|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
No brawo dobrze przynajmniej kompromitacji nie będzie, a w drugiej rundzie drużyna z San Marino. W pucharach to ja kibicuję każdej polskiej drużynie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Chciałbym zacytować jakiegoś gościa który pisał że Polonia pewnie odpadnie z czarnogórcami, którzy są od nich lepsi. Oczywiście szału nie ma ale wygląda na to że Polonia nie schodzi z połowy gospodarzy na minutę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niesamowite... kibicują polskiemu klubowi! :o pamiętam, jak rok temu grał Lech to tylko fart, fart, fart, szkoda, że wygrali, etc...
Ps. Brawo Polonia! ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2-0 dla Polonii
Strzelił Jodowiec |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
bravoo dla poloni 2:0 mysle ze jak strzelą trzecia to awans będzie po sprawie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
@River
Zobacz sobie w wątku o przygotowaniach, jak jeden artysta napisał rozkład rywali Wisły w nowym sezonie. Mnie tu nic nie zdziwi.. Lepiej niech Polonia na 2:0 nie strzela, bo wtedy w rewanżu ledwo zremisuje.. A wtedy chyba jakieś punkty stracimy do rankingu? Czy nie? edit: a jednak |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
I dla mnie na 2-0 może się skończyć bo jak wygrają 3-0 to w Warszawie mogą grać na remis a punkty do rankingu są potrzebne
![]() ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nawet nie widziałem że to już dziś
Jakoś cicho było w mediach o tym meczu. Przed chwiłądopiero na interi rzucił mi sie w oczy nagłówek że Polonia prowadzi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fani miejscowi opuszczają stadion, gracze Budnosci łapią kartkę za kartką, wygląda na to że już Polonia w 2 rundzie
bo Budnosć składa broń |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
z relacji na ksppolonia.com:
"Coś wspaniałego, euforia wśród kibiców na sektorze gości, miejscowi fani opuszczają stadion!" Przy 0:2 w 60 minucie opuszczać stadion? ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do meczu, to świetnie, Polonia już sobie zapewnia awans na wyjeździe. Pkt do rankingu chyba nie traci jakby zremisowała 2 mecz no nie? Zobaczymy co będzie w 3 rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
to, ze tego meczu nie ma w tv to jakas totalna kompromitacja ://
co do wyniku to dobrze jest nie spodziewalem sie, ze Polonia tam wygra i zdobedzie tam punkt do rankingu dla Polski. Pozniej maja amatorow z San Marino i kolejne 2 zwyciestwa beda formalnoscia. czyli za 2 rundki Polonia 4 pkty to byloby bajecznie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na razie do września i do fazy grupowej zasada jest taka:
zwycięstwo - 1 pkt remis - 0.5 pkt Cel minimum dla Polski 5 punktów(średnia wszystkich zespołów) Jak Polonia wygra dziś i za tydzień. Potem nie mam wątpliwości, że dwa razy pyknie Sanmarińczyków. I okaże się, że nasz najsłabszy zespół już swój wkład 4 punkty na 5 prawie z miejsca wypełni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie to już nawet nie cieszy fakt wygranej, mnie cieszy to że nie ma po raz kolejny kompromitacji, bo zawsze było tak że ta 4. drużyna z naszej ligi olewała puchary i potem odpadała z jakimiś Łotyszami czy Białorusinami. Teraz przynajmniej się chłopaki z Polonii zmobilizowały i nie dają d*py
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok 10 minut dio końca meczu - już nic sie nie powinno zmienić (in minus)
Co do wyniku Poloni nie ma się co podniecać, pary w tej pierwszej rundzie były tak dobierane że zawsze znacznie słabszy grał z zespołem wiele silniejszym co potwierdza masa wyników 4-0 5-0 w innych meczach dzisiaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
No ale np Szkoci dostają od Walijczyków
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Derby tak mają
![]() EDIT: Koniec meczu ! Polonia wygrała 0-2 z Budnością Podgorica po golach Kozioła (53) i Jadołowca (65) Powód: koniec meczów
Ostatnio edytowane przez Angmir : 02.07.2009 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koniec meczu Polonii. 2:0, zatem mamy prawdopodobnie 3 kluby w 3.rundzie el.LE.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Angmir zobacz jakie wyniki miały 2 lata temu w 1 rundzie Belchatow i Grodzisk a rok temu Legia. Przy nich wynik Polonii nalezy traktowac jako sukces, poziom przeciwnikow wbrew pozorom jest bardzo rozny od calkowitych amatorow z Andory czy San Marino po nieobliczalne zespoly z Czarnogory Irlandii czy Gruzji...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Polonia powinna bez większych problemów trafić do III rundy el. LE. Legia (startująca od II) to samo.
Lech będzie rozstawiony w III rundzie el. LE, więc zakładamy awans. Spodziewamy się, że Wisła awansuje do IV rundy el. LM. Polskie zespoły rozegrają: 1. (wariant pesymistyczny) 14 meczów 4 mecze Polonii - odpadnięcie w II rundzie el. LE. 2 mecze Legii - odpadniecie w II rundzie el. LE. 2 mecze Lecha - odpadnięcie w III rundzie el. LE. 6 meczów Wisły - odpadnięcie w III rundzie el. LM i w IV rundzie el. LE. 2. (wariant umiarkowany) 26 meczów 6 meczów Polonii - odpadnięcie w III rundzie el. LE. 4 mecze Legii - odpadnięcie w III rundzie el. LE. 4 mecze Lecha - odpadnięcie w IV rundzie el. LE. 12 meczów Wisły - odpadnięcie w III rundzie el. LM i w rundzie grupowej LE. 3. (wariant optymistyczny) 34 mecze 8 meczów Polonii - odpadnięcie w IV rundzie el. LE. 6 meczów Legii - odpadnięcie w IV rundzie el. LE. 10 meczów Lecha - odpadnięcie w rundzie grupowej LE. 12 meczów Wisły - odpadnięcie w rundzie grupowej LM z czwartego miejsca. 4. (wariant superoptymistyczny, to już jest kosmos ) 54 mecze14 meczów Polonii - odpadnięcie w rundzie grupowej LE. 12 meczów Legii - odpadniecie w rundzie grupowej LE. 12 meczów Lecha - odpadnięcie w 1/16 finału LE. 16 meczów Wisły - odpadnięcie w rundzie grupowej LM z trzeciego miejsca, odpadnięcie w 1/8 finału LE. (LE = Liga Europa UEFA, LM = Liga Mistrzów UEFA) Założyłem w ciemno dla uproszczenia, że pod względem potencjału Wisła>Lech>Legia>Polonia - proszę się nie czepiać ![]() Podsumowując: mnóstwo punktów do rankingu do zdobycia, zarówno klubowego jak i krajowego! === Dodatkowo zestawienie potencjalnych meczów Wisły w pucharach 2009/2010 (aż żal, że żaden nie ma szans się odbyć przy Reymonta...) LM II runda el: 2 mecze III runda el: 2 mecze (porażka -> IV runda el. LE) IV runda el: 2 mecze (porażka -> faza grupowa LE) faza grupowa: 6 meczów (trzecie miejsce -> 1/16 finału LE) 1/8 finału: 2 mecze 1/4 finału: 2 mecze 1/2 finału: 2 mecze finał: 1 mecz LE IV runda el: 2 mecze faza grupowa: 6 meczów 1/16 finału: 2 mecze 1/8 finału: 2 mecze 1/4 finału: 2 mecze 1/2 finału: 2 mecze finał: 1 mecz PS> Mogłem się gdzieś pomylić, bystrych proszę o poprawki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten sezon będzie przełomowy dla polski w pucharach, bo poprostu wygrywając tylko te mecze w których bedziemy rozstawieni, nabijemy mnóstwo punktów do Rankingu sobie.
IMHO dla Polonii przygoda na 90% kończy się w 3 rundzie - co daje 6 meczów dla Legi na 70% również koniec w 3 rundzie, a na 95% w 4 - 4/6 meczów Lechowi daje 80% szans na przejście 3 rundy i 50% na przejście 4tej (jest rozstawiony najprawdobnie), potem góra 20% szans na wyjście z fazy Grupowej. - czyli 50/50 że będzie 4/10 meczów. Wiśle daje 99% szans na 3runde, 75% na 4 i 30% szans na Faze grupową LM. 3 miejsce w grupie ? 20%, awans z grupy ? 2% ? 1/16 LM 99,9% sznas na umoczenie Ewemtualnie po odpadnięciu w 3 rundzie el do LM gramy w 4 rundzie el do LE (gdzienei jesteśmy rozstawieni) więc 30% szans na awans do Grupy. Jeśli znajdziemy sie w grupie LE (albo jak wyżej, albo odpadając w 4 rundzie el do LM) to daje nam 30% szans na wyjście. Gra w 1/16 LE (awans z grupy LE lub spadek z 3m w grupie LM) to na 85% porażka . Później to margines błędu statystycznego. Wisła więc zagra najpradopodobniej 12 meczów (awans do 4 rundy el do LM i potem faza grupowa Lm lub LE. podsumowywując średnio polskie zespoły w rozgrywkach eurpejskich w tym sezonie powinny zaliczyć ok; << 30 meczów >> 6 Polonia 4/6 (5) Legia 4/10 (7) Lech 12 Wisła Więc będzie co oglądać. W zeszłym roku było: << 18 meczów >> 2 Craxa, 4 Legia (Homel , FK Moskwa) 12 Lech (Hazar, Grasshoppers, Austria, Grupa PUEFA (4mecze), Udinese) 6 Wisła (Beitar, Barca, Totenham) jak widać jest (byłby ) progres znaczny (66% więcej meczów)porównywac do 2 lat w stecz wogóle nie ma co (chyba nie było 10 meczów nawet) Ogólnie po reformie Polska piłka ma świetlaną przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
prober - wariant pesymistyczny jest za bardzo pesymistyczny naprawde uwazasz, ze Polonia moze odpasc z zespolem z San Marino? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówicie że będzie przełomowy sezon dla Polski. A czy nie jest tak że przy tym nowym systemie inne drużyny z krajów rankingowo podobnych mają też mnóstwo okazji do zdobycia punktów? Czy suma sumarum nie wychodzi na to samo ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pytanie do znawców. Czy to nie jest aby tak że liczbę zdobytych punktów dzielimy przez liczbę zespołów które dany kraj w pucharach reprezentują?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dysko-Polo zrobilo co mialo do zrobienia,czyli wyjechac z zaliczką z Czarnogóry i im sie to udało.
Jako ze nasza wspaniala Polska telewzja która "kocha sport" tylko i wyłacznie kiedy przyjdzie pokazywac cos ,co bedzie ogladac duz ludzi,tak zeby przerwac to reklamą i niezle zarobic ,nie pofatygowała sie o transmisje ciezko cos wiecej powiedziec,ale awans juz raczej ich i mamy 3 kluby(Amika ,Legia ,Dysko-Polo) w 3 rundzie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member