The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2009, 20:49
Ja mimo tego całego bałaganu jaki mamy w Krakowie (chociażby cała sytuacja ze stadionem Hutnika) mam ciągle nadzieje, że na wiosnę przyszłego roku po wspaniałych wynikach naszej Wisełki władze staną na głowie i gdzieś w kwietniu wrócimy na Reymonta. Oczywiście warunkiem jest wcześniejsze obniżenie i położenie nowej murawy, wykonanie w terminie trybuny C oraz wykonanie zaplecza na D. Wcale nie jest to żadne mission impossible
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2009, 21:02
Tu klasa elite,i tam klasa elite,ale jednak jest różnica.Żeby nie wyszło,że jestem malkontentem,bo i tak b.cieszę się z tego stadionu Wisełki,byleby tylko był(tylko już bez żadnych zmian w projekcie,na rzecz jego zubożenia).Jednak co do kosztów,to mam dalej wątpliwości.
Odpowiedz cytując
blind85
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2009, 22:10
Najnowsza wizualizacja

Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.07.2009, 22:11
Zajebista
10 znaków
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.07.2009, 22:12
Ale szybko wybudowali tą trybunę
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 16.07.2009, 23:01

Co to za budynek Magazyn Mam nadzieję że w planach jest jego zburzenie.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.07.2009, 09:12
to chyba stacja trafo?
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.07.2009, 19:17
Pero napisał(a):Wyświetl post
Ja mimo tego całego bałaganu jaki mamy w Krakowie (chociażby cała sytuacja ze stadionem Hutnika) mam ciągle nadzieje, że na wiosnę przyszłego roku po wspaniałych wynikach naszej Wisełki władze staną na głowie i gdzieś w kwietniu wrócimy na Reymonta. Oczywiście warunkiem jest wcześniejsze obniżenie i położenie nowej murawy, wykonanie w terminie trybuny C oraz wykonanie zaplecza na D. Wcale nie jest to żadne mission impossible
To żebyśmy nie musieli się nigdzie przenosić i zostali na R 22 przez cały czas też nie było żadnym mission impossible... A jednak jesteśmy teraz gdzie jesteśmy, mimo że nie trzeba było robić zbyt wiele aby tak się nie stało... Więc nie myśl o tym że władze miasta staną na głowie, tylko pamiętaj że w Krakowie przecież "nic się nie da". Módlmy się żeby skończyli jakoś bez większych poślizgów ten stadion i żeby liczba usterek które na nim będą była "w normie" i żebyśmy dostali licencje na grę w ekstraklasie...

Jak popatrze jak szybko i sprawnie budowa idzie na Legii, a klub nie musi się nigdzie tułać tylko cały czas gra na swoim stadionie (nawet w europejskich pucharach - wczorajszy mecz z Olimpi Rustavi!) to po prostu szlag mnie trafia jaka chooynia jest w tym Krakowie ze wszystkim... Strasznie to boli że tak zaniedbuje się ważne dla miasta sprawy...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.07.2009, 22:22
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Jak popatrze jak szybko i sprawnie budowa idzie na Legii, a klub nie musi się nigdzie tułać tylko cały czas gra na swoim stadionie (nawet w europejskich pucharach - wczorajszy mecz z Olimpi Rustavi!) to po prostu szlag mnie trafia jaka chooynia jest w tym Krakowie ze wszystkim... Strasznie to boli że tak zaniedbuje się ważne dla miasta sprawy...

Mnie tez to boli.

Legia gra u siebie,jest gospodarzem w prawdziwym tego slowa znaczeniu a nie jak my w Sosnowcu ,robi szybko stadion -i to tak pomyslane zeby zespol mogl caly czas grac tam mecze.

U na mysle ze jakby naprawde ktos sie za to wzial to dalo by sie zrobic,ale jak zwykle przepychanki urzedasow itd,czyli po krakowsku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 18.07.2009, 07:10
Jeszcze słówko dot. moich wywodów na temat Amsterdam Areny. Nie rozumiem po co pan Obtułowicz zaprojektował jakieś obniżanie murawy.Wg. mnie murawę powinno sie podwyższyć by pod płytą zyskać miejsce na parkingi. Gołym okiem widać że będzie to w przyszłości ogromny problem. Z tego, co wiem, nie ma jeszcze żadnego projektu parkingu, żadnych przetargów, nic sie nie dzieje.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.07.2009, 07:40
Już widzę to podwyższenie murawy na parking-jak na stadionie Narodowym w Warszawie.Wiesz o ile wtedy trzeba by podnieść wysokość trybun?Z apomniałeś,że chodzi o budowę w Krakowie?Zaraz by się pojawili jacyś wiecznie protestujący,"zatroskani"obywatele,którzy razem z paroma gorliwymi urzędasami uje... budowę,bo stadion by znowu coś tam zasłaniał.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2009, 08:34
Panowie nie przesadzajcie. Jakie podwyższenie murawy Co do parkingu pod płytą, to równie dobrze możesz się zapytać czemu nie przewidziano rozsuwanego dachu, 2 razy większej pojemności, i tysiąca innych bajerów, a potem odpowiedz sobie na to że to Kraków i się nie da bo nie. A wracając do parkingów, to projekty są, a nawet przetarg był na koncesjonariusza.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.07.2009, 11:50
kolejne rendery:

te szczeliny w dachu oczywiście zostaną osłonięte, samo pokrycie dachu też musze zrobić bardziej przezroczyste bo teraz wygląda jakby było szare
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2009, 12:15
adamd303 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze słówko dot. moich wywodów na temat Amsterdam Areny. Nie rozumiem po co pan Obtułowicz zaprojektował jakieś obniżanie murawy.Wg. mnie murawę powinno sie podwyższyć by pod płytą zyskać miejsce na parkingi. Gołym okiem widać że będzie to w przyszłości ogromny problem. Z tego, co wiem, nie ma jeszcze żadnego projektu parkingu, żadnych przetargów, nic sie nie dzieje.
Z tego co mi wiadomo, to obniżanie murawy zaproponowali holenderscy inżynierowie, z którymi był konsultowany projekt. W założeniu miało przybliżyć to murawę do trybun i zniwelować odległość niczym na stadionach olimpijskich.

radekogi: Wrzuć widok ze środka boiska na trybunę, tak żeby była widziana na wprost (rozumiesz ). Co do dachu, to chyba wystarczy wyregulować opcję "transparency".
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 18.07.2009, 13:34
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Jak popatrze jak szybko i sprawnie budowa idzie na Legii,
Jedna rzecz - Legia będzie miała oddany stadion w 2011, my w 2010, więc z tą sprawną budową bym nie przesadzał...
Ddf
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2009, 13:42
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Jedna rzecz - Legia będzie miała oddany stadion w 2011, my w 2010, więc z tą sprawną budową bym nie przesadzał...
Tylko że my budujemy od czterech czy pięciu lat...

I tak się można przerzucać. To nie temat o stadionie Legii. Pod paroma względami lepszego, pod kilkoma gorszego... ale obiektu podobnej klasy.
Odpowiedz cytując
F-A->
Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2009, 00:21
Skoro już tyle problemów z tą budową, to tak mnie właśnie coś zaświtało (może lepiej napisać zaciemniło) - jak przy obniżaniu murawy budowlańcy natrafią na jakieś znaleziska i wpadnie chmara archeologów, i nie wyjdzie przed 2015?
A może czas zacząć się cieszyć z rzeczy małych i z faktu, że mimo wszystko idzie to jakoś do przodu ... w końcu.
I jeszcze dla przypomnienia okładka Forzy z 2003 z zapowiedzią STADION 2006
Powód: Za duży obrazek.
Ostatnio edytowane przez F-A-> : 19.07.2009 o godz. 00:26.
"A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.07.2009, 11:25
Chmara archeologów nie wpadnie bo tam pewnie nic nie będzie. A jak będzie to zaręczam Ci, że znajdą sie archeolodzy kibice Wisełki, którzy zrobią badania szybko i sprawnie.
Odpowiedz cytując
F-A->
Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2009, 12:49
Nie zapominaj, że to ... Kraków
"A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2009, 16:20
Trybuna wschodnia:

czerwone - zrobione, żółte - w trakcie budowy
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 19.07.2009, 17:12
Właśnie na TVP3 Kraków zamiast meczu żużlowego leci mecz Wisły z Brugge z 1978 roku. Stadion nie do poznania
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 19.07.2009, 18:48
F-A-> napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominaj, że to ... Kraków
Właśnie... Nie sądzicie że dziwne jest to, że ucichły protesty okolicznych mieszkańców, konserwatorów zabytków itd. przeciwko temu że trybuny stadionu będą... za wysokie? Takie protesty już były, głównie przeciwko hotelom, nowej hali i całej infrastrukturze wokół stadionu, która miała powstać ale jak wiadomo nie powstanie. Strasznie się właśnie dziwie czemu dalej nikt nie protestuje... A przecież jesteśmy z miasta w którym nie tylko że "nic się nie da", ale przede wszystkim mieszkamy w mieście, w którym... "nie wolno budować za wysoko". To już taka tradycja że tu wszystko musi być oprotestowane, taki mały Ciemnogrodzik
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2009, 19:34
już za późno - inwestycja zatwierdzona i rozpoczęta, czas na protesty minął
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.07.2009, 21:30
Wysokość nie ma komu przeszkadzać. Błonia z jednej, Park im. Jordana z drugiej, miasteczko z trzeciej, tereny Wisły z czwartej. Kto by tu miał protestować Ze stadionem Cracovii jest inaczej, on jest między zamieszkałymi ulicami. Jakbym tam mieszkał i siędowiedział że za oknem ma mi wyrosnąć betonowa ściana to sam bym protestował, nawet jakbym miał ksywe "Makino"
@adam303 - murawa niżej = więcej rzędów krzesełek. Przejżyj proszęten temat kilka/naście stron wcześniej.
Odpowiedz cytując
Badyl1999
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2009, 22:24
Emilio napisał(a):Wyświetl post
Trybuna wschodnia:

czerwone - zrobione, żółte - w trakcie budowy
Niestety tył tej trybuny styka się z droga i dlatego mało prawdopodobne aby kiedyś mozna było powiekszyć
tą trybune od tyłu
Wiem że dużo pisano na temat przybliżenia do murawy
Ale czy nie dało by się zakończyć tej trybuny górnej części tak jak trybun bocznych (jak na obrazku)

Teraz to pewnie 7 woda po kisielu bo nie wierze aby ze względów ekonomicznych dach podnosili dla tych 6 rzędów
Ostatnio edytowane przez Badyl1999 : 20.07.2009 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 20.07.2009, 13:17
możliwe, ze będzie się to dało zmienic w przyszłości, ale nei sadze zeby az o 6 rzędów z powodu dachu i bhp
podobnie od strony murawy calkiem mozliwe, ze za nascie lat zaczna sie kombinacje jak obnizyc murawe i dodac chociaz dwa rzedy krzeselek
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 20.07.2009, 13:35
Ma ktoś dane dotyczące finansowania naszego stadionu? Kto ile dał ? Urząd ministerstwo sportu? Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.07.2009, 13:42
A ja mam pytanie czy wiadomo ile bedzie kosztować jedno kszesełko na naszym stadionie wiecie o co Mi chodzi ;-)
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 20.07.2009, 16:00
Całkowity koszt stadionu to 399,483,527 a liczba miejsc to 33,326. Z tego wychodzi, że 1 krzesełko kosztuje 11,987 zł.
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.07.2009, 16:05
wierny napisał(a):Wyświetl post
Całkowity koszt stadionu to 399,483,527 a liczba miejsc to 33,326. Z tego wychodzi, że 1 krzesełko kosztuje 11,987 zł.

no dobrze sobie policzyles ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów