|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pokora ,pokorą ale tu trzeba zmian mentalnych i personalnych We srode to musi byc Wisla z meczu z Beitarem u siebie Inaczej moze byc roznie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dlaczego tak sądzisz
![]() No wiesz różnie to jeszcze może być u nas w Polsce decyzja o pokazaniu meczu była 2(?) dni przed meczem u nich może bedzie to samo ;-)
Ostatnio edytowane przez Donki : 17.07.2009 o godz. 14:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja na to licze ze chlopaki obudza sie po urlopach i srode dadza ze siebie 120% . Ja wierze w Skorze ze znajdzie na nich sposob ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem Pele77. Dziennikarze, kilka kamer i zapewne jakis woz, tak czy tak jada na mecz, jezeli sygnal z boiska produkuje miejscowa telewizja, dlatego wydaje mi sie ze transmisja bedzie. Z tym ze beda musieli wyslac wiece sprzetu i ludzi.
http://polsatsport.pl/news/1203_7826.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Od momentu utraty pierwszej bramki, stwarzali wrazenie dzieci zagubionych we mgle, ktore za bardzo nie wiedza o co chodzi. Dla mnie Levadia w Sosnowcu wygladala znacznie solidniej, przynajmniej w obronie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Eustachy a nie wydaje ci sie ze my w tym sezonie jestesmy takim Beitarem. Oni tez mieli silny zespol ,ambitne plany czyli zagranie w Lidze Mistrzow,czyli jak my dzis. Trafili jednak na walczacą o swoje Wisle ,ktora u siebie nacierała jak ranne zwierze. I ta Wisla przeciwstawila sie tym milionom Euro ,i rozjechala ich jak walec.W duzej mierze psychiką, Nie porownuje nas jako Levadie ,ale duze znaczenie w rewanzu bedzie miala psychika,ciekawe jak podejda Estonczycy,jak sie podpalą ze awans jest blisko ,to jest nasza szansa,a jak podejda na chlodno do meczu,to moga nas wypunktowac jak rasowy bokser.No nic zobaczymy W kazdym razie dzis ciezko wyrokowac na co nas stac,bo wynikly "nie wliczone" w to wszystko sytuacje ,i to napewno nie wplywa dobrze na amtosfere w szatni.Maciej jednak wielkrotnie udowadnial ze potrafi podjesc do zawodnika/calego zesplou niczym dobry psycholog i wierze ze mentalnie w Tallinie to juz bedzie inna Wisla.11 chłopów z jajami.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.07.2009 o godz. 14:25.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To losowanie jest dla mnie, podobnie jak losowanie do LE, dobre. Udało się uniknąć najtrudniejszych przeciwników. Dodatkowo wygląda na to, że w dwumeczu naszych potencjalnych rywali lepszy będzie... ten słabszy (przynajmniej teoretycznie).
Jest tylko jeden problem o imieniu Levadia... Mam nadzieję, że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę, że może nas czekać całkiem niezła przygoda w w pucharach w tym sezonie. Niech więc piłkarze na rewanż w Talinnie zmobilizują się tak jak przed meczem z Beitarem w Krakowie, a ludzie odpowiadający za transfery uzupełnią skład potrzebnymi piłkarzami, tak aby ci mogli zagrać już w 3-ciej rundzie eliminacji (zakładam, że jednak przejdziemy Estończyków). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Levadia powinna zagrac podobnie jak u nas.Przyczajeni lekko i kontry, szybkie piłki itp i tu niestety się kłania nasza obrona.Wariant z Łobo kompletnie nie wypalił więc pewnie tym razem będziemy grać Piotrkiem na prawej co jest bardzo ryzykowne i jak dla mnie ostatnimi czasy - koszmarnym Diazem na lewej, co już samo w sobie grozi zawałem tak naszego serca jak i naszej obrony
![]() Dla tego trzeba zrobić wszystko by przejąć środkową część i nie pozwalać im na wiele.Ja nawet przypuszczam że bramkę stracimy i myślę że trener powinien na to zespół uczulić - co by nie było po tym fakcie żadnej załamki bo w tym meczu podstawa to nie grać na 0 w tyłach ale grać na minimum 2 w przodzie. Odpada element strachu przed stadionem, kibicami - każdy już wie że zabawa się skończyła.Nic tylko wyjść i pokazać że te 100-300 tyś euro rocznie, się każdemu należy - W teorii bardzo prosta sprawa![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.07.2009 o godz. 14:42.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobry komentarz Zarzecznego:
Krótko i na temat http://polskatimes.pl/sport/pilkanoz...emat,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
co do rewanzu:strzelic im dwie bramki i mamy awans. Nie sa źli , ale 3 goli nie strzelą.
Bramkarz Levadii to jakies nieporozumienie, wiec wystarczy strzelac w światło. wystarczy.... ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mnie jednak chodzilo bardziej o rewanz z Beitarem, na ktory tak czesto sie tu kibice powoluja. Nie przecze, ze Wisla zagrala wowczas bardzo dobrze, bo zagrala. Nie wiem tylko co sie stalo z Beitarem, bo tak jak w pierwszym meczu ogladalem dwie wyrownane druzyny, tak w drugim Izraelici sie ewidentnie "posypali". Nie to, ze chce deprecjonowac nasza okazala wygrana, ale tak to widzialem. Sam sie zastanawiam co sie tym judaistom stalo. Moze przed wyjazdem nasluchali sie propagandowej papki o bandyckich antysemitach z Krakowa i o tym, ze w zawodnikow przyjezdnych leca z trybun noze itp. ![]() A moze po prostu nie wytrzymali presji i dobrze dysponowana Wisla ich rozlozyla. W kazdym razie Beitar z Jerozolimy, a Beitar z Krakowa, to jakby dwa rozne zespoly.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 17.07.2009 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W tej chwili trzeba maksymalnie skoncentrować sie na rewanżu z Estrończykami. Dość tłumaczeń, że Lewadia to nie Real. Bo Wisła to też nie Barcelona, czy MU i zwycięstwo nie przyjdzie jej samo, czego środowy mecz powinien nas w końcu nauczyć. Trzeba przygotować się na wysiłek, wykrzesać determinację, a nie na "spacerek".
W obecnym momencie to Lewadia jest bliżej awansu, a dla słabo grającej w minionym sezonie na wyjazdach Wisły ten mecz będzie dużym wyzwaniem. W dodatku dla Wisły dzieki zarządowi ze zdekompletowaną obroną i minimalnym polem kadrowego manewru. Tak trzeba do niego podejść, poważnie, realnie, a nie życzeniowo. Wierzę w nasze zwycięstwo i awans. Ale nie będzie on możliwy, jeśli Lewadia dalej będzie traktowana jak jakieś "ogórki" do ogrania.Wisła absolutnie nie udowodniła, że jest od niej piłkarsko lepsza.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.07.2009 o godz. 15:31.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Żeby tylko ciśnienie nie przeszkodziło naszym. Presja jak wiadomo jest wielka, bo juz prawie zapomnieliśmy Tbilisi czy Valerenge a tutaj taki klops.
Wszysto leży w głowach zawodników, dlatego licze że Skorża po raz kolejny udowodni iż potrafi świetnie zmotywować ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Do kiedy można zgłaszać zawodników do 3 rundy el LM ?
Chodzi mi o to ile dni będzie miał Bednarz na zakontraktowanie prawego obrońcy po ewentualnym środowym wyeliminowaniu Levadii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
O Tbilisi bym się nie martwił - tam jechali nasi z nastawieniem że na stojąco wygrają - Strzeliliśmy 4 gole, troche niefarta na początku i w końcówce - w rewanżu ich zmieciemy na stojąco.Bardziej bym się właśnie martwił o Valerenge, czyli staranie się , walenie łbem w mur i 0 efektu bramkowego choć oczywiście liczę że ten wariant się nie powtórzy.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie tylko dlatego Wisła potrzebuje natychmiastowego zakontraktowania i zgłoszenia nowych piłkarzy, a nie dopiero wtedy. Przecież Ci musza jeszcze wkomponować sie w zespół, a nie odbyć z nim ledwie parę treningów jak Jop. Czas pracuje na niekorzyść klubu. Zwlekanie z niezbędnymi transferami jest głęboko nielogiczne - nawet jeśli nie daj Boże odpadniemy z Lewadią (nie dopuszczam jednak nawet takiej myśli), będziemy potrzebować tych zawodników. Zarząd wówczas i tak sprzeda Brożka, być może też Marcelo na pokrycie strat.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W sumie to rok temu przegralismy z Beitarem po wcale nie lepszej grze w pierwszym meczu , by w rewanzu wygrac 5:0. Tyle tylko , ze rok temu drugi mecz byl u siebie.A takiego nadicapu nie bedzie w tym roku.
Jezeli nie wawansują to przejdą do historii jako najwieksza porazka sportowa polskiego klubu w ostatnich latach. Zaraz po Lechu (odpadl z Chazarem), Wisle Plock(chyba Skopje Zebrac dupy i walczyc chlopaki! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Lech nie odpadł z Chazarem
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czeka nas sporo pracy
Koncentracja i zagrać swoje jak tylko najlepiej umiecie. Wakacje sie już skończyły, chyba o tym zapomnieliście w środę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
po drugie - Wisła Płock odpadła z Cementarnicą Skopje z Macedonii, po trzecie - Valarenga to wielokrotny medalista ligi Norweskiej ogórkami raczej nigdy nie był po tamtym sezonie zdobył mistrzostwo Norwegi i kożystnie prezentował sie pucharach. po czwarte - gdzie wspaniałe wyczyny Bełchatowian, Dospelu Katowice, Zagłęgia, a przedewszystkim ostatnie 3-4 lata w pucharach w wykonaniu stołecznej Legii po piąte - łatkwiej i szybciej czyba przytorzyć zespoły i sezony w których polskie kluby nie kompromitowały się w rozgrywkach europejskich, niż na odwrót. i na koniec - po co więc silisz się na przytaczanie nam historii i uświadamianie nas w rzeczach których nawet samemu nie chce ci się sprawdzić... Doprady niezrpozumiałe... ani to nie am wartości informacyjnej, ani twoje stwierdzenie o najwyższej kompromitacji nie jest zasadne. Prędzej można mówić o największej kompromitacji Wisły w ostatnich latach, a nawet o jedynej bo nawet w tamtych sezonach z Valarenga i Dinamo prezentowaliśmy się na tle innych naszych zespołów poprawnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry z góry za zamot bo na pytanie ktore zadam pewnie odpowiadano juz milion razy ale sie pogubilem przez cała to zmiane pUEFA na LE . Czy jak odpadniemy w 4rtej rundzie to jestesmy od razy w grupowej fazie LE czy jeszcze jeden meczyk eliminacyjny do fazy grupowej LE ? Z tego co pamietam to bezposrednio do grupowej,od biedy wystarczyloby by wygrac jeszcze 3 mecze...uświadomcie mnie
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech odpadł z Sheriffem Tiraspol w inter-toto do porażek dodałbym starozakonnych którzy dostali łomot z górnikami soli z Białorusi
![]() Trzeba wierzyć że nasi na rewanż wyjdą zmotywowani i pokażą jak gra się w piłkę.Skorża musi teraz jak to mówił Gmoch trawić żelazne łyżki w żołądku( ).Najważniejsze jest że droga do 4 rudny Eliminacji nie jest trudno poprostu trzeba wziąść się w garść i pokonać Levadię w 3 rundzie jest Debreczyn który jest drużyną średnią i Wisła powinna piłkarsko być lepsza.Czas pokaże jak to sie wszystko ułoży i mam nadzieje że nie będzie rozczarowania jak po Gruzinach i Norwegach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja boje sie jednego, Levadia gra takie mecze tylko 2 razy na sezon, wobec tego spinają sie na nie jak tylko mogą i nie uwazam zeby grali taki żywioł w lidze jak z nami i grali i pewnie grac bedą w rewanżu. Jesli jestes słabą druzyną , umiejętności nie masz to robi sie jedno - zapierdziela ile wlezie i gra twardo, o ile kondycja na to pozwala (a po meczu bylo widac ze chłopaki sie nie oszczedzali). Innymi słowy, zeby nam nie zafundowali drugiej Valerengi (mowie tu o stylu gry w rewanżu)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A najdziwniejsze jest to, że za te kilka wierszy, w których nie ma grama treści, tylko czysta demagogia jeszcze wziął jakąś kasę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nasi też muszą, przecież nie mają już wyboru. Szanse na awans mimo wszystko mamy większe. Mam nadzieję, że ta wpadka, to tylko falstart do historycznego sukcesu Wisełki. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||