The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2009, 13:40
Mam nadzieję że zawodnicy Wisły zdają sobie sprawę ,jak ważny czeka ich jutro mecz i zrobią wszystko ,by pokonać przeciętny zespół estoński.
Trzeba zagrać wysokim presingiem ,juz na ich połowie i uważać na ewentualne kontry.
Przede wszystkim Wisła musi zagrać o wiele szybciej i dokładniej. Wiem ,ze łatwo się pisze ,ale Levadia to nie jest jakiś europejski potentat, by zwycięstwo było nie możliwe.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 13:44
kristos napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że zawodnicy Wisły zdają sobie sprawę ,jak ważny czeka ich jutro mecz i zrobią wszystko ,by pokonać przeciętny zespół estoński.
Trzeba zagrać wysokim presingiem ,juz na ich połowie i uważać na ewentualne kontry.
Przede wszystkim Wisła musi zagrać o wiele szybciej i dokładniej. Wiem ,ze łatwo się pisze ,ale Levadia to nie jest jakiś europejski potentat, by zwycięstwo było nie możliwe.
Mysle ze Skorza odrobil lekcje i ma juz Levadie rozpracowana, paradoksalnie ten wynik z Sosnowca jest lepszy dla nas bo powinien wywolac zlosc u nszych kopaczy.
Mysle ze o wiele gorzej byly by gdybysmy wygrali ten mecz 0-1,0-2 po kontrolowanym przez nas meczu bo to moglo by uspic czujnosc, lub zlekcewazenie przeciwnika a myslami bedac juz w nastepnej rundzie
A tak chlopaki od pierwszego gwizdka musza zapierniczac zeby potem ich palcami nie wytykano
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 21.07.2009 o godz. 14:22.
,
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.07.2009, 14:07
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze o wiele gorzej byly by gdybysmy wygrali ten mecz 0-1,0-2 po kontrolowanym przez nas meczu
Tekst miesiąca jak dla mnie, a na pewno tygodnia

Lepiej chyba wygrać pierwszy mecz 2:0 i czekać spokojnie na rewanż wiedząc, że Levadia jest do pokonania, niż drżeć o wynik rewanżu z wielkim znakiem zapytania. Nawet nie masz pojęcia jaka jest prawdziwa atmosfera w drużynie i nie przewidzisz jak nasi zagrają w środę. Ten szturm i motywacja w cale nie jest taka pewna...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.07.2009, 14:13
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie, u nas wcale nie jest tak źle.
Skorża już w zeszłym roku zawiódł w europejskich pucharach. Bo jednak z upływem czasu stwierdzam, że z Totenhamem można było przynajmniej powalczyć jak równy z równym. A nawet awansować.
Jednak ew. odpadnięcie z Levadią byłoby dnem dna, po czymś takim choć Maćka Skorżę lubię - to nie miałbym do niego przekonania, jako do trenera.
A już zupełnie sobie nie wyobrażam, jak BC mógłby nie zareagować.
Co by o Smudzie powiedzieć, pod jego rządami Wisła nie miała problemów z Estończykami.
Ja trzymam kciuki za Skorże, bo co innego pozostaje. Tylko, że sam Skorża musi dać sobie szansę.
Czym były mecze z Tottenhamem jeśli nie wyrównanymi spotkaniami?
Smuda faktycznie potrafi pomagać Wiśle. Niedawno nawet podarował nam mistrza.
Nie rozumiem co chcesz osiągnąć porównując wyniki Wisły Skorży i Smudy nie biorąc poprawki na to, że z biegiem czasu sytuacja finansowa klubu bardzo się zmieniła. Równie bezsensowne byłoby porównanie Skorży z Musiałem.
mastahkillah
Senior Member

Stary 21.07.2009, 14:32
Ranking IFFHS: liga polska gorsza od... estońskiej

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2009, 15:02
mastahkillah napisał(a):Wyświetl post
Ranking IFFHS: liga polska gorsza od... estońskiej

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
w te rankingi wogule nie warto patrzec, np.
Lech (Polska 77) - Grashoppers (Szwajcaria 70)

a ta Estonia to juz przesada jest...i obym sie do jutra nie mylił
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.07.2009, 15:06
Dopiero teraz mogłem obejrzeć mecz Wisły z Levadią i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony grą Kirma. Waleczny, silny fizycznie, szybki, gra obiema nogami co jest ważne przy np szybkiej kontrze, do tego bardzo dobrze wyszkolony technicznie, dobrze drybluje a te jego przyjęcia/zagrania z pierwszej piłki zostawiają rywala daleko w tyle. Będzie z niego pożytek
arti
Guest

Stary 21.07.2009, 15:12
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie, u nas wcale nie jest tak źle.

Skorża już w zeszłym roku zawiódł w europejskich pucharach. Bo jednak z upływem czasu stwierdzam, że z Totenhamem można było przynajmniej powalczyć jak równy z równym. A nawet awansować.

Jednak ew. odpadnięcie z Levadią byłoby dnem dna, po czymś takim choć Maćka Skorżę lubię - to nie miałbym do niego przekonania, jako do trenera.

A już zupełnie sobie nie wyobrażam, jak BC mógłby nie zareagować.

Co by o Smudzie powiedzieć, pod jego rządami Wisła nie miała problemów z Estończykami.

Ja trzymam kciuki za Skorże, bo co innego pozostaje. Tylko, że sam Skorża musi dać sobie szansę.
Rok temu jakby Skorża dostał Neia to rozwalilibyśmy ten Tottenham, a nie odpadli po wyrównanej (moim zdaniem) walce.
Ja tam oczekuję wreszcie reakcji BC jak trener przedstawia listę potrzeb (i są to rzeczywiste potrzeby), a dostaje ćwierć tego albo wcale.
Wierzę w Wisłę, ale cóż jeśli wtopią to moje poparcie dla Trenera nie zmaleje.
Co by o składzie i możliwościach finansowych za czasów Smudy nie powiedzieć... co Ty chcesz porównywać?
jazzior
Banita

Od: 07.2009

Stary 21.07.2009, 18:18
pierwsze dwa mecze tego najtrudniejszego sezonu w historii - wyjazdowego - i już w lipcu mamy mecz o wszystko, o nasze być albo nie byc.

taką nam niespodziankę grojki sprawiły, więc tylko zyczę im rehabilitacji jutro
musicie wygrac panowie, a my w WAS wierzymy !!!

DO BOJU WISEŁKA !!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.07.2009, 18:19
kristos napisał(a):Wyświetl post

Dokladniej to raz

Szybciej to dwa

A trzy-to zap******* po boisku jak małe samochodziki od 1 sekundy do ostatniego gwizska sedziego

Zarty sie skonczyły ,biegac,walczyc,gryzsc,szczypac ,nogi nie odstawiac,byle awansowac

Jesli tego nie bedzie to nawet niechce pisac jaka lawina krytyki na nas splynie,oczywiscie glownie na Skorze...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
saklak1906
Senior Member

Stary 21.07.2009, 18:37
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Tekst miesiąca jak dla mnie, a na pewno tygodnia

Lepiej chyba wygrać pierwszy mecz 2:0 i czekać spokojnie na rewanż wiedząc, że Levadia jest do pokonania, niż drżeć o wynik rewanżu z wielkim znakiem zapytania. Nawet nie masz pojęcia jaka jest prawdziwa atmosfera w drużynie i nie przewidzisz jak nasi zagrają w środę. Ten szturm i motywacja w cale nie jest taka pewna...

Wes nie wyrywaj jednej linijki z calego mojego postu, a potem nie komentuj jak masz problemy ze zrozumieniem tego co napisalem.
,
jazzior
Banita

Stary 21.07.2009, 18:37
http://fclevadia.ee/news/2331

a o co tu chodzi ... vikerraadio ... kommenteerivad ...

mam wrażenie, ze właśnie piszą o szczegółach transmisji radiowej :/ do dzieła - bedziemy słuchali po estońsku !!

http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/gramy_u_siebie/ zagrajcie dla kibiców, bo zawsze wierzymy !!
Ostatnio edytowane przez jazzior : 21.07.2009 o godz. 18:42.
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 21.07.2009, 18:43
Dokładnie o to chodzi, relacja będzie w Vikerraadio.

http://vikerraadio.err.ee/

Tylko po co nam estońska relacja?

Edit: Po za tym jest to relacja pomeczowa skoro zaczyna się o 19.05 czyli 20.05 polskiego czasu
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez emailowiec : 21.07.2009 o godz. 18:47.
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.07.2009, 18:46
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o to chodzi, relacja będzie w Vikerraadio.

http://vikerraadio.err.ee/

Tylko po co nam estońska relacja?
Lepszy rydz niż nić. Nikt Ci słuchać nie każę.
A tak w ogóle to polecam live z oficjalnej strony i słuchanie tej relacji gdzie mam nadzieję usłyszymy coś (w tym wypadku naszych kibiców) po polsku
wislacki
Senior Member

Stary 21.07.2009, 18:55
Wes nie wyrywaj jednej linijki z calego mojego postu, a potem nie komentuj jak masz problemy ze zrozumieniem tego co napisalem.
Ta linijka to streszczenie całego twojego postu, który jest barrrdzo naiwny

Zresztą wytłumaczyłem ci dlaczego w moim poprzednim poście.

Wybacz ale gadanie, że gorzej od uratowanego remisu w ostatniej sekundzie meczu z mistrzem Estonii byłoby zwycięstwo z owym mistrzem 2:0 jest po prostu śmieszne Bez napinki
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.07.2009, 18:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dokladniej to raz

Szybciej to dwa

A trzy-to zap******* po boisku jak małe samochodziki od 1 sekundy do ostatniego gwizska sedziego

Zarty sie skonczyły ,biegac,walczyc,gryzsc,szczypac ,nogi nie odstawiac,byle awansowac

Jesli tego nie bedzie to nawet niechce pisac jaka lawina krytyki na nas splynie,oczywiscie glownie na Skorze...
W końcu oni się mają dać pokroić za Wisłę niektórzy. Ci co chowają się czasem na boisku Da się gorzej zagrać niż w poprzednim meczu ?
saklak1906
Senior Member

Stary 21.07.2009, 19:03
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Ta linijka to streszczenie całego twojego postu, który jest barrrdzo naiwny

Zresztą wytłumaczyłem ci dlaczego w moim poprzednim poście.

Wybacz ale gadanie, że gorzej od uratowanego remisu w ostatniej sekundzie meczu z mistrzem Estonii byłoby zwycięstwo z owym mistrzem 2:0 jest po prostu śmieszne Bez napinki

Bo jezeli grasz z teoretycznie slabszym przeciwnikiem ten sie broni i wygrywasz minimalnie lub np 2-0 to potem jest ciezko zmotywowac zawodnikow do gry. A czemu bo maja w swiadomosci ze wygrali i to latwo wiec moga zlekcewazyc przeciwnika, a stracic na wyjezdzie dwie bramki nie jest problemem.

Popatrz co sie stalo w Atenach z Panatinaikosem wtedy bedziesz wiedzial o co mi chodzi. Chociaz w tym przypadku byl wiele mocniejszy przeciwnik ale nasi byli myslami juz w LM

Bez odbioru
,
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2009, 19:25
Bo jezeli grasz z teoretycznie slabszym przeciwnikiem ten sie broni i wygrywasz minimalnie lub np 2-0 to potem jest ciezko zmotywowac zawodnikow do gry. A czemu bo maja w swiadomosci ze wygrali i to latwo wiec moga zlekcewazyc przeciwnika, a stracic na wyjezdzie dwie bramki nie jest problemem.

Popatrz co sie stalo w Atenach z Panatinaikosem wtedy bedziesz wiedzial o co mi chodzi. Chociaz w tym przypadku byl wiele mocniejszy przeciwnik ale nasi byli myslami juz w LM

Bez odbioru
ciekawą teorie wymyśliłeś: w pucharach pierwszego meczu lepiej nie wygrywać . teraz posiadając tą wiedze LM nasza !
jazzior
Banita

Stary 21.07.2009, 20:10
http://wisla.krakow.pl/pl/galeria/tr...uje_w_Estonii/ co ich pogięło?
ostatni trening przed meczem ostatniej szansy w LM a oni se w rugby z uśmiechami na gebach plumkają!!
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.07.2009, 20:14
jazzior napisał(a):Wyświetl post
ostatni trening przed meczem ostatniej szansy w LM a oni se w rugby z uśmiechami na gebach plumkają!!
A co mają robic wszyscy płakac i zapierdzielać biegac po lesie czy tysiące kółek do okoła boiska
A jutro wszyscy zmęczeni
Takie rugby to fajna sprawa jest dobre dla rozluznienia mysle ze to im sie przyda
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.07.2009, 20:16
Mam nadzieję że za 24 h o tej porze wszyscy będziemy zadowoleni z wyniku.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.07.2009, 20:17
jazzior napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zadzwonić do Cupiała albo conajmniej poinformować CzłowiekaBC, według mnie już przed meczem Skorża powinien zostać za to zwolniony.

Jeszcze mają czelność się uśmiechać. A Jop to już w ogóle przegiął nie dość że ma szparkę w jedynkach to... ehhh
lukas63
Senior Member

Stary 21.07.2009, 20:29
http://www.sport.pl/sport/1,69628,2315948.html

Oby się tak nie skończyło jak dawniej
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2009, 20:33
na h*j to przypominasz?
każdy pamięta ten mecz...
było mineło...
nie ma co żyć przeszloscia...zyjmy dniem dzisiejszym

lukas63
Senior Member

Stary 21.07.2009, 20:35
Warto uczyć się na dawnych błędach ... innej możliwości jak atak Wisełki od pierwszych minut nie widzę ... jeżeli zaczną tak anemicznie jak w 1 spotkaniu to będzie po meczu
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.07.2009, 20:36
Jutro dwa do przodu i Wiselka zegna ogorkow
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.07.2009, 20:39
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Jutro dwa do przodu i Wiselka zegna ogorkow

nic Cię Sosnowiec nie nauczył

nic
ps. mam nadzieję że nasi kopacze mają troszkę inne podejście do sprawy
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.07.2009, 20:53
manson777 napisał(a):Wyświetl post

nic Cię Sosnowiec nie nauczył

nic
ps. mam nadzieję że nasi kopacze mają troszkę inne podejście do sprawy
A czego go mial nauczyc? To chyba pilkarze powinni sie nauczyc, ze nie sa barcelona i musza w kazdym meczu grac na 100% zeby wygrac nawet z takimi ogorkami z Tallina, nic im nie ujmujac rzecz jasna.

Albo inaczej, moze wystarczy zagrac nawet na 50% umiejetnosci, ale zaangazowanie musi byc na najwyzszym poziomie, bo powiedzmy szczerze 6 dni temu to Wisla przegrala mecz, a nie Levadia go wygrala(zremisowala)
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2009, 20:58
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
na h*j to przypominasz?
każdy pamięta ten mecz...
było mineło...
nie ma co żyć przeszloscia...zyjmy dniem dzisiejszym
Ja bym im to puścił przed meczem
prober
Senior Member

Stary 21.07.2009, 20:59
Czy na tym forum napisanie jakiegokolwiek bardziej optymistycznego postu na temat rewanżu z Levadią lub próba obiektywnej oceny klasy rywala (przeciętny, z tendencją do rejonów ogona europejskich klubów) musi napotykać się z wyśmiewaniem i przypominaniem meczu w Sosnowcu, który to mecz Wisła zepsuła dokumentnie?
Jutro Wisła wygrywa - im bliżej meczu, tym coraz bardziej zdaję sobie sprawę, że przegranie rywalizacji w Tallinie będzie fatalne w skutkach (i klub będzie odczuwał to przynajmniej do Mistrzostw Europy 2012). Jednocześnie tym coraz większą pewność mam, że za dwa tygodnie jedziemy na rewanż do Debreczyna (lub Kalmar, jeśli Szwedzi dokonają cudu).
Większa panika była rok temu po meczu w Jerozolimie, a potencjał kadrowy Biała Gwiazda miała wtedy słabszy.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów