|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeszcze niedawno należał do bardzo bogatego Amerykanina ( majątek kilka razy większy od Cupiała), ale teraz należy do jakiś "biednych" Polaków, ponieważ Amerykaniec chyba nie miał pomysłu na Puls i odsprzedał swoje udziały. Tak wgl to Puls był podobno czarnym koniem w ostatnim wyścigu o prawa do pokazywania EKSTRAKLASY, problemem nie była kasa, bo właściciel rzuciłby swoimi drobnymi i przebił by spokojnie ofertę CANAL +, ale ostatecznie z nieznanych- przynajmniej dla mnie- przyczyn nie wystartowali do walki o te prawa.
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 10.07.2009 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ślepota nie boli my bad ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A widziałeś rywali w IV rundzie LE?
W IV rundzie LE dla Wisły będzie o wiele trudniej niż w IV rundzie LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
nie wiem czy ta kwestia została wyjasniona. wklejam w kazdym razie. jesli juz byla, prosze o wykasowanie. ze strony glownej.
Jeśli do wtorku do godz. 24:00 Rosjanie prześlą certyfikat zawodnika, Jop będzie mógł wystąpić w meczu Wisły Kraków z Levadią Tallin. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Z Estończykami to w pierwszym meczu powinniśmy zakończyć sprawę awansu i wynik 8:1 dla Wisły byłby tego idealnym dowodem
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
czemu 8:1 ?!?!
ufam w powtórkę z meczu Podbeskidzie - Tur (9:0) i pięć goli... hmm... Kirma ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czyli jak to jest z tą listą zawodników na LM, będzie można dopisać potem do niej 6 nazwisk?
W takim razie nie rozumiem po co mają zmieniać w tej liście Singlara za Jopa skoro można zmienić Mączyńskiego/Varge. Przecież Singlar na IV rundę może wrócić do gry i co znów go będziemy dopisywać? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
U2 wygania Wisłę
Najgorsze co wg mnie może się nam przytrafić to brak stadionu i to ze UEFA nas się wkurzy i wypierdzieli z rozgrywek, albo po prostu każą grać bez publiczności !? więc szczególne podziekowania dla pana Wilczka, profesora Majchrowskiego, opata zakonu Cystersów, i dla innych leniwych gadów.
Ostatnio edytowane przez Domas : 11.07.2009 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tez ogladałem ten mecz i moim zdaniem austriacy nic specjalnego niegrali.Bayern co dopiero zaczał przygotowania do sezonu i widac było u nich duze braki ,a mimo wszystko,ze grali dwoma składami przed i po przerwie byli blizsi strzelenia bramki,a nawet przewazali w tym meczu.Wcale ten Salzburg nierzuca na kolana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
Oni sa naprawde silni i mają potencjał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bo leją ogórków zapewne z mniejszym potencjałem niż Zagłębie Sosnowiec? ![]() Wiem szacunek dla rywala itd, ale nie dajmy się zwariować To będzie dla nich wielki szok przegrać z nami po takich wynikach w lidze ![]() ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Levadia to w porywach poziom Śląska Wrocław, w 8 na 10 przypadków Wisła wygra rywalizację różnicą przynajmniej dwóch bramek. Nadmiernie przejętym proponuję wyjście na zewnątrz (mamy ładną pogodę w niedzielę), bo zbyt długie siedzenie przed komputerem szkodzi ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Swego czasu wygraliśmy z Zagłębiem Lubin 7-1 by 3 dni później przegrać w Gruzji 2-1
liga ligą , a puchary pucharami komuś trzeba przypominać czym się kończy lekceważenie przeciwnika ? Levadia co mocarzy nie nalezy , ale w polskiej piłce nie takie cuda się działy . Porażki z Litwinami , Macedończykami , Łotyszami stoją u nas na porządku dziennym. Obawiać się Estończyków nie trzeba , ale jakiś szacunek do rywala powinien być . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wydaje mi sie że za Singlara na prawą obrone powędruje Łobo, chociaż gdyby to odemnie zależało to ja bym tam ustawił Varge.W końcu kosztował ten Rumun nie mało i czas najwyższy żeby pokazał że można na niego w trudnych momentach liczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szacunek należy się kazdemu rywalowi. Zlekceważyć możesz mecz sparingowy lub mecz bez żadnej stawki. Strach czujesz przed lepszym przeciwnikiem. Różnica jest taka, że na Levadię wystarczy zaprezentować 90% swojego przeciętnego potencjału, na Barcelonę 130% to mało. Levadii Wisła nie może się bać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no nie gadaj , to tak jakbyś powiedział że w naszym kraju NIE MOŻNA łamać prawa i dlatego nikt go nie łamie
gdyby Barcelona nas nie zlekceważyla to by nie przegrała 1-0 gdyby Polonia nie zlekceważyła Czarnogórców to by nie przegrała 1-0 przykłady można mnożyć |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ze 3-0 powinno sie spokojnie wygrac żeby potem nie było stresów w rewanżu.Najbardziej licze na Cwielonga i Małego, tak jak rok temu w Lechu błyszczeli też młodzi głównie (Stilic i Lewandowski)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Barcelona zlekceważyła Wisłę, ale... mogła na to sobie pozwolić! (miała 4 bramki zapasu) Polonia zlekceważyła Buducnost (choć zdecydowanie nie powinna) i została za to ukarana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Acha, czyli od dziś jak ktoś przegra to znaczy że zlekceważył przeciwnika. Tyczy się to tylko Polskich ekip w pucharach czy Ekstraklasy też?
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ech, niektórym to trzeba łopatologicznie, bo nawet elementarna logika dla nich jest czarną magią. Na przykład:
Polonia zlekceważyła przeciwnika => Polonia nie była zmobilizowana na wystarczającym poziomie => Buducnost miał większą swobodę gry => Buducnost strzelił bramkę => Polonia przegrała Przegrana może wynikać z lekceważenia, co zobaczyliśmy przy Konwiktorskiej. Ale nie musi. Jest możliwe, że Wisła przegra z Levadią, pomimo, że przeciwnika nie zlekceważy. Przykładowo wystarczy dzień konia bramkarza i napastników rywali, błąd sędziego i brak szczęścia. Ale nie da się ukryć, że mobilizacja ogranicza ryzyko do minimum. Dla mnie EOT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A na jakiej Ty podstawie piszesz że Polonia zlekceważyła przeciwnika?
bo mecz zakończył się wynikiem 0-1? Śmieszne. Takie tam dyrdymały i rozkmina o niczym więc the end z mojej strony. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie troche wyluzujcie i sie tak nie spinajcie bo coniektorzy czesto sobie moga zartowac na forum albo podsumowywac cos z ironia - to do postu Domas'a i komentarzy co do niego. Bo ja to widze w nim tylko i wyłacznie ironie a tu teksty ze chłop załosny jest hehehe
A co do meczu Wisełki to sprawa jets taka ze zebysmy my grali na rowni z takimi Olympiakosami, Udinesami itp to musimy w lidze ogrywac naszych krajowych leszczy wysoko- wtedy rozumiem ze wywyzszamy sie ponad Polska norme i dorownujemy sredniakom europejskim. I taka sama ytuacja jest w Estonii. Levadia tych leszczy ze swojej ligi objezdza jak chce i mysle ze jakby sie wzniesli na wyzyny to stac ich na wyrownany dwumecz z Wisła bo Wisla to tylko Wisła a nie jakas wielka europejska marka. Wiec lekcewazyc Levadii nie wolno bo jest na dobrej drodze do tego zeby namieszac w Europie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ponadto na ich postawe mogly miec wplyw wypowiedzi zawodnikow i trenera Podgoricy - trener mówił, ze nie mają szans, a zawodnik, że traktuja mecz jak sparing. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy to że Wisła pierwszy mecz z Levadią gra "u siebie" ma wpływ na to gdzie rozegra pierwszy mecz w kolejnej rundzie eliminacji ? Czy znów jako pierwsza będzie gospodarzem czy pierwszy mecz rozegra w roli gościa ? Pytam bo akurat w tedy będę nad morzem a chciałbym na meczu się pojawić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy gramy u siebie czy na wyjezdzie decyduje losowanie. Jesli w losowaniu do 3 rundy kw. Lm najpierw wylosuja kulke z Wisła to gramy meczy u siebie, jelsi zas najpierw wylosuja nam rywala a pozniej nas to gramy 1 mecz na wyjezdzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic . A o wynik jesli nasi beda 100% zmobilizowani chyba mozna byc spokojnym,wygrac najlepiej na 0 z tylu i strzlelic z 2,3 ,tak zeby do Tallina jechac juz jako faworyt do awansu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|