The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2009, 20:19
Co nie zabije, to wzmocni... Trzeba ten rok przetrwac, nie oczekiwac sukcesow, byc z druzyna, a za rok wrocic na stadion swoj i wtedy marzyc o sukcesach... Warto zrobic krok do tyłu, zeby poxniej dac dwa do przodu. Niech ten sezon bedzie poswiecony na budowanie druzyny, na zgrywanie zawodnikow... Bo co innego pozostalo?
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

teraz było by najlepiej na spokojnie wszystko przemyśleć, ktoś musi zaplacić za porażke...
tylko trzeba znalezć prawdziwego winnego...
wedlug mnie co nie ktorzy pilkarze przeszli obok meczu...
w naszym klubie juz bylo pare razy ze to zawodnicy zwalniali trenera...bo im nie odpowiadal...

Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Ja w tej chwili czuję smutek i naprawdę ciężko jest w tej sytuacji coś sensownego napisać :( Naprawdę szkoda mi trenera Skorży, za to co zrobił u nas należy mu się ogromny szacunek, ale myślę, że najpóźniej do końca tygodnia zostanie on zwolniony. A co do dwumeczu - ciężko jest coś osiągnąć mając w składzie tylko jednego piłkarza, który walczył na całego - Radka Sobolewskiego...
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...ac_budzet/rss/
oby Skorża został! Czy wygrywasz czy nie...
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Mam tylko nadzieję że za porażkę rozlicza Bednarza bo gdzie te super wzmocnienia!? I piłkarzy bo gołym okiem widać którzy sie nie przykładają! A co mógł powiedzieć Skorża jako trener? Powinien zwalić od razu wszystko na piłkarzy jak Franz? I tak wszyscy dobrze wiedzą kto ponosi za to odpowiedzialność tylko martwi mnie to, że pod wpływem emocji Boguś zwolni trenera który z niczego zdobył mistrza.

P.S co jak co ale Brożek niech już wyjedzie gołym okiem widać że gra we Wiśle go nie motywuje!

Bez napinki
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.07.2009, 20:20
No to genialnie, miliony euro przeszły koło nosa.. Ehh taka kompromitacja i 0pkt do rankingu krajowego/klubowego. Teraz możemy zapomnieć o transferach i wzmocnieniach Wisły, raczej w drugą stronę może być wyprzedaż. Możliwe, że poleci Skorża a czemu on jest winny? Nie przez niego odpadliśmy przecież trener nie wyjdzie i nie będzie biegał na boisku.. Mieliśmy przynajmniej 5 setek (2x Ćwielong, Diaz, Brożek, Małecki) do tego 2słupki Kirma i Sobola... + mecz życia bramkarza Levadii i fatalny błąd Pawełka.. jaki wpływ na to miał trener? na wynik wpłynęły indywidualne błędy zawodników. Cały mecz cisneliśmy, Levadia była pod ścianą a mimo to nie udało się strzelić nawet jednej bramki no ale skoro w drużynie nie ma choć jednego dobrego napastnika.. tak jest Brożek ale on jest cieniem samego siebie z czasów przed kontuzją

A Ćwielong i Pawełek znów udowadniają swoją klasę, za słabi na Levadię szok
Najbardziej szkoda mi trenera
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.07.2009, 20:20
Ja bym Skorże zostawił - mimo wszystko. Czy Jego winą jest, że Brożek, Diaz, Jirsak, Sobolewski, Łobodziński lub Kirm choć raz nie potrafili pokonać bramkarza Levadii. Wiem, wiem zaraz powiecie, że może zajechani w przygotowaniach lub coś podobnego i to wina trenera. Otóż nie - tutaj brakowało jednej jedynej bramki, która trzeba było chociażby jajami strzelić byleby wpadła. Gdyby padła to mówiliśmy, że OK światło ostrzegawcze sie zapaliło ale jakos przemeczylismy te Levadie i gramy dalej. Ale nie padła i to należy mieć pretensje do piłkarzy. Co da zmiana trenera, który dysponuje takim a nie innym składem? Ciekawe w ogole jak zareaguje Cupiał na to wszystko. Jedno jest pewne - szykuje sie czystka w Wiśle :/
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Donald_Tusk
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 22.07.2009, 20:21
Kompromitacja stulecia! Powinno zrównać się zarobki naszych "gwiazd" z zarobkami piłkarzy Levadii a wracać do Krakowa powinni nie samolotem lecz autobusem albo tą dorożką z Rynku której konie poałamały turystom nogi. Tylko k...a tych koni żal ...
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

a moze taki zimny prysznic sie należał? i jakies wnioski wyciagna z tego? boje sie ze w nerwach moga one byc pochopne ale coz takie zycie...
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Oczywiście, że totalna kompromitacja. Znacznie większa niż legendarne Tbilisi i Valarenga, ale to chyba logiczna konsekwencja polityki transferowej ostatnich lat. Jeżeli testuje się przez dwa lata 20 bramkarzy i nie może znaleźć lepszego od gościa, który w co drugim meczu coś spieprzy, a w meczach z Levadią zawalił dwie bramki, to chyba najlepiej świadczy o sztabie szkoleniowym i jego fachowości.

Nie wiem jaki sens mają hasła o rozprzedawaniu drużyny i budowie od nowa. Obecny skład nie ma już niemal nic wspólnego z Wisłą Kasperczaka, drużyna bardzo zmieniła się w ostatnich latach. Moim zdaniem trzeba zostawić co się da, zostawić mimo wszystko trenera, choć jest autorem największej kompromitacji pucharowej w historii i może za rok będzie lepiej.

Czekam teraz na post Konrada, który zawsze wie lepiej i wyśmiewał ostatnio ludzi krytykujących w ostatnich latach politykę klubu. Śmiało panie Konrad. Jest idealna okazja żeby się wykazać.
:/
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Kompletnie niedoceniony przeciwnik, duża w tym zasługa janasa juniora będącego na dwóch meczach Levadii gdzie oglądał chyba chmurki na Niebie, a nie bardzo wysokie zwycięstwa zespołu z Tallina.

Ja mam olewka na to Ten sezon i tak na straty z powodu braku stadionu. Za to za rok LM nasza
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Popłaczą, popłaczą przyjdzie wypłata i będzie dobrze. To umieją najlepiej, kasę z bankomatu wyciągać, piłkarzyny śmieszne.
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2009, 20:22
Co by Cupiał nie zrobił jego prawo ale jak ktoś powie po tym na niego jedno złe słowo to tylko w pysk lać.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Blanca Estrella
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.07.2009, 20:22
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Nareszcze włączyli forum.
Kompromitacja stulecia... naprawde odechciewa się cokolwiek pisać i mówić, wstyd na całą europe.
Szkoda, że włączyli, bo widzę, że niektóre gorące głowy nie zdążyły jeszcze ochłonąć...

Serce boli ale cóż... Przeżyliśmy Valerengę, Dinamo i inne Panathinaikosy... przeżyjemy i Levadię.

TYLKO WISŁA!

PS. A Skorża moim zdaniem sam poda się do dymisji.
Wiele Serc, Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie...
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2009, 20:23
Raimel_Kobierzyn napisał(a):Wyświetl post
Mina Cupiała gdy przeleciało mu tyle milionów przed oczami - bezcenna

Żal było kasy na bramkarza i napastnika. To teraz żal LM

Przykre ale prawdziwe
Jak wyłożysz kiedyś 100 milionów na jakiś klub to pogadamy.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Nie żebym nie lubił Skorży, ale po dzisiejszym meczu sam powinien podać sie do dymisji. To byłoby honorowa decyzja o wzięciu na siebie odpowiedzialności za to co sie stało. Tym bardziej że mówił po meczu o odpowiedzialności

Niestety możemy się domyślać kto go zastąpi...
c.d.n.
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

No to niech sezonowcy teraz spier****ą !

Czy wygrywasz czy nie ja i tak Kocham Cię ! W sercu moim WISŁA, i na dobre i na złe !

TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

gris napisał(a):Wyświetl post
Popłaczą, popłaczą przyjdzie wypłata i będzie dobrze. To umieją najlepiej, kasę z bankomatu wyciągać, piłkarzyny śmieszne.
na pewno tak nie mówiłeś jak my zdobywali MP...
I
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2009, 20:24
dla mnie powinno przejsc do przewietrzenia kadry.
ktos musi odejsc.

arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Artur lat 28
Jestem kibicem Wisly i nosze ja w sercu od 19 lat, jak dzis pamietam pierwszy mecz kiedy to po basenie podszedlem pod kasy Wisly i jeden z doroslych zapytal mnie ''chcesz wejsc na mecz ''
po czym ja powiedzialem ze tak wiec on do mnie to stan zemna w kolejce....
I tak zaczela sie moja przygoda trwajaca nieprzerwalnie z Wisla do dzis.
Przezylem 2 lige wiec mysle ze i ta porazke z Levadia tez przezyje...
Ale dlaczego tak musi byc 11 wysportowanych podobno nawet z talentami zarabiajacych spore pieniadze a tu taka klapa...
Rozumiem pierzwszy mecz 1:1 ok zdarza sie nawet najlepszym ale w dwumeczu trzeba wygrac tu juz niema ze zdarza sie...
I co dalej walka o mistrzostwo polski zapewne zmiana trenera obstawiam ''Smude''...
Teraz to wedlug mojego nieobiektywnego pelnego agresji i zawiedzenia serca postawilbym aby sprzedac Brozka poki ktos daje jakies sensowne pieniadze ...
Kocham Wisle , mam ja w sercu i bede mial na zawsze, Wisla to klub barwy i historia, tradycja...
cale szczescie nie zawodnicy ktorzy po dzisiajeszym zawiedli mnie i pewnie nie tylko mnie na calej lini...
do nastepnego choc z cracovia wygrajcie....

dzieki...
Artur
al. Kijowska
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Już nie pamiętacie "Łapy precz od Skorży" kilka miesięcy temu?
Jedna Levadia to zmieniła?

W futbolowej Europie Polska nic nie znaczy. Bardzo trafny komentarz:
http://www.weszlo.com/news/3342
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
No to niech sezonowcy teraz spier****ą !

Czy wygrywasz czy nie ja i tak Kocham Cię ! W sercu moim WISŁA, i na dobre i na złe !
1906% poparcia : )
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Wstyd i hańba. Cała Polska się z nas śmieje... Przecież z taka Levadią to powalczyłaby nawet Odra Wodzisław (z całym szacunkiem). Miała być Liga Mistrzów, a jest wstyd, wściekłość i chęć upicia się. I tym razem nie będzie już tłumaczenia, że to Barca albo Real.
Chciałbym z tego miejsca podziękować naszym biegaczo-kopaczom za piękne spier....nie początku sezonu i wywołanie u mnie zniechęcenia do futbolu (za jakiś czas pewnie mi przejdzie).
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
ZS1906
Junior Member

Takiego mistrza właśnie mamy, że nie wygrywa z jakąś tam Estońską drużyną (przegrywa).. heh blamaż wstyd (pewnie cała ich drużyna zarabia tyle co np Brożek ) słaba ta wasza Wisła słaba... pozdrawiam bez napinki... :}
Ostatnio edytowane przez ZS1906 : 22.07.2009 o godz. 20:30.
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Brzeszczot napisał(a):Wyświetl post

boje sie o jutro ...

Ty się nie bój o jutro ale o kilka następnych lat. Śmiem twierdzić, że tą porażką żegnamy się z marzeniami o Wielkiej Wiśle. Parafrazując mistrza Stanisława: "ostał nam się tylko sznur".
CzłowiekBC
Banita

Stary 22.07.2009, 20:25
Ja nawet nie jestem w szoku jak zwykle wyszło na moje. Ten wynik jest konsekwencją nieudolnej polityki Cupiała względem klubu i dziś ten stan osiągnął kulminacyjny punkt.

Cupiał powinien odejść - doprowadzając kadrę zespołu do granic małości, tak się kończą transfery gotówkowe robione co dwa lata.

Wstyd na cały kraj i Europę.

I co zrobi Cupiał zatrudni znów Smudę i karze mu zdobyć teraz LM!!!
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Brożek może jechać do Fulham niech grzeje ławe król od siedmiu bolesci strzelców.Polska Liga jest słaba i dlatego jest taki dobry.Mario DZIĘKUJEMY!!!
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Takiego wstydu i rozczarowaniu to nawe po Tbiilisi i Oslo nie bylo, moj koszmar z babolem Pawelka spelnil sie.....

byla szansa ogromna dla polskiej pilki, kasa, wzmoceninia, rekompensata za grge w sosnowcu.

Pompowany balon przez kibicow pekl i teraz wszyscy mamy jego kawalki na twarzy.

okazuje sie, ze zawsze moze byc gozej.

a teraz gimnazialisci i reszta przypadkowych fanow dowiedza sie jak to jest jak w klubie trzęsie ziemią, moze duzo osob zniknie stad po krotkim czasie obcowania, teraz proba dla prawdziwych kibicow

Maciek dzieki, szkoda ze zarzad podkladal Ci klody i wymagal abys czynil cuda z 3 obroncami i jednym napastnikeim, wiecznie sfochowanym .

Do pilkarzy: zastanowcie sie co jestescie warci jak nie potraficie pokonac AMATORÓW, z czym do Europy

Najgorsze sa ciągłe nadzieje, ciagle przezywanie, ze moze w tym roku, jak nie teraz to kiedy

TYLKO WISŁA NA DOBRE i na ZLE!

PANOWIE JESTESMY NA ZIEMI! TO POLSKA LIGA, POLSKA , POLIYCY itd z czym chcecie isc do EUROPY Zejdzmy na ziemie (to samo tyczy sie reprezentacji)
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Skompromitowalismy sie niebywale, to fakt.
Ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem i tak to nic nie da.

Koniec pucharow, koniec tematu?
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
gris
Senior Member

Od: 04.2008

TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
na pewno tak nie mówiłeś jak my zdobywali MP...
Jakbym źle wykonywał swoją pracę, to by mnie wylali na zbity pysk.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów