![]() |
Tor F1 w krk
Mam nadzieję że nie ma jeszcze podobnego tematu na forum, dawno tu nie zaglądałem.
Zachęcam wszystkich do głosowania na tor w Krakowie. Teoretycznie od tego głosowania wiele nie zależy ale nie wiadomo jak sytuacja się z czasem rozwinie i głupio gdyby tor miał powstać w Warszawie czy Gdyni bo Kraków po raz kolejny prześpi swoją szansę... Poniżej link z którego można głosować. http://www.f1.lge.pl/ Pozdrawiam. |
Taaak, niech się jeszcze rozbiją na którejś ulicy :lol:
Ostatnia katastrofa awionetki mi wystarczy. |
tor w KRK chyba na rok 10000........
bieda jest z głupią halą a Ci tor żenua wg mnie |
głupoty gadacie, jak się nic nie będzie robiło w tym kierunku to logiczne że nic z tego nie wyjdzie. Przecież lepiej siedzieć w domu przed tv albo przed kompem w ciepłych kapciach i mieć wszystko gdzieś. W sumie po co w Krakowie Euro? Jeszcze jakiś piłkarz sobie nogę skręci i po co nam takie nieszczęście?
Jakbyście widzieli plany to wiedzieli byście że to tor uliczny i koszt "budowy" takiego toru jest minimalny a korzyść i prestiż dla miasta ogromny. Ale OK, to wasze zdanie. |
ja bym byl za tym, aby zrobic forumową mobilizacje i dobic kilka procent;]
|
Cytat:
Cytat:
|
bezsensowne "bo tak" czy moze raczyłbys uargumentować?
Jak chcemy byc miastem z prawdziwego zdarzenia miec przewage nad innymi, to nie mozemy pozbywac sie na rzecz innych miast kazdej wielkiej imprezy... no chyba ze chcecie zrobic z Krakowa zaścianek... |
A ja uważam ten pomysł za bardzo dobry i juz zagłosowałem :P
|
Cytat:
|
Wyścig to tylko 3 dni w roku, łącznie z kwalifikacjami i treningami, więc wielka komunikacyjna katastrofa by to nie była, a wydarzenie naprawde wielkie. W tej sprawie jak w każdej będą zawsze zdania podzielone.
|
Poza tym, że są to raptem 3 dni, jak mówi Wichar87 - to dodatkowo tylko dwie sesje treningowe wypadają w dzień powszedni, którym notabene jest piątek. Tym bardziej ciężko mi zrozumieć takie psioczenie na utrudnienia w komunikacji.
Zapytam trywialnie - pirat.z.karaibow, byłeś kiedyś na jakimś wielkim turnieju bądź innego rodzaju zawodach sportowych (i niekoniecznie chodzi tu o wyścigi)? Jak najbardziej ideę utworzenia trasy w obrębie miasta popieram, bo akurat budowanie toru, który będzie spełniał wymogi FIA, by zorganizować tam raz do roku zawody F1 mija się z celem. Zapewne i kilka innych serii wyścigowych można byłoby tam zorganizować, ale czy ma to sens? Nie wydaje mi się. Zwłaszcza, że taki tor - co oczywiste - nie stanąłby w mieście, tylko na jego obrzeżach, więc akurat jakąś zabójczą promocją samego Krakowa na pewno by nie był (choć i stworzeniu takowego obiektu nie mówię stanowczo nie). A tak? Zawsze można liczyć, że fani nie "rozbiją się" wokół obiektu, tylko zakotwiczą gdzieś w samym mieście. Inna sprawa, że ciężko jest mi uwierzyć w to, że FIA na podstawie wyników sondy od razu poprze zwycięski projekt. Ale jeśli jest taka szansa, to czemu mamy jej nie wykorzystać? Żeby nie było - jakimś ogromnym entuzjastą tego projektu też nie jestem, jednak samą inicjatywę jak najbardziej popieram. |
Cytat:
Miasto musi się rozwijać, muszą się odbywac rózne imprezy wysokiej rangi a wytłumaczenie, ze komunikacja bedzie wtedy niefunkcjonować to jest zadne wytłumaczenie, bo to nie jest problem. |
I tak nie ma o czym mówić, bo w naszym mieście nigdy nic konkretnego i na prawdę dobrego nie powstanie. Nie mamy i długo nie będziemy mieć obiektów, które dla funkcjonowania metropolii z prawdziwego zdarzenia są po prostu konieczne - nie mamy hali widowiskowo-sportowej, centrum konferencyjnego. Pytanie tylko dlaczego tak się dzieje że we wszystkim przegrywamy już nie tylko z Warszawą, ale miastami takimi jak Wrocław, Poznań, czy Gdańsk? Rozwój miasta zależy od miejskich władz i ich mobilności, chęci, energii w działaniach. My jak wiadomo mamy urzędników miejskich jakich mamy... Ale wydaje mi się też że dostosowują się oni swoim żałosnym poziomem do zatrważającej mentalności mieszkańców, którzy wolą żeby Kraków stał się skansenem i stał w miejscu zamiast się rozwijać. A tor F1 w Krakowie brzmi jak science-fiction, bo u nas nie dało się nawet przystosować Suchych Stawów żeby Wisła (prawdopodobnie Cracovia zresztą też) nie musiała się tułać po jakichś Sosnowcach... Więc marzenia o torze odstawmy na bok i módlmy się żeby chociaż stadion na Reymonta dokończyli, bo patrząc na to co się w tym mieście dzieje to i o to można mieć obawy...
|
Jak dla mnie jest to jedna wielka kampania reklamowa LG...
świadczyć może o tym fakt, iż wszystkie tory są wyznaczone ulicami miasta, czyli jak najmniejszym nakładem finansowym, a także to, że aby zagłosować trzeba wyrazić zgode na: "przetwarzanie danych dotyczących konkursu oraz marketingowych przed LG(...)" oraz "administrator zastrzega sobie prawo do wysyłania użytkownikom niezapowiedzianych wiadomości(...)" |
Miasto nie potrafi dziur załatać po zimie, baaaa po ostatnich deszczach jest wspomnianych dziur w **** więcej... I niby tor F1?
Jak jakimś cudem uda się zbudować tą nieszczęsną halę w Czyżynach to będę zadowolony. A na obecna chwilę komentarz jest jeden - science-fiction piętro wyżej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl