|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przyzwyczaj się, kibic zmienny jest, ja powołam się na zeszłoroczny pozytywny przykład, Legia zremisował u siebie z Białorusinami 0-0 w UEFA, była fala krytyki, w rewanżu przegrywali 0-1 ale wygrali 4-1, gorsi od tej Legi z początku zeszłego sezonu nie jesteśmy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Manson777- czego mial mnie nauczyc
1q2- "i nawet jesli bedzie zle mi nigdy nie poddamy sie!!!" mowia ci cos te slowa!?! nie mam pojecia jak potoczy sie jutrzejszy mecz ale wierze wierzylem i bede wierzyc w zwyciestwo chocby nie wiem co k**** bo to moj ukochany klub..
Ostatnio edytowane przez diablo885 : 21.07.2009 o godz. 22:45.
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciebie diablo885 już pewnie nic niczego nie nauczy - tak rozwalimy ogórów ,5 -0 do przerwy i 28-1 po dogrywce
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie wiem skąd te wszystkie stresy... Obstawiam jutro 0-2... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Transmisja tekstowa z meczu będzie dostępna tylko na oficjalnej? Trzeba się przygotować jak serwery padną
na Interii też będzie można sobie ten mecz poczytać - http://nazywo.interia.pl/relacja/lev...la-krakow,1278Ale wolałbym jakąś Wiślacką stronę |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po przeczytaniu tego artykułu, juz chyba wiadomo dlaczego nie ma transmisji ...
"Levadia? Prawie nikt w Tallinie nie interesuje się tą drużyną - mówi sprzedawczyni pamiątek. Właśnie w rękach takiego klubu znajduje się los mistrzów Polski. Mecz Levadia Tallin - Wisła Kraków w środę o godz. 18. Relacja Z czuba i na żywo w Sport.pl Po remisie 1:1 w pierwszym meczu mistrzowie Estonii stoją przed historyczną szansą awansu do trzeciej rundy Ligi Mistrzów. - Sprawiliśmy niespodziankę i liczymy na awans - przyznaje Igor Prins, trener Levadii. Tyle że mieszkańców Tallina niewiele to interesuje. W centrum miasta nie sposób znaleźć plakatu reklamującego spotkanie. Jedyny afisz reklamuje mecz piłkarski między Estonią a Brazylią i to... w świecie wirtualnym. - Estończycy nie żyją futbolem tak jak Polacy. Dla nich najważniejsze są sporty zimowe, np. biegi narciarskie - wyjaśnia Damian Jaroszewski, jedyny Polak, który grał w ekstraklasie estońskiej. ytuację tutejszej piłki lepiej ukazują derby stolicy między Levadią a Florą, na które przychodzi mniej niż tysiąc osób. Piłka nie jest jednak zupełnie obca mieszkańcom Tallina. Na straganach można kupić koszulki Cristiano Ronaldo, Kaki czy Zlatana Ibrahimovicia. - Nic z Levadią nie mamy. Tym klubem w ogóle się nie zajmujemy - przyznaje sprzedawczyni. Mistrza kraju jeszcze słabiej znają w sklepie, gdzie aż kłują w oczy pamiątki reprezentacji Estonii. - Levadia?... Levadia? - szpera w głowie kasjerka. - Nie, z nimi nic nie mamy. Informacji o meczu szukamy więc w prasie codziennej. Pierwszy dziennik z brzegu zamieszcza zdjęcie Nikity Andriejewa, który strzelił gola Wiśle. Pół rok temu Rosjanina testowała Legia Warszawa, ale klub ze stolicy uznał go za zbyt słabego. Tymczasem według dziennika "Othuleht" Andriejewem interesują się m.in. AZ Alkmaar, Tom Tomsk, Derby County i Karpaty Lwów. - Czy Nikita po meczu z Wisłą stał się gwiazdą? Nie, po prostu potwierdził, że jest dobrym piłkarzem - uważa Prins. Ma rację, bo w kolejnych dwóch gazetach nie tylko o Andriejewie, ale także o środowym meczu jest tylko niewielka wzmianka. Bo gospodarze nie wiedzieli Krakowianie w Estonii stawili się we wtorek przed południem. Przylecieli wyczarterowanym samolotem, zamieszkali dziesięć minut od stadionu. Na obiekcie Levadii krakowianie stawili się po godz. 17 miejscowego czasu (godz. 16 polskiego). Dużo wcześniej był asystent Rafał Janas, który przyglądał się treningowi Levadii. Normalnie byłoby to niemożliwe, ale goście podobno nie wiedzą o przepisie, który pozwala przegonić im wszystkich gapiów już po kwadransie zajęć. Trafienie na obiekt mistrza Estonii nie jest łatwą sztuką. - Stadion Levadii? Coś takiego jest w tamtej części miasta, ale nie wiem, kto tam gra - rozkłada ręce recepcjonistka w hotelu. Większość kibiców Wisły? Stadion położony jest ok. 4 km od centrum i niedaleko od morza. Przypomina miniaturę poważnego stadionu. Mieści niewiele ponad cztery tysiące widzów i zapełnia się niezwykle rzadko. Niewykluczone, że dziś będzie na nim więcej krakowian niż miejscowych. Dla przyjezdnych przeznaczono bowiem trybunę, która ciągnie się na całej długości boiska. - Spodziewany się około 500 kibiców Wisły, ale mamy dla nich przygotowanych dodatkowych 300 biletów - informują organizatorzy spotkania. Kibice z Tallina siądą po drugiej stronie pod krytą trybuną. Tylko ci ludzie obejrzą spotkanie, bo estońskiej telewizji nie opłacało się transmitować meczu. Nie zobaczą go także kibice w Polsce." gazeta.pl
Ostatnio edytowane przez wieszcz : 22.07.2009 o godz. 10:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piękny gest prezydenta Levadii wobec Polaków
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeszcze sezon się dobrze nie zaczął a tu już mecz z gatunku tych o wszystko.
Mam nadzieję że nasi pokażą charakter i walkę a sztabowi szkoleniowemu udało się nieco poprawić szybkość przez ten tydzień. No i Skorża nie będzie kombinował z Jirsakiem w ataku,żeby się nie skończyło długimi piłkami na niego. Jeżeli do tego wszystkiego dojdzie przyzwoita skuteczność to powinno być dobrze. Mimo wszystko wygląda to - oczywiście teoretycznie - lepiej niż przed rewanżami z Valerengą i Tiblisi. Wtedy pomimo wszystko wynik pierwszego meczu był lepszy niż teraz. Z Norwegami wydawało się, że przynajmniej jedna bramka musi paść a z Dinamem w momencie rozpoczęcia meczu to Wisła była w fazie grupowej. Z Levadią na tą chwilę to oni są w kolejnej rundzie, a Wisła musi, po prostu musi od pierwszej minuty walczyć o bramki i awans. Najbardziej obawiam się rosnącej nerwowości zawodników przy utrzymującym się wyniku 0:0. Ale myślę że i na taki scenariusz się przygotowują. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
...Jeszcze nigdy moje jasnowidztwa się nie sprawdziły, więc możemy być pewni, że tak nie będzie Pewne jest natomiast, że jak nasze gwiazdki w najmniejszym stopniu zlekcewarzą Levadie to leżym i kwiczym. Cupiał porażki by chyba nie wytrzymał. Kurek z kasą na transfery nie tylko by zakręcił ale go zdemontował i zamurował na amen. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Zlekcewazylismy przeciwnika jak ostatni frajerzy. To oczywiste, ze w Estonii bedzie nam o 50% ciezej, a Levadia pokaze wiecej niz w KRK, gdzie byli wystrachani .
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dawno takiego stresu nie przezywalem. Do tego ten nieszczesny brak transmisji. Mimo to, uwazam, ze pewnie awansujemy. Z dwoch powodow: nawet Wiślacy nie moga dwa razy pod rzad zlekcewazyc rywala oraz wiedza co wisi w powietrzu (nad ich karkami) i zaangazowaniem i determinacja ich zjedza juz przed meczem, a w trakcie meczu strawia. Dziekuje.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
oby tak bylo![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pojedziemy ich!!!!Szkoda tylko ze nie ma transmisji ;/...Polsat zawalil. Mogli brac sprzet i tam jechac dla kibicow z POLSKI!!Levaida 0-3 WISŁA
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Więcej wiary w Naszych zawodników! Tydzień temu byli ledwo co po ciężkich treningach i niestety widac było że gra nie była taka jak powinna wyglądac. Ale dzisiaj nasi wiedzą o co grają, będą zmobilizowani i bardziej wypoczęci więc powinno byc dobrze. A co do tego że gramy mecz o życie: my od ok. roku gramy co tydzień mecze o życie (zaczęło się z Beitarem w rewanżu) i jakoś niezle nam te mecze wychodzą
. Więc dzisiaj będzie dobrze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie można zapomnieć o czającym się Smudzie - Nie przypadkowo robił za eksperta tydzień temu.
Do poczytania ,pewnie długo po meczu bo ze serwery zamulą to jest raczej pewne.Oby w dobrych nastrojach ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Wi...wiadomosc.html
Ja wiem ze wielu by to pasowalo. Tylko juz nie wiem czy sie smiac czy palac z glupoty pismakow fuck-ta Kolejne wypociny http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68..._sygnal_z.html
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 22.07.2009 o godz. 14:35.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie ma co czytac tych załosnych wypocin ,bo jest w nich wiecej flustracjii i zyczen typu "koniec Wisly" niz czegos realnego.
Dzis WALKA WALKA WALKA do upadlego ,do ostatniej sekundy tego meczu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Trzymam Kciuki WiŚlacy.
Ten Mecz Musimy WygraĆ!!! |
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Skłąd wisełki: Chyba najlepszy ale Diaz na obronie nie pokaże sie w 100% Pawełek
Brożek Piotr Marcelo Głowacki Diaz Małecki Sobolewski Jirsak Kirm Ćwielong Brożek Paweł |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wisla.krakow.pl
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale ich wszystkich boli, że WISŁA zdobyła mistrzostwo. A zaboli jeszcze bardziej bo dzisiaj zwyciężymy. DO BOJU WISEŁKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
WISŁA TO MY
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na papierze wygląda to na najbardziej optymalny i ofensywny skład jaki możemy w tej chwili mieć - Oby po 45 minutach nie było żadnej przesłanki by go zmieniać.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład bardzo dobry, wreszcie gramy 4-4-2 z dwoma napastnikami i Jirsak gra na odpowiedniej dla siebie pozycji a nie podwieszonego napastnika. Diaz na lewej, Brożek na prawej hmm Brożek lepiej gra na lewej ale wtedy na prawej musiałby zagrać Jop a to jest niewiadoma jak tam sobie poradzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Też od rana nie możecie znaleźć sobie miejsca?
![]() Takie nerwy miałem ostatnio przed rewanżem z Beitarem, ale tam przynajmniej była transmisja, a tu czytanie linijek, śledzenie wyniku między kartami i nerwowe obgryzane paznokci. Wierzę w wynik a'la Slovan Bratislava 4:0 gdzie po pierwszym meczu tez było nieciekawie (0:1) Najgorszy z możliwych scenariuszy przewiduje bezbramkowy remis z kupą niewykorzystanych sytuacji przez nasz team. Wolę już przegrać i mieć świadomość, że byliśmy po prostu słabsi niż zawalić awans w głowach naszych zawodników. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do meczu jeszcze pół godziny a relacja na oficjalnej już muli :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Spokojnie... To tylko Levadia. Trzeba zapomnieć o nieudanym meczu w Sosnowcu, zagrać spokojnie swoje, a po 30 minutach będziemy mogli narzekać już tylko na brak transmisji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A ktośtu gdzieś pisał o relacji z radia Estońskiego. To aktualne dalej? Można link prosić?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkie relacje(chyba):
http://www.live.wisla.krakow.pl/ http://wislasoccer.com/news_item_10905.htm http://www.wislaportal.pl/live.php http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90960,...i_na_zywo.html http://nazywo.interia.pl/relacja/lev...la-krakow,1278 Wg interii Diaz gra na prawej obronie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|