The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2009, 10:24
Proud napisał(a):Wyświetl post

a ja myślałem że takie castingi są na Wiśle organizowane co sezon w ME...

proponuje najpierw rozeznac co i jak a potem pisac głupoty.
Ktoś tu mówi o ME? Chodzi o testy do pierwszej drużyny, a nie o graczy, którzy mają 16-19 lat i do seniorskiej piłki jeszcze się nie nadają. Na podstawie takich castingów do ligi trafił Janusz Gol.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.07.2009, 10:39
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu mówi o ME? Chodzi o testy do pierwszej drużyny, a nie o graczy, którzy mają 16-19 lat i do seniorskiej piłki jeszcze się nie nadają. Na podstawie takich castingów do ligi trafił Janusz Gol.
Ktoś tu mowi że na taki casting nie moga zaprosić gracza ktory ma ponad 20 lat? A Gol akurat też był młodym zawodnikiem. Bełchatów też zaprasza gości w przedziale 18-22lata, nikt nie zaprosi gracza który ma 25 lat i gra w III lidze.
Ostatnio edytowane przez Proud : 10.07.2009 o godz. 10:41.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.07.2009, 10:45
arti napisał(a):Wyświetl post
Ale pieprzysz.
Wskutek odejścia graczy jest de facto 12 ludzi do gry i Ty uważasz, że to jest "udolne".
Kontuzjowani dojdą za 1-1,5 miecha wtedy będzie przy obecnym stanie 15.
Nawet jak będą juz potem zdrowi, to grając na 3 frontach wszystko się zacznie jeb.ć koło października bo zabraknie sił. Znów bedzie zwalnianie Skorży, szukanie błędów, cieżka atmosfera i płacze.
Podejście Cupiała bardzo niestety przypomina cytowane przez Ciebie zdanie Wójcika.
Będzie jak rok temu - kartki, kontuzje i pod koniec rundy remis z ŁKS i porażki z Ruchem czy Śląskiem.
Tak owszem masz racje, ze kadre na dzien DZISIEJSZY mamy dosc waziutka. Ale nie zapominajmy o jednym to nie jest koniec okienka i nie koniec transferow. Poza tym, patrzac na posty wielu z was to mozna dojsc do wniosku ze nie wazne kogo by kupic byleby bylo uzupelnienie skladu na wypadek kontuzji kartek itp itd. Od uzupelniania skladu sa gracze z mlodej ekstraklasy, natomiast widac to ze Wisla nie chce sprowadzac pilkarzy slabych. Ale tez czesto nie moze sie porozumiec czy to z klubem czy to z Pilkarzem(vide Bozok). A pieniedzy tez nie mamy az tak zajebistych zeby szastac nimi na lewo i prawo. W moim odczuciu kadra na Levadie jest wystarczajaca moge nawet powiedziec ze moglibysmy wystawic w tym dwumeczu Mloda Ekstraklase a i tak bysmy wygrali bo Levadia mimo 6 tytulow w ostatnich 10 latach nie imponuje mi(my mamy wiecej), a i liga nie jest szczegolnie mocna. I to nie jest lekcewazenie rywala. Ja po prostu obiektywnie oceniam poziom ich ligi i tego zespolu.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.07.2009, 10:49
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Tak owszem masz racje, ze kadre na dzien DZISIEJSZY mamy dosc waziutka. Ale nie zapominajmy o jednym to nie jest koniec okienka i nie koniec transferow. Poza tym, patrzac na posty wielu z was to mozna dojsc do wniosku ze nie wazne kogo by kupic byleby bylo uzupelnienie skladu na wypadek kontuzji kartek itp itd. Od uzupelniania skladu sa gracze z mlodej ekstraklasy, natomiast widac to ze Wisla nie chce sprowadzac pilkarzy slabych. Ale tez czesto nie moze sie porozumiec czy to z klubem czy to z Pilkarzem(vide Bozok). A pieniedzy tez nie mamy az tak zajebistych zeby szastac nimi na lewo i prawo. W moim odczuciu kadra na Levadie jest wystarczajaca moge nawet powiedziec ze moglibysmy wystawic w tym dwumeczu Mloda Ekstraklase a i tak bysmy wygrali bo Levadia mimo 6 tytulow w ostatnich 10 latach nie imponuje mi(my mamy wiecej), a i liga nie jest szczegolnie mocna. I to nie jest lekcewazenie rywala. Ja po prostu obiektywnie oceniam poziom ich ligi i tego zespolu.
MESa by wygrała z Levadią?
Mesa Wisły?

Ostatnio edytowane przez emjot : 10.07.2009 o godz. 10:54.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.07.2009, 10:58
Wszyscy deprecjonują Levadię, a je jestem niemal pewien, że zwycięstwo nie przyjdzie nam łatwo (jeśli w ogóle przyjdzie)... Estonia to słaby piłkarsko kraj, ale sorry... My też nie jesteśmy najmocniejszą ligą, a Levadia to taki tamtekszy "Real Madryt". Właśnie tam grają najlepsi gracze i jeśli jakaś drużyna ma sie pokazać w Pucharach, to będzie to właśnie Levadia. Lekceważenie rywala, to najgorsze co możemy zrobić.

Choć piłkarsko jesteśmy mocniejszą drużyną, to jednak patrząc na nasze wyniki z Valarengą Oslo, Dynamem Tibilisi i Victorią Guimaraes, ja już żadnego rywala nie lekceważę i tak samo, mam nadzieję, podejdą do tego pojedynku wszyscy piłkarze i trenerzy Wisły.

Ponadto jestem pewien na 100%, że transferów do naszego klubu jeszcze w tym okienku się doczekamy. Kasy jest zapewne mało, ale nie musimy pozyskiwac drogich zawodników...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.07.2009, 11:23
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy deprecjonują Levadię, a je jestem niemal pewien, że zwycięstwo nie przyjdzie nam łatwo (jeśli w ogóle przyjdzie)... Estonia to słaby piłkarsko kraj, ale sorry... My też nie jesteśmy najmocniejszą ligą, a Levadia to taki tamtekszy "Real Madryt". Właśnie tam grają najlepsi gracze i jeśli jakaś drużyna ma sie pokazać w Pucharach, to będzie to właśnie Levadia. Lekceważenie rywala, to najgorsze co możemy zrobić.

Choć piłkarsko jesteśmy mocniejszą drużyną, to jednak patrząc na nasze wyniki z Valarengą Oslo, Dynamem Tibilisi i Victorią Guimaraes, ja już żadnego rywala nie lekceważę i tak samo, mam nadzieję, podejdą do tego pojedynku wszyscy piłkarze i trenerzy Wisły.

Ponadto jestem pewien na 100%, że transferów do naszego klubu jeszcze w tym okienku się doczekamy. Kasy jest zapewne mało, ale nie musimy pozyskiwac drogich zawodników...
Dokładnie tak myślę.
Mnie na prawdę dziwi takie powszechne olewanie przeciwnika jak byśmy co najmniej grali z drużyną z Wysp Owczych,San Marino czy Andory.Ok - nic nie kosztuje siąść przy kompie i napisać - 'rozjedziemy ogórków' a i czas niewiele zajmuje.
Jedynym w miarę rzetelnym i obiektywnym sposobem by przekonać się z kim mamy do czynienia jest prześledzenie ich wyników w pucharach i zamiast ogórka na 3 -0 do przerwy, rysuje się zespół który zazwyczaj odpada ale z którym wszyscy się męczą.

06-pokonanie Holenderskiego Twente 1-1 i 1-0 i odpadnięcie z Newcastle 0-1,1-2
07-porażka z CZ Belgrad 0-1 i 2-1
08-porażka z Drogheda 1-2, 0-1

Ostatni rok najmniej udany bo Irlandczycy są słabym zespołem ale ogólnie wyrównane boje, może poprzez zlekceważenie przeciwnika ale jednak

Ja liczę po cichu że już w Sosnowcu zapewnimy sobie awans ale nie przesądzam tego kategorycznie bo różnie może być

Transfery pewnie będą - oczywiście lepiej nikogo nie kupić bądź poczekać tydzień czy 2 niż nasprowadzać 'złom' z którego i tak nic dobrego nie będzie, tyle że klub miał kupę czasu by zmienników Zienia,Baszcza i Clebera znaleźć już i by byli w kadrze na pierwszy mecz.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 10.07.2009, 11:31
Ktoś tu mowi że na taki casting nie moga zaprosić gracza ktory ma ponad 20 lat? A Gol akurat też był młodym zawodnikiem. Bełchatów też zaprasza gości w przedziale 18-22lata, nikt nie zaprosi gracza który ma 25 lat i gra w III lidze.
Gol miał 23 lata, a to jest piłkarz już za stary na młodą ekstraklasę i jego udział w castingach do drużyny młodej ekstraklasy nie miałby najmniejszego sensu. Chodzi o to, że Wisła nie organizuje takich castingów, a moim zdaniem warto je robić żeby wyłowić 2-3 zawodników, którzy będą choćby tanimi uzupełnieniami kadry.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 10.07.2009 o godz. 11:43.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.07.2009, 11:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Transfery pewnie będą - oczywiście lepiej nikogo nie kupić bądź poczekać tydzień czy 2 niż nasprowadzać 'złom' z którego i tak nic dobrego nie będzie, tyle że klub miał kupę czasu by zmienników Zienia,Baszcza i Clebera znaleźć już i by byli w kadrze na pierwszy mecz.
I następców znalazł, o czym świadczą jego działania. Czego większość z Was z uporem maniaka stara się nie rozumieć - żaden niebędący w ciężkiej depresji i niezdesperowany zawodnik nie przyjdzie do Wisły, jak długo będzie miał nadzieję na transfer do bogatszego klubu w lepszej lidze (a takich jest wiele). Tak jak Kirm, który przyznał, że poprosił o czas na wysondowanie ofert. Nie było żadnych - przyszedł do Wisły.

Pojawiło się tu kilku osobników, którzy - powołując się na przykłady bogatych, zachodnich klubów ( niektórzy nawet na Real Madryt, ale bądźmy wyrozumiali - każdy wiek ma swoje prawa ) stwierdzili, że Wisła powinna od kopa załatwić wszystkie potrzebne transfery. Problem w tym, że nie stać nas na złożenie zawodnikom którymi się interesujemy oferty nie do odrzucenia. Podobnie ma się sprawa z ich (ewentualnymi) klubami.

Wcześniej czy później nauczycie się odróżniać rzeczy, które powinniście zrobić, które zrobić chcecie i te, które zrobić realnie możecie. Jest to zazwyczaj bolesna lekcja, będąca progiem dojrzałości emocjonalnej. "Nie wszyscy możemy wszystko", co w naszym kontekście oznacza, że ludzie rządzący klubem nie są idiotami i wiedzą, co powinni zrobić. Problem w tym, że to co chcą zrobić jest oparte na naszych realnych możliwościach. Które są mocno ograniczone, obawiam się...

Reasumując - raczej nie jesteście mądrzejsi od Bednarza, po prostu nie zdajecie sobie sprawy z realiów. Z poziomu ignoranta wszystko wygląda prosto, wszystko jest oczywiste.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.07.2009 o godz. 11:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 10.07.2009, 12:02
emjot napisał(a):Wyświetl post
tyle tylko że na takiej wyprzedaży można się zdrowo przejechać
np. gdy do niej nie dojdzie

skrajną nieodpowiedzialnością moim zdaniem jest doprowadzenie do sytuacji kiedy do gry jest zdolnych trzech obrońców, bramkarza musimy odwoływać z wypożyczenia, a do gry jest 15 ludzi
nie mówiąc o tym jak porażającą siłę będzie miała ławka rezerwowych: Cebanu, Czekaj, Varga, Leszczak, Janik, Łobodziński i Mączyński
ps. dla tych co zapomnieli - w zeszłym sezonie tytuł wygraliśmy ławką właśnie
Niewykluczone, że przeszarżowano z trzymaniem się tej metody. Ale to tak naprawdę ocenimy po zamknięciu okienka transferowego (lub tfu, tfu po meczach z Levadią). Na razie pozostaje nam kibicować, żeby się jednak udało lub by wypalił przynajmniej plan B (mam nadzieję, że taki jest).
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.07.2009, 12:08
Aithon zgubił się w drodze do Krakowa
http://wislaportal.pl/news.php?id=15660
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.07.2009, 12:10
Dziwi mnie wymaganie, aby wszystkich zmienników mieć już na obozie przygotowawczym. Skoro okienko transferowe otwiera się 1 lipca to dopiero wtedy można zakontraktować zawodników. Tak było z Kirmem, który moim zdaniem jest/będzie lepszy od Zienia.
Rację ma koyoot pisząc, że kupowanie graczy na uzupełnienie składu jest bez sensu, a kasę (raczej szczupłą) na transfery przeznaczyć należy na graczy gotowych do walki o pierwszy skład.
Co do Levadii - rozumiem szacunek itd. ale jeżeli obawiamy się takich rywali to po co my startujemy w pucharach ? Drużyna, która rok temu odpadła z Mistrzem Irlandii i my mamy się jej bać? Przypomnę, że w zesżłym roku wszyscy obawiali się Beitaru Jerozolima - zespołu który poczynił niesamowite zakupy (Abreu) a ponadto miał w skąłdzie kilku reprezentantów kraju. I co ? I popłynęli, więc straszenie tutaj mistrzem Estonii jest delikatnie mówiąc czarnowidztwem i tyle. Ja martwię się tylko o 3 rundę i abyśmy w losowaniu nie trafili na Salzburg
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.07.2009, 12:11
Matko
Casting do pierwszej druzyny Jak przyjezdza jeden Winicjusz na "testy" to oznaka braku profesjonalizmu bo powinniśmy miec juz upatrzonych świetnych graczy, sprawy dogadywać w zeszlym roku, a kontrakty podpisywać 01.07 o godz 00:01.
Ale jak zmanimy nazwe z "testy" na "casting" i zaprosimy trzudziestu Winicjuszy to jesteśmy w pyte profesjonalni. Bo przecież jest szansa na to że wskoczy do pierwszego składu..

Zdecydujcie sie ...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.07.2009, 12:20
Ogolnie to kontrakty mozna podpisywac pół roku przed otwarciem okienka a więc tutaj lezy problem u nas.

Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 10.07.2009, 12:24
Ciekawe co się temu Aithonowi we łbie dzieje skoro ma propozycję testów od mistrza Polski z wakantem na prawej obronie, a idzie najpierw na testy do Arki. Głupek i tyle =p
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 10.07.2009, 12:27
A moze on nie ma u nas testow a to wszystko to wymysl mediow?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.07.2009, 12:29
"w Wiśle będzie cięzko, Mistrz Polski do tego walka o Lige Mistrzów, a tutaj w Areczce, spokojnie pokopiesz, nie ma ciśnienia będa pieniadze, masz gwarantowany pierwszy skład a gdzie indziej będziesz musiał walczyć o niego, pograsz runde i sprzedamy Cię do Niemiec jak sie sprawdzisz. A w Krakowie to męczące treningi, w ciągu pół roku 2 prawych obrońców zerwało więzadła i nie wiadomo czy będa jeszcze w piłke grali. Po co Ci to, młody nieznany nikomu brazylijczyku?"

Transfer to nie jest pstryknięcie palcem Skorży etc.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2009, 12:36
a co w ogóle z Vinicjuszem?
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 10.07.2009, 12:40
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie to kontrakty mozna podpisywac pół roku przed otwarciem okienka a więc tutaj lezy problem u nas.
Sugerujesz, że z np. Kirmem mogliśmy podpisać kontrakt już pół roku temu?
Czy aby na pewno problem leży tylko po naszej stronie?
A może kontrakt z półrocznym wypożyczeniem moglibyśmy podpisać tylko z zawodnikami, którzy nie byli dla nas pierwszoplanowymi celami?
Ja tego nie wiem i Ty też nie. A metoda podpisywania pół roku wcześniej chyba nie jest naszym działaczom obca, sądząc po przypadku Garguły.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 10.07.2009, 12:40
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Matko
Casting do pierwszej druzyny Jak przyjezdza jeden Winicjusz na "testy" to oznaka braku profesjonalizmu bo powinniśmy miec juz upatrzonych świetnych graczy, sprawy dogadywać w zeszlym roku, a kontrakty podpisywać 01.07 o godz 00:01.
Ale jak zmanimy nazwe z "testy" na "casting" i zaprosimy trzudziestu Winicjuszy to jesteśmy w pyte profesjonalni. Bo przecież jest szansa na to że wskoczy do pierwszego składu..

Zdecydujcie sie ...
Kto się ma zdecydować? Każdy ma prawo do własnego zdania. Ale w gruncie rzeczy chodziłoby o to żeby zaprosić kilkunastu zawodników na testy: zarówno "Winicjuszy" jak i różnych Maciejaków czy Drozdowiczów, czyli zawodników, którzy wyróżniają się w niższych ligach. Drozdowicz przyjął zaproszenie na testy i nawet specjalnie nie był rozczarowany jak go odesłano. Chodzi o to żeby w tym wszystkim był jakiś pomyślunek i selekcja. Z tych zawodników wybrano by kilku, którzy mogliby trenować dalej już z pierwszym zespołem lub nawet pojechać na zgrupowanie. Chodzi tutaj głównie o zawodników z niższych lig (bo stamtąd też można coś wyłowić) oraz piłkarzy z zagranicy wątpliwej jakości typu Vinicious czy ten cały Aithon. Taki casting mógłby mieć miejsce na kilka dni przed rozpoczęciem przygotowań przez pierwszy zespół. Jeśli z tego 2-3 zawodników mogłoby trafić do Wisły i potem rozwinąć się jak Boguski lub jeśli miałby z tej grupki wyłonić się choćby jeden nowy Błaszczykowski, to gra jest warta świeczki.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.07.2009, 12:46
kieu napisał(a):Wyświetl post
a co w ogóle z Vinicjuszem?

Żyje i ma sie dobrze A tak na serio to nie pokładajcie w nim wielkich nadzieji, żeby nie zawieść sie na nim tak jak na Beto. Z tego co wiadomo to ma tylko mocne uderzenie i tyle, myślę, że jak na Wisłę to za mało, ale jeśli miałby sie rozwinąć i grać w klubie za niewielkie pieniądze to czemu by nie spróbować.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.07.2009, 13:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pojawiło się tu kilku osobników, którzy - powołując się na przykłady bogatych, zachodnich klubów ( niektórzy nawet na Real Madryt, ale bądźmy wyrozumiali - każdy wiek ma swoje prawa ) stwierdzili, że Wisła powinna od kopa załatwić wszystkie potrzebne transfery. Problem w tym, że nie stać nas na złożenie zawodnikom którymi się interesujemy oferty nie do odrzucenia. Podobnie ma się sprawa z ich (ewentualnymi) klubami.
(...)
Reasumując - raczej nie jesteście mądrzejsi od Bednarza, po prostu nie zdajecie sobie sprawy z realiów. Z poziomu ignoranta wszystko wygląda prosto, wszystko jest oczywiste.
Piszesz o zawodnikach, którzy mogliby wzmocnić zespół i masz rację, ale Wisła powinna mieć też listę życzeń złożoną z "zapchajdziur". Kopaczy tanich i niezłych, którym można by dać kontrakt na jakieś 2 lata gdyby ci, którzy mieli być wzmocnieniami nas olali. Sytuacja, w której zespół przygotowuje się do ważnego meczu mając w składzie 3 zdrowych obrońców jest niedopuszczalna. Naiwnie wierzę, że nie sprowadzono defensora, bo Bednarz i spółka mają na oku jakiegoś klasowego gracza, który mógłby niedługo wzmocnić skład. Najprawdopodobniej po prostu czekają aż Singlar wyzdrowieje...
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.07.2009, 13:11
W sumie szkoda.

http://www.futbol.pl/artykul/57663.html
rrr
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.07.2009, 13:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wcześniej czy później nauczycie się odróżniać rzeczy, które powinniście zrobić, które zrobić chcecie i te, które zrobić realnie możecie. Jest to zazwyczaj bolesna lekcja, będąca progiem dojrzałości emocjonalnej. "Nie wszyscy możemy wszystko", co w naszym kontekście oznacza, że ludzie rządzący klubem nie są idiotami i wiedzą, co powinni zrobić. Problem w tym, że to co chcą zrobić jest oparte na naszych realnych możliwościach. Które są mocno ograniczone, obawiam się...

nareszcie ktos wypowiedział się w tym temacie na temat
Czytam sobie te wszystkie rozważania codziennie i pękam ze śmiechu - ludzie dajcie sobie na wstrzymanie - uwierzcie, że ludzie zatrudnieni w Wisle sa rozliczani z efektów swojej pracy i starają sie znaleźć zloty srodek między "chcę" a "mogę".
Oczywiscie, pomarzyc piękna rzecz, ale zejść na ziemię bardziej warto.
Na dzisiaj mamy z nowych Gargułę i Kirma.
To fakt, że wypadł prawy obrońca i jest cięzko.
Ale myslicie, że w klubie o tym nie wiedzą?

Dla was najlepiej byłoby, żeby na początku czerwca klub ogłosił listę naszych celów transferowych - jakieś trzydzieści nazwisk, z ktorych chcemy coś wybrać.
A inni będą wtedy wsadzali kije w szprychy
Oczywiście, taka lista istnieje, ale nikt jej nie udostępni. Każdy klub (z naszej półki) ma swoje sposoby wyszukiwania tych, ktorych inni nie znaleźli, i nie mowi o tych sposobach, żeby ktos mu nie wszedł między wódkę a zakąskę
Jesli nawet do konca okienka nikogo wiecej nie pozyskamy to nie dlatego, że nie chcieliśmy, ale dlatego że nie możemy
Z drugiej strony jest perspektywa awansu i zyskania kasy za LM.
Jednak to mądrzejsi od nas liczą stopień ryzyka inwestycji, ktora wymaga zadłużenia.

Ja wierzę, że skład bedzie optymalny jak na nasze mozliwości i perspektywy

ps.
jeszcze coś na pozarcie plotkarzom:
Jop widziany dzisiaj w Krakowie w jednym z Expanderów.
Plotkujcie

ps 2

pablo92tsw napisał(a):
(Vinicius) Żyje i ma sie dobrze A tak na serio to nie pokładajcie w nim wielkich nadzieji, żeby nie zawieść sie na nim tak jak na Beto. Z tego co wiadomo to ma tylko mocne uderzenie i tyle, myślę, że jak na Wisłę to za mało, ale jeśli miałby sie rozwinąć i grać w klubie za niewielkie pieniądze to czemu by nie spróbować.
z drugiej strony brakuje nam zawodnika, ktory silnym strzałem z dystansu potrafiłby zdobyć gola, np z wolnego. Pamiętam, że dzieki golowi z wolnego Nikoli awansowaliśmy do PUEFA w dwumeczu z Iraklisem
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.07.2009 o godz. 13:18.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.07.2009, 13:14
po co sie odzywasz, skoro nie masz pojęcia o czym piszesz ..
tak jak kolega wyżej napisał Gol wcale nie był młody bo miał, aż 23 lata
i wcale nie pojawił się na castingu, ani nie został znaleziony przez GKS, tylko został polecony przez mojego wójka, który grał kiedyśw GKSie, dopiero później go sprawdzili i uznali, żę będzie przydatny
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.07.2009, 13:15
http://www.weszlo.com/news/3282
Oby to się okazało prawdą.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.07.2009, 13:17
Sorry ze sie wtrace ale serio wielu z was przegina i skazuje Wisle nie tyle na przegrana, co nawet na walke o utrzymanie w lidze

Czasu jeszcze duzo jest, kupic mozna nie jednego a w razie czego rezerwy sa i mozna nimi grac. Przeciez nie tylko w Legii sa Rybusy

Macie problem z obrona, tutaj sie zgodze.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 10.07.2009, 13:22
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Żyje i ma sie dobrze A tak na serio to nie pokładajcie w nim wielkich nadzieji, żeby nie zawieść sie na nim tak jak na Beto. Z tego co wiadomo to ma tylko mocne uderzenie i tyle, myślę, że jak na Wisłę to za mało, ale jeśli miałby sie rozwinąć i grać w klubie za niewielkie pieniądze to czemu by nie spróbować.

Nie popadajmy w paranoję! To, że ma mocne uderzenie ma być równoznaczne z zatrudnieniem go w Wiśle? Ja też mam mocne uderzenie i potrafię znaleźć jeszcze kilkanaście osób z mojego otoczenia, które takowe uderzenie mają. Ale nie o to chodzi, bo chyba przy wyborze zawodnika mają być brane pod uwagę szerzej rozumiane umiejętności. A rozwinąć, to może się 17 - letni chłopak. Nie przekonuje mnie też fakt niskiego kontraktu, bo w naszej sytuacji każde, nawet najmniejsze, wydatki robią różnicę. Jeśli jeden z drugim nie prezentują odpowiedniego poziomu = do widzenia, nikt płakał nie będzie. I to dotyczy nie tylko Viniciusa...
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2009, 13:36
Dzisiaj o 12 doszło do spotkania Cupiała ze Skorżą i Wilczkiem ( podobno nadal rozmawiaja ) temat rozmów oczywisty Kasa na transfery ( podobno Wisła potrzebuje pozyczki od Cupiala w wysokości 1 mln euro )
Bez tych pieniedzy nie bedzie transferów bo kasa pusta , salwator nie placi Wisle za reklame bo maja problemy finansowe . oferuja w zamian mieszkania
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.07.2009, 13:39
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Nie ma jak czepić się Wisły bo robi jakiekolwiek ruchy transferowe, a nie jak pupilki mediów Lech i Legia : /

Cytat:
W czwartek odbyła się oficjalna prezentacja dwóch nowych nabytków Wisły Kraków - Andraża Kirma i Łukasza Garguły. Biorąc pod uwagę fakt, że drugi z tych piłkarzy wciąż przechodzi rehablilitację, transfery mistrzów Polski przed walką o Ligę Mistrzów należy uznać za niezwykle skromne.
Cytat:
Wobec tak nieudanych ruchów transferowych, trudno wierzyć, że Wiśle uda się sprowadzić kolejnego potencjalnego kandydata - Nikołaja Dymitrowa.
Cytat:
Bułgar jest młodzieżowych reprezentantem swojego kraju i jednym z najlepszych pomocników w rodzimej lidze. Media w Bułgarii sugerują, że Wisła musiałaby wydać około 0,5 mln euro, by zakontraktować piłkarza. Chyba tylko najwięksi optymiści mogą wierzyć w powodzenie tej misji...
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 10.07.2009, 13:42
Ktoś tu napisał, że Wisła nie ma zawodników, którzy mają mocny strzał i potrafią przymierzyć z wolnego. A przepraszam Sobolewski i Jirsak to co? Oni niby nie pasują do tej statystki. Ja bym chciał, żeby Jirsak przestał wreszcie okładać poprzeczki strzałami (co jakiś jego strzał to poprzeczka xD) i zaczął strzelać gole na miarę tego jakim jest zawodnikiem!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów