The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2009, 08:32
hunter napisał(a):Wyświetl post
To jest lista na całe eliminacje. Stąd aż sześć wolnych miejsc na wypadek, gdyby sprowadzono nowych graczy.
a może po prostu nie ma kim tej szóstki zapełnić? jest jeszcze lista B na którą łapie się ... Małecki i reszta młodzieży
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.07.2009, 09:18
A nie można w przypadku gdy ściągniemy Braza wstawić go na listę A w jedno z tych 6 wolnych miejsc?
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 10.07.2009, 09:25
Pewnie że można.
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.07.2009, 09:41
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że można.
No to co to za brednie, że zgłoszono np. Singlara żeby za niego wstawić kogoś nowego do skałdu ?
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.07.2009, 09:58
mi się wydaje że zgłoszono kontuzjowancyh zawodników po to, aby do następnych rund nie trzeba było ich zglaszać dodatkowo. A przecież jakbyśmy grali w fazie grupowej to Garguła, Boguski czy Singlar byliby już sprawni do gry.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Skrzat
Member

Stary 10.07.2009, 10:07
Dokładnie Proud.
Szymoncz
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 10.07.2009, 15:26
Powiedzmy sobie szczerze - jakość transmisji na kuszoTV jest FATALNA! Przez 30% meczu nie widać wcale piłki, nie wiadomo gdzie toczy się akcja, nie ma powtórek, mecz obslugiwany jest jedynie z dwoch kamer...

DLACZEGO ZADNA TELEWIZJA TEGO NIE TRANSMITUJE?! To sa eliminacje do Ligi Mistrzow!!!
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 10.07.2009, 17:01
to jest psi obowiązek telewizji publicznej, by transmitować takie mecze !! nie patrzeć w tym momencie na zysk czy reklamę. gra mistrz Polski z mistrzem Estonii w Lidze Mistrzów, a Ci patrzą na komercyjną rywalizację z Polsatem.

popatrzcie choć raz na nas - kibiców !! jasne, że wolicie tańce wygibańce na lodzie i inne big brothery...
boro92
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2009, 17:08
jak dla mnie to Polsat powinien to pokazać skoro oni kupili te prawa do transmisji co miała wcześniej TVP to niech oni pokazują wszystko to co wcześniej TVP czyli np. eliminacje LM czy LE
wmaster
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2009, 17:12
Myślę, że taka jakość była spowodowana kiepskim sprzętem. Przy obrazie z kamery z poziomu murawy już nie było tak najgorzej. Więc może wystarczy wynająć profesjonalną firmę do filmowania, a tych z kuszo tylko do wrzucenia tego do netu. Oczywiście obraz 400 x 400 nie jest szczytem marzeń, ale dobre i to.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2009, 17:40
Ludzie biadolicie. Będzie transmisja kiepskiej jakości czy nie jednak zawsze lepsze to od wersji txt
zloty1906
Senior Member

Stary 10.07.2009, 17:44
Przykra sprawa że jeśli awansujemy do czwartej decydującej rundy o awans do LM nie zagramy na stadionie śląskim.

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68...skim___po.html
sevenheaven
Senior Member

Stary 10.07.2009, 17:59
a mnie to wszystko troche dziwi .. popatrzcie z innej strony
kuszotv, szuka osób do pracy, ale nie płaci im ani grosza ! oni utrzymyją się jedynie z dotacji i klikaniu w reklam, to ile oni mogą zarobić ? - wniosek taki, ile kuszoTV jest w stanie zapłacić za taką transmisje ? bo mi się wydaje, że NIC. Za darmo równie dobrze można oddać każdej stacji i wtedy znajdą się chętni, nawet za "drobną" opłatą 50-100 tys zł, kuszo TV nie byłoby w stanie nigdy wyłożyć .. a mimo wszystko to też jest jakaś promocja klubu
nie wiem czy ktoś ze mną zgodzi

inna kwestia tego, że wtedy klub idzie na ręke danej stacji i przy przyszłych transmisjach gdzie będzie trzeba wyłożyć już pokaźną sumę, będą oscylować na podobnych warunkach
westersyl
Guest

Stary 10.07.2009, 18:06
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Przykra sprawa że jeśli awansujemy do czwartej decydującej rundy o awans do LM nie zagramy na stadionie śląskim.

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68...skim___po.html
Na Słowację nas UEFA nie puści, wygląda na to, że Chorzów odpada, w Lubinie nas nie chcą, w Kielcach to samo. Ja już nie wiem...
Który obiekt jeszcze w Polsce spełnia kryteria ? Jak jest w Gdańsku ?
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 10.07.2009, 18:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na Słowację nas UEFA nie puści
skąd masz tą informację? to fakt?

no to zaczyna się gorączkowanie...
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.07.2009, 18:21
Domas napisał(a):Wyświetl post
skąd masz tą informację? to fakt?

no to zaczyna się gorączkowanie...
UEFA jasno powiedziała że nie można grać w innym kraj niż ten z którego pochodzi klub
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
MISTA92
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.07.2009, 18:31
Liplas zaraz kolo Gdowa maja wolne boisko drużyna teraz na nim...nie gra także czemu nie..?mozna zapytac wyslac pismo lub cos...
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.07.2009, 18:33
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
a mnie to wszystko troche dziwi .. popatrzcie z innej strony
kuszotv, szuka osób do pracy, ale nie płaci im ani grosza ! oni utrzymyją się jedynie z dotacji i klikaniu w reklam, to ile oni mogą zarobić ? - wniosek taki, ile kuszoTV jest w stanie zapłacić za taką transmisje ? bo mi się wydaje, że NIC. Za darmo równie dobrze można oddać każdej stacji i wtedy znajdą się chętni, nawet za "drobną" opłatą 50-100 tys zł, kuszo TV nie byłoby w stanie nigdy wyłożyć .. a mimo wszystko to też jest jakaś promocja klubu
nie wiem czy ktoś ze mną zgodzi

inna kwestia tego, że wtedy klub idzie na ręke danej stacji i przy przyszłych transmisjach gdzie będzie trzeba wyłożyć już pokaźną sumę, będą oscylować na podobnych warunkach
Jak się ostatnio dowiedziałem ile kosztuje praca ekipy i wozu transmisyjnego, lacznie z operatorami, dziennikarzami, oswietleniowcami itd. to sie mocno zdziwilem. Tutaj wlasnie o to chodzi, teleweizje nie chca placic za produkowanie sygnalu, twierdzac ze im sie nie oplaca.

Cytat:
Jedyną stacją, która wyraziła zainteresowanie pokazywaniem eliminacji jest Polsat. Stacja Zygmunta Solorza stawia jednak warunek firmie Sportfive (posiadaczowi praw) - musiałby je odstąpić za darmo w zamian za wyprodukowanie sygnału. Ta propozycja nie dotyczy jednak Wisły Kraków, która nie sprzedała Sportfive praw i sama posiada je do transmisji z eliminacji Ligi Mistrzów.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 10.07.2009 o godz. 18:40.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.07.2009, 18:35
I ta wiadomosc ze na Slaskim nie zagramy (jelsi awansujemy), oraz ze nie chca nas przyjac praktycznie nigdzie indziej to jest kolejny paradoks po tym jak tv nie chca pokazywac polskich druzyn w europejskich pucharach. Ten kraj to naprawde jest taki po... ze nic tylko sie wstydzic ze sie tu mieszka. Polska ma taka piekna historie a takich błaznow z siebie robimy ze szok ;/
Robert_wislak
Senior Member

Stary 10.07.2009, 18:48
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na Słowację nas UEFA nie puści, wygląda na to, że Chorzów odpada, w Lubinie nas nie chcą, w Kielcach to samo. Ja już nie wiem...
Który obiekt jeszcze w Polsce spełnia kryteria ? Jak jest w Gdańsku ?
A może Wrocław?

Wisła
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.07.2009, 19:00
Szkoda ze w Lubinie nas nie chcą bo srają przed Sląskiem,maja fajny obiekt i do tego chyba wpelnia wszystkie te wymogi.

Jesli tak to juz trzeba myslec co robic w takie sytuacjii jesli Slaski odpada,moze rzeczywiscie Wroclaw,fajna trasa ,szybka (przetestowana ) ,i duzo braci z WKS by nas wspomoglo.Mozna by o tym pomyslec
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Robert_wislak
Senior Member

Stary 10.07.2009, 19:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Szkoda ze w Lubinie nas nie chcą bo srają przed Sląskiem,maja fajny obiekt i do tego chyba wpelnia wszystkie te wymogi.

Jesli tak to juz trzeba myslec co robic w takie sytuacjii jesli Slaski odpada,moze rzeczywiscie Wroclaw,fajna trasa ,szybka (przetestowana ) ,i duzo braci z WKS by nas wspomoglo.Mozna by o tym pomyslec
Dodatkowo stadion spełnia chyba wszystkie wymogi

Wisła
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.07.2009, 19:57
Cytat:
Jedyną stacją, która wyraziła zainteresowanie pokazywaniem eliminacji jest Polsat. Stacja Zygmunta Solorza stawia jednak warunek firmie Sportfive (posiadaczowi praw) - musiałby je odstąpić za darmo w zamian za wyprodukowanie sygnału. Ta propozycja nie dotyczy jednak Wisły Kraków, która nie sprzedała Sportfive praw i sama posiada je do transmisji z eliminacji Ligi Mistrzów.
To pogrubionym to bardzo dobra rzecz bo znajac tego czlowieka to wiecej zlego uczynil/uczynilby dla Wisly niz ktokolwiek inny. Wiele razy Wisla byla bardzo stratna na sprzedazy firmie tego pana praw telewizyjnych.
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2009, 20:03
No cóż, mocno ryzykujemy przed dwumeczem z Levadią. Prawdopodobnie przystąpimy pierwszego spotkania z dwoma pełnoprawnymi zmiennikami z pola na ławce. Paradoksalnie może to nam nawet pomóc. Taka sytuacja kadrowa powoduje znacznie większą mobilizację. Wszyscy będą zdawać sobie sprawę, że trzeba będzie załatwić sprawę awansu już w pierwszym spotkaniu.
Powód: problemy z liczeniem ;)
Ostatnio edytowane przez Adasss : 10.07.2009 o godz. 20:28.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2009, 20:31
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68...skim___po.html no to mamy probem...
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.07.2009, 20:34
Ajax napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68...skim___po.html no to mamy probem...
to Ty masz problem,
patrz na post 643 - tylko kilka postów wyzej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.07.2009, 21:12
A ja przed chwila zmieniam kanaly w tv i co widze? Na Polsacie sport leci transmisja meczu towarzyskiego Salzburga z Bayernem . Panowie chyba "zapomnieli", ze wczoraj grala Polonia, a w przyszlym tygodniu gra Legia i Wisla, bo inaczej takiego nielogicznego zachowania nie moge wytlumaczyc. Ile osob oglada jakis mecz towarzyski i to w dodatku druzyn zagranicznych? Pytanie czysto retoryczne. Przypominam tez panom dziennikarzom z Polsatu(Sport), ze w zeszlym sezonie na antenie TV4 pusczali mecze z fatalnego PE, a P. UEFA czy LM juz nie chca ...

Tylko w Polsce takie rzeczy mozliwe...

Krew czlowieka zalewa.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2009, 21:23
To jest jakiś puchar towarzyski, teraz takich jest organizowana cała masa głównie po to żeby forme podtrzymać. Na Eurosporcie też jest transmitowany i właśnie przyszedł mi do głowy pomysł czy Eurosport nie mógłby się zająć transmisją meczu - w końcu to eliminacje do LM No ale skoro LM nie mają, w dodatku to międzynarodowy kanał a poziom meczu słaby (w końcu to dopiero 2 rudna) no i jakoś nigdy się nie zajmowali transmisją LM. A szkoda bo kanał dostępny we wszystkich kablówkach i platformach cyfrowych
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2009, 21:27
a PULS do kogo nalezy? Może by tam zagadac, a nóż sie zgodzą Raz nie puszcza " Czy jesteś mądrzejszy od 5-klasisty" to sie nic nie stanie
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 10.07.2009, 21:30
Oglądałem dzisiaj mecz Salzburga z Bayernem. Kto oglądał ten wie że trafienie na Austriaków może zakończyć naszą przygodę nie tylko z liga mistrzów ale i z LE

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów