|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co nie zabije, to wzmocni... Trzeba ten rok przetrwac, nie oczekiwac sukcesow, byc z druzyna, a za rok wrocic na stadion swoj i wtedy marzyc o sukcesach... Warto zrobic krok do tyłu, zeby poxniej dac dwa do przodu. Niech ten sezon bedzie poswiecony na budowanie druzyny, na zgrywanie zawodnikow... Bo co innego pozostalo?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
teraz było by najlepiej na spokojnie wszystko przemyśleć, ktoś musi zaplacić za porażke...
tylko trzeba znalezć prawdziwego winnego... wedlug mnie co nie ktorzy pilkarze przeszli obok meczu... w naszym klubie juz bylo pare razy ze to zawodnicy zwalniali trenera...bo im nie odpowiadal... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja w tej chwili czuję smutek i naprawdę ciężko jest w tej sytuacji coś sensownego napisać :( Naprawdę szkoda mi trenera Skorży, za to co zrobił u nas należy mu się ogromny szacunek, ale myślę, że najpóźniej do końca tygodnia zostanie on zwolniony. A co do dwumeczu - ciężko jest coś osiągnąć mając w składzie tylko jednego piłkarza, który walczył na całego - Radka Sobolewskiego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...ac_budzet/rss/
oby Skorża został! Czy wygrywasz czy nie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mam tylko nadzieję że za porażkę rozlicza Bednarza bo gdzie te super wzmocnienia!? I piłkarzy bo gołym okiem widać którzy sie nie przykładają! A co mógł powiedzieć Skorża jako trener? Powinien zwalić od razu wszystko na piłkarzy jak Franz? I tak wszyscy dobrze wiedzą kto ponosi za to odpowiedzialność tylko martwi mnie to, że pod wpływem emocji Boguś zwolni trenera który z niczego zdobył mistrza.
P.S co jak co ale Brożek niech już wyjedzie gołym okiem widać że gra we Wiśle go nie motywuje! Bez napinki ![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
No to genialnie, miliony euro przeszły koło nosa.. Ehh taka kompromitacja i 0pkt do rankingu krajowego/klubowego. Teraz możemy zapomnieć o transferach i wzmocnieniach Wisły, raczej w drugą stronę może być wyprzedaż. Możliwe, że poleci Skorża a czemu on jest winny? Nie przez niego odpadliśmy przecież trener nie wyjdzie i nie będzie biegał na boisku.. Mieliśmy przynajmniej 5 setek (2x Ćwielong, Diaz, Brożek, Małecki) do tego 2słupki Kirma i Sobola... + mecz życia bramkarza Levadii i fatalny błąd Pawełka.. jaki wpływ na to miał trener? na wynik wpłynęły indywidualne błędy zawodników. Cały mecz cisneliśmy, Levadia była pod ścianą a mimo to nie udało się strzelić nawet jednej bramki no ale skoro w drużynie nie ma choć jednego dobrego napastnika.. tak jest Brożek ale on jest cieniem samego siebie z czasów przed kontuzją
A Ćwielong i Pawełek znów udowadniają swoją klasę, za słabi na Levadię szok Najbardziej szkoda mi trenera |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja bym Skorże zostawił - mimo wszystko. Czy Jego winą jest, że Brożek, Diaz, Jirsak, Sobolewski, Łobodziński lub Kirm choć raz nie potrafili pokonać bramkarza Levadii. Wiem, wiem zaraz powiecie, że może zajechani w przygotowaniach lub coś podobnego i to wina trenera. Otóż nie - tutaj brakowało jednej jedynej bramki, która trzeba było chociażby jajami strzelić byleby wpadła. Gdyby padła to mówiliśmy, że OK światło ostrzegawcze sie zapaliło ale jakos przemeczylismy te Levadie i gramy dalej. Ale nie padła i to należy mieć pretensje do piłkarzy. Co da zmiana trenera, który dysponuje takim a nie innym składem? Ciekawe w ogole jak zareaguje Cupiał na to wszystko. Jedno jest pewne - szykuje sie czystka w Wiśle :/
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Kompromitacja stulecia! Powinno zrównać się zarobki naszych "gwiazd" z zarobkami piłkarzy Levadii a wracać do Krakowa powinni nie samolotem lecz autobusem albo tą dorożką z Rynku której konie poałamały turystom nogi. Tylko k...a tych koni żal ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a moze taki zimny prysznic sie należał? i jakies wnioski wyciagna z tego? boje sie ze w nerwach moga one byc pochopne ale coz takie zycie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście, że totalna kompromitacja. Znacznie większa niż legendarne Tbilisi i Valarenga, ale to chyba logiczna konsekwencja polityki transferowej ostatnich lat. Jeżeli testuje się przez dwa lata 20 bramkarzy i nie może znaleźć lepszego od gościa, który w co drugim meczu coś spieprzy, a w meczach z Levadią zawalił dwie bramki, to chyba najlepiej świadczy o sztabie szkoleniowym i jego fachowości.
Nie wiem jaki sens mają hasła o rozprzedawaniu drużyny i budowie od nowa. Obecny skład nie ma już niemal nic wspólnego z Wisłą Kasperczaka, drużyna bardzo zmieniła się w ostatnich latach. Moim zdaniem trzeba zostawić co się da, zostawić mimo wszystko trenera, choć jest autorem największej kompromitacji pucharowej w historii i może za rok będzie lepiej. Czekam teraz na post Konrada, który zawsze wie lepiej i wyśmiewał ostatnio ludzi krytykujących w ostatnich latach politykę klubu. Śmiało panie Konrad. Jest idealna okazja żeby się wykazać. ![]()
:/
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kompletnie niedoceniony przeciwnik, duża w tym zasługa janasa juniora będącego na dwóch meczach Levadii gdzie oglądał chyba chmurki na Niebie, a nie bardzo wysokie zwycięstwa zespołu z Tallina.
Ja mam olewka na to Ten sezon i tak na straty z powodu braku stadionu. Za to za rok LM nasza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Popłaczą, popłaczą przyjdzie wypłata i będzie dobrze. To umieją najlepiej, kasę z bankomatu wyciągać, piłkarzyny śmieszne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co by Cupiał nie zrobił jego prawo ale jak ktoś powie po tym na niego jedno złe słowo to tylko w pysk lać.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Serce boli ale cóż... Przeżyliśmy Valerengę, Dinamo i inne Panathinaikosy... przeżyjemy i Levadię. TYLKO WISŁA! PS. A Skorża moim zdaniem sam poda się do dymisji. ![]()
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie żebym nie lubił Skorży, ale po dzisiejszym meczu sam powinien podać sie do dymisji. To byłoby honorowa decyzja o wzięciu na siebie odpowiedzialności za to co sie stało. Tym bardziej że mówił po meczu o odpowiedzialności
Niestety możemy się domyślać kto go zastąpi... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to niech sezonowcy teraz spier****ą !
Czy wygrywasz czy nie ja i tak Kocham Cię ! W sercu moim WISŁA, i na dobre i na złe ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
na pewno tak nie mówiłeś jak my zdobywali MP...
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dla mnie powinno przejsc do przewietrzenia kadry.
ktos musi odejsc. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Artur lat 28
Jestem kibicem Wisly i nosze ja w sercu od 19 lat, jak dzis pamietam pierwszy mecz kiedy to po basenie podszedlem pod kasy Wisly i jeden z doroslych zapytal mnie ''chcesz wejsc na mecz po czym ja powiedzialem ze tak wiec on do mnie to stan zemna w kolejce.... I tak zaczela sie moja przygoda trwajaca nieprzerwalnie z Wisla do dzis. Przezylem 2 lige wiec mysle ze i ta porazke z Levadia tez przezyje... Ale dlaczego tak musi byc 11 wysportowanych podobno nawet z talentami zarabiajacych spore pieniadze a tu taka klapa... Rozumiem pierzwszy mecz 1:1 ok zdarza sie nawet najlepszym ale w dwumeczu trzeba wygrac tu juz niema ze zdarza sie... I co dalej walka o mistrzostwo polski zapewne zmiana trenera obstawiam ''Smude''... Teraz to wedlug mojego nieobiektywnego pelnego agresji i zawiedzenia serca postawilbym aby sprzedac Brozka poki ktos daje jakies sensowne pieniadze ... Kocham Wisle , mam ja w sercu i bede mial na zawsze, Wisla to klub barwy i historia, tradycja... cale szczescie nie zawodnicy ktorzy po dzisiajeszym zawiedli mnie i pewnie nie tylko mnie na calej lini... do nastepnego choc z cracovia wygrajcie.... dzieki... Artur al. Kijowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Już nie pamiętacie "Łapy precz od Skorży" kilka miesięcy temu?
Jedna Levadia to zmieniła? W futbolowej Europie Polska nic nie znaczy. Bardzo trafny komentarz: http://www.weszlo.com/news/3342 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wstyd i hańba. Cała Polska się z nas śmieje... Przecież z taka Levadią to powalczyłaby nawet Odra Wodzisław (z całym szacunkiem). Miała być Liga Mistrzów, a jest wstyd, wściekłość i chęć upicia się. I tym razem nie będzie już tłumaczenia, że to Barca albo Real.
Chciałbym z tego miejsca podziękować naszym biegaczo-kopaczom za piękne spier....nie początku sezonu i wywołanie u mnie zniechęcenia do futbolu (za jakiś czas pewnie mi przejdzie). ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Takiego mistrza właśnie mamy, że nie wygrywa z jakąś tam Estońską drużyną (przegrywa).. heh blamaż wstyd (pewnie cała ich drużyna zarabia tyle co np Brożek ) słaba ta wasza Wisła słaba... pozdrawiam bez napinki... :}
Ostatnio edytowane przez ZS1906 : 22.07.2009 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja nawet nie jestem w szoku jak zwykle wyszło na moje. Ten wynik jest konsekwencją nieudolnej polityki Cupiała względem klubu i dziś ten stan osiągnął kulminacyjny punkt.
Cupiał powinien odejść - doprowadzając kadrę zespołu do granic małości, tak się kończą transfery gotówkowe robione co dwa lata. Wstyd na cały kraj i Europę. I co zrobi Cupiał zatrudni znów Smudę i karze mu zdobyć teraz LM!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Brożek może jechać do Fulham niech grzeje ławe król od siedmiu bolesci strzelców.Polska Liga jest słaba i dlatego jest taki dobry.Mario DZIĘKUJEMY!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Takiego wstydu i rozczarowaniu to nawe po Tbiilisi i Oslo nie bylo, moj koszmar z babolem Pawelka spelnil sie.....
byla szansa ogromna dla polskiej pilki, kasa, wzmoceninia, rekompensata za grge w sosnowcu. Pompowany balon przez kibicow pekl i teraz wszyscy mamy jego kawalki na twarzy. okazuje sie, ze zawsze moze byc gozej. a teraz gimnazialisci i reszta przypadkowych fanow dowiedza sie jak to jest jak w klubie trzęsie ziemią, moze duzo osob zniknie stad po krotkim czasie obcowania, teraz proba dla prawdziwych kibicow ![]() Maciek dzieki, szkoda ze zarzad podkladal Ci klody i wymagal abys czynil cuda z 3 obroncami i jednym napastnikeim, wiecznie sfochowanym . Do pilkarzy: zastanowcie sie co jestescie warci jak nie potraficie pokonac AMATORÓW, z czym do Europy Najgorsze sa ciągłe nadzieje, ciagle przezywanie, ze moze w tym roku, jak nie teraz to kiedy TYLKO WISŁA NA DOBRE i na ZLE! PANOWIE JESTESMY NA ZIEMI! TO POLSKA LIGA, POLSKA , POLIYCY itd z czym chcecie isc do EUROPY |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Skompromitowalismy sie niebywale, to fakt.
Ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem i tak to nic nie da. Koniec pucharow, koniec tematu? ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|