The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2009, 22:23
[QUOTE=Wojtas;760735]To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic .[QUOTE]

Czepiacie sie tego Ćwielonga a on jednym przyjeciem, zwodem potrafi zostawic dwóch przeciwników, niech tylko i aż poprawi skutecznosc to moim zdaniem zawodnik lepszy od Brożka
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.07.2009, 22:37
[QUOTE=sawko;760875][QUOTE=Wojtas;760735]To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic .
Cytat:

Czepiacie sie tego Ćwielonga a on jednym przyjeciem, zwodem potrafi zostawic dwóch przeciwników, niech tylko i aż poprawi skutecznosc to moim zdaniem zawodnik lepszy od Brożka

Ja sie nie czepiam.

Pisze tylko ze chlopak musi w koncu sie odblokowac i do tego ze duzo biega ,musi dorzucic lepsza skutecznosc.Wierze ze mu sie uda ,bo umiejetnosci Piotrek ma nieprzecietne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.07.2009, 12:47
Wyjazd do Sosnowca (LM) - szczegóły zbiórki
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
wieszcz
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2009, 13:31
A propo meczu z Levadią, ..widać Estończycy już nas rozpracowali .... http://fclevadia.ee/news/2317
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.07.2009, 16:03
Jest już certyfikat Jopa - dobrze troche się o to martwiłęm , ze będzie prowizorka w obronie...
Kajto
Member

Od: 02.2009

Stary 13.07.2009, 16:20
Ok, tak zapytałem, bo to dziwne...

Odnośnie Jopa:

Cytat:
Mariusz Jop zdradził kulisy swojego powrotu do Wisły. Jak się okazuje, jako pierwszy z propozycją jego gry w Wiśle wyszedł trener Maciej Skorża.

- Zadzwonił do mnie trener Skorża, bo dowiedział się, że rozwiązuje kontrakt. Rozmowy trwały około dwa tygodnie i doszliśmy do porozumienia. Na razie umowa jest roczna. Jeśli obydwie strony będą zadowolone, możemy jesienią usiąść do rozmów, nad przedłużeniem kontraktu - przyznał Mariusz.

- Moja optymalna pozycja to środek obrony, jeśli jednak będzie taka potrzeba to zagram z boku, ale najlepiej czuję się na środku. Na obronie gra się specyficznie, trzeba czuć swoich partnerów, ale moje doświadczenie będzie mieć znaczenie i jakoś sobie poradzimy - dodał Jop.

Wszystko wskazuje na to, że ponowny debiut Mariusza Jopa w Wiśle przypadnie już w środowym meczu z Levadią Tallinn. - Musimy zagrać skutecznie, strzelić bramkę, a najlepiej dwie. Wisła ma na tyle mocną drużynę, że na przejście najbliższego rywala stać nas na pewno - przyznał obrońca.
wislaportal.pl
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2009, 16:34
26 postów - ludzie gdzie Wy macie oczy ?
O transmisji lub jej braku rozmawiać w pokoju "piłka nożna" , a potem płacz i zgrzytanie zębów bo tu banują.
...nieczytelny...
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2009, 18:40
Z wywiadu ze Skorżą na futbol.pl wynika, że Łobo na prawej obronie zagra, więc Diaz w środku, czyli brak Jirsaka w wyjściowej jedenastce. Ekstra.. z ogórkami z Estonii będziemy grali dwoma defensywnymi pomocnikami, bez kompletnie kreatywnego środka..
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2009, 19:08
Cytat:
Co ciekawe, Levadia przybędzie do Sosnowca autokarem. - Nie sądzę, by to miało znaczenie. Samolot czy autokar nie pomoże. Po pierwszym gwizdku nikt nie będzie o tym myślał, jak tu się udał, powiedział trener Skorża
hmmm...
3 tygodnie temu jechałem z Talinna samochodem do Krakowa.
Rozpacz, tragedia - przejazd przez trzy republiki nadbaltyckie gdzie nie ma żadnej autostrady,(zwłaszcza na Łotwie niektóre drogi straszne) a potem przez Polskę w kierunku Warszawy - praktycznie te same warunki, gdzie sa ograniczenia prędkości, zajmuje około 15-16 godzin.
Niech jadą...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 13.07.2009, 19:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niech jadą...
Skorżą powiedział , że to nie powinno mieć wpływu a jako przykład podał żydów(Izrealczyków) mówiąc: Beitar miał samolot
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.07.2009, 19:38
ja, na miejscu Skorzy, też bym sie nie martwil, ale w życiu nie wysłałbym piłkarzy na ważny mecz w taką trasę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

wieszcz
Junior Member

Stary 13.07.2009, 20:17
Zastanawiające ...z Tallina do Krakowa autokarem , no coż kryzys dotknął bałtyckie tygrysy dotkliwie a w szczególności Estonie .... co za tym idzie Levadie ... Z własnego doświadczenia wiem ze taka podróż jest bardzo męcząca boi sam kilka lat temu przebyłem identyczną trasę z noclegiem w Wilnie , pole do popisu dla fizjologów klubu z Estonii.
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.07.2009, 20:33
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Z wywiadu ze Skorżą na futbol.pl wynika, że Łobo na prawej obronie zagra, więc Diaz w środku, czyli brak Jirsaka w wyjściowej jedenastce. Ekstra.. z ogórkami z Estonii będziemy grali dwoma defensywnymi pomocnikami, bez kompletnie kreatywnego środka..
placz z tego powodu.

Diaz to pewniejszy wybor od Jirsaka
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.07.2009, 20:38
Ogórki? A polskie kluby to niby kto?

Przed tym meczem obawiam się nie tyle rywala (bo go nie znam) co nastawienia naszych. Jeśli wyjdą na boisko z przekonaniem, że spotkanie samo się wygra, bo grają z "ogórami" to może być nieciekawie. Mając na obronie Łobo i niezgranego z zespołem Jopa nie można sobie pozwolić na dekoncentrację.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2009, 20:42
Jest tez opcja (bardzo watpliwa) ze Skorza woli ustawic na prawej Lobo niz kogos innego, co wcale nie mialoby wplywu na to ze w srodku zagra Jirsak. Chcialbym w to wierzyc
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.07.2009, 21:01
Jirsak pewnie nie zagra. Mimo ze we wszystkich sparingach grał od 1 minuty.

a przepraszam, w jednym zagrał tylko 45 minut i to prezentujac sie tez dobrze (np strzał w poprzeczke).

raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 13.07.2009, 21:07
HEDu napisał(a):Wyświetl post

a przepraszam, w jednym zagrał tylko 45 minut i to prezentujac sie tez dobrze (np strzał w poprzeczke).
Jestem odmiennego zdania W wywiadach ze Skorżą czy Janasem pisano o o sile ofensywnej Levadii natomiast o obronie już tak kolorowo nie było. Myślę , że lepszym wariantem jest ofensywny Jirsak niż defensywny Diaz
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.07.2009, 21:14

Ileś tam minut zagra napewno.
Wydaje mi się że Skorża zrezygnuje z Łobo na prawej. I zagra obroną: Diaz, Jop, Marcelo, Pietia. Dzięki czemu w środku obok Sobola zagra właśnie Jirsak.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
westersyl
Guest

Stary 13.07.2009, 21:20
Dochodzi nam Jop, tak więc Diaza dałbym na lewą obronę, Piotrka Brożka na prawą. Łobo posadziłbym na ławie, nie dlatego że jest w słabej formie ale trzeba mieć kogoś na rezerwie żeby ruszył tą grę jak będzie jeszcze trzeba dobić przeciwnika. Prawdopodobnie na rezerwie nie będziemy mieli ANI JEDNEGO napastnika, w takie sytuacji nie lepiej zastanowić się nad pozostawieniem Niedzielana ? Pozyskiwanie zawodników idzie nam bardzoo cięzko a jak już pisałem z jednym napadziorem wojować cała rundę to samobójstwo.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.07.2009, 21:57
A że się tak przyczepię: za co tak forujecie tego Jirsaka? Za to, że ma miłą aparencję i jest sympatyczny?
A kosztował milion dolarów...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2009, 22:28
Za to ze w przekonaniu wielu osob, w tym mnie, wniesie on do gry ofensywnej wiele dobrego, szczegolnie z takim rywalem, co w calosci przyniesie wiecej korzysci niz gra Diaza.
qwertyq
Junior Member

Stary 13.07.2009, 22:44
Co by nie mówić. Jirsak bardziej kreatywny od Diaza na pewno jest. Tu prostopadłe podanie tam coś, to jasne. Jednak Diaz więcej walczy, więcej biega, myślę, że to w pewnym stopniu przystosowanie się do rywala, który gra piłkę zapewne podobną do np Odry. Ja bym jednak dał zestawienie obrony jak kolega "Zieniu". Z Diazem na lewej i Pieta na prawej.
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2009, 23:02
Ja uwazam ze jakim ustawieniem bysmy nie wyszli na ten mecz to rozjedziemy Levadie. Chłopaki zagraja na maxa, z nowy super nabytkiem Kirmem Nie mamy zepsołu jakichs starych dizadow ktorzy wszystko osiagneli i moga spoczac na laurach tylko zespoł młodizakow ktorzy chca byc najlepsi i obejzdzac kazdego ile sie da. Taki Cwielong, Małecki, Brozek, Kirm, Diaz oni nie spoczna, oni sa głodni sukcesu, a do tego Sobol ktory mimo wieku gra w kazdym meczu na 100%. Mysle ze jesli wyjdziemy 2 def. pomocnikami to tkatyka bedzie taka zeby obrona + tych 2 pomocnikow zatrzymywala ataki tej niby silnej ofensywy Levadii a my ich rozwlaimy skrzydłami. Kirm i Mały o kurcze az strach pomyslec co to sie bedzie dizało i tylkos kzoda ze meczu nie mozna obejrzec bo to bedzie 1 powazny sprawdzian z nowym nabytkiem. Ciekawe jak sie bedzie wspolpraca układała miedzy Kirmem a "stara" paczka )
HEDu
Senior Member

Stary 13.07.2009, 23:02
a ile kosztował Jirsak i tak sie nie dowiemy, wiemy tylko ile nieoficjalnie. A czy wolicie 1 prostopadłą piłke z której będzie gol (Jirsak) czy też dobre wykonanie rzutów wolnych/roznych z których padaja gole czy też Diaza który nie zrobi nam NIC z przodu i ok moze zagramy pewniej w srodku kontrolujac piłke ale co z tego ?

Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2009, 23:10
HEDu ja dizsiaj obejrzałem ten filmik
http://www.wislatube.pl/index/index/...ski_2009_78243
45 sek

I kurka wodna ten chłop ma takie umiejetnosci ze szkoda ze sie kisi na ławce. Wiadomo mial gorsze chwile, nie wychodizło mu ale to nei powod zeby teraz ciagle wegetował na rezerwie. Z Łobo tak smao było, wygryzł go ze składu Mały ale Łobo mimo to szanse swoja dostawal na gre i sie odbudował w koncowce sezonu, teraz w sparach wygladal juz bardzo dobrze. Mysle ze jesli Jirsak by dostawał regularnie szanse na ogrywanie sie, bycie w rymie meczowym to bysmy mieli z niego wiecej porzytku niz z Diaza.
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.07.2009, 10:02

no tak nie ma wyciagniecie wnioskow ze ktos gral dorbze bo trafil w poprzeczke. hahahaha

nawet jak ktos gola strzeli to nie znaczyz e gral dobrze.

to Skorza odpowiada glowa za wyniki a nie wy, dlatego nie wystawia Jirsaka bo ten straci pilke w srodku, nie pokryje, odposci jakiegos zawodnika i bedzie gol dla przeciwnikow.
Ostatnio edytowane przez kubanczyk : 14.07.2009 o godz. 10:06.
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2009, 10:26
Nie dziwię się Skorży, że woli Diaza, niż Jirsaka. Pamiętacie mecz na R22 z Barceloną(jeden z wielu przykładów). Jirsak był naszym najsłabszym zawodnikiem w tym meczu. Kompletnie nie istniał. Co chwila strata. Zero walki z jego strony. A Diaz? Jak on zapierdalał... Pamiętam jak w mgnieniu oka zebrał się z ziemi, mimo, że go cośtam bolało, odebrał piłkę Yaya Toure, podał i wtedy się położył znowu. K****, on grał całą drugą połowę z pękniętymi żebrami. Czy Jirsak'a stać na taką walkę?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
HEDu
Senior Member

Stary 14.07.2009, 10:31
obejrzyj sobie jeszcze raz ten mecz i zobacz ile akcji zainicjował ;> a Diaz wtedy był w najlepszej formie... ktora trwała miesiac max

ciacho
Senior Member

Stary 14.07.2009, 11:15
qwertyq napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić. Jirsak bardziej kreatywny od Diaza na pewno jest. Tu prostopadłe podanie tam coś, to jasne. Jednak Diaz więcej walczy, więcej biega, myślę, że to w pewnym stopniu przystosowanie się do rywala, który gra piłkę zapewne podobną do np Odry. Ja bym jednak dał zestawienie obrony jak kolega "Zieniu". Z Diazem na lewej i Pieta na prawej.
Rozumiem, że uważasz że mając w składzie 10 zawodników o umiejętnościach Sobola, ale z jego walecznością mielibyśmy jakieś szanse? Szczerzę wątpię. Nie wszyscy są typami walczaków, niektórzy wolą grać technicznie i bezkontaktowo.
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.07.2009, 11:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I kurka wodna ten chłop ma takie umiejetnosci ze szkoda ze sie kisi na ławce. Wiadomo mial gorsze chwile, nie wychodizło mu ale to nei powod zeby teraz ciagle wegetował na rezerwie.
Ja bym raczej powiedział, że Jirsak ma świetne chwile. Potrafi kapitalnie podać, ładnie wrzucić, celnie strzelić. Problem w tym, że pomiędzy tymi momentami on praktycznie nie istnieje na boisku, a owe chwile zdarzają mu się ze trzy razy w meczu. Może teraz się poprawił, nabrał pewności siebie, bo przecież w sparingach grał dużo.

Dyskutujecie o tym, czy postawić na Diaza, czy na Jirsaka, a ja nie zdziwię się jeśli wystąpią obaj, a na ławie zacznie Ćwielong.
Ostatnio edytowane przez jova : 14.07.2009 o godz. 11:20.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów