|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mesa Wisły? ![]()
Ostatnio edytowane przez emjot : 10.07.2009 o godz. 10:54.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wszyscy deprecjonują Levadię, a je jestem niemal pewien, że zwycięstwo nie przyjdzie nam łatwo (jeśli w ogóle przyjdzie)... Estonia to słaby piłkarsko kraj, ale sorry... My też nie jesteśmy najmocniejszą ligą, a Levadia to taki tamtekszy "Real Madryt". Właśnie tam grają najlepsi gracze i jeśli jakaś drużyna ma sie pokazać w Pucharach, to będzie to właśnie Levadia. Lekceważenie rywala, to najgorsze co możemy zrobić.
Choć piłkarsko jesteśmy mocniejszą drużyną, to jednak patrząc na nasze wyniki z Valarengą Oslo, Dynamem Tibilisi i Victorią Guimaraes, ja już żadnego rywala nie lekceważę i tak samo, mam nadzieję, podejdą do tego pojedynku wszyscy piłkarze i trenerzy Wisły. Ponadto jestem pewien na 100%, że transferów do naszego klubu jeszcze w tym okienku się doczekamy. Kasy jest zapewne mało, ale nie musimy pozyskiwac drogich zawodników... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Mnie na prawdę dziwi takie powszechne olewanie przeciwnika jak byśmy co najmniej grali z drużyną z Wysp Owczych,San Marino czy Andory.Ok - nic nie kosztuje siąść przy kompie i napisać - 'rozjedziemy ogórków' a i czas niewiele zajmuje. Jedynym w miarę rzetelnym i obiektywnym sposobem by przekonać się z kim mamy do czynienia jest prześledzenie ich wyników w pucharach i zamiast ogórka na 3 -0 do przerwy, rysuje się zespół który zazwyczaj odpada ale z którym wszyscy się męczą. 06-pokonanie Holenderskiego Twente 1-1 i 1-0 i odpadnięcie z Newcastle 0-1,1-2 07-porażka z CZ Belgrad 0-1 i 2-1 08-porażka z Drogheda 1-2, 0-1 Ostatni rok najmniej udany bo Irlandczycy są słabym zespołem ale ogólnie wyrównane boje, może poprzez zlekceważenie przeciwnika ale jednak Ja liczę po cichu że już w Sosnowcu zapewnimy sobie awans ale nie przesądzam tego kategorycznie bo różnie może być Transfery pewnie będą - oczywiście lepiej nikogo nie kupić bądź poczekać tydzień czy 2 niż nasprowadzać 'złom' z którego i tak nic dobrego nie będzie, tyle że klub miał kupę czasu by zmienników Zienia,Baszcza i Clebera znaleźć już i by byli w kadrze na pierwszy mecz. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gol miał 23 lata, a to jest piłkarz już za stary na młodą ekstraklasę i jego udział w castingach do drużyny młodej ekstraklasy nie miałby najmniejszego sensu. Chodzi o to, że Wisła nie organizuje takich castingów, a moim zdaniem warto je robić żeby wyłowić 2-3 zawodników, którzy będą choćby tanimi uzupełnieniami kadry.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 10.07.2009 o godz. 11:43.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pojawiło się tu kilku osobników, którzy - powołując się na przykłady bogatych, zachodnich klubów ( niektórzy nawet na Real Madryt, ale bądźmy wyrozumiali - każdy wiek ma swoje prawa ) stwierdzili, że Wisła powinna od kopa załatwić wszystkie potrzebne transfery. Problem w tym, że nie stać nas na złożenie zawodnikom którymi się interesujemy oferty nie do odrzucenia. Podobnie ma się sprawa z ich (ewentualnymi) klubami. Wcześniej czy później nauczycie się odróżniać rzeczy, które powinniście zrobić, które zrobić chcecie i te, które zrobić realnie możecie. Jest to zazwyczaj bolesna lekcja, będąca progiem dojrzałości emocjonalnej. "Nie wszyscy możemy wszystko", co w naszym kontekście oznacza, że ludzie rządzący klubem nie są idiotami i wiedzą, co powinni zrobić. Problem w tym, że to co chcą zrobić jest oparte na naszych realnych możliwościach. Które są mocno ograniczone, obawiam się... Reasumując - raczej nie jesteście mądrzejsi od Bednarza, po prostu nie zdajecie sobie sprawy z realiów. Z poziomu ignoranta wszystko wygląda prosto, wszystko jest oczywiste.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.07.2009 o godz. 11:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dziwi mnie wymaganie, aby wszystkich zmienników mieć już na obozie przygotowawczym. Skoro okienko transferowe otwiera się 1 lipca to dopiero wtedy można zakontraktować zawodników. Tak było z Kirmem, który moim zdaniem jest/będzie lepszy od Zienia.
Rację ma koyoot pisząc, że kupowanie graczy na uzupełnienie składu jest bez sensu, a kasę (raczej szczupłą) na transfery przeznaczyć należy na graczy gotowych do walki o pierwszy skład. Co do Levadii - rozumiem szacunek itd. ale jeżeli obawiamy się takich rywali to po co my startujemy w pucharach ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Matko
Casting do pierwszej druzyny Ale jak zmanimy nazwe z "testy" na "casting" i zaprosimy trzudziestu Winicjuszy to jesteśmy w pyte profesjonalni. Bo przecież jest szansa na to że wskoczy do pierwszego składu.. Zdecydujcie sie ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ogolnie to kontrakty mozna podpisywac pół roku przed otwarciem okienka a więc tutaj lezy problem u nas.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ciekawe co się temu Aithonowi we łbie dzieje skoro ma propozycję testów od mistrza Polski z wakantem na prawej obronie, a idzie najpierw na testy do Arki. Głupek i tyle =p
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A moze on nie ma u nas testow a to wszystko to wymysl mediow?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"w Wiśle będzie cięzko, Mistrz Polski do tego walka o Lige Mistrzów, a tutaj w Areczce, spokojnie pokopiesz, nie ma ciśnienia będa pieniadze, masz gwarantowany pierwszy skład a gdzie indziej będziesz musiał walczyć o niego, pograsz runde i sprzedamy Cię do Niemiec jak sie sprawdzisz. A w Krakowie to męczące treningi, w ciągu pół roku 2 prawych obrońców zerwało więzadła i nie wiadomo czy będa jeszcze w piłke grali. Po co Ci to, młody nieznany nikomu brazylijczyku?"
Transfer to nie jest pstryknięcie palcem Skorży etc. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a co w ogóle z Vinicjuszem?
![]() ![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy aby na pewno problem leży tylko po naszej stronie? A może kontrakt z półrocznym wypożyczeniem moglibyśmy podpisać tylko z zawodnikami, którzy nie byli dla nas pierwszoplanowymi celami? Ja tego nie wiem i Ty też nie. A metoda podpisywania pół roku wcześniej chyba nie jest naszym działaczom obca, sądząc po przypadku Garguły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Żyje i ma sie dobrze A tak na serio to nie pokładajcie w nim wielkich nadzieji, żeby nie zawieść sie na nim tak jak na Beto. Z tego co wiadomo to ma tylko mocne uderzenie i tyle, myślę, że jak na Wisłę to za mało, ale jeśli miałby sie rozwinąć i grać w klubie za niewielkie pieniądze to czemu by nie spróbować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
nareszcie ktos wypowiedział się w tym temacie na temat Czytam sobie te wszystkie rozważania codziennie i pękam ze śmiechu - ludzie dajcie sobie na wstrzymanie - uwierzcie, że ludzie zatrudnieni w Wisle sa rozliczani z efektów swojej pracy i starają sie znaleźć zloty srodek między "chcę" a "mogę". Oczywiscie, pomarzyc piękna rzecz, ale zejść na ziemię bardziej warto. Na dzisiaj mamy z nowych Gargułę i Kirma. To fakt, że wypadł prawy obrońca i jest cięzko. Ale myslicie, że w klubie o tym nie wiedzą? Dla was najlepiej byłoby, żeby na początku czerwca klub ogłosił listę naszych celów transferowych - jakieś trzydzieści nazwisk, z ktorych chcemy coś wybrać. A inni będą wtedy wsadzali kije w szprychy Oczywiście, taka lista istnieje, ale nikt jej nie udostępni. Każdy klub (z naszej półki) ma swoje sposoby wyszukiwania tych, ktorych inni nie znaleźli, i nie mowi o tych sposobach, żeby ktos mu nie wszedł między wódkę a zakąskę Jesli nawet do konca okienka nikogo wiecej nie pozyskamy to nie dlatego, że nie chcieliśmy, ale dlatego że nie możemy Z drugiej strony jest perspektywa awansu i zyskania kasy za LM. Jednak to mądrzejsi od nas liczą stopień ryzyka inwestycji, ktora wymaga zadłużenia. Ja wierzę, że skład bedzie optymalny jak na nasze mozliwości i perspektywy ps. jeszcze coś na pozarcie plotkarzom: Jop widziany dzisiaj w Krakowie w jednym z Expanderów. Plotkujcie ps 2 pablo92tsw napisał(a):
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.07.2009 o godz. 13:18.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
tak jak kolega wyżej napisał Gol wcale nie był młody bo miał, aż 23 lata i wcale nie pojawił się na castingu, ani nie został znaleziony przez GKS, tylko został polecony przez mojego wójka, który grał kiedyśw GKSie, dopiero później go sprawdzili i uznali, żę będzie przydatny |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/3282
Oby to się okazało prawdą. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sorry ze sie wtrace ale serio wielu z was przegina i skazuje Wisle nie tyle na przegrana, co nawet na walke o utrzymanie w lidze
Czasu jeszcze duzo jest, kupic mozna nie jednego a w razie czego rezerwy sa i mozna nimi grac. Przeciez nie tylko w Legii sa Rybusy ![]() Macie problem z obrona, tutaj sie zgodze. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Nie popadajmy w paranoję! To, że ma mocne uderzenie ma być równoznaczne z zatrudnieniem go w Wiśle? Ja też mam mocne uderzenie i potrafię znaleźć jeszcze kilkanaście osób z mojego otoczenia, które takowe uderzenie mają. Ale nie o to chodzi, bo chyba przy wyborze zawodnika mają być brane pod uwagę szerzej rozumiane umiejętności. A rozwinąć, to może się 17 - letni chłopak. Nie przekonuje mnie też fakt niskiego kontraktu, bo w naszej sytuacji każde, nawet najmniejsze, wydatki robią różnicę. Jeśli jeden z drugim nie prezentują odpowiedniego poziomu = do widzenia, nikt płakał nie będzie. I to dotyczy nie tylko Viniciusa... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dzisiaj o 12 doszło do spotkania Cupiała ze Skorżą i Wilczkiem ( podobno nadal rozmawiaja ) temat rozmów oczywisty Kasa na transfery ( podobno Wisła potrzebuje pozyczki od Cupiala w wysokości 1 mln euro )
Bez tych pieniedzy nie bedzie transferów bo kasa pusta , salwator nie placi Wisle za reklame bo maja problemy finansowe . oferuja w zamian mieszkania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|||
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Nie ma jak czepić się Wisły bo robi jakiekolwiek ruchy transferowe, a nie jak pupilki mediów Lech i Legia : / Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ktoś tu napisał, że Wisła nie ma zawodników, którzy mają mocny strzał i potrafią przymierzyć z wolnego. A przepraszam Sobolewski i Jirsak to co? Oni niby nie pasują do tej statystki. Ja bym chciał, żeby Jirsak przestał wreszcie okładać poprzeczki strzałami (co jakiś jego strzał to poprzeczka xD) i zaczął strzelać gole na miarę tego jakim jest zawodnikiem!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|