by się stało tak że Skorża nie będzie trenerem Wisły to piłkarze mogą się czuć winni takiej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Skorża musi zostać. To jest naprawde świetny trener.. Dajmy mu szanse...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Czego tak najeżdżacie na tego Smudę? Nie twierdzę, że jest dobry/porównywalny do Skorży ale wprowadził Widzew do LM, co jak co ale przygotował dobrze Lecha do pucharów i tego mu zarzucić nie można, przegrał rywalizacje o MP przez ławkę i zadyszkę po pucharach. No i ma jaja żeby mówić co mu nie pasuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
przegrał bo był lepszy zespół od niego - Wisła
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Na UEFIE też wychwalali pod niebiosa Roberta Lewandowskiego.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przedstaw dowody, albo zamilknij na wieki. Dan miał szanse pokazania się w Wiśle ale ją zmarnował, nie stać nas było by młody trener bez doświadczenia ćwiczył swój warsztat kosztem naszego klubu. Do dziś dziękuję Bogu za tak szybko mu podziękowano, bo prawdopodobnie widzielibyśmy mistrzostwa jak świnia niebo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorza nie trafi za Cwielonga z 5 metrow do pustej bramki
Nie obroni za Pawelka strzalu ktory obronic powinien Nie nakloni zeby jasnie Pan Brozek zaczal wreszcie beiagac po boisku Cupial wie pewnie to samo i Maciek zostanie. Sa dwa zrodła wczoraszej kompromitacjii a)Mentalosc pilkarzy b) kompletnie rozwalone okienko transferowe A nasz głowny problem wg mnie to calkowicie rozwalona poliyka trnasferowa,od testowania 20 nieudacznikow bramkarzy po zdolnosciwo odpowiadajacym im napastnikow z Brazyli.A podobno bylo zielone swiatelko ![]() I tak wygladaly nasze "przygotowania" do ataku na LM To sie musialo tak skonczyc . .Mozna by o tym prace magisterska zrobic ,ale to nie ten czas i nawet nie ten temat. ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.07.2009 o godz. 19:11.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To rozumiem ze po 10 latach pracy na dobrym poziomie za jedna pomylke lecisz na zbity pysk, to raczj dobrej pracy nie masz. Ja na swoja pozycje pracowalem 4 lata i teraz tylko likwidacja firmy albo moje odejscie moglo by mnie pozbawic tej pracy a to jest bardzo odpowiedzialna praca i pomylki sie zdazaja. Ale jak sie wie co zrobic zeby ich uniknac na przyszlosc to znaczy ze sie wie co sie sp..lo. Skorza powiedzial ze to jego wina nie zaslanial sie roznymi wymowkami to znaczy ze wie co zawali i drugi raz tego bledu nie popelni. Nie myli sie ten co nic nie robi, wiec skoro pracujesz ze do pracy potrzebny jest nie zawodny sprzet zeby ta praca byla wykonana, a Skorza takich warunkow nie mial zapewnionych bo chyba trzeba by pile na lini bramkowej ustawic i to nie wiem czy by Cwielag nie trafil w poprzeczke ta ze ta nie wyszla by w pole.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 23.07.2009 o godz. 19:27.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
||
Szczerze wystapienie przed glownym managerem badz rada nadzorcza ze slowami tak moja wina nie zrobimy interesu na 2 mln Euro (gdy budzet firmy to okolo 5mln) uwazam jako skladanie rezygnacji.
Z tymi pomylkami zawod trenera bardzo przypomina mi zawod sapera.... Pozatym zawsze mozemy strzelac w poprzeczki slupki wiesz PECH
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 23.07.2009 o godz. 19:36.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki Skorży mamy dwa kolejne Mistrzostwa ze składem zbliżonym jakościowo do najgroźniejszych konkurentów. Nie można po jednym dwumeczu (nawet tak ważnym i fatalnie zakończonym jak ten) rozważać takich scenariuszy.
Poza tym w ocenie jego pracy warto spojrzeć na ławkę w obu spotkaniach i sprawdzić, jakie miał pole manewru. Może to mało popularny pogląd w tej chwili, ale ja uważam, że Wisła idzie (szła?) w dobrym kierunku, skład został bardzo odmłodzony bez utraty jakości, rozwiązano kontrakty z nieperspektywicznymi zawodnikami, którzy brali kasę a nic nie wnosili (nie mówię oczywiście o Baszczu czy Zieniu), a ten dwumecz to jakieś pierd..e fatum. Skorża musi zostać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No dobra, badzmy szczerzy.
To, ze Skorza nie zostal dzis zwolniony, jest chyba dla wiekszosci mimo wszystko duzym zaskoczeniem. Czyzby wiec po wczorajszej klesce, Cupial, a takze 10-tki dawnych kibicowskich "Heniozercow", zaczeli inaczej spogladac na porazke sprzed 4 lat ? Czyzby tym razem postanowiono dac Skorzy szanse, na jaka mial nadzieje Kasperczak oraz jego druzyna, gotowa na poczet tej szansy zamrozic 30% swoich zarobkow ? Jesli tak, to kolejne pytanie jest nastepujace. Czy Skorza i jego druzyna znajdujac sie w kryzysowej sytuacji, beda w stanie zareagowac podobnie jak tamta druzyna i przejsc przez lige niczym burza lub przynajmniej grac skutecznie o mistrza ? Wg mnie w tej chwili to pytanie jest kluczowe. A po dwumeczu z Levadia, mozna miec chyba spore watpliwosci, bowiem sami Estonczycy przyznali, ze historyczny dla nich sukces, przyszedl po bardzo kiepskim (z obu stron) widowisku. A to nie jedyne znaki zapytania zwiazane z osoba trenera. Rownie wazna rzecza jest kwestia niezbednych decyzji jakie byc moze powinien podjac. Czy jesli klub dokonujac rozliczen wczorajszej porazki, zadecyduje o zwolnieniu Kazimierskiego i Janasa, to pan Maciej zaakceptuje to z pelnym poparciem ? Bo co do pana zastepcy trenera, trudniacego sie m.in. rozpracowywaniem przeciwnikow Wisly, to chyba nie ma watpliwosci, ze powinien poniesc konsekwencje ? To samo tyczy sie decyzji w sprawie niektorych pilkarzy, bez wzgledu na to ile kosztolwali i kto ich do Wisly sprowadzal. Po tym co sie stalo, nawet chyba do bolu dobroduszny i hurraoptymistyczny Skorza, powinien zrozumiec, ze zbyt dlugie tolerowanie pilkarzy mocno odbiegajacych od pokladanych w nich oczekiwan, bywa bardzo kosztwne. W koncu samo bicie sie w piersi, bez wyciagniecia konsekwencji i wnisokow na przyszlosc, w tym przypadku jest juz niewystarczajace.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 23.07.2009 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
tak na marginesie u bukmachera Tobet jest zaklad czy do polowy sierpnia Skorza bedzie trenerem Wisly na TAK kurs ok 3.00 ...panie Boguslawie odpisz pan na PW jak to bedzie zarabiam srednią krajową
nikomu nie powiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
No chyba, że Maciej sam poda się do dymisji choć to byłoby też lekko nieodpowiedzialne. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|