The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dnader
Junior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2009, 14:33. Tor F1 w krk
Mam nadzieję że nie ma jeszcze podobnego tematu na forum, dawno tu nie zaglądałem.

Zachęcam wszystkich do głosowania na tor w Krakowie. Teoretycznie od tego głosowania wiele nie zależy ale nie wiadomo jak sytuacja się z czasem rozwinie i głupio gdyby tor miał powstać w Warszawie czy Gdyni bo Kraków po raz kolejny prześpi swoją szansę... Poniżej link z którego można głosować.

http://www.f1.lge.pl/

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.07.2009, 14:36
Taaak, niech się jeszcze rozbiją na którejś ulicy

Ostatnia katastrofa awionetki mi wystarczy.

Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.07.2009, 14:43
tor w KRK chyba na rok 10000........

bieda jest z głupią halą a Ci tor
żenua wg mnie
Odpowiedz cytując
dnader
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 11.07.2009, 14:49
głupoty gadacie, jak się nic nie będzie robiło w tym kierunku to logiczne że nic z tego nie wyjdzie. Przecież lepiej siedzieć w domu przed tv albo przed kompem w ciepłych kapciach i mieć wszystko gdzieś. W sumie po co w Krakowie Euro? Jeszcze jakiś piłkarz sobie nogę skręci i po co nam takie nieszczęście?

Jakbyście widzieli plany to wiedzieli byście że to tor uliczny i koszt "budowy" takiego toru jest minimalny a korzyść i prestiż dla miasta ogromny. Ale OK, to wasze zdanie.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.07.2009, 14:49
ja bym byl za tym, aby zrobic forumową mobilizacje i dobic kilka procent;]
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 11.07.2009, 14:54
dnader napisał(a):Wyświetl post
W sumie po co w Krakowie Euro?
Uwierz, zupełnie niepotrzebne.

dnader napisał(a):Wyświetl post
Jakbyście widzieli plany to wiedzieli byście że to tor uliczny i koszt "budowy" takiego toru jest minimalny
Właśnie fakt że byłby to tor uliczny do mnie ani trochę nie przemawia.To jest bardzo złe rozwiązanie, tym bardziej nie w naszym mieście. Bezsensowne.

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 11.07.2009, 14:58
bezsensowne "bo tak" czy moze raczyłbys uargumentować?
Jak chcemy byc miastem z prawdziwego zdarzenia miec przewage nad innymi, to nie mozemy pozbywac sie na rzecz innych miast kazdej wielkiej imprezy... no chyba ze chcecie zrobic z Krakowa zaścianek...
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.07.2009 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.07.2009, 15:02
A ja uważam ten pomysł za bardzo dobry i juz zagłosowałem
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 11.07.2009, 15:07
palikot napisał(a):Wyświetl post
bezsensowne "bo tak" czy moze raczyłbys uargumentować?
Jak chcemy byc miastem z prawdziwego zdarzenia miec przewage nad innymi, to nie mozemy pozbywac sie na rzecz innych miast kazdej wielkiej imprezy...
A wyobrażasz sobie ruch komunikacyjny w mieście w czasie kwalifikacji/treningu/wyścigu? Bo ja nie specjalnie. Według mnie taka inwestycja nie jest potrzebna. Oczywiście, tor to fajna sprawa. Ale poza granicami miasta.

Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.07.2009, 15:15
Wyścig to tylko 3 dni w roku, łącznie z kwalifikacjami i treningami, więc wielka komunikacyjna katastrofa by to nie była, a wydarzenie naprawde wielkie. W tej sprawie jak w każdej będą zawsze zdania podzielone.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.07.2009, 15:50
Poza tym, że są to raptem 3 dni, jak mówi Wichar87 - to dodatkowo tylko dwie sesje treningowe wypadają w dzień powszedni, którym notabene jest piątek. Tym bardziej ciężko mi zrozumieć takie psioczenie na utrudnienia w komunikacji.
Zapytam trywialnie - pirat.z.karaibow, byłeś kiedyś na jakimś wielkim turnieju bądź innego rodzaju zawodach sportowych (i niekoniecznie chodzi tu o wyścigi)?

Jak najbardziej ideę utworzenia trasy w obrębie miasta popieram, bo akurat budowanie toru, który będzie spełniał wymogi FIA, by zorganizować tam raz do roku zawody F1 mija się z celem. Zapewne i kilka innych serii wyścigowych można byłoby tam zorganizować, ale czy ma to sens? Nie wydaje mi się. Zwłaszcza, że taki tor - co oczywiste - nie stanąłby w mieście, tylko na jego obrzeżach, więc akurat jakąś zabójczą promocją samego Krakowa na pewno by nie był (choć i stworzeniu takowego obiektu nie mówię stanowczo nie). A tak? Zawsze można liczyć, że fani nie "rozbiją się" wokół obiektu, tylko zakotwiczą gdzieś w samym mieście.

Inna sprawa, że ciężko jest mi uwierzyć w to, że FIA na podstawie wyników sondy od razu poprze zwycięski projekt. Ale jeśli jest taka szansa, to czemu mamy jej nie wykorzystać? Żeby nie było - jakimś ogromnym entuzjastą tego projektu też nie jestem, jednak samą inicjatywę jak najbardziej popieram.
Ostatnio edytowane przez enzo : 11.07.2009 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 11.07.2009, 15:59
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
A wyobrażasz sobie ruch komunikacyjny w mieście w czasie kwalifikacji/treningu/wyścigu? Bo ja nie specjalnie. Według mnie taka inwestycja nie jest potrzebna. Oczywiście, tor to fajna sprawa. Ale poza granicami miasta.
Oprócz Kalwaryjskiej naprawdę nie ma problemu z paraliżem komunikacyjnym. Naprawde byly w tym miescie duze imprezy (jak szczyt NATO, nie mówiąc o Papieżu, czy Bush-u) i zamykano wiekszy obaszar i jakos się zyło... tym bardziej, ze nie byłyby zamykane główne arterie drogowe, jak Nowohucka, Wielicka które są niedaleko. Inną sprawą jest ze nieopodal planuje się budowe tzw 3 obwodnicy która by zabierała ruch z tamtego obszaru wiec tym bardziej tor w tamtym miejscu by nie przeszkadzał... Pozatym zawody tego typu są głównie w wekendy, a ruch zawsze w tych okolicach byłby mniejszy...
Miasto musi się rozwijać, muszą się odbywac rózne imprezy wysokiej rangi a wytłumaczenie, ze komunikacja bedzie wtedy niefunkcjonować to jest zadne wytłumaczenie, bo to nie jest problem.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 12.07.2009, 20:19
I tak nie ma o czym mówić, bo w naszym mieście nigdy nic konkretnego i na prawdę dobrego nie powstanie. Nie mamy i długo nie będziemy mieć obiektów, które dla funkcjonowania metropolii z prawdziwego zdarzenia są po prostu konieczne - nie mamy hali widowiskowo-sportowej, centrum konferencyjnego. Pytanie tylko dlaczego tak się dzieje że we wszystkim przegrywamy już nie tylko z Warszawą, ale miastami takimi jak Wrocław, Poznań, czy Gdańsk? Rozwój miasta zależy od miejskich władz i ich mobilności, chęci, energii w działaniach. My jak wiadomo mamy urzędników miejskich jakich mamy... Ale wydaje mi się też że dostosowują się oni swoim żałosnym poziomem do zatrważającej mentalności mieszkańców, którzy wolą żeby Kraków stał się skansenem i stał w miejscu zamiast się rozwijać. A tor F1 w Krakowie brzmi jak science-fiction, bo u nas nie dało się nawet przystosować Suchych Stawów żeby Wisła (prawdopodobnie Cracovia zresztą też) nie musiała się tułać po jakichś Sosnowcach... Więc marzenia o torze odstawmy na bok i módlmy się żeby chociaż stadion na Reymonta dokończyli, bo patrząc na to co się w tym mieście dzieje to i o to można mieć obawy...
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.07.2009, 20:38
Jak dla mnie jest to jedna wielka kampania reklamowa LG...

świadczyć może o tym fakt, iż wszystkie tory są wyznaczone ulicami miasta, czyli jak najmniejszym nakładem finansowym, a także to, że aby zagłosować trzeba wyrazić zgode na: "przetwarzanie danych dotyczących konkursu oraz marketingowych przed LG(...)" oraz "administrator zastrzega sobie prawo do wysyłania użytkownikom niezapowiedzianych wiadomości(...)"
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2009, 22:57
Miasto nie potrafi dziur załatać po zimie, baaaa po ostatnich deszczach jest wspomnianych dziur w **** więcej... I niby tor F1?
Jak jakimś cudem uda się zbudować tą nieszczęsną halę w Czyżynach to będę zadowolony.

A na obecna chwilę komentarz jest jeden - science-fiction piętro wyżej.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów