|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Za cholere nie zrozumiem czemu Brozio przyjmowal pilke na 6 metrze zamiast walic na brame.
Za cholere nie zrozumiem czemu Sobol po polozeniu 3 obrońców będąc na 7 metrze uparł się na techniczny strzał. Za cholere nie zrozumiem dlaczego nie ma strzałów z okolic 16 metra - trzeba koniecznie wjechac z piłką do bramki? W Tallinie oczekuje wiecej zaangazowania z naszej strony i bedzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Śmiech mnie pusty ogarnia jak czytam to co piszecie. Jak nie wiadomo na kogo zwalić winę za porażkę (ten wynik to jak porażka) to zwalamy na Jopa, Łobodzińskiego i Pawełka. Najlepsze jest że piszą to osoby które siedziały przed tv i nie widziały połowy meczu ale trzeba "iść za modą". Ani słowa o Brożku który za setkę którą zmarnował na początku meczu wg bardziej wpłynął na wynik meczu niż "zła interwencja Pawełka przy bramce". Jak lubię Brożka i cenię za wszystko co dla nas zrobił to z taką grą jak dzisiaj to do Anglii to może jechać ale chyba na zmywak.
A co do rewanżu to będzie dobrze, musi być, drugi raz nasi nie przejdą obok meczu... ... przynamniej mam taką nadzieje. PS. Nie dramatyzujcie, to tylko jeden mecz...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.07.2009 o godz. 10:28.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Kibice. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Kiedy wygrywamy to chwalimy. A kiedy sie przegrywa to jest prawo do narzekania i do ocenienia ich. Oni dostają za to wielką kase. O ktorej normalny czlowiek moze sobie pomarzyc. I jak dla mnie mamy wymagac od zawodowca zaanagazowania determinacji, i tak samo wymagam zeby zawodowiec potrafil przyjąc pilke. A nie ze im odskakuje. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ja im bym wszystkim zafundował miesięczne wczasy z Petrescu. Prócz Kirmowi. |
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Popraw się chłopie, bo aż patrzeć na tą literówkę nie mogę...
... Co do meczu. Jeden z najsłabszych, o ile nie najsłabszy mecz w wykonaniu Wisły odkąd trenerem jest Skorża. Z naszej strony jedyne akcje, które wyglądały groźnie szły lewą flanką. Jest to o tyle dziwne, że albo Kirm nie zrozumiał, jakie są założenia taktyczne, albo co gorsza tej taktyki w ogóle nie było i chłopak grał po swojemu... Reszty nawet nie komentuję, bo wszyscy zawodnicy wyglądali na boisku, jak by się pierwszy raz na oczy widzieli i byli zbieraniną chłopców z boisk podwórkowych. Ktoś tam nawet wcześniej naskrobał, że widać było, iż jesteśmy od Lewadii lepsi technicznie... Gratuluje - ewidentnie piłka odskakująca na 2-3 metry, czy też podania wprost pod nogi przeciwnika zawodnikom łykającym po parędziesiąt tysięcy złotych miesięcznie (sic!), dowodzi o bajecznym wyszkoleniu technicznym naszych piłkarzy. Zero świeżości, zero taktyki, zero zgrania - co Wy Panowie robiliście w tej Austrii do cholery? Nie gracie w zespole Odry Wodzisław, tylko w Wiśle, a tu wymaga się od Was "gryzienia trawy" przez pełne 90 minut. Gwiazdeczki (tu wstawcie dowolny epitet)... Jestem rozgoryczony, to fakt - nie spodziewałem się kompletnie, że możemy ten mecz przegrać (do czego zresztą niewiele brakowało) bądź nawet zremisować. Mam ogromny niesmak po tym meczu - zwłaszcza, że tak dramatycznej postawy nie można nawet tłumaczyć tym, że było to spotkanie "wyjazdowe", bo na trybunach każdy dawał z siebie wszystko. Inna kwestia, że Skorża nie ma kompletnie czym straszyć, skoro na ławce posiada raptem jednego ofensywnego piłkarza (Ćwielong) oraz grajka, który od zeszłego sezonu jest cieniem samego siebie (Cantoro), a reszta to zawodnicy z Młodej Ekstraklasy... *A teraz Drogie Dzieci możecie mnie zlinczować.
Ostatnio edytowane przez enzo : 16.07.2009 o godz. 10:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
ehhee niektórzy na forum twierdzili ,że LEVADIE spokojnie przejedziemy nawet zespołem z ME.
No cóż niektórych optymizm jest wręcz niezdrowy. Zagraliśmy żenująco ale powiem wam ,że spodziewałem się tego (chociaż liczyłem na skromne zwycięstwo a nie widmo przegranej u siebie) Jedynym pozytywem jest to ,że wygląda na to ,że mamy niezłego skrzydłowego. Gdyby cala drużyna od samego początku była tak zaangażowany i zdeterminowana jak KIRM to nawet w tak słabej formie byśmy sobie dali radę. Myślę ,że wszyscy zlekceważyli przeciwnika i uznali go jako sparingpartnera do zlania. Niestety okazało się ,że chłopaki z Estonii są trochę bardziej ambitni. Nie wyobrażam sobie ,że nie wygramy rewanżu jednak jak nie będzie konkretnych wzmocnień to kiepsko widzę nas w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Słabiutka ta wasza Wisła.. Ale bez napinki jest to wasz pierwszy mecz i to nie na własnym stadionie.
Ale słabo to widzę jeśli tak dalej będą kopać, jeśli by trafili na coś lepszego to była by masakra. Wisła Kraków1:1 (0:1)Levadia Tallin EB/Streymur0:2 (0:1)APOEL Nikozja FC Kopenhaga6:0 (3:0)FK Morgen Debreceni VSC2:0 (0:0)Kalmar FF Pjunik Erewań0:0 (0:0)Dinamo Zagrzeb Red Bull Salzburg1:1 (1:0)Bohemian FC Lewski Sofia4:0 (0:0)UE Santa Julia Maccabi Hajfa6:0 (1:0)Glentoran Belfast A szacunek dla przyjezdnych za kulturę pod stadionem. A za razem żal mi tych 3000/4000 kibiców którzy przemokli do suchej nitki.. no cóż macie chyba pecha grając u nas.... (sezon 2007/08 Z S - Wisła) POZDRAWIAM z SOSNOWCA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się, nigdzie się tak lekko nie trenuje jak u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie wzmocnienia muszą być. I to na 3 runde eliminacji jak coś. Nie wyobrazam sobie ze na lawce siedzi ME...jesli z Levadaa Skorza nie wpuscil to kiedy ktos z mlodych dostanie szanse?
Wiec prawy obronca, bramkarz, napastnik musi przyjsc jesli chca cos osiagnac. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Salzburg, ktorego tak wszyscy sie obawiamy w III rundzie mial rozniesc Bohemians zremisowal i to na wlasnym boisku...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kiedy jest dokładnie rewanż? We wtorek czy w środe, o której? Kiedy jest losowanie 3 rundy kwalifikacji?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Losowanie w piatek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciekawe bedzie jutrzejsze losowanie 3 rundy.... wie ktos o ktorej ono jest ?
------------------------------------------------------------------------------------------- A wczorajszego meczu nie chce komentowac bo szkoda mi pisac na tym forum gdzie wiekszosc podaje sie za kibiców Wisły a tak naprawde sa kibicami transferów/pieniedzy i wszystkiego innego tylko nie zdrowemu kibicowaniu i wiary w klub. Jasne że znajdzie się osoba ktora zacytuje mojego posta i mnie zbombarduje strasznie mocnymi argumentami ale szczerze to gówno mnie to obchodzi. Kibice.... pozdro dla normalnych oki juz wiem. losowanie jest o 12 Powód: losowanie o 12
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 16.07.2009 o godz. 11:10.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jestem chyba jednym z nielicznych, których wczorajszy mecz nie zaskoczył. Mówicie, że piłkarze nie byli mentalnie przygotowani do walki? A kto był? Kibice i media opowiadali o estońskich ogórach zapominając, że polskie kluby regularnie, co sezon mają problemy właśnie z takimi słabiakami. Rządzący klubem zwlekali z łataniem dziur w składzie wysyłając piłkarzom jasny sygnał, że z taką Levadią to Wisła powinna wygrać nawet z Cebanu w ataku. Nie rozumiem jak można się dziwić, że piłkarze też zlekceważyli rywala skoro wokół nich nikt nie zachowywał się profesjonalnie. Nawet trenerzy przed meczem uspokajali zamiast ostrzegać.
Choć rozumiem frustrację co niektórych to jej nie pochwalam. Nie ma najmniejszego sensu obarczanie winą za ten remis poszczególnych zawodników, bo generalnie zawiódł cały zespół poza Kirmem (o nim później). Widać było, że nasi jeszcze nie czują piłki, że fizycznie dalecy są od optymalnej formy. Tylko zaangażowaniem mogli nadrobić te braki i zdominować rywala. Tym bardziej, że Levadia żadnym mocarzem nie jest. Estończycy to zespół solidny, zdeterminowany i silny psychicznie, ale pod względem czysto piłkarskim bliżej im do ŁKSu niż do Wisły. Choć wielu może się nie zgodzić nie sądzę by Jop był ojcem tej remisowej porażki. Poza wiadomą sytuacją, w pierwszej połowie prezentował się solidnie, spokojnie. Zawodnik na jego poziomie na prawej obronie byłby w tej chwili zbawieniem zespołu. Drugi nowy gracz prezentował się na tle kolegów wręcz świetnie. Kirm był szybki, zadziorny i agresywny. Mimo że ma dobry drybling i szybkie odejście nie jest żadnym bezgłowym jeźdźcem i odnajduje się w grze kombinacyjnej. Jeśli takie występy są jego normą to sprowadzono naprawdę klasowego zawodnika. Wierzę, że wczorajszy mecz sprowadzi piłkarzy na ziemię, że w rewanżu zagrają agresywnie i od pierwszej minuty będą próbować opanować sytuację. Pewna wygrana na wyjeździe jest jak najbardziej możliwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15725
Szczerze mowiac po wczorajszych meczach.. to prawie na wszystkich ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
FC Red Bull Salzburg (Austria), Kalmar FF (Szwecja), FC APÓEL Nikozja (Cypr), Stabæk IF Bærum (Norwegia), ŠK Slovan Bratysława (Słowacja), FK Ventspils (Łotwa), NK Maribor (Słowenia), FH Hafnarfjarðar (Islandia), FC Inter Turku (Finlandia), FK Ekranas Poniewieże (Litwa)
Dużo zespołów z tej listy może w ogóle nie znaleźć się w III rundzie. Rozumiem, że Wisła może wtedy trafić na ich rywali? ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Brawa dla Kirma, wczoraj pokazał że może grać w Barcelonie, z takim przyjęciem, szybkoscią, dryblingiem, ustawieniem się, AMBICJĄ i ZADZIORNOŚCIĄ, dobrym strzałem. Brożek bynajmniej próbował podawać prostopadle więc jego troche wyżej bym ocenił. A reszta 1 bądź 0. Jirsak na podwieszonym napastniku nie ma zadan aby rozgrywać zapamiętajcie, on czeka na piłke jak Brożek, i co ? nic. Bo Sobol, a w szczególności Diaz zagrali jak C klasa. Nie chce bronić Jirsaka, ale on nie jest taki przebojowy jak Kirm aby się wyróżnić i jemu jest ciężej, dostosował sie po prostu do poziomu kolegów a ja bardzo na niego licząc tak sie denerwowałem... grał jak cnotka, zeby nie przeklnąć i nie dostac bana. Obroncy tez, ciagle górne piłki i zero rozegrania więc nie ma co psioczyć na jednego-dwóch zawodników tylko na 9-10. Poziom Małeckiego, Brożków, Sobola znamy, a to co wyprawiali wczoraj to ... ogólnie to żenada. Pawełek też powinien to wybronić bo stał przy krótkim słupku i tu też padł gol. Jop to w ogóle mi sie nie podobał wczoraj, wolny jak żółw, mało zwrotny, źle podawał i jeszcze zawalił brame. Ale pojedynki główkowe to umie wygrywać nie powiem. To jego do ataku może dajmy !?
ale Kirma nam zabiorą coś czuje, za grubą kase pójdzie, w takiej formie to nie dziwie sie że tyle strzelał i asystował. Aż przypomniał mi się Kosowski... Kirm to słoweński Kosa ! ale 1 zawodnik nam meczu nie wygra.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 16.07.2009 o godz. 11:39.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeśli przejdziemy tą Levadie to w trzeciej rundzie z taką grą nie mamy szans z takim APOELEM, Salzburgem, Slovanem. Na dzień dzisiejszy nie daje Wiśle szans na LM. Z drugiej strony po pierwszym meczu rundy rewanżowej Ekstraklasy z Polonią Bytom też nie wierzyłem w mistrza...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
za takie pieniądze jakie oni dostają to powinni zapier***ać przez 90 minut i ograć taką Levadie 5;0...A nasze grajki zlekceważyły estońskich kelnerów i efekt mamy bo cała Polska śmieje się z Wisły;/ Mam tylko nadzieję że za tydzień piłkarze się zrechabilitują i zagrają tak jak przystało na reprezentantów białej gwiazdy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ludzie, ochłońmy już trochę ze złości i nerwów. Poczekajmy na rewanż i po nim będziemy komentować bieżącą sytuację. Trochę więcej wiary w Wisłę. Wszyscy, co krytykują przesadnie, myślą, że trener będzie siedział z rękoma w kieszeni przez tydzień i już wieszczą katastrofę. Teraz piłkarze będą mieli trudny czas, ale uwierzmy. Daliśmy sobie wbić bramkę, później waliliśmy głową w mur. Tak w piłce bywa. A my nie możemy im wbić w Tallinie bramek? Jestem więcej niż pewien, że gra za tydzień będzie inna niż wczoraj. Spókrzcie na dwumecz z Beitarem.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja się nie zamierzam kłócić ale z dość bliska oglądałem Małego i było widać, że miał podwojone krycie przez całym mecz bez wyjątków i to przez gości o głowę wyższych od niego więc może kolego wyluzuj, a co do Łobo to był przy "główkach" przeskakiwany wielokrotnie przez tego kurdupla z 4 w obronie Levadii. To tyle w temacie porównań naszych piłkarzy.
![]()
"meksykańska fala" podkreślała tego dnia, radosną atmosferę piłkarskiego święta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Spokojnie. My mamy slaba forme bo to praktycznie srodek okresu przygotowawczego. Oni sa w srodku ligi. Tylko jedna rzecz mnie uderzyla. Jak to ku*** jest mozliwe ze im sie chce zap*******c po calym boisku? Nie odstawiac nogi, byc tam gdzie pilka jest. To moze i prosty futbol tylko jak widac na naszych pilkarzy skuteczny wyjatkowo. Gwiazdeczkom juz sie nie chcialo zapierdzielac, zlekcewazyli rywala i mamy, co mamy. W rewanzu bedzie baaardzo ciezko i to nie ze wzgledu na klase sportowa rywala. Tylko ze wzgledu na to ze oni beda bronic wyniku i grac z kontry a ich napastnicy pokazali ze sa szybcy. Owszem jestem oiptymista ale wydaje mi sie ze wygramy dopiero po dogrywce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klucz do wygranej. To zagrać dwoma napastnikami. W środku Sobol i Jirsak. I grać swoje. A nasi potrafia ladnie i efektownie zagrac.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Do tej pory jest wielu obrońców Łobodzińskiego. Mimo iż od półtora roku gra słabo, czasem miewa przebłyski, nadal kilku ludzi twierdzi, że jeszcze się nie zaaklimatyzował i że jest to wielki piłkarz na nasze rodzime warunki, itp. Z tego co mi wiadomo, w Lubinie i w Krakowie mówią po polsku. Przyszedł Kirm z obcego kraju, nauczył się tylko podstawowych zwrotów w naszym języku i w pierwszym oficjalnym meczu zagrał o klasę lepiej niż Łobodziński. Kirm zarabia 200 tysięcy euro, Łobodziński ponad 300. Później niektórzy się dziwią, że nie ma pieniędzy na transfery.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|