The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2009, 22:42
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Widzew sam jest sobie winien. Gdyby poddał się karze, teraz awansowałby uczciwie do pierwszej ligi. A za rok pewnie wróciłby do elity.

Dla mnie największym skandalem będzie to, jak Widzew zacznie przyszły sezon od pierwszej ligi (jeśli w ekstraklasie - to już będą pańskie jaja). Bo oznaczałoby to, że kradzież popłaca.

A ci z Widzewa dalej kombinuja jak tu znlasc taki hak zeby mozna im bylo skoczyc

Osobiscie tez jestem za wyrzuceniem go do II ligi,mimo ze klub szanuje bo to marka,ale za takie wlasnie zachowania ,i robienie z siebie czystych i bezbronnych.Inni odbyli kare,to dlaczego oni nie ?/Nie są żubry zeby pod ochroną ich trzymać
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.07.2009, 00:25
I tak Widzew na tym wszystkim wyszedł najlepiej... Jakby spadli rok temu od razu do 2 ligi to by stamtad zapewne wiecej piłkarzy pouciekało a tak grali w 1 lidze i pewnie duzo piłkarzy zostało z mysla "a co tam, za rok znowu ekstraklasa" , poza tym w 2 lidze by sie nie chcieli tez kisic bo poziom sportowy slabszy, do tego moze by im pensje nizsze zaproponowali. Tak to znowu maja perspektywe gry w 1 lidze i moze pilkarze zostana w Widzewie na kolejny rok, bo napenwo Widzew awansuje do Ekstraklasy za rok
Szkoda tylko ze nasz cała liga rozgrywa sie przy zielonym stoliku. Zawsze licencje dla klubow były "naciagane", teraz sie przyczepili biednego ŁKSu. No ale coz moze ktos kto spadł albo był w barazach musi grac w Ekstraklasie bo ktos sobie tak zyczy (?)
W tej całej sytuacja zal ŁKSu, zal całej Łodzi. Bo miasto mogło miec dwa kluby w ekstraklasie a pewnie zakonczy sie na tym ze nie beda miec zadnego, no ale chociaz tak to beda derby Łodzi w 1 lidze
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2009, 09:44
Kapitan rezerw Bordeaux w Zagłębiu Lubin.Ciekawe czy sie przebije ?
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,68..._Zaglebiu.html
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 12.07.2009, 14:03
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze licencje dla klubow były "naciagane", teraz sie przyczepili biednego ŁKSu.
To, że skoro zawsze był wałek z licencjami, ma powodować że zawsze musi być? Może jednak czas zacząć stosować te zasady? W takiej sytuacji zawsze ktoś musi być pierwszy do kary. Nie jest to czyste i pachnące, ale czy teraz, czy za pięć lat kogoś by uwalono, to i tak byłyby krzyki na niesprawiedliwość.
ŁKS na licencję nie zasługuje. Nie powinien grać w Ekstraklasie, więc nie zagra. Głupio, że stosuje się zasadę oszczędzania klubów spadkowych w takiej sytuacji, ale nie zmienia to jednak tego, że ŁKS jest biedny, od lat boryka się z długami i dłużnikami i ma stadion ruinę, bez szans na poprawę w najbliższych latach. A to, że rok czy dwa lata temu nie wywalono go z ligi, bo sprawa przyznawania licencji była jakąś kpiną, nie ma nic do rzeczy. Więc nie za bardzo rozumiem te Wasze płacze nad ŁKS-em, przy całym zrozumieniu dla jego kibiców.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.07.2009, 14:31
Ja tez jestem za tym zeby klubow biednych nie wpuszczac do najwyzszej klasy rozgrywkowej bo tak to nigdy nie dogonimy z poziomem sportowym lepszych krajow, bo bez kasy to i poziom pilkarski bedzie słaby. Ale nie robmy takich chamskich akcji ze zawsze licencje były rozdawane za darmo a teraz nagle jest atak na ŁKS moze po to zbey sie Cracovia utrzymała? To jest niekonsekwentne dizałanie PZPNu. Ja by, był za takim rozwiazaniem ze informujemy kluby ze maja tok na spelnienie wsyztskich wymogow i w przyszłym roku juz na serio sie bawimy w ten biznes i bez wymogow spełnionych nie ma licencji -cos takiego a nie nagle z nienacka wywala sie ŁKS. Moze by było warto postawic taka gruba kreske nad tym co sie dizało, dac rok klubom na ustabilizowanie pewnych spraw, wprowadzic abolicje, bo inaczej to z tego gowna nigdy nie wyjdziemy. Nie jestem za tym zeby na siłe chronic kluby ale zrobmy to jakos sprawiedliwiej, te cale wywalanie za brak licencji itp
Ale w ogole to co tu gadac, decyzja pojebana jak wiele innych. To samo dizeje sie teraz z Widzewem, postanowiono ich teraz zdegradowac do 1 ligi spowrotem za grzechy z ktorych juz byli rozlicznai rok temu, przeciez to jest cyrk jakis. Jak nasze prawo tak dizala, jak ten caly PZPN jest taki nieudolny to co tu oczekiwac normalnej ligi gdzie si enie rozgrywa wszystko przy zielonym stoliku ;/
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.07.2009, 15:10
skttrbrain - wszyscy chcą żeby był porządek, ale cała sprawa jest, jaka jest przez to co mamy całe lata czyli wielki burd*l w PZPN-ie. Powinny być jasno określone wymogi licencyjne i od momentu ich wprowadzenia rygorystycznie przestrzegane, na zasadzie nie spełniasz wymogów - nie masz licencji - nie grasz. Jasne jak Słońce. Bez przyznawania licencji warunkowo. Wtedy każdy, by się pilnował i nie byłoby, że "coś tam". Ale u nas "zawsze" musi być inaczej. Wiadomo, że każda prowizorka się kiedyś zawali, prędzej czy później, tak jak w tym przypadku licencje rozdawane warunkowo.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 12.07.2009, 16:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale nie robmy takich chamskich akcji ze zawsze licencje były rozdawane za darmo a teraz nagle jest atak na ŁKS moze po to zbey sie Cracovia utrzymała?
Przecież to co piszesz to bzdura. Cracovia ma się nijak do licencji ŁKSu. To, że na tym korzysta nie zmienia faktu, że ŁKS na licencję nie zasługuje. Gdyby na miejscu Cracovii była np. Odra to byś mniej ŁKS bronił?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.07.2009, 16:35
To znaczy ja ŁKSu nie bronie, tylko krytykuje te dizałania PZPNu ktory bez sensu zarzadza liga. Kto wie cyz ma sie ni jak ta degradacja do Cracovii, moze ma fory gdzies na gorze? Nie wiem ale nie o to mi chodiz, bo mi tam Cracovia zwisa, wazne ze Wisła jest mistrzem a dla Krakowian nawet lepiej bo beda derby. Tylko nie moge zrozumiec czemu akurat teraz zachciało sie tak skrupulatnie przyznawac licencje. Nie mozna było inaczej tego rozwiazac, ze najpierw powiadomic druzyny ze zabawa sie skocnzyła a nie tak z neinacka wywalaja ŁKS. Czy kwestie spadkow musza byc co seozn ustalane przy zielonym stoliku? Mamy taki burdel w PZPN to by sie nalezało nowe zasady nakreslic i je zaczac egzekfowac ale po jakims czasie a nie nagle sie zachciało byc super sprawiedliwymi i wyrzucac ŁKS bo nei spełnia wymogow.
Odpowiedz cytując
cebulka997
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.07.2009, 16:44
A wogole jest bezsensu ze Widzew ma problem z wejsciem do Ekstraklasy, bo powinni grac jak PZPN odpuscil czy zrezygnowal z zdegradowania do 3 ligi. Teraz chca ud**** Widzew to wczas im sie na to zbiera... Wg mnie wszystko powinno byc jak tabela pokazala, czyli Górnik i Cracovia out a Arka baraze a Zaglebie z Widzewem wchodza a Korona baraze.
GURNY
ŚLUNSK
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.07.2009, 16:46
Cytat:
Tylko nie moge zrozumiec czemu akurat teraz zachciało sie tak skrupulatnie przyznawac licencje
No kiedyś musiał być ten pierwszy raz. Niefart Łksu polega na tym że akurat padło na ten sezon. Trudno.

Natomiast chyba wszyscy zgadzamy się z tym, że na wyrzuceniu Łksu nie powinny korzystać kluby z ekstraklasy, które nie utrzymały się sportowo. Niestety nie po raz pierwszy to co jest oczywiste dla wszystkich nie jest oczywiste dla Pzpnu.
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2009, 17:07
Najważniejsze dokonane transfery przed zbliżającym się sezonem:

Arka Gdynia
przyszli: Robert Bednarek (Korona Kielce), Filip Burkhardt (Warta Poznań), Emil Drozdowicz (GKP Gorzów Wielkopolski)

Cracovia
przyszli:
Jakub Grzegorzewski ( Górnik Łęczna)

GKS Bełchatów
przyszli:
Carlos Costly ( Birmingham City FC), Karol Gregorek (Wisła Płock), Maciej Korzym (Odra Wodzisław Śląski), Maciej Małkowski (Odra Wodzisław Śląski)

Jagiellonia Białystok
przyszli:
Vahan Gevorgyan (Łódzki KS), Remigiusz Jezierski (Ruch Chorzów)

Korona Kielce
przyszli:
Krzysztof Gajtkowski (Polonia Warszawa)

Lech Poznań
przyszli:
Krzysztof Chrapek (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Grzegorz Kasprzik (Piast Gliwice)

Lechia Gdańsk
przyszli:
Paweł Nowak (Cracovia)

Legia Warszawa
przyszli:
Marcin Mięciel (VfL Bochum)

Odra Wodzisław
przyszli:
Rodrigão (União EC)

Piast Gliwice
przyszli:
Przemysław Łudziński (Śląsk Wrocław),Sławomir Szary (Odra Wodzisław Śląski)

Polonia Bytom
przyszli:
Krzysztof Strugarek ( Warta Poznań)

Polonia Warszawa
przyszli:
Daniel Kokosiński (Znicz Pruszków), Marcelo Sarvas (?), Milan Nikolić (FK Borča ), Błażej Telichowski (Arka Gdynia)

Ruch Chorzów
przyszli:
Grzegorz Goncerz ( GKS Katowice), Piotr Stawarczyk (Widzew Łódź)

Śląsk Wrocław
przyszli:
Amir Spahić (Torpedo Moskwa), Ivo Vazgeč (IFK Norrköping)

Wisła Kraków
przyszli:
Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Mariusz Jop ( FK Moskwa), Andraž Kirm ( NK Domžale)

Zagłębie Lubin
przyszli:
David Caiado ( CD Trofense), Fernando Dinis ( Beira-Mar)

źródło: 90minut
Ostatnio edytowane przez Pauwe : 12.07.2009 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 12.07.2009, 17:27
Jak narazie na górze transfery wielkiej 3 sa niewiadomymi,i Mieciel w Legii i ten Chrapek w Amice i u nas Kirm -wszyscy zapowiadaja sie ze wniosa cos nowego do tej bezbarwnej ligi ,ale moga byc z nich 3 wielkie niewypały.(choc juz widac ze z Kirma bedą ludzie )

Czas pokaze ,choc ogolnie na gieldzie trnasferowej cisza i spokoj .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2009, 20:33
Testowany przez nas Vinicius zakotwiczył teraz na testach w Odrze Wodzisław , rozegrał wczoraj 45 minut w sparingu z Piastem
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.07.2009, 20:39
A mnie tak zastanawia - skoro ligą włada Ekstraklasa S.A. to dlaczego licencje przyznaje PZPN? Może mnie ktoś uświadomić w tej kwestii?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 12.07.2009, 21:30
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie na górze transfery wielkiej 3 sa niewiadomymi,i Mieciel w Legii i ten Chrapek w Amice i u nas Kirm -wszyscy zapowiadaja sie ze wniosa cos nowego do tej bezbarwnej ligi ,ale moga byc z nich 3 wielkie niewypały.(choc juz widac ze z Kirma bedą ludzie )

Czas pokaze ,choc ogolnie na gieldzie trnasferowej cisza i spokoj .
Prawda jest taka, że najmocniej wzmocniła się Wisła i bez ruchów transferowych ani Lech, ani Legia nie mają z nami żadnych szans. Ale prawda jest też taka, że Wisła się najmocniej na razie osłabiła i nie wszystkie luki w składzie są uzupełnione. Co niestety może nas zaboleć w europ. pucharach. Ogólnie ten rok to jakieś masowe zaciskanie pasa.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.07.2009, 22:15
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ale prawda jest też taka, że Wisła się najmocniej na razie osłabiła
Jedyną ekipą z pierwszej trójki, która się nie osłabiła jest Legia.

Lech oddał mózg i serce - Murawskiego.

Ale faktycznie to żadna pociecha. Wolałbym, żeby to Wisła się wzmacniała.
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Stary 12.07.2009, 22:15
Zaskoczył mnie transfer Nowaka z Cracovii do Lechii... o.O Zły nie jest, grunt żeby pomógł braciom naszym
A tak wgl- dlaczego w końcy nie postaralismy się ściągnąć tego Chrapka, a mamy czas zajmować się jakimiś... bardzo marnymi zawodnikami typu ten Brazylijczyk na V...? :/ Myślałam, że w końcu coś ruszy do przodu, a tu po Andrazie nic ciekawego, nawet w formie zainteresowania ... :/ Panie Maćku- pan się nie boi naciskać
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2009, 22:26
fanKA92 napisał(a):Wyświetl post
Zaskoczył mnie transfer Nowaka z Cracovii do Lechii... o.O Zły nie jest, grunt żeby pomógł braciom naszym
A tak wgl- dlaczego w końcy nie postaralismy się ściągnąć tego Chrapka, a mamy czas zajmować się jakimiś... bardzo marnymi zawodnikami typu ten Brazylijczyk na V...? :/ Myślałam, że w końcu coś ruszy do przodu, a tu po Andrazie nic ciekawego, nawet w formie zainteresowania ... :/ Panie Maćku- pan się nie boi naciskać
Paweł Nowak jest naszym wychowankiem.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 12.07.2009, 22:33
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że najmocniej wzmocniła się Wisła i bez ruchów transferowych ani Lech, ani Legia nie mają z nami żadnych szans. Ale prawda jest też taka, że Wisła się najmocniej na razie osłabiła i nie wszystkie luki w składzie są uzupełnione. Co niestety może nas zaboleć w europ. pucharach. Ogólnie ten rok to jakieś masowe zaciskanie pasa.

No wlasnie ,dobrze piszesz ze mimo naszych wzmocnien ,bilans z ubytkami niezabrdzo sie rónoważy ,zwlaszcza jesli chodzi o to kogo bedziemy mieli na lawce.A wiadomo ze ławka sie mecze wygrywa ,ba czasem Mistrza(haha skad my to wiemy )

Amika i Legia tez bez specjalnych ruchow ,prezesi chyba kase w stadiony ładuja lub gdzie indziej niz w zespoly i stad taka bida na rynku .(dawno okienko nie bylo tak spokojne )
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.07.2009, 02:02
Nam stadion buduje miasto, nie sponsor/wlasciciel.
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Stary 13.07.2009, 02:55
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/1023233.html wolałbym, żeby nie przenosili startu ekstraklasy. dla nas najlepiej jak najszybciej wejść w tryb meczowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.07.2009, 06:44
Domas no i to jet powaznosc tej instytucji PZPN. Płacza ze polskie kluby maja ciezko grac w pucharach na wiosne bo mamy długa przerwe zima, ale ****a jak gramy w lato to nie patrza czy start ligi sie przeciaga czy nie. Rozwiazac to dziadostwo, zabic, zaorac bo to jest banda jakichs nieukow, baranow ktora sie dorwala do władzy a nie umie nic zrobic, i to udowodnili wybieaja na stanowisko prezesa Late ktory jak dla mnie wyglada jak duren i sie tak zachowuje ;/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.07.2009, 23:50
Na ile milionów, wycenianego już tego genialnego piłkarza?

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,68...l_oferte_.html
Ddf
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 14.07.2009, 00:04
Matoł.

Tak jak juz u siebie pisalem, brzydzi sie dynamem a za rok bedzie gral w, 4 lidze, 5 grupie rozgrywek o mistrzostwo poludniowo-wschodniej czesci prowincji Hēilóngjiāng.
Ostatnio edytowane przez killzone : 14.07.2009 o godz. 00:08.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.07.2009, 07:07
Waldemar Kita który kilka lat temu chciał odkupic od Bogusia Cupiała Wisłe teraz podobno interesuje sie przejęciem Ruchu Chorzów.http://sportslaski.pl/Wlasciciel-FC-...9954,info.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.07.2009 o godz. 07:10.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.07.2009, 07:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Waldemar Kita który kilka lat temu chciał odkupic od Bogusia Cupiała Wisłe teraz podobno interesuje sie przejęciem Ruchu Chorzów.http://sportslaski.pl/Wlasciciel-FC-...9954,info.html

Przecież Kita ma FC Nantes.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 14.07.2009, 08:34
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Przecież Kita ma FC Nantes.
I z tego co mi wiadomo to nie mozna miec dwoch klubow, bo moze wystpic konflikt interesow np jak by te dwa kluby spotkaly sie w rozgrywkach LE czy LM
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 14.07.2009 o godz. 08:37.
,
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2009, 13:41
A np. Abramowicz nie ma CSKA i Chelsea? Czy coś mi sie pomieszało
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2009, 14:17
Czy teraz tak jest to sam nie wiem(wikipedia podaje ,, Kontrakt z Sibnieftem (Abramowicz był głównym udziałowcem) został rozwiązany pod koniec 2005 roku po tym jak koncern ten został przejęty przez Gazprom. Obecnie głównym sponsorem klubu jest jeden z największych rosyjskich banków - VTB."), ale napewno tak miał (w 2005r zdobył z nią P. UEFA)
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.07.2009, 14:26
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A np. Abramowicz nie ma CSKA i Chelsea? Czy coś mi sie pomieszało
Nie tyle ma CSKAA co jego bank jest głównym sponsorem. Bo CSKAA ma armia. Ale w Rosji więcej tego typu jest rzeczy. Właściciel As Monaco jest też właścicielem Dynama Moskwa. Tylko,że tam daje kasę poprzez firmę Fedcom a w Rosji jest właścicielem.

No to Kita jak człowiek z zachodnim sznytem kupi klub na kogoś innego a sam będzie nim zarządzać. Przeciez to banalnie prosto obejść, jeszcze Chorzów jest notowany na New Connect. Niemniej skoro już jesteśmy przy Ruchu. Temu klubowi przydałby się jakiś wstrząs, krok naprzód. Nie w stylu debiutu na new connect, bo to był poroniony pomysł. Co jak co ale klub ma markę i należy tylko mieć nadzieje, że Kita przejmie w ten czy inny sposób ten klub,bo Ruch ekstraklasie jest potrzebny. Silny Ruch, bo póki co to się snuje po tej lidze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów