The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 13:47
nesta napisał(a):Wyświetl post
Skorza jest oczywiscie winny i to nie ulega watpliwosci. To on zle ocenil sile rywala, w oparciu o co zle rozlozyl obciazenia podczas przygotowan. Do tego mial cale zgrupowanie w Austrii, na rownych jak stol boiskach zeby przygotowac druzyne choc w takim stopniu aby umiala strzelac bramki druzynom z lig polamatorskich. Co oni robili na tym obozie

Inna kwestia jest jednak czy obecnie Wisle stac na lepszego trenera. Pewnie, gdyby za Skorze mogl przyjsc jakis szkoleniowiec z zachodniej ligi, nie byloby sie nad czym zastanawiac. Ale Wisly na takiego trenera nie stac wiec czekalby nas zapewne ktos z dwojki Michniewicz/Smuda. A czy oni gwarantuja lepsza gre od Skorzy ? Raczej mocno watpliwe.

Dlatego moje zdanie jest takie, jesli mialby przyjsc niezly trener z zagranicy to wtedy jestem za taka zmiana. Jednak jesli Skorza ma zastapic ktos z ww. to ja bym go jednak zostawil. Po prostu jak to ktos ladnie kiedys powiedzial, od mieszania w herbacie ta nie stanie sie slodsza.

Zgadzam sie z Toba zupelnie. Ale po sprowadeniu takiego trenara trzeba mu dac wolna ree w dzialaniu zeby wprowadzil zachodnie standarty.
A wiec trzeba w pelni zaufac takiem trenerowi, bo pewne jest ze po takim meczu jak w czoraj Brozek, Pawelek, Cwielag laduja w najlepszym wypadku na lawce. Wiec co robia koledzy z druzyny buntuja sie zawalajac kolejne mecze az nie zwolnia trenera.

W polsce jest przekonanie ze to zawsze jest wina trenera a nikt nie bierze pod uwage ze to sami zawodnicy ostro leca w ch..a i do poki beda swietymi krowami ten stan rzeczy sie nie zmieni. Przyjda kolejni i kolejny poleca bo ich nie zwolni prezes czy wlasciciel tylko pilkarze.
,
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2009, 13:50
kristos napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem za pucharową klęskę w 70% odpowiada trener(z resztą sam to przyznał i chwała mu za to)jednak powinien zostać na swoim stanowisku i skorygować swoje błędy.
Przypuszczam że jako inteligentny człowiek spojrzy z dystansu na to co się stało i wyciągnie odpowiednie wnioski.
Wiesz on jeszcze młody jest to i dystans jakiś mu został,
a co mają powiedzieć stare wiarusy ?
Im dystansu już coraz mniej zostaje, choć i tak są w tej lepszej sytuacji od młodego narybku kibicowskiego,
iż już w swoim życiu liznęli i Malmoe i Celtik i Brugię i inne Zbrojovki.

Czy zmiana na kogokolwiek zagwarantuje młokosom choćby polizanie cukierka przez papierek ?
...nieczytelny...
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 23.07.2009, 13:57
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
W polsce jest przekonanie ze to zawsze jest wina trenera a nikt nie bierze pod uwage ze to sami zawodnicy ostro leca w ch..a i do poki beda swietymi krowami ten stan rzeczy sie nie zmieni. Przyjda kolejni i kolejny poleca bo ich nie zwolni prezes czy wlasciciel tylko pilkarze.
Ale taki stan mamy trochę na własne życzenie, te ciągłe roszady na pozycji trenera... Na wyspach są kluby o 100 letniej tradycji które w całej swojej historii miały najwyżej ~naście trenerów. Tam jest tylko jeden narwaniec - Abramowicz. U nas tych ~naście to było chyba w ciągu ostatnich 10 lat. Ale można to naprawić, właśnie nie zwalniając Skorży i pokazując tym samym że dalej ma mocną pozycję i to on tu rządzi. Kolejne zwolnienie po jednej tylko wpadce tylko pogłębią ten stan rzeczy o którym piszesz.

Dlatego Skorża niewątpliwie winny, ale nie można sobie pozwolić na zamianę siekierki na kijek. Bo w Polsce aktualnie są tylko kijki.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2009, 14:20
Zespołu nie buduje się w 2 dni ani w 2 sezony, sam Skorża mówił że Wisełka będzie gotowa do gry w systemie który sobie zakładał za 2-3 lata. Dajmy trenerowi szansę uczynić z naszego klubu coś więcej!!!
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.07.2009, 14:54
dla mnie Skorża nie będzie miał jaj jak wystawi znowu Pawełka z Lechem. Powinien w końcu dać szansę Cebanu...może na tym tylko zyskać...nie ma co sie bać
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.07.2009, 15:05
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
dla mnie Skorża nie będzie miał jaj jak wystawi znowu Pawełka z Lechem. Powinien w końcu dać szansę Cebanu...może na tym tylko zyskać...nie ma co sie bać

taaa oczywiscie, jakby zagral Cebanu i spartaczyl mecz to bys pewnie byl 1 osoba ktora by gadala ze po cholere go dal do 1 skladu ;] tylko krytykowac umiecie ;] po niektorych komentarzach ktore tu czytam widac ze niektorzy z Was to sa chyba sezonowcy, idzie dobrze to jak ja to nie uwielbiam Wisly, idzie zle to od razu nie chcecie miec nic wspolnego z nia, dla mnie taki kibice sa zerem !
brasilia79
Senior Member

Stary 23.07.2009, 15:16
Ogin napisał(a):Wyświetl post
taaa oczywiscie, jakby zagral Cebanu i spartaczyl mecz to bys pewnie byl 1 osoba ktora by gadala ze po cholere go dal do 1 skladu ;] tylko krytykowac umiecie ;] po niektorych komentarzach ktore tu czytam widac ze niektorzy z Was to sa chyba sezonowcy, idzie dobrze to jak ja to nie uwielbiam Wisly, idzie zle to od razu nie chcecie miec nic wspolnego z nia, dla mnie taki kibice sa zerem !
pieprzysz chłopcze, nie widzisz że pawełek zawala większość meczów a jakoś nie przypominam sobie żeby jakiś mecz nam wybronił...trzeba dać Cebanu szansę, bo dla mnie w tej chwili nie ma różnicy kto puści szmate, a z Cebanu może być jakiś pożytek, bo z pawełka już żadnego nie będzie
kosa.wroc
Banita

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 15:16
http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=854296.html nawet na uefie leją z naszego trenera
Pansław
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 23.07.2009, 15:19
Ogin,Racja. Co by było, gdyby... Problem w tym, że tego nie wiemy. Do tego ryzykowanie z Cebanu wcale nie jest takie ryzykowne, bo Mariusz Pawełek w bramce jest strasznie niepewny. Stawianie na Pawełka to ciągłe ryzykowanie bez nadzieji na zmianę sytuację, postawienie na Cebano to ryzko z jakimiś nadziejami na poprawę. Dlatego Ile powienien dostać szansę..
brasilia79
Senior Member

Stary 23.07.2009, 15:21
Pansław napisał(a):Wyświetl post
Ogin,Racja. Co by było, gdyby... Problem w tym, że tego nie wiemy. Do tego ryzykowanie z Cebanu wcale nie jest takie ryzykowne, bo Mariusz Pawełek w bramce jest strasznie niepewny. Stawianie na Pawełka to ciągłe ryzykowanie bez nadzieji na zmianę sytuację, postawienie na Cebano to ryzko z jakimiś nadziejami na poprawę. Dlatego Ile powienien dostać szansę..
zgadzam się z Tobą
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Stary 23.07.2009, 15:22
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Taa.. można powiedzieć że mistzostwo zdobywa się samo... pierdu pierdu...

PS. . Tego samego Petrescu który winą za każde swoje niepowodzenie obarczał nierówną murawę, sędziów, terminarz etc. I to jest człowiek z jajami? NIE. Człowiek z jajami to taki co potrafi na konferencji prasowej powiedzieć 'sorry, ja zawaliłem'.
Akurat tutaj się mylisz. Petrescu miał rację co do sędziowania w Polskiej lidze, a co do reszty, to nie nazwał bym tego brakiem jaj, jak to napisałeś, a raczej błażenadą w wykonaniu niektórych klubów jeśli chodzi o stan murawy. Petrescu na pewno nie stawiałby na nazwiska, tylko na obecną forme danego gracza czego nie można powiedzieć o Maćku.
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
saklak1906
Senior Member

Stary 23.07.2009, 15:23
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
pieprzysz chłopcze, nie widzisz że pawełek zawala większość meczów a jakoś nie przypominam sobie żeby jakiś mecz nam wybronił...trzeba dać Cebanu szansę, bo dla mnie w tej chwili nie ma różnicy kto puści szmate, a z Cebanu może być jakiś pożytek, bo z pawełka już żadnego nie będzie
Kolego Ty tez pieprzysz bez sesu, jakie wiekszosc meczow napisz jeszcze ze sam sobi pilki wkopuje do bramki.
Ilez zawali tych meczow? podaj konkrety?Tak Skorza wystwi Cebanu ten moze sie spalic zawai bramke albo dwie i dopiero sie zacznie.

Jak Cupial ma takich doradcow ja Ty to nic dziwnego ze jest jak jest
,
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.07.2009, 16:03
Najlepiej będzie jak Skorża zostanie w Polsce nie ma lepszego trenera w tym momencie, szanuje go za to że zdobył z Wisłą 2 tytuły Mistrza Polski ale jeszcze bardziej szanuje go za to że potrafi się przyznać do błędu, bierze na siebie całą odpowiedzialność, uważam że zwolnić to powinni Bednarza a nie człowieka który i tak zdziałał cuda wyciągając drużynę z 8 miejsca na szczyt, może do kogoś w końcu dotrze że tu trzeba zmienić politykę transferową a nie trenera.
Każdy normalny wie że nawet będąc trenerem najlepszym na świecie nie da się grać 13 zawodnikami, brak rywalizacji też robi swoje.
Zwolnienie Skorży byłoby największym błędem roku, takie moje zdanie. Tak krawiec kraje jak mu materii staje.
Tyle.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.07.2009 o godz. 16:10.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

avathar
Junior Member

Stary 23.07.2009, 18:08
Powiem krótko, Pan Skorża musi odejść, niestety nie ma go kim zastąpić i oby wypowiedź Smudy była blefem ,bo tylko jego obecnie widzę na trenera. Bez zmiany trenera nie podniosą się psychicznie, teraz potrzeba w drużynie mocnej ręki i doświadczenia.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.07.2009, 18:09
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Dwa mistrzostwa po sezonie w którym Wisła zajęła 8 miejsce.
Nie wiem jak jest u Ciebie w pracy ale u mnie jest tak ze ktos jest tak dobry jak ostatnia rzecz ktora zrobil. Za czyny dokonane sa wszelakie roczne nagrody, ktore mozna sobie wkladac do gablot i odkurzac od czasu do czasu.

Do wszystkich ktorzy pisza ze trener Skorza sprawil cud wygrywajac 2 mistrzostwa Polski zgoda i za to pelen szacunek z drugiej strony rowniez uraczyl nas cudem w postaci wczorajszego meczu za co powinien odejsc.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 23.07.2009 o godz. 18:11.
Malinowy król malowanych róż
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2009, 18:18
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Taa.. można powiedzieć że mistzostwo zdobywa się samo... pierdu pierdu...

PS. a co do twojego podpisu - ja cię już zupełnie nie rozumiem. Chcesz trenera 'z jajami' a jednocześnie chcesz Petrescu. Tego samego Petrescu który winą za każde swoje niepowodzenie obarczał nierówną murawę, sędziów, terminarz etc. I to jest człowiek z jajami? NIE. Człowiek z jajami to taki co potrafi na konferencji prasowej powiedzieć 'sorry, ja zawaliłem'.
zgadzam sie w 100% Smuda do pięt nie dorasta Skorży... mając taka pake jaka miał w Lechu to powinien z marszu zdobyc tego majstra a nie udalo mu sie to, dla mnie Smuda od jakiegos czasu jest skonczony... przeciez on tak na dobra sprawe on ostatniego majstra zdobyl w 1999 roku... oh come on! ;/
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 23.07.2009, 18:27
Ja wierze ze zespół i trener się pozbiera a wtedy pokażą na co ich stać,dzięki takim spotkaniom trener nabiera doświadczenia już na pewno nie popełni tego samego błędu,najgorsza rzeczą która mogła by się przydarzyć to zwolnienie Skorży lub co gorsze trener złożył by dymisje wtedy piłkarze pewnie by się nie pozbierali Skorża jest trenerem którego piłkarze lubią i szanują jeśli by się stało tak że Skorża nie będzie trenerem Wisły to piłkarze mogą się czuć winni takiej sytuacji.
ciacho
Senior Member

Stary 23.07.2009, 18:30
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
zgadzam sie w 100% Smuda do pięt nie dorasta Skorży... mając taka pake jaka miał w Lechu to powinien z marszu zdobyc tego majstra a nie udalo mu sie to, dla mnie Smuda od jakiegos czasu jest skonczony... przeciez on tak na dobra sprawe on ostatniego majstra zdobyl w 1999 roku... oh come on! ;/
My zdobyliśmy majstra i co z tego mamy? Tylko kolejny tytuł, a klub jak stal w miejscu tak stoi, a po wczorajszej porażce to chyba nawet zacznie się cofać.
Ada1906
Member

Stary 23.07.2009, 18:31
Skorża musi zostać. To jest naprawde świetny trener.. Dajmy mu szanse...
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2009, 18:32
Czego tak najeżdżacie na tego Smudę? Nie twierdzę, że jest dobry/porównywalny do Skorży ale wprowadził Widzew do LM, co jak co ale przygotował dobrze Lecha do pucharów i tego mu zarzucić nie można, przegrał rywalizacje o MP przez ławkę i zadyszkę po pucharach. No i ma jaja żeby mówić co mu nie pasuje
piter19
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.07.2009, 18:36
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
przegrał rywalizacje o MP przez ławkę i zadyszkę po pucharach.
przegrał bo był lepszy zespół od niego - Wisła
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 23.07.2009, 18:42
kosa.wroc napisał(a):Wyświetl post
http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=854296.html nawet na uefie leją z naszego trenera

Na UEFIE też wychwalali pod niebiosa Roberta Lewandowskiego....
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 19:06
PROSPERO napisał(a):Wyświetl post
Przypomne reszcie, że to piłkarze zwolnili Dana.
Przedstaw dowody, albo zamilknij na wieki. Dan miał szanse pokazania się w Wiśle ale ją zmarnował, nie stać nas było by młody trener bez doświadczenia ćwiczył swój warsztat kosztem naszego klubu. Do dziś dziękuję Bogu za tak szybko mu podziękowano, bo prawdopodobnie widzielibyśmy mistrzostwa jak świnia niebo.
Wojtas
Senior Member

Stary 23.07.2009, 19:06
Skorza nie trafi za Cwielonga z 5 metrow do pustej bramki

Nie obroni za Pawelka strzalu ktory obronic powinien

Nie nakloni zeby jasnie Pan Brozek zaczal wreszcie beiagac po boisku

Cupial wie pewnie to samo i Maciek zostanie.

Sa dwa zrodła wczoraszej kompromitacjii

a)Mentalosc pilkarzy

b) kompletnie rozwalone okienko transferowe

A nasz głowny problem wg mnie to calkowicie rozwalona poliyka trnasferowa,od testowania 20 nieudacznikow bramkarzy po zdolnosciwo odpowiadajacym im napastnikow z Brazyli.A podobno bylo zielone swiatelko

I tak wygladaly nasze "przygotowania" do ataku na LM To sie musialo tak skonczyc .

.Mozna by o tym prace magisterska zrobic ,ale to nie ten czas i nawet nie ten temat.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.07.2009 o godz. 19:11.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
saklak1906
Senior Member

Stary 23.07.2009, 19:20
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak jest u Ciebie w pracy ale u mnie jest tak ze ktos jest tak dobry jak ostatnia rzecz ktora zrobil. Za czyny dokonane sa wszelakie roczne nagrody, ktore mozna sobie wkladac do gablot i odkurzac od czasu do czasu.

Do wszystkich ktorzy pisza ze trener Skorza sprawil cud wygrywajac 2 mistrzostwa Polski zgoda i za to pelen szacunek z drugiej strony rowniez uraczyl nas cudem w postaci wczorajszego meczu za co powinien odejsc.

To rozumiem ze po 10 latach pracy na dobrym poziomie za jedna pomylke lecisz na zbity pysk, to raczj dobrej pracy nie masz. Ja na swoja pozycje pracowalem 4 lata i teraz tylko likwidacja firmy albo moje odejscie moglo by mnie pozbawic tej pracy a to jest bardzo odpowiedzialna praca i pomylki sie zdazaja. Ale jak sie wie co zrobic zeby ich uniknac na przyszlosc to znaczy ze sie wie co sie sp..lo.

Skorza powiedzial ze to jego wina nie zaslanial sie roznymi wymowkami to znaczy ze wie co zawali i drugi raz tego bledu nie popelni.

Nie myli sie ten co nic nie robi, wiec skoro pracujesz ze do pracy potrzebny jest nie zawodny sprzet zeby ta praca byla wykonana, a Skorza takich warunkow nie mial zapewnionych bo chyba trzeba by pile na lini bramkowej ustawic i to nie wiem czy by Cwielag nie trafil w poprzeczke ta ze ta nie wyszla by w pole.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 23.07.2009 o godz. 19:27.
,
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.07.2009, 19:32
To rozumiem ze po 10 latach pracy na dobrym poziomie za jedna pomylke lecisz na zbity pysk. Ja na swoja pozycje pracowalem 4 lata i teraz tylko likwidacja firmy albo moje odejscie moglo by mnie pozbawic tej pracy a to jest bardzo odpowiedzialna praca i pomylki sie zdazaja. Ale jak sie wie co zrobic zeby ich uniknac na przyszlosc to znaczy ze sie wie co sie sp..lo.
4 lata czyli jak na moje oko masz kogos na kogo mozesz zawsze zepchnac porazke i on poleci.
Szczerze wystapienie przed glownym managerem badz rada nadzorcza ze slowami tak moja wina nie zrobimy interesu na 2 mln Euro (gdy budzet firmy to okolo 5mln) uwazam jako skladanie rezygnacji.

Skorza powiedzial ze to jego wina nie zaslanial sie roznymi wymowkami to znaczy ze wie co zawali i drugi raz tego bledu nie popelni.
Super ze tak powiedzial popatrz jaki z niego mily chlopak !
Z tymi pomylkami zawod trenera bardzo przypomina mi zawod sapera....
Pozatym zawsze mozemy strzelac w poprzeczki slupki wiesz PECH

Nie myli sie ten co nic nie robi, wiec skoro pracujesz ze do pracy potrzebny jest nie zawodny sprzet zeby ta praca byla wykonana, a Skorza takich warunkow nie mial zapewnionych bo chyba trzeba by pile na lini bramkowej ustawic i to nie wiem czy by Cwielag nie trafil w poprzeczke ta ze ta nie wyszla by w pole.
Ja zawsze wyzej od niezawodnego sprzetu oceniem kreatywnosc ludzka i radzenie sobie w sytuacjach bez wyjscia.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 23.07.2009 o godz. 19:36.
Malinowy król malowanych róż
masada
Senior Member

Stary 23.07.2009, 19:40
Dzięki Skorży mamy dwa kolejne Mistrzostwa ze składem zbliżonym jakościowo do najgroźniejszych konkurentów. Nie można po jednym dwumeczu (nawet tak ważnym i fatalnie zakończonym jak ten) rozważać takich scenariuszy.

Poza tym w ocenie jego pracy warto spojrzeć na ławkę w obu spotkaniach i sprawdzić, jakie miał pole manewru.

Może to mało popularny pogląd w tej chwili, ale ja uważam, że Wisła idzie (szła?) w dobrym kierunku, skład został bardzo odmłodzony bez utraty jakości, rozwiązano kontrakty z nieperspektywicznymi zawodnikami, którzy brali kasę a nic nie wnosili (nie mówię oczywiście o Baszczu czy Zieniu), a ten dwumecz to jakieś pierd..e fatum.

Skorża musi zostać.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2009, 19:59
No dobra, badzmy szczerzy.

To, ze Skorza nie zostal dzis zwolniony, jest chyba dla wiekszosci mimo wszystko duzym zaskoczeniem.
Czyzby wiec po wczorajszej klesce, Cupial, a takze 10-tki dawnych kibicowskich "Heniozercow", zaczeli inaczej spogladac na porazke sprzed 4 lat ?
Czyzby tym razem postanowiono dac Skorzy szanse, na jaka mial nadzieje Kasperczak oraz jego druzyna, gotowa na poczet tej szansy zamrozic 30% swoich zarobkow ?

Jesli tak, to kolejne pytanie jest nastepujace. Czy Skorza i jego druzyna znajdujac sie w kryzysowej sytuacji, beda w stanie zareagowac podobnie jak tamta druzyna i przejsc przez lige niczym burza lub przynajmniej grac skutecznie o mistrza ?
Wg mnie w tej chwili to pytanie jest kluczowe. A po dwumeczu z Levadia, mozna miec chyba spore watpliwosci, bowiem sami Estonczycy przyznali, ze historyczny dla nich sukces, przyszedl po bardzo kiepskim (z obu stron) widowisku.

A to nie jedyne znaki zapytania zwiazane z osoba trenera. Rownie wazna rzecza jest kwestia niezbednych decyzji jakie byc moze powinien podjac. Czy jesli klub dokonujac rozliczen wczorajszej porazki, zadecyduje o zwolnieniu Kazimierskiego i Janasa, to pan Maciej zaakceptuje to z pelnym poparciem ?
Bo co do pana zastepcy trenera, trudniacego sie m.in. rozpracowywaniem przeciwnikow Wisly, to chyba nie ma watpliwosci, ze powinien poniesc konsekwencje ?

To samo tyczy sie decyzji w sprawie niektorych pilkarzy, bez wzgledu na to ile kosztolwali i kto ich do Wisly sprowadzal. Po tym co sie stalo, nawet chyba do bolu dobroduszny i hurraoptymistyczny Skorza, powinien zrozumiec, ze zbyt dlugie tolerowanie pilkarzy mocno odbiegajacych od pokladanych w nich oczekiwan, bywa bardzo kosztwne.

W koncu samo bicie sie w piersi, bez wyciagniecia konsekwencji i wnisokow na przyszlosc, w tym przypadku jest juz niewystarczajace.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 23.07.2009 o godz. 20:06.
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.07.2009, 20:00
tak na marginesie u bukmachera Tobet jest zaklad czy do polowy sierpnia Skorza bedzie trenerem Wisly na TAK kurs ok 3.00 ...panie Boguslawie odpisz pan na PW jak to bedzie zarabiam srednią krajową nikomu nie powiem
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 20:04
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No dobra, badzmy szczerzy.

To, ze Skorza nie zostal dzis zwolniony, jest chyba dla wiekszosci mimo wszystko duzym zaskoczeniem.
Czy takie zaskoczenie to nie wiem. Już rok temu po odpadnięciu z pucharów Skorża miał polecieć i już wtedy Cupiał wytrzymał ciśnienie. Być może wczoraj był w Talinie nie tyle by zobaczyć awans co by przekonać się jak mają się wyniki do gry. A co by nie mówić mieliśmy też sporo pecha, za którego nie da się obwiniać trenera (co nie znaczy, że błędów nie popełnił co sam zresztą przyznał i wg mnie główna odpowiedzialność faktycznie spada na niego). W tej chwili jednak zwalnianie Skorży tuż przed startem rozgrywek jest bez sensu i Boguś zapewne po latach nerwowych ruchów w końcu wyciągnął wnioski. Niech trenuje rundę jesienną. Potem się zobaczy.

No chyba, że Maciej sam poda się do dymisji choć to byłoby też lekko nieodpowiedzialne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów