|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
Ładne brameczki trzeba przyznać ciekawe jak wyglądał cały mecz... TVP dziękuje![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() za każde zwycięztwo dostaje się 1 punkt podzielony przez liczbę wszystkich drużyn biorących udział w danej rundzie. (nie wiem jak to działa w przypadku 1rundy kwalifikacyjnej uefa, ale o juz pies tam je**ł) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
tyle jest do zyskania co i do stracenia. niemniej jest szansa na łatwiejsze punkty, dzieki likwidacji intertoto jest wiecej ogórków w LE. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A czy to nie jest tak, że załóżmy, że uciułamy sobie trochę punktów do rankingu dla POLSKI to później zamiast grać w el. LM z tymi ze wschodu czyt. słabszymi będziemy grać z zachodem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Teoretycznie tak ale żeby grać w ELM z Lyonem czy Arsenalem to OE musiałaby być czołową ligą Europy.
Wtedy też w LM grałaby jedna drużyna od fazy grupowej a druga w eliminacjach ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mistrz Polski zawsze będzie grać w eliminacjach LM w grupie "mistrzowskiej" (tej co teraz), ewentualnie z automatu w Fazie Grupowej, ale do tego jeszcze daleka droga
. Ta silniejsza drabinka, gdzie są te wszystkie Arsenale i Livepoole to grupa "niemistrzowska". Być może kiedyś przyjemność tam grać będzie miał wicemistrz Polski. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Polonii należą się brawa :/ a u nas co?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I bardzo dobrze. Znacznie większa liczba kibiców Wisły chciałaby oglądnąć mecz niż może wejść na stadion w Sosnowcu więc dla nich wiadomość o nadziei na transmisję jest istotniejsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Transmisja meczu Polonia - Budućnost w Orange Sport
Wbrew wcześniejszym doniesieniom okazało się, że mecz Polonii Warszawa z FK Budućnost Podgorica będzie transmitowany przez polską telewizję. Stacja Orange Sport zaproponowała Polonii telewizyjną relację z meczu, która będzie uaktualniana co 15 minut. Poza tym, w wypadku ciekawych sytuacji na boisku planowane są bezpośrednie wejścia na antenę.... http://www.90minut.pl/news/96/news96...nge-Sport.html Jeżli będzie na Orange Sport to na SopCascie też ? P.S Nie wiem co oni wymyślili z tą telewizyjną relacją ...śmiech na sali
Ostatnio edytowane przez matizaq : 08.07.2009 o godz. 15:32.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
A wislaportal nic wspólnego nie mam więc daruj sobie osobiste wycieczki. Uwagi pisz do redakcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
w przeciwieństwie do Polonii transmisja meczów Wisły Legii czy Lecha jest atrakcyjniejsza dla Orange sport...
bądźmy dobrej myśli, tym bardzie że Wisła w przeciwieństwie do reszty nie sprzedała praw do meczu Sportfive więc transmisja za nic może być opłacalnaPS. mam orange sport ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jakie wejscia na antene ,jakie ciekawesze sytuacje o to ma byc
To jakas paranoja albo robi sie tranmsjie albo nie ,albo szanuje sie kibica albo sie go nie szanuje. Kiedys to we wakajce od poludnia do wieczora pokazywano wszytskie mecze Polskich klubow nawet w Intertoto a teraz kazdy ma to gdzies.Obudza sie jak beda atrakcyjniejsi rywale ,co by wiecej kasy sie nachapać.O to Polska własnie. Copa Libertadores czy inne "wspaniale" transmisje o 2 w nocy gdzie normalny czlowiek spi ,zeby radno do roboty isc -to wg nich sie oplaca i duzo ludzi to oglada ale zeby pusciic o 20 Polonia-Podgorica ,to juz nie ,pora zła napewo ogladalnosc odbierze 'Na wspolnej " ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.07.2009 o godz. 17:56.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
No właśnie to jest dopiero paranoja, czy oni wtych stacjach naprawdę myślą, że więcej ludzi będzie oglądać te wszystkie denne seriale, niż mecz polskiej drużyny w pucharach ? Muszą mieć dobrego dilera chyba...
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
mecze Repry na mundialach po 8mln.. mecze klubowe.. myślę, że 1mln to góra.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
KuszoTV liczy na zainteresowanie rzędu 5-10 tys użytkowników online. Jak sami przyznają, serwer przez który to ma iść wytrzyma do 500tys połączeń. Czyli Kuszo wymięka w wypadku seriali, meczy repry i meczy klubowych... A liczyłem na M jak Miłość...
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
własnie to jest paranoja ze te seriale maja wieksza ogladalnosc niz sport ;/ No niestety moze byc prawda ze taki serial (i to powtorka bo przeciez w lato daja powtorki) ma wieksza ogladalnosc bo te seriale to oglada zapalona rzesza pan ;/
Ja mam cyfrowy polsat ale tak mnie wkur..ją ta cała sytuacja ze chyba zamiat ogladania sportu na ich kanale bede ogladąl to smao przez neta. Niech sie zadlawia tymi fazami grupowymi LM i LE ![]() Cytat:
Chociaz ja mysle ze ze 100 tys ludzi to te mecze obejrzy bo az mi sie wierzyc nie chce zbey tylko 5-10 tys było tym zainteresowane, chociaz ko wie, w koncu to Polska Powód: i powódka
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 08.07.2009 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Też mi się wydaję, że przez mecz przewinie się więcej userów. Co tu oglądać w telewizji na początku lipca? No i weźmy poprawkę na kilka (?) tysięcy kibiców z Podgoricy, którzy chyba nie mogą liczyć na obejrzenie sygnału produkowanego przez Kuszo poza internetem.
Z drugiej strony wiadomo, że gdyby to był mecz Wisły, Legii czy Lecha to jeden kanał na 500 tys użytkowników mógłby nie wystarczyć... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bez jaj Ile osób ma dostęp do Cyfry + 2,5 mln Ile z tego wykupiło Orange Sport może z 300 000 Ile z tego wie że mecz będzie można obejrzeć (oficjalnego info na stronie kanału ani reklam w tele nie widziałem o dziś oglądałem) 50 tyś Ile będzie tym zainteresownych ? 25 tyś ? Ile bedzie mogła obejrzeć po odrzuceniu tych którzy chcą a nie mogą (praca wyjścia z kolegami, wyjazdy, studia itd.) 15 tyś ? Po odliczeniu tych którzy zapomną, albo zaczan oglądać coś innego i zrezygnują zostanie może 10 tyś osób. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
![]() A własnie co do tych Orange Sportow i innych wynalazkow to juz **** człowieka strzela. Teraz moze dajmy mecze poslkich klubów w pcharach w Orange Sport, w nastepnym sezonie moze w TVP Sport, pozniej moze Polsat Sport, moze pozniej na Eurosporcie, pozniej w Canal+, pozniej w N sport to jest jakas tragedia. Tcyh kanałow sportowych od zajebania i zamiast zrobic tak zeby normalny czlowiek był pewny ze np przez 5 lat beda mecze na danym kanale i wykupiłby sobie wtedy dekoder jakies TV to ciagle jakies pieprzone zmiany. Kiedys juz była Wisla z Realem w TV4, teraz w Orange Sport moze bedzie, jak przejdzie dalej to Polsat Sport, niedanwo była w TVP o Boze az sie wierzyc nie chce co to sie dzieje ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale oprócz liczby widzów liczy się też target. Seriale oglądają dziady, piłkę ogląda najbardziej poszukiwana przez reklamodawców grupa odbiorców.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
jak już jesteśmy przy transmisjach, to radiowa będzie w RadioGol.pl
chyba jedyna radiowa relacja z tego meczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
) niż żeby tej transmisji w ogóle nie było![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
p.s Fakty ogląda max 4 mln... srednio 3,5(wiem bo sie chwalą) wiadomości blisko 3mln, a Wydarzenia 2 mln... więc seriale napewno nie więcej... Na tym etapie rozgrywek max 500 tys by oglądało piłke... jakby ekipa miala fory u miediów(jak Lech rok temu i my 7lat do4 za Panathinaikosu) to oglądalność pewnie byla by 2 razy większa... Ważną tez rzeczą jest tutaj marketing... nawet kupienie takiego Rivaldo, czy Kluiverta by przyciągnelo mase ludzi, tylko po to, zeby sobie popatrzec jak biega... to juz jest kasa no ale nasze kluby nie myslą bo narazie u nas liczy się kasa z biletów + to co nam ktoś da(transmisja pzpn, sponsorzy), sami kasy nie potrafimy robić
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2009 o godz. 00:08.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
[QUOTE=palikot;758827]tak tylko weź pod uwagę, to ze oni nie liczą liczby głów tylko chyba odbiornikow... Nikt nie siada w domu w 5 osob czy w knajpie w 40/100 zeby oglądnąć M jak milość... po za tym... mecz Wisly z Lazzio ogladalo 12 mln co bylo drugim wynikiem po Polska - Niemcy 14mln. na MŚ 06 w historii. Mecze klubowe mają rózną oglądalność w zaleznosci od rundy i od przeciwnika...
p.s Fakty ogląda max 4 mln... srednio 3,5(wiem bo sie chwalą) wiadomości blisko 3mln, a Wydarzenia 2 mln... więc seriale napewno nie więcej... Dane dotyczące oglądalności podawane są z reguły na " głowy". Jeżeli chodzi o oglądalności seriali to patrząc tylko na ten rok to najlepiej oglądaną pozycją w TVP2 ( bo tam były mecze UEFA w zeszłym roku) to M jak miłość, gdzie rekordowy odcinek miał widownie 8,2 mln w grupie 4+, dla porównania finał LM to 5,1 mln. A i nie łudźmy się, że kibice to najatrakcyjniejszy target, no chyba że dla browarów ![]() pzdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bo w 90% należą do Polsatu i jakby realizują ich interesy. Może Puls piłkę przygarnie
mieli takie mocarstwowe zapędy Ale w sumie to dziwne kiedyś puszczali blok Polskich drużyn o 14 grała Amica, 16 Wisła Płock 18 Wisła 20 Legia, czyli przez 6 godzin leciała piłka pod rząd, a teraz nie mogą się zebrać, aby chociaż w tym swoim TVP Sport mecz pokazać. Przecież i tak niedługo będą tam puszczać IV ligę estońskiego hokeja, więc mogli by zainwestować i taki mecz później 50 razy powtarzać...![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
to już inna kwestia. I tutaj zaczyna się problem, z oglądalnością. Wszyscy trąbią,że meczu nie ma sensu pokazywać,bo oglądalność będzie kiepska. To w takim razie co da większą oglądalność, wiadomości czytane z promptera przez jakiegoś leszcza w TVN Sort, czy mecz Live MP. Czy oglądalność będzie większa gdy na Orange Sport będzie puszczona transmisja z WNBA czy retransmisja, czy mecz MP o LM z Levantią. I tak by przykłady można mnożyć. Poza tym jaką to oglądalność ma TVN Sport i Orange Sport? Wiece w czym jest problem? nie oglądalność. Ale to,że żadna z tych i tak podkreślmy deficytowych stacji nie kupi praw do transmisji. Ot ,kasy szkoda i tyle. Chcieliby ale za darmo. To kolejka by się ustawiła. A kilka groszy zapłacić i robić sport z prawdziwego zdarzenia, to już nie ma komu.Dlatego to gówno robi się coraz bardziej deficytowe. Lepiej kupić gotowy produkt vide Copa Libertadoresw wepchnięty w pakiecie razem z jakimiś walkami Włodarczyka i stracić na tym, niż pokazać jeden konkret co kilka razy, raz a dobrze. I dziwić się później,że stacje ww mają tragiczną oglądalność. A na społeczeństwo nei ma co narzekać. Byłby jeden konkretny program sportowy z dobrymi produktami, to miałby dobrą oglądalność, z czasem zacząłby zarabiać. A tak wszędzie kicha i na niwie finansowej i programowej.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.07.2009 o godz. 14:43.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W telemetrii nie bierze się pod uwagę knajp itp..W panelach telemetrycznych znajdują się gospodarstwa domowe i na ich podstawie wylicza się "głowy".
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|

|