|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Dla jednego priorytetem jest powyżej 40 w łapie i sobie do tego dąży, drugi woli walić wóde co tydzień w klubach. Jeden woli mieć łysą głowe a drugi włosy na żel. Na tych "pajaców" to się możesz tak wirtualnie pospinać bo na więcej by Ci brakło odwagi ![]() ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Pytanie do rozeznanych w temacie. Znacie coś takiego jak Carbo? Jaką macie o tym opinię? Czy to coś daje itp.
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
są to zwykłe odżywki węglowodanowe. trochę to daje, szczególnie podczas długich wysiłków np. biegi.
cytat z forum: "Idealny produkt dla każdego Maratończyka i Triathlonisty" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Carbo - dostarcza węglowodanów w trakcie wysiłku, dzięki temu masz po prostu więcej siły i możesz trenować dłużej... tak w telegraficznym skrócie.
Tu masz kilka Carbo z MocnegoSklepu: http://www.mocnysklep.pl/index.html?...rom=&sPriceTo= Węglowodany dodatkowo transportują kreatynę - dlatego dobrze na cyklu kreatynowym zapodawać Carbo w trakcie wysiłku. Powód: Kretka
Ostatnio edytowane przez Jarza : 27.05.2009 o godz. 09:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dobre po treningu jeśli nie masz możliwości zjedzenia dobrego posiłku zaraz po siłowni. Po wysiłku organizm może wchłonąć dwa razy więcej węglowodanów uzupełniając zapasy glikogenu w mięśniach. W tym celu carbo jest idealnie. Poza tym zastosowaniem nie widzę innej przydatności tej odżywki.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
czy istnieje jakaś reguła,która mówi,że którąś tam partie mięśni nie powinno się robić po jakiejś innej ?
bo coś takiego słyszałem,że lepiej nie robić partii mięśni x po serii ćwiczeń na partie y. jak ktoś mnie zrozumiał,to proszę o pomoc ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Próbował ktoś ten trening na klatkę ?
"JEST TO TRENING NIEMIECKICH CIĘŻAROWCÓW METODA TA OBEJMUJE TYLKO WYCISKANIE NA ŁAWIE-ĆWICZENIA OBEJMUJĄ 10 SERII PO 5,4i 3 powtórzenia. Przed pierwszym treningiem wybierz ciężar z którym normalnie robisz 10 powtórzeń wyciskania na plaskiej ławce i zrób 10 serii po 5 powtórzeń odpoczywająć po jednej minucie. Pięć dni póżniej zwiększ obciążenie o ok.5%na sztandze i zrób 10 serii po 4 powtórzenia .Przy następnym treningu dodaj znów 5% i zrób 10 serii po 3 powtórzenia .Przy nastepnym treningu wróc do obciążenie z którym robiles 4 powtórzenia i zrób z nim 10 serii po 5 powtórzeń -w tym miejscu zaczymasz cykl od nowa. Ponoć po cyklu 10 tygodni średnio na klatke 20 kilo więcej ![]()
W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek
Jesteśmy Śląsk Wrocław - Nam należy się szacunek ! ------------------------------------------------------------------------------ ŚLĄSK-WISŁA-LECHIA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Klasyczne pytanie do panow farmaceutow: "Jak urosnąć, by przy okazji zmaleć..."
![]() Ale do rzeczy: Po czym bardziej "spuchne": po kreatynie (Krea-Alkalyn,Olimp), czy po bialku(Whey Protein Complex, Olimp)? I zaznaczam, ze slowo "spuche" jest slowem w w tym przypadku negatywnym. Oznacza to nic innego, jak niepotrzebne przybieranie na wadze (niekoniecznie po przez przyrost miesni). Co wiec odstawic: kreatyne, czy bialko? Bo spotkalem sie z opiniami, ze jak kreatyna to tylko z bialkiem...No i na koniec: Czy laczenie kreatyny z jakimkolwiek spalaczem ma sens? ![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najpierw określ sobie cele: Co chcesz osiągnąć. Bo po Twoim opisie to za bardzo nie wiadomo. Masa? Rzeźba? Redukcja?
Z opisu najbliżej Ci chyba do Rzeźby, czyli budowanie masy mięśniowej przy jak najmniejszym obrośnięciu w tłuszcz? Dobrze to rozumiem? Białko jest podstawowym budulcem mięśni, więc jeśli chcesz nabrać masy mięśniowej to będzie ono niezbędne w Twojej diecie. Kreatyna natomiast stymuluje wzrost białek mięśniowych i zwiększa nawodnienie komórek mięśniowych. Regularna suplementacja zwiększa beztłuszczową masę ciała, powoduje wzrost siły i wytrzymałości mięśniowej. I podstawa - DIETA - bez diety nie pociągniesz daleko Czyli: W maksymalnym skrócie: - regularne, zbilansowane posiłki co 3-4 godziny, - 1,5-2g białka na kilogram masy ciała rozłożone w ciągu dnia, - unikać cukrów prostych (sacharoza (cukier), glukoza, fruktoza itp.), - spożywać węglowodany o możliwie niskim IG ([pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_glikemiczny]), - unikać tłuszczów nasyconych (dokładne dane powinny być na opakowaniu) pamiętając, że obróbka termiczna powoduje utlenianie tłuszczów jedno- i wielonienasyconych i ich transformację w tłuszcze nasycone, - starać się zastępować tłuszcze zwierzęce roślinnymi (unikać tłuszczu roślinnego utwardzonego ze względu na wysoką zawartość izomerów trans - dodawane bywają do wędlin, margaryn, czasem olejów), W kwestii dodatków: - odżywka wysokobiałkowy gainer:( np. Gainbody 30 (30% białka)) http://www.mocnysklep.pl/gainery,8.h...3addba02b91eb3 - suplementy: - Creatine Capsules - monohydrat w postaci kapsułek, w atrakcyjnej cenie, łatwy do dozowania i stosowania http://www.mocnysklep.pl/76,creatine-300-kapsulek.html - Białko: http://www.mocnysklep.pl/bialka,7.html i osobiście dodałbym jeszcze BCAA XTRA do suplementacji: http://www.mocnysklep.pl/227,bcaa-xt...mine-500g.html I jeszcze raz... dieta, dieta, dieta |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Bardziej polecam: Pierwszy tydzień Poniedziałek 80%*2pow*6seri Środa 80%*3pow*6serii Piątek 80%*2pow*6serii Drugi Poniedziałek 80%*4pow*6serii i Środa 80%*2pow*6serii Piątek 80%*5pow*6serii Trzeci Poniedziałek 80%*2pow*6serii Środa 80%*6pow*6serii Piątek 80%*2pow*6serii Czwarty Poniedziałek 85%*5pow*5serii Środa 80%*2pow*6serii Piątek 90%*4pow*4serie Piąty Poniedziałek 80%*2pow*6serii Środa 95%*3pow*3serie Piątek 80%*2pow*6serii Szósty Poniedziałek 100%*2pow*2serii Środa 80%*2pow*6serii Piątek 105-110%*1pow*1seria ________________________________ Gdy osiągniesz nowy rekord robisz ćwiczenia na podtrzymanie siły: 2 razy w tygodniu: 80%*8pow*2serie 85%*5pow*2serie 90%*2pow*1seria 95%*2pow*1seria Dodajesz sobie w każdym dniu 1 inne ćwiczenie na klatkę według uznania np. rozpiętki, wyciskanie w skosie. Do tego dokładasz 3 ćwiczonka na inną grupę mięśniową, którą robisz raz w tygodniu, według uznania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, a jakie termogeniki polecacie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście myślałem o Body Fire ma dobre rekomendacje
http://www.mocnysklep.pl/213,body-fi...-kapsulek.html No i ponoć w niektórych spalaczach można napotkać Efkę (np DYMATIZE), czego wolałbym uniknąć... hmm?
Ostatnio edytowane przez Jarza : 24.06.2009 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Znacie jakies cwiczenia na poprawe skoku dosiężnego(czy jak sie to pisze)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jakiś czas temu zacząłem 8-mio tygodniowy trening na masę.jednak kilka tygodni temu musiałem zrobić przerwę w treningach aż do teraz.W przyszłym tygodniu zamierzam wznowić treningi.Tego treningu na masę zrobiłem ponad 2 tygodnie.Teraz pytanie czy ten trening mogę wznowić od tego 3 tygodnia czy od nowa zacząć?A może najpierw wprowadzający zrobić i następnie od nowa?
z góry dzięki za odpowiedz ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Polecam ThyroTerm, ja na nim zrzuciłem około 8 kg w 5 tygodni. Nie odczuwałem efektów ubocznych, poza pobudzeniem, co było nawet fajne.
Nie polecam natomiast THermala - zawiera efedrynę, strasznie wycieńcza i np. ja nie miałem kompletnie siły ruszać się, gdy go brałem. Odstawiłem więc po kilku tabletkach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Co to jest ten ThyroTerm? Nigdy o tym nie słyszałem...
![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ThyroTerm ile to kosztuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja osobiscie polecam jako spalacz- Hydroxycut ale lepiej robic cardio 3-5x w tyg i do tego ostry trening i mozna sie wyrzezbic ladnie
Ostatnio edytowane przez diablo885 : 26.06.2009 o godz. 20:33.
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Panowie dziękówka za pomoc! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
wie ktoś do której otwarty jest w tygodniu, sklep z suplami w d.h. wanda ?
z gory dzieki za info ! ![]()
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
bardzo pilnie poszukuję sklepu / hurtowni ze sprzętem na siłownie, ławeczki gryfy obciązenia
super by bylo gdyby ceny byly w miare dobre pozdrawiam z góry dziękuję |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Proszę o poradę czy skorzystanie z ułożenia diety i planu treningowego na takiej stronie jak ta http://plany.suple.net to dobry pomysł.Chciałbym nabrać trochę masy ale kompletnie nic o tym nie wiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
http://www.hardshop.com.pl/www/termo...-120c-149.html
tutaj masz opis. O ile pamietam, placilem 99 zl za 120 kapsułek, które wystarczają na chyba z 5 tygodni (mogę się nieznacznie mylić). Sam środek naprawdę polecam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
godzilla: oblukaj sobie www.kelton.pl
Firma z Brzeska koło Krakowa mzzzzz: szkoda kasy! Podbij na pierwszą lepszą siłkę, kup karnet to Ci trener za friko zrobi rozpiskę diety i treningu A ja Wam powiem, że po tym Body Fire to tracę na masie jak mały Somalijczyk..... Polecam szczerze!! |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czy ktos wie czy jest jakis preparat na przybranie masy w pigułkach ?
![]()
WISŁA VOLA JUSTOWSKA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|