|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to juz nie ogorki - z tym skladem bedzie ciezko
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dobrze ze nie Salzburg ..
A tak to najwazniejsze jest teraz skupic sie na Levadii Takie nastaly ze musimy sie martwic czy ich przejdziemy Ale nie ma co mydlic oczu bez prawego obroncy i w atakiej formie przejsc taki Debrecen moze byc ciezko,ogorki to nie sa ,ostation wygrali lige z duza przewaga ,zobaczymy jak to bedzie Debrencen ma stadion jak Widzew
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.07.2009 o godz. 11:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Druzyna napewno slabsza, niz Beitar przed rokiem, wiec nie ma strachu. Jedyna niewiadoma jest forma naszych pilkarzy i sklad w jakim wystapia(czy to w rewanzu z Levadia, czy to w III rundzie).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
w razie awansu do 3 rundy...mam nadzieje ze kupia prawego obronce i bramkarza...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Największe jaja będą, jak:
Salzburg wygra z Dinamo, APOEL z Partizanem; Lewski przepadnie z Baku (w zeszłym roku przegrali z BATE) a Olympiakos powtórzy ubiegłoroczny "sukces" w dwumeczu ze Słowakami Wówczas mamy rozstawienie w IV rundzie, a odpadamy z DVSC - chyba bym wysadził cośw powietrze ;-) Tfu na psa urok - nie jest najgorzej, ale mogłoby być lepiej Mam nadzieję, że wróci Głowa, forma będzie iść w górę, a ponadto nastąpią wzmocnienia przed 3 rundą, chociaż nie wiem czy można zgłaszać nowych zawodników do 3 rundy ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Odpaść z Barceloną - no zdarza się.
Odpaść z Tottenhamem - też nie wstyd. Jednak odpaść z VSC Debreczyn/Kalmar FF to już byłoby małe frajerstwo. Nie wierzę, aby byli od Wisły lepsi piłkarsko. Przy odpowiedniej mobilizacji, grze na 100% i walce o każdą piłkę nie wyobrażam sobie innej opcji niż wygrana Wisły. Oczywiście wszystko zweryfikuje boisko, no i najbliższy mecz w Estonii... |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chociaz raz w losowaniu nie mielismy pecha i trafilismy dobrze nie najlepiej ale i nie najgorzej. Teraz tylko trzeba przebrnac do III rundy.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 17.07.2009 o godz. 12:04.
![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Za premie za wygrane i awansy do fazy grupowej dałoby się kupić solidnych, jak na polskie warunki piłkarzy, by załatać słabe punkty zespołu, pytanie tylko, czy zdążyliby się zgrać i czy nie byłoby na to za późno?...No i jeszcze, czy nie grali w innym klubie w europejskich pucharach, co by ich przekreślało, etc.
![]()
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mistrz Węgięr niczym nie ustępuje mistrzowi Polski. Wg mnie za duże mamy mniemanie o naszej lidze i piłkarzach tutaj występujących. Jeśli uda się przejść Levadię, to mecze z Debrecenem będą wyrównane jak Wisła - Legia.
![]()
.
. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Też to zauważyłam, kolor, zegar itp. No i styl stadionu ogólnie - zbliżony do polskich
http://stadiony.net/stadium.php?s=512 |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W Debreczynie grają niechciani w Wiśle Dudu "Goal Machine" Omagbemi i Leandro de Almeida.
Debrecen VSC Hun Kalmar FF Swe GOALS http://www.youtube.com/watch?v=CcpAYq9_PQk pierwszego gola strzelili chyba ze spalonego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a ja Wam mówie że ich Szwedzi ograja, u siebie są znacznie mocniejsi niż na wyjdździe.Sa solidni jak ich volvo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Także naszym ewentualnym rywalem prawie na pewno będzie mistrz Węgier . Nie tak dawno zremisowaliśmy z vice mistrzem Węgier po dobrym meczu , tracąc gola w końcówce . Jestem optymistą , jeśli tylko wiślacy podejdą do najbliższych spotkań skoncentrowani na 100% |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mecz Debreczyna z Kalmar lecial na Eurosporcie i akurat obejrzalem sobie pierwsze pol godziny i kawalek drugiej polowy. Komentator mowil, ze Kalmar bedace w trakcie sezonu, w ostatniej kolejce rozgromlo Djurgardens 6:1, dlatego spodziewalem sie czegos konkretnego z ich strony. Zamiast tego zobaczylem dominujacy Debreczyn, stwarzajacy o wiele grozniejsze sytuacje.
Nasz niedoszly pilkarz Leandro oraz Dudu grali od poczatku. Ten pierwszy ma dosc niebezpieczne centry z tego co zauwazylem, ale w jego grze szalu nie ma. Dudu ponoc jest na etapie odbudowywania formy i rzekomo odmowil wyjazdu na zgrupowanie kadry (tak ponoc podaje strona Debreczyna). Nie wiem co soba prezentuje Kalmar u siebie, ale sadze ze to jednak Wegrzy awansuja dalej. Debreczyn wyglada na solidnym zespol, a przynajmnie tak wygladal na tle przecietnych Szwedow, popelniajacych sporo bledow. Mysle, ze Wisla ze swoich najlepszych momentow pod Skorza, spokojnie by sobie z nimi poradzila, natomiast ta Wisla, ktora widzielismy w srode w Sosnowcu, moglaby miec jednak klopoty jak z Levadia. Tak czy inaczej, jesli ktos chce grac w LM, to z tego typu zespolami powinien sobie smialo radzic na etapie eliminacji.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 17.07.2009 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Zostawmy mediom wizje wojny domowej w Wiśle i odetnijmy się od tego całkowicie.
Zostawmy piłkarzom Wisły czas i spokój na rachunek sumienia po meczu z Levadią Od teraz murem stoimy i wierzymy w trenera Skorżę i awans Wisły do III rundy Nieroztropna RN i Zarząd Wisły powinni najmocniej ze wszystkich trzymać kciuki za trenera, drużynę i awans Taki sygnał od kibiców, powinien dotrzeć do trenera i piłkarzy przed rewanżem. Kibice Wisły Kraków absolutnie wierzą w możliwość pokonania Levadii na wyjeździe. Liczni kibice Wisły Kraków będą w Talinie mocno dopingować drużynę aby presja wyniku nie sparaliżowała nadmiernie piłkarzy. Na dyskusje o III rundzie, przyjdzie czas po awansie do niej. Tak jak mówi trener Skorża - " bez paniki, jesteśmy lepsi od Levadii, tylko musimy to udowodnić na boisku poprzez swoją mądrość i najwyższą determinację"
Ostatnio edytowane przez kot : 17.07.2009 o godz. 12:53.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie jest źle jeśli chodzi o losowanie, są na porównywalnym poziomie do nas, chociaz w tej formie nie wiem z kim mozemy sie porównać ale to przejdzie. inna sprawa, APOEL znowu mierzy się z serbską drużyną, rok temu wyeliminowali Crvene ale Partizan w tym roku jakby mocniejszy, 4-0 z Rhyl robi wrażenie.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiadomo może czy jakaś telewizja pokaże rewanż?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie powiem żebym był szczęśliwy - była taka ilość par na papierze słabszych a właściwie to wylosowaliśmy jedną z najgorszych - jak zawsze ostatnio zresztą.
Ciekawe to co pisze Eustachy bo spodziewałem się że będący w sezonie Kalmar, spokojnie ogra Debreczyn a jak widać faworytem przed rewanżem są Węgrzy.Zresztą to idealny przykład na to że pozbywając się najlepszych graczy daleko się nie zajdzie. Kalmar w zeszłym sezonie zdominował ligę i wydawało się że realnie ma szanse na awans do LM. Jednak w zimie za 3.5 mln euro sprzedali 2 z 3 najlepszych strzelców(jednego do Kopenhagi, drugiego do Heerenveen) i w tym sezonie grają już w kratkę, przegrywając nawet z Węgrami którzy tak jak i my są przed sezonem , a Węgrzy utrzymali skład i efekt już jakiś jest. Ogólnie rzecz biorąc licze na Debreczyn no i co najważniejsze liczę na nas, bo wyjazd szykuje się przedni. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na prawdę jest nam wszystkim potrzebna cisza, spokój i rachunek sumienia. Wszelkie zamęty wokół trenera jak i drużyny nie są dzisiaj nam potrzebne. Nam potrzebne jest po prostu zwycięstwo w Tallinie i tyle. A potem będziemy spokojnie przygotowywać się do następnego spotkania.
Ostatnio edytowane przez STARY WIŚLAK : 17.07.2009 o godz. 13:20.
![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja jestem przeciętnie zadowolony z losowania, mogło być lepiej, mogło być gorzej. Jak zobaczyłem skrót I meczu naszych "być może" przeciwników to strasznie szaleje tam nasz niedoszły Leandro i potrzeba dobrego prawego obrońcy u nas na tą pozycje ;/ bo jeżeli będziemy grali bez niego to : "pies z kulawą nogą jest wolniejszy od żółwia na autostradzie!!"
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najpierw trzeba się skupić na Levadii ograć ją i myśleć dopiero o rywalu.
W Tallinnie musimy zagrać zdecydowanie skuteczniej i z większym zaangażowaniem wtedy nie powinno problemów. Co do losowania nie skreślałbym drużyny ze Szwecji, wiem że Debreczyn wygrał 1 spotkanie ale to jest piłka i wszystko może się zdarzyć. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jakie są szanse WIsły na ewentualne rozstawienie w IV rundzie eliminacji?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Myślał indyk o niedzieli..."
Naprawde panowie troche pokory by sie przydało, zwłaszcza po tym co pokazaliśmy w środe. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
małe, 3-4 druzyny musza sprawic niespodzianki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
liczy sie tylko tylko tylko i wykacznie mecz w srode, potem niczego nie ma
pojawi sie dopiero jak wygramy w tym arcy ciezkim rewanzu na obcym estonskim terenie nie myslec o Debreczynie, skupic sie na Levadii !!!!!!!!!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja też myślę, że na komentarze nt. jak sobie poradzimy z Kalmarem czy Debreczynem będzie pora dopierow środę wieczorem. Pełna mobilizacja piłkarzy i zaciskanie kciuków za Wisłę!
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dokładnie tak. Mocno wierzę w awans do III rundy, ale to Levadia jest w lepszej sytuacji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że na 90% rewanżu z Levadią w TV nie będzie :/
|
|