|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja mimo tego całego bałaganu jaki mamy w Krakowie (chociażby cała sytuacja ze stadionem Hutnika) mam ciągle nadzieje, że na wiosnę przyszłego roku po wspaniałych wynikach naszej Wisełki władze staną na głowie i gdzieś w kwietniu wrócimy na Reymonta. Oczywiście warunkiem jest wcześniejsze obniżenie i położenie nowej murawy, wykonanie w terminie trybuny C oraz wykonanie zaplecza na D. Wcale nie jest to żadne mission impossible
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tu klasa elite,i tam klasa elite,ale jednak jest różnica.Żeby nie wyszło,że jestem malkontentem,bo i tak b.cieszę się z tego stadionu Wisełki,byleby tylko był(tylko już bez żadnych zmian w projekcie,na rzecz jego zubożenia).Jednak co do kosztów,to mam dalej wątpliwości.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najnowsza wizualizacja
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Zajebista
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale szybko wybudowali tą trybunę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
to chyba stacja trafo?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Jak popatrze jak szybko i sprawnie budowa idzie na Legii, a klub nie musi się nigdzie tułać tylko cały czas gra na swoim stadionie (nawet w europejskich pucharach - wczorajszy mecz z Olimpi Rustavi!) to po prostu szlag mnie trafia jaka chooynia jest w tym Krakowie ze wszystkim... Strasznie to boli że tak zaniedbuje się ważne dla miasta sprawy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Mnie tez to boli. Legia gra u siebie,jest gospodarzem w prawdziwym tego slowa znaczeniu a nie jak my w Sosnowcu ,robi szybko stadion -i to tak pomyslane zeby zespol mogl caly czas grac tam mecze. U na mysle ze jakby naprawde ktos sie za to wzial to dalo by sie zrobic,ale jak zwykle przepychanki urzedasow itd,czyli po krakowsku. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jeszcze słówko dot. moich wywodów na temat Amsterdam Areny. Nie rozumiem po co pan Obtułowicz zaprojektował jakieś obniżanie murawy.Wg. mnie murawę powinno sie podwyższyć by pod płytą zyskać miejsce na parkingi. Gołym okiem widać że będzie to w przyszłości ogromny problem. Z tego, co wiem, nie ma jeszcze żadnego projektu parkingu, żadnych przetargów, nic sie nie dzieje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Już widzę to podwyższenie murawy na parking-jak na stadionie Narodowym w Warszawie.Wiesz o ile wtedy trzeba by podnieść wysokość trybun?Z apomniałeś,że chodzi o budowę w Krakowie?Zaraz by się pojawili jacyś wiecznie protestujący,"zatroskani"obywatele,którzy razem z paroma gorliwymi urzędasami uje... budowę,bo stadion by znowu coś tam zasłaniał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie nie przesadzajcie. Jakie podwyższenie murawy
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
radekogi: Wrzuć widok ze środka boiska na trybunę, tak żeby była widziana na wprost (rozumiesz ). Co do dachu, to chyba wystarczy wyregulować opcję "transparency". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jedna rzecz - Legia będzie miała oddany stadion w 2011, my w 2010, więc z tą sprawną budową bym nie przesadzał...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I tak się można przerzucać. To nie temat o stadionie Legii. Pod paroma względami lepszego, pod kilkoma gorszego... ale obiektu podobnej klasy. |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Skoro już tyle problemów z tą budową, to tak mnie właśnie coś zaświtało (może lepiej napisać zaciemniło) - jak przy obniżaniu murawy budowlańcy natrafią na jakieś znaleziska i wpadnie chmara archeologów, i nie wyjdzie przed 2015?
A może czas zacząć się cieszyć z rzeczy małych i z faktu, że mimo wszystko idzie to jakoś do przodu ... w końcu. I jeszcze dla przypomnienia okładka Forzy z 2003 z zapowiedzią STADION 2006 ![]() Powód: Za duży obrazek.
Ostatnio edytowane przez F-A-> : 19.07.2009 o godz. 00:26.
![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Chmara archeologów nie wpadnie bo tam pewnie nic nie będzie. A jak będzie to zaręczam Ci, że znajdą sie archeolodzy kibice Wisełki, którzy zrobią badania szybko i sprawnie.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie zapominaj, że to ... Kraków
![]() ![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Trybuna wschodnia:
![]() czerwone - zrobione, żółte - w trakcie budowy ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie na TVP3 Kraków zamiast meczu żużlowego leci mecz Wisły z Brugge z 1978 roku. Stadion nie do poznania
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Właśnie... Nie sądzicie że dziwne jest to, że ucichły protesty okolicznych mieszkańców, konserwatorów zabytków itd. przeciwko temu że trybuny stadionu będą... za wysokie? Takie protesty już były, głównie przeciwko hotelom, nowej hali i całej infrastrukturze wokół stadionu, która miała powstać ale jak wiadomo nie powstanie. Strasznie się właśnie dziwie czemu dalej nikt nie protestuje... A przecież jesteśmy z miasta w którym nie tylko że "nic się nie da", ale przede wszystkim mieszkamy w mieście, w którym... "nie wolno budować za wysoko". To już taka tradycja że tu wszystko musi być oprotestowane, taki mały Ciemnogrodzik
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
już za późno - inwestycja zatwierdzona i rozpoczęta, czas na protesty minął
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wysokość nie ma komu przeszkadzać. Błonia z jednej, Park im. Jordana z drugiej, miasteczko z trzeciej, tereny Wisły z czwartej. Kto by tu miał protestować
![]() @adam303 - murawa niżej = więcej rzędów krzesełek. Przejżyj proszęten temat kilka/naście stron wcześniej. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niestety tył tej trybuny styka się z droga i dlatego mało prawdopodobne aby kiedyś mozna było powiekszyć
tą trybune od tyłu Wiem że dużo pisano na temat przybliżenia do murawy Ale czy nie dało by się zakończyć tej trybuny górnej części tak jak trybun bocznych (jak na obrazku) ![]() Teraz to pewnie 7 woda po kisielu bo nie wierze aby ze względów ekonomicznych dach podnosili dla tych 6 rzędów
Ostatnio edytowane przez Badyl1999 : 20.07.2009 o godz. 08:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
możliwe, ze będzie się to dało zmienic w przyszłości, ale nei sadze zeby az o 6 rzędów z powodu dachu i bhp
podobnie od strony murawy calkiem mozliwe, ze za nascie lat zaczna sie kombinacje jak obnizyc murawe i dodac chociaz dwa rzedy krzeselek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś dane dotyczące finansowania naszego stadionu? Kto ile dał ? Urząd ministerstwo sportu? Z góry dzięki.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja mam pytanie czy wiadomo ile bedzie kosztować jedno kszesełko na naszym stadionie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całkowity koszt stadionu to 399,483,527 a liczba miejsc to 33,326. Z tego wychodzi, że 1 krzesełko kosztuje 11,987 zł.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|

|
||||||