|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Według nnie Wisła zagrała całkiem nieźle (przynajmniej takie mam wrazenie po skrótach). Błędy tkwiły przede wszystkim w obronie i środku pola.
W obronie zabrakło szczęścia i umiejętności... Kiepsko zachowli się obaj boczni obrońcy, z minusów należy zaliczyć także co najmniej dwie bardzo głupie straty w środku pola, po któróych poszły groźne kontry (nie wiem, kto tracił piłkę, ale w innych meczach skutki mogą być fatalne). Natomiast podobały mi się akcje ofensywne zespołu. Widać ciąg na bramkę. Niestety brakło skuteczności... Pawełka za żadną bramkę nie obwiniam. Pierwsza padła po bardzo silnym i precyzyjnym strzale (lub nie udanym dośrodkowaniu). Zauważcie, że na piłkę szedł również napastnik Mattesburga, który po prostu przepuścił piłkę. Gdyby Pawełek próbował wyjść, zapewne skierowałby ją głową w przeciwległy róg. Nasz bramkarz musiał dokonać wyboru, ale napastnik go przechytrzył. Tyle. Druga bramka, padła po błedzie obrony. Pawełek również był bez szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
.Takie Zen, ****a,pracuje kiedy ma na to ochotę.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=825 relacja się zaczęla
Na prawej obronie znów zagra Wojciech Łobodziński. Na środku defensywy Diaz z Marcelo nie ma innej opcji ? Głowa wróci za tydzie?
Ostatnio edytowane przez Domas : 10.07.2009 o godz. 19:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Diaz jest równie dobry na środku obrony jak Głowa. Więc tutaj no worries. Bardziej boli ta prawa obrona...Ogólnie defensywa która przez długi czas była naszym najmocniejszym punktem się posypała.
*Żeby nie było tak smutno - Kirm to może być odkrycie rundy ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem relację radiową z meczu Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków
http://zaglebie.sosnowiec.pl:8000/live.m3u P.S. 1-0 Ćwielong ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Może w końcu Pepe się przełamie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
... Może nam się Ćwielong odblokuje w końcu i pokaże, że potrafi bramki strzelać - bo co by nie mówić, piłka szuka go często w polu karnym. Byle tylko chłopak skuteczność poprawił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No i pierwsza bramka Kirma w naszych barwach .
PS :Świetny ten spiker radiowy ![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
mam nadzieje ze te 2 bramki w 4 minuty to dobra zapowiedz na ten sezon ktory bedziemy grali w Sosnowcu !!
brawo Kirm !!! brawo Ćwielong !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie pierwsza bramka, chyba druga już
z Kirma bedzie pociecha.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kim aktywny = błyszczy, super
![]() Kirm, Mały, Brożek to będzie siła ofensywna Wisły nie do zatrzymania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ja się dowiedziałem z radia "100% Zagłebie Sosnowiec" że mamy w zespole takich zawodników jak KRIM I DŻIRSAK
![]() ![]()
Krakowska Wisła !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dzirsak jest najlepszy
![]() Teraz Zirsak , raz Krim, czasami Kirm he |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Haha ten spiker jaka deprecha. Pewnie dlatego, że przez 80% czasu musi wypowiadać nazwiska Wiślaków
![]() E: teraz to już jest ŹIRSAK ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dołączając do tego jeszcze zdrowych - Gargułę i Boguskiego naprawdę nasze "przody " robią wrażenie. Gorzej z obroną....
Mi osobiście Kirm przypomina Kosowskiego - waleczny ,ambitny i robiący dużo szumu. Może być naprawdę gwiazdą naszej ligi..... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Hehe możliwe.
Rzeczywiście spiker troche "nie pewny". WISŁA ! ![]()
Krakowska Wisła !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zwroccie uwage na jedno. W zeszlym sezonie Wisla grala taktyke wykanczania przeciwnika fizycznie i dobijanie ich w ostatnich minutach. Teraz w tych kilku sparingach widac z gola odmienna taktyke. Jak najszybciej zdobyc 2-3 gole i spokojnie grac, jednoczesnie nie pozwalajac na duzo przeciwnikowi. Wiadomo jedno stara taktyka raczej by sie nie przydala na LM gdzie pilkarze z anglii graja w ciagu sezonu z 70 spotkan i nie jest to dla nich problemem. Dlatego teraz Wisla probuje tej taktyki zeby zadac szybko dwa trzy ciosy i czekac na ruch przeciwnika. Inna sprawa ze bez skutecznosci w wykorzystywaniu okazji to moze byc ciezko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Krim i Krim, że mu jeszcze nikt uwagi nie zwrócił...
![]()
Brożek-Boguski Kirm-Garguła-Sobolewski-Małecki |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
"Brożek został pokryty"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kirm coraz bardziej mi się podoba
Dojdzie Guła prawy obrońca może stoper,wysoki napadzior i będzie gitara |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Slowo Kirm pojawia sie praktycznie co relacje z kazdej minuty.
I jak Element pisze,tez sadze ze bedzie z niego duuuuuzo pozytku.Oby kontuzje ominely,i bedzie gitara. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No ale ile trzeba mieć w sobie inwencji twórczej żeby tak pokiereszować nazwisko Jirsak?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pierwsza zmiana Jirsak zmienił Dżirsaka
Bedzie dobrze ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
0:3 Marcelo ! asysta Jirsaka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dzis ładnie gramy
![]() 4:0 i mecz trwa, mysle ze pozytywnie w ofensywie.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 10.07.2009 o godz. 20:15.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no i wreszcie strzelają ofensywni gracze i wyręczają Brozia
Pepe, Kirm i Mały + Marcel |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeszcze Wisełka dołoży 1 no może maks 2 bramki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jeszcze dwie. To seria taka jest. Do tej pory napastnik i obrońca strzelili po jednej, pomocnicy dwie. Obstawiam Pawła i Diaza :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ja tylko przypomne, ze gramy z zespolem, ktory po barazach zostal w II lidze (dawna III). Najwazniejsze jest przetestowanie wszystkich planow treningowych. Wynik schodzi na drugi plan.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|