The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2009, 11:07
Jeżeli nie będzie przełomu w sprawie transmisji telewizyjnej meczu Wisła Kraków- Levadia Tallin to ci, którzy nie mogą stawić się w Sosnowcu, mogą liczyć na relację live. Może, ale niekoniecznie, być też transmitowany w Programie Pierwszym Polskiego Radia, tyle tylko, że dopiero kawałek w informacjach sportowych po wiadomościach o godzinie 21.00, a później w programie " Kronika Sportowa " o 21.30 ( czyli po pierwszej połowie ).

Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.07.2009, 11:08
Ciekawa sprawa z tym KuszoTV. O ile się nie mylę przekazywanie sygnału z C+, czy innych stacji bez ich zgody jest nielegalne, a wlaśnie tym do tej pory zajmowało się KuszoTV. Mimo tego Sportfive nie przejmuje się tym i podpisują umowę. Fajnie byłoby, gdyby mecz Wisły również był tam transmitowany.
Ciekaw jestem jak wygląda organizacja, kto dostarcza niezbędy sprzęt, czy zdobycie go i wynajęcie ludzi do obsługi, leży w geście Kuszo, czy może klubu.

Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.07.2009, 11:13
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ale inni przez ciebie i tym podobnych co wbijaja na słabym łączu na hama mają problemy
To nie jest SopCast tylko tranmisja ze strony. Użytkownicy o słabszym łączu w żadnym stopniu nie wpływają na jakość przekazu. Jedynie duża liczba użytkowników może pogorszyć płynność transmisji.

Mam nadzieję że wyjazdowe mecze Wisły też będą transmitowane w ten sposób (jeśli Polsat się nie opamięta).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2009, 11:30
Oby to bylo w duzo lepszej jakości niż na justin.tv czy SopCascie
WISŁA!!!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2009, 11:42
Ja to bym szczerze mówiąc wolał, żeby było to za jakąś symboliczną opłatą niż za darmo. Od razu liczba ludzi wbijąjacych na transmisję spadnie o jakieś 90%
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2009, 13:47
Ludzie z słabym transferem (mniejszym niż dopuszczalny) powodują trudności w oglądaniu innym, a sami i tak nie są w stanie oglądać. Jeśli meczu nie będzie w tv to niech zrobią płatny program wtedy nie będą się wbijać ci co nie posiadają odpowiedniego transferu bo tylko stracą kasę. Tak jest na sopcast. Jeśli to będzie na stronie to też wart ograniczyć liczbę użytkowników do tych którym najbardziej zależy.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 08.07.2009 o godz. 13:53.
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.07.2009, 14:00
matti123, myślę że kibicom Wisły, Śląska, Lechii i Unii na pewno będzie zależało, będą to tysiące osób.Więc Twój pomysł nie ma większego sensu.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 08.07.2009, 14:05
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie z słabym transferem (mniejszym niż dopuszczalny) powodują trudności w oglądaniu innym, a sami i tak nie są w stanie oglądać. Jeśli meczu nie będzie w tv to niech zrobią płatny program wtedy nie będą się wbijać ci co nie posiadają odpowiedniego transferu bo tylko stracą kasę. Tak jest na sopcast. Jeśli to będzie na stronie to też wart ograniczyć liczbę użytkowników do tych którym najbardziej zależy.
Ciekawi mnie jedno jaka musiałaby być odpłatność za ten program żeby przestało Tobie zależeć na oglądnięciu tego meczu. Jak mniemam każdemu kibicowi Wisły "najbardziej" zależy żeby zobaczyć naszych piłkarzy w akcji.
Kibicowanie nie zależy chyba od grubości portfela....
dawidex44
Banita

Stary 08.07.2009, 14:06
Proponuje, aby każdy napisął email do Polsatu i do TVP z prośbą o transmisje meczów Wisełki. TVP można zarzucić, że my płacimy za abonament, a im ciężko wydać nie tak duże przecież pieniądze na transmisje meczów Wisełki.
dawidex44
Banita

Stary 08.07.2009, 15:02
Nie podoba Wam się mój pomysł?
sqallpl
Senior Member

Stary 08.07.2009, 15:04
Juz sporo osob napisalo maile do roznych stacji, komus odpisal ktos z Polsatu, oczywiscie negatywnie. Sam pisalem kilka i nie dostalem zadnej odpowiedzi.
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 08.07.2009, 15:18
ja też pisałem maile i zero odpowiedzi
ale osobiście myślę, że to może dać jakiś skutek

szczerze, to nasz mecz jest najważniejszy z całej czwórki polskich teamów w pucharach
więc mam nadzieję, że się uda i obejrzymy mecz w TV
qwertyq
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2009, 15:36
http://www.90minut.pl/news/96/news96...nge-Sport.html
mecz polonii bedzie w tv, wiec nie wyobrazam sobie, zeby meczu naszej Wiselki nie bylo ;-)
www.qwertyq.digart.pl
WISŁA PANY!
matti123
Senior Member

Stary 08.07.2009, 15:52
Nie mówię o kibicach Wisły i zaprzyjaźnionych ale takich którzy obejrzą z innych powodów. Tzw dzieci neo chociażby. Koniec tematu
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.07.2009, 15:55
"Stacja Orange Sport zaproponowała Polonii telewizyjną relację z meczu, która będzie uaktualniana co 15 minut. Poza tym, w wypadku ciekawych sytuacji na boisku, planowane są bezpośrednie wejścia na antenę"

Co to k*** znaczy? Jakies nowe standardy?
wislacki
Senior Member

Stary 08.07.2009, 15:58
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
"Stacja Orange Sport zaproponowała Polonii telewizyjną relację z meczu, która będzie uaktualniana co 15 minut. Poza tym, w wypadku ciekawych sytuacji na boisku, planowane są bezpośrednie wejścia na antenę"

śmiać się czy płakać...
Orange sport zrobi nam łaskę bo przeprowadzi relację z meczu uaktualnianą co 15 minut... żałosne

pozostaje zapytać- czym dla was są kibice?

Z drugiej strony to ciekawe, że nikomu nie opłacało się przeprowadzać normalnej relacji, bo za mała oglądalność,
Jakim cudem więc Orange sport (posiada ktoś to w ogóle?) opłaca się robić taką namiastkę transmisji?
Powód: druga strona
Ostatnio edytowane przez wislacki : 08.07.2009 o godz. 16:03.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2009, 15:59
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

Co 15 min będą pokazywać skrót z tych 15 minut ;p lol lol rotfl ! Wydaje mi się że to próba ominięcia licencji na mecz. W takiej formie nie muszą nic płacić pewnie.
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 08.07.2009, 16:21
mrozonek napisał(a):Wyświetl post
Wysyłamy emaile na adresy: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]

o temacie: Prosimy o transmisję meczu Wisła - Levadia w Lidze Mistrzów !!

z treścią:

Prosimy o pokazanie meczu Wisła - Levadia w Lidze Mistrzów !!

Serdecznie prosimy kierownictwo stacji o zezwolenie i podjęcie kroków w sprawie transmisji meczu Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów. To niesłychane, by nikt się na to nie chciał zdecydować, tym samym ignorując kibiców. Koszty nie będą ogromne, a zainteresowanie z Mistrzem Estonii napewno dość wysokie.

Przekazujemy nasze zainteresowanie tym meczem !!
Prosimy o odpowiedź kiedy podejmiecie decyzję.

Krakowscy kibice

WYSYŁAJCIE ZAPYTANIA
http://www.cyfraplus.pl/_pro_zamow-formularz-pro.html
http://polsatsport.pl/kontakt.php
http://www.tvp.pl/o-tvp/kontakt
http://www.orangesport.pl/tpsa/run?n=os_kontakt

a moze WISŁA TV się zdecyduje?
takie proszenie się jest dla mnie żenujące
ale z drugiej strony jestem poświęcić dużo dla mojego ukochanego klubu, oraz żeby Ci co nie mogą jechać, mogli obejrzeć mecz w TV, szczególnie ten wyjazdowy

[email protected]

a tutaj piszcie do ORGANGE SPORT http://www.orangesport.pl/tpsa/run?n=os_kontakt
Ostatnio edytowane przez Domas : 08.07.2009 o godz. 17:24.
sqallpl
Senior Member

Stary 08.07.2009, 20:05
http://www.kuszotv1.pl/ Mozna zobaczyc jak prezentuje sie tesotwy sygnal ze stadionu Polonii.
Krissu
Militaris

Stary 09.07.2009, 08:16
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15644
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.07.2009, 08:18
a skąd ewentualnie to kuszo weźmie 150 tysięcy?
Krissu
Militaris

Stary 09.07.2009, 08:20
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a skąd ewentualnie to kuszo weźmie 150 tysięcy?
Wilczka pytaj

Poza tym ja to rozumiem tak, że jak nie będzie chętnego na kupno praw to przekażą je do telewizji internetowej.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.07.2009, 08:24
eh...moze jakas estońska stacja będzie transmitowała i nie będą mieli problemu
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.07.2009, 08:25
Ten pomysł z telewizją internetową jest całkiem dobry. Pytanie nasuwa się tylko, jaka będzie jakość tego przekazu oraz czy będzie on włączany na stronie głównej Wisły czy na jakiejś innej?

gaciu
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 09.07.2009, 09:40
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Poza tym ja to rozumiem tak, że jak nie będzie chętnego na kupno praw to przekażą je do telewizji internetowej.
Też tak to rozumiem, poza tym koszt nadawania w internecie jest dużo niższy niż w zwykłej telewizji. Po wczorajszej transmisji testowej jestem pozytywnie zaskoczony KuszoTV Jeśli będą nadawać w lepszej jakości to nie ma problemu.
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.07.2009, 10:55
Chciałby aby pozostawić na chwilę kwestię transmisji, jak w klubie powiedzieli jutro po południu będzie wszystko wiadomo. Nie ma co się niezdrowo podniecać, trzeba czekać na oficjalne wieści.

Powracając do tematu meczu z Leviadią, pojawiły się nowe (ważne) informacje. Cytuję:

Cytat:
We wtorkowe popołudnie Levadia Tallin, rywal Wisły w II rundzie Ligi Mistrzów, w ligowym pojedynku rozgromiła FC Kuressaare 7:1. Spotkanie rozgrywane na wysepce leżącej 200 km od stolicy Estonii, oglądał w towarzystwie polskiego ambasadora asystent Macieja Skorży, Rafał Janas. Wysoka wygrana Levadii nie zrobiła jednak na wysłanniku Wisły wielkiego wrażenia.

- Spodziewałem się tak wysokiego wyniku i tak się stało. Liga jest bardzo podzielona, jeśli chodzi o poziom. Jest kilka zespołów, które prezentują jako taką piłkę nożną. Reszta mocno odstaje i prosi o jak najmniejszy wymiar kary. I właśnie takiego przeciwnika - beniaminka FC Kuressaare - miała Levadia. Klub prezentował poziom polskiej II ligi albo jeszcze niższy. Przez 70-75 proc. czasu Levadia miała piłkę, a mecz toczył się właściwie na jednej połowie - powiedział Rafał Janas Gazecie Wyborczej Kraków po powrocie do Polski.

Według Rafała Janasa siła Estończyków opiera się na dobrze się uzupełniających, wymieniających się pozycjami, graczach ofensywnych - zwłaszcza Sanderze Purim, Nikcie Andriejewie, Władimirze Gusjewie i Indrku Zelinskim. Jak twierdzi asystent Skorży, rzeczywiście można się ich obawiać, choć zaznacza, że "poziom ligi utrudnia zweryfikowanie ich umiejętności".
Wydaje mi się że za bardzo ich olewamy. Dostrzegam w tym analogie do naszych meczów z Parmą czy Schalke w 2002 roku. Wówczas to My byliśmy taka Leviadią i o naszej sile stanowiła właśnie czwórka czy piątka szybkich, zgranych i nieprzewidywalnych graczy ofensywnych (Kosa, Zuraw, Uche, Szymek... )

Radziłbym osobom w klubie bardziej profesjonalne podejście do tego meczu. Oby tech ich kwartet nie rozjechał przypadkiem naszej zdziesiątkowanej obrony, bo będzie wtopa jeszcze większa jak w Tibilisi.

Panowie trenerzy jeszcze raz apeluję - proszę zobaczyć jak traktowała nas wielka Barcelona przed rokiem - wypowiadali się o nas z szacunkiem i mówili że nie będzie łatwo z nami wygrać. My będąc w takiej sytuacji olewamy i wyśmiewamy rywala...
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2009, 10:57
Powiem tak - wysłanie janasa żeby obserwował jak grają takie ogórki jak Estończycy swiadczy o tym że nie olewamy rywala i zdajemy sobei sprawę że może nie być za łatwo.
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.07.2009, 11:04
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak - wysłanie janasa żeby obserwował jak grają takie ogórki jak Estończycy swiadczy o tym że nie olewamy rywala i zdajemy sobei sprawę że może nie być za łatwo.
Wysłanie obserwatora to tylko rutyna. O podejściu do rywala świadczą wypowiedzi. A te jak narazie z klubu płyną takie - że to ogórki z II ligi polskiej i wygramy w cuglach. Tak samo mogła mówić o Nas Barcelona przed rokiem, ale wykazala się zdecydowanie bardziej profesjonalnym podejściem.
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.07.2009, 11:19
Ja sie troche przestraszyłem jak zobaczyłem te ich 7:1 i naszą porażke w sparingu...

Wiem, że to liga Estońska, ale ta druzyna jest tam najlepsza.

Trudno napisać czy Leviadia moze nam popsuć szyki, czy spokojnie uda nam się wygrać.

Wszystko zalezy od zawodników, trenera i nas - kibiców. Dlatego jedzmy wszyscy do sosnowca
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 09.07.2009, 11:20
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Wysłanie obserwatora to tylko rutyna. O podejściu do rywala świadczą wypowiedzi. A te jak narazie z klubu płyną takie - że to ogórki z II ligi polskiej i wygramy w cuglach. Tak samo mogła mówić o Nas Barcelona przed rokiem, ale wykazala się zdecydowanie bardziej profesjonalnym podejściem.
Nie wiem czy umiesz czytać, ze zrozumieniem, ale Janas "o poziomie II ligii polskiej" mówił w kontekście przeciwników Levadi z ostatniego meczu ligowego, których Levadia ograła 7-1.

Janas powiedział także, że liga estońska jest bardzo podzielona jeśli chodzi o poziom, jest więc dokładnie na odwrót niż to co piszesz. Jest szacunek do rywala, ale nieprzesadny. No chyba, że dla ciebie o olewczym podejściu świadczy stwierdzenie, że: "Rywal jest spokojnie w naszym zasięgu".

Nie chcę obrażać braci po szalu, ale czasami czytając waszę wypociny na tym forum człowieka jasny szlag trafia.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów