The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2009, 21:35
janko04 napisał(a):Wyświetl post
a PULS do kogo nalezy? Może by tam zagadac, a nóż sie zgodzą Raz nie puszcza " Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty" to sie nic nie stanie
Jeszcze niedawno należał do bardzo bogatego Amerykanina ( majątek kilka razy większy od Cupiała), ale teraz należy do jakiś "biednych" Polaków, ponieważ Amerykaniec chyba nie miał pomysłu na Puls i odsprzedał swoje udziały. Tak wgl to Puls był podobno czarnym koniem w ostatnim wyścigu o prawa do pokazywania EKSTRAKLASY, problemem nie była kasa, bo właściciel rzuciłby swoimi drobnymi i przebił by spokojnie ofertę CANAL +, ale ostatecznie z nieznanych- przynajmniej dla mnie- przyczyn nie wystartowali do walki o te prawa.
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 10.07.2009 o godz. 21:41.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.07.2009, 21:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to Ty masz problem,
patrz na post 643 - tylko kilka postów wyzej

Ślepota nie boli my bad
sessegnon10
Banita

Od: 07.2009

Stary 10.07.2009, 21:52
Cytat:
Oglądałem dzisiaj mecz Salzburga z Bayernem. Kto oglądał ten wie że trafienie na Austriaków może zakończyć naszą przygodę nie tylko z liga mistrzów ale i z LE
Odpadajacy w III rundzie el. LM gra pozniej w IV rundzie el. LE...
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2009, 21:52
A widziałeś rywali w IV rundzie LE?
W IV rundzie LE dla Wisły będzie o wiele trudniej niż w IV rundzie LM
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.07.2009, 22:12
nie wiem czy ta kwestia została wyjasniona. wklejam w kazdym razie. jesli juz byla, prosze o wykasowanie. ze strony glownej.

Jeśli do wtorku do godz. 24:00 Rosjanie prześlą certyfikat zawodnika, Jop będzie mógł wystąpić w meczu Wisły Kraków z Levadią Tallin.
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.07.2009, 22:44
Z Estończykami to w pierwszym meczu powinniśmy zakończyć sprawę awansu i wynik 8:1 dla Wisły byłby tego idealnym dowodem
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.07.2009, 22:47
czemu 8:1 ?!?!

ufam w powtórkę z meczu Podbeskidzie - Tur (9:0) i pięć goli... hmm... Kirma
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.07.2009, 00:22
Czyli jak to jest z tą listą zawodników na LM, będzie można dopisać potem do niej 6 nazwisk?
W takim razie nie rozumiem po co mają zmieniać w tej liście Singlara za Jopa skoro można zmienić Mączyńskiego/Varge. Przecież Singlar na IV rundę może wrócić do gry i co znów go będziemy dopisywać?
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 11.07.2009, 09:24
U2 wygania Wisłę

Najgorsze co wg mnie może się nam przytrafić to brak stadionu i to ze UEFA nas się wkurzy i wypierdzieli z rozgrywek, albo po prostu każą grać bez publiczności !? więc szczególne podziekowania dla pana Wilczka, profesora Majchrowskiego, opata zakonu Cystersów, i dla innych leniwych gadów.
Ostatnio edytowane przez Domas : 11.07.2009 o godz. 09:59.
pavlus
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 11.07.2009, 10:46
duch1989 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem dzisiaj mecz Salzburga z Bayernem. Kto oglądał ten wie że trafienie na Austriaków może zakończyć naszą przygodę nie tylko z liga mistrzów ale i z LE

Tez ogladałem ten mecz i moim zdaniem austriacy nic specjalnego niegrali.Bayern co dopiero zaczał przygotowania do sezonu i widac było u nich duze braki ,a mimo wszystko,ze grali dwoma składami przed i po przerwie byli blizsi strzelenia bramki,a nawet przewazali w tym meczu.Wcale ten Salzburg nierzuca na kolana.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.07.2009, 11:11
Domas napisał(a):Wyświetl post
U2 wygania Wisłę

Najgorsze co wg mnie może się nam przytrafić to brak stadionu i to ze UEFA nas się wkurzy i wypierdzieli z rozgrywek, albo po prostu każą grać bez publiczności !? więc szczególne podziekowania dla pana Wilczka, profesora Majchrowskiego, opata zakonu Cystersów, i dla innych leniwych gadów.
A czy przyczyną całego zamieszania nie jest po części organizacjia w Polsce Euro 2012? Byłaby to ze strony UEFA ogromna hipokryzja gdyby nagle zaczęli grozić nam jakimiś wykluczeniami czy karami. Muszą zdawać sobie sprawę, że w Polsce jest teraz więcej placów budowy niż stadionów, a o to chyba UEFA chodzi. O rozwój. Dlatego uważam, że powinni nam pójść na rękę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Domas
Banita

Stary 11.07.2009, 17:09
Cytat:
Przeciwnik Wisły Kraków w II rundzie eliminacyjnej Ligi Mistrzów - FC Levadia Tallin wygrał w wyjazdowym meczu 19. kolejki estońskiej ekstraklasy z Paide Linnameeskond 5-1 (4-0).

11 lipca 2009, 16:00 - Paide
Paide Linnameeskond 1-5 FC Levadia Tallin
? 90 - Sander Puri 23, Władisław Iwanow 27, Nikita Andriejew 42, Vitali Gussev 44, 71

Po 17 rozegranych meczach Levadia jest liderem tabeli z 47 punktami na koncie.

Spotkanie z mistrzem Polski odbędzie się w najbliższą środę o godz. 20:30 w Sosnowcu.
Panowie, proszę nie zlekceważcie tego !!
Oni sa naprawde silni i mają potencjał.
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.07.2009, 17:17
Panowie, proszę nie zlekceważcie tego !!
Oni sa naprawde silni i mają potencjał.

Bo leją ogórków zapewne z mniejszym potencjałem niż Zagłębie Sosnowiec?
Wiem szacunek dla rywala itd, ale nie dajmy się zwariować

To będzie dla nich wielki szok przegrać z nami po takich wynikach w lidze
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Domas
Banita

Stary 12.07.2009, 08:27
Cytat:
Paide Linnameeskond - Levadia Tallin 1:5 (0:4)
Powiem Wam, że ja już sram w pory jak nie wiem. Bylebysmy nie trafili na jakiś superhit Ligi Mistrzów wszechczasów - klub Odkrycie Sezonu...
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.07.2009, 08:42
Powiem Wam, że ja już sram w pory jak nie wiem.
Nie wiem czy Ty jeszcze jesteś śmieszny, czy już żałosny.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.07.2009, 08:54
Powiem Wam, że ja już sram w pory jak nie wiem. Bylebysmy nie trafili na jakiś superhit Ligi Mistrzów wszechczasów - klub Odkrycie Sezonu...
Hahaha, to już nie wymaga szerszego komentarza. Czy myślicie, że fani np. Olympiakosu Pireus zaczną trząść się jak galarety widząc, że Wisła strzeliła niedawno pod rząd osiem bramek w Łodzi i w Gdańsku?

Levadia to w porywach poziom Śląska Wrocław, w 8 na 10 przypadków Wisła wygra rywalizację różnicą przynajmniej dwóch bramek. Nadmiernie przejętym proponuję wyjście na zewnątrz (mamy ładną pogodę w niedzielę), bo zbyt długie siedzenie przed komputerem szkodzi

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.07.2009, 09:01
Swego czasu wygraliśmy z Zagłębiem Lubin 7-1 by 3 dni później przegrać w Gruzji 2-1

liga ligą , a puchary pucharami

komuś trzeba przypominać czym się kończy lekceważenie przeciwnika ? Levadia co mocarzy nie nalezy , ale w polskiej piłce nie takie cuda się działy . Porażki z Litwinami , Macedończykami , Łotyszami stoją u nas na porządku dziennym.

Obawiać się Estończyków nie trzeba , ale jakiś szacunek do rywala powinien być .
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2009, 09:21
wydaje mi sie że za Singlara na prawą obrone powędruje Łobo, chociaż gdyby to odemnie zależało to ja bym tam ustawił Varge.W końcu kosztował ten Rumun nie mało i czas najwyższy żeby pokazał że można na niego w trudnych momentach liczyc.
prober
Senior Member

Stary 12.07.2009, 09:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Swego czasu wygraliśmy z Zagłębiem Lubin 7-1 by 3 dni później przegrać w Gruzji 2-1

liga ligą , a puchary pucharami

komuś trzeba przypominać czym się kończy lekceważenie przeciwnika ? Levadia co mocarzy nie nalezy , ale w polskiej piłce nie takie cuda się działy . Porażki z Litwinami , Macedończykami , Łotyszami stoją u nas na porządku dziennym.

Obawiać się Estończyków nie trzeba , ale jakiś szacunek do rywala powinien być .
Przeciwnika w meczach o stawkę NIGDY się nie lekceważy. Ale wiele osób myli pojęcia takie jak: szacunek, lekceważenie i strach.
Szacunek należy się kazdemu rywalowi. Zlekceważyć możesz mecz sparingowy lub mecz bez żadnej stawki. Strach czujesz przed lepszym przeciwnikiem.

Różnica jest taka, że na Levadię wystarczy zaprezentować 90% swojego przeciętnego potencjału, na Barcelonę 130% to mało. Levadii Wisła nie może się bać.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.07.2009, 09:44
prober napisał(a):Wyświetl post
Przeciwnika w meczach o stawkę NIGDY się nie lekceważy.
no nie gadaj , to tak jakbyś powiedział że w naszym kraju NIE MOŻNA łamać prawa i dlatego nikt go nie łamie

gdyby Barcelona nas nie zlekceważyla to by nie przegrała 1-0

gdyby Polonia nie zlekceważyła Czarnogórców to by nie przegrała 1-0

przykłady można mnożyć
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2009, 09:46
ze 3-0 powinno sie spokojnie wygrac żeby potem nie było stresów w rewanżu.Najbardziej licze na Cwielonga i Małego, tak jak rok temu w Lechu błyszczeli też młodzi głównie (Stilic i Lewandowski)
prober
Senior Member

Stary 12.07.2009, 09:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
no nie gadaj , to tak jakbyś powiedział że w naszym kraju NIE MOŻNA łamać prawa i dlatego nikt go nie łamie

gdyby Barcelona nas nie zlekceważyla to by nie przegrała 1-0

gdyby Polonia nie zlekceważyła Czarnogórców to by nie przegrała 1-0
Napisałem o modelowym zachowaniu. Jeśli lubisz analogie prawne to stwierdzenie, że "NIGDY nie zabija się innych ludzi" wcale nie oznacza, że "nie istnieją mordercy".

Barcelona zlekceważyła Wisłę, ale... mogła na to sobie pozwolić! (miała 4 bramki zapasu)
Polonia zlekceważyła Buducnost (choć zdecydowanie nie powinna) i została za to ukarana.

element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2009, 10:01
Acha, czyli od dziś jak ktoś przegra to znaczy że zlekceważył przeciwnika. Tyczy się to tylko Polskich ekip w pucharach czy Ekstraklasy też?
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
prober
Senior Member

Stary 12.07.2009, 10:23
Ech, niektórym to trzeba łopatologicznie, bo nawet elementarna logika dla nich jest czarną magią. Na przykład:
element napisał(a):Wyświetl post
Acha, czyli od dziś jak ktoś przegra to znaczy że zlekceważył przeciwnika. Tyczy się to tylko Polskich ekip w pucharach czy Ekstraklasy też?
na jakiej podstawie tak wnioskujesz? W piłce nożnej na końcowy wynik wpływa mnóstwo czynników: potencjał drużyn, indywidualna dyspozycja zawodników, dobrana taktyka, tzw. dyspozycja dnia, przypadek, nastawienie psychiczne, warunki boiskowe, czasami decyzje sędziego, etc.
Polonia zlekceważyła przeciwnika => Polonia nie była zmobilizowana na wystarczającym poziomie => Buducnost miał większą swobodę gry => Buducnost strzelił bramkę => Polonia przegrała
Przegrana może wynikać z lekceważenia, co zobaczyliśmy przy Konwiktorskiej. Ale nie musi. Jest możliwe, że Wisła przegra z Levadią, pomimo, że przeciwnika nie zlekceważy. Przykładowo wystarczy dzień konia bramkarza i napastników rywali, błąd sędziego i brak szczęścia. Ale nie da się ukryć, że mobilizacja ogranicza ryzyko do minimum.
Dla mnie EOT.

element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2009, 10:31
A na jakiej Ty podstawie piszesz że Polonia zlekceważyła przeciwnika?
bo mecz zakończył się wynikiem 0-1? Śmieszne.

Takie tam dyrdymały i rozkmina o niczym więc the end z mojej strony.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.07.2009, 10:43
Ludzie troche wyluzujcie i sie tak nie spinajcie bo coniektorzy czesto sobie moga zartowac na forum albo podsumowywac cos z ironia - to do postu Domas'a i komentarzy co do niego. Bo ja to widze w nim tylko i wyłacznie ironie a tu teksty ze chłop załosny jest hehehe

A co do meczu Wisełki to sprawa jets taka ze zebysmy my grali na rowni z takimi Olympiakosami, Udinesami itp to musimy w lidze ogrywac naszych krajowych leszczy wysoko- wtedy rozumiem ze wywyzszamy sie ponad Polska norme i dorownujemy sredniakom europejskim. I taka sama ytuacja jest w Estonii. Levadia tych leszczy ze swojej ligi objezdza jak chce i mysle ze jakby sie wzniesli na wyzyny to stac ich na wyrownany dwumecz z Wisła bo Wisla to tylko Wisła a nie jakas wielka europejska marka. Wiec lekcewazyc Levadii nie wolno bo jest na dobrej drodze do tego zeby namieszac w Europie
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2009, 10:55
element napisał(a):Wyświetl post
A na jakiej Ty podstawie piszesz że Polonia zlekceważyła przeciwnika?
bo mecz zakończył się wynikiem 0-1? Śmieszne.

Takie tam dyrdymały i rozkmina o niczym więc the end z mojej strony.
Bo widział mecz? I podejście Polonii do rywala? Cyli - "grajmy antyfutbol, bo Buducnost nie zaatakuje", a tu psikus - zaatakowali i do konca meczu byla nerwowka.

Ponadto na ich postawe mogly miec wplyw wypowiedzi zawodnikow i trenera Podgoricy - trener mówił, ze nie mają szans, a zawodnik, że traktuja mecz jak sparing.
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.07.2009, 12:22
Czy to że Wisła pierwszy mecz z Levadią gra "u siebie" ma wpływ na to gdzie rozegra pierwszy mecz w kolejnej rundzie eliminacji ? Czy znów jako pierwsza będzie gospodarzem czy pierwszy mecz rozegra w roli gościa ? Pytam bo akurat w tedy będę nad morzem a chciałbym na meczu się pojawić
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.07.2009, 13:14
Czy gramy u siebie czy na wyjezdzie decyduje losowanie. Jesli w losowaniu do 3 rundy kw. Lm najpierw wylosuja kulke z Wisła to gramy meczy u siebie, jelsi zas najpierw wylosuja nam rywala a pozniej nas to gramy 1 mecz na wyjezdzie
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.07.2009, 17:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ze 3-0 powinno sie spokojnie wygrac żeby potem nie było stresów w rewanżu.Najbardziej licze na Cwielonga i Małego, tak jak rok temu w Lechu błyszczeli też młodzi głównie (Stilic i Lewandowski)

To juz chyba ostatnia szansa Cwieloga (ten sezon) zeby przekonac ze warto na niego postawic .

A o wynik jesli nasi beda 100% zmobilizowani chyba mozna byc spokojnym,wygrac najlepiej na 0 z tylu i strzlelic z 2,3 ,tak zeby do Tallina jechac juz jako faworyt do awansu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów