|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam
No ja wlasnie cisne sobie w fma 09 na latce 9.3.0 i gram Wisla. Jest to dopiero poczatek sezonu ale juz zdolalem awansowac do LM no ale rywale sa naprawde z gornej polki. W grupie bede sie mierzyl z Juve Arsenalem i Valencia. O okienku transferowym bylem najaktywniejszy i zakupilem S.Pawlowskiego, Kirma ale z nim byla gruba historia. Zaraz jak sie tylko okienko zaczelo chcialem go pozyskacnoi przez rowne 2 miechy sie targowalem z Domżale ale na 2 przed zakonczeniem okienka wreszcie sie udalo. W dodatku pozyskalem Michala Michalka gra na lewej pomocy ma 18 albo 19 lat nie pamietam gra naprawde bardzo dobrze . sprzedalem Niedzielana za 550 tys euro do Norwich, Varge wypozyczylem do jagi a Diaza sprzedalem za 110 tys. Teraz poszukuje bramkarza za Mario bo niestety gra bardzo niepewnie...noi napastnika bo Beto z Brozkiem to za malo;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak szukasz brakmarza to może Janukiewicz? w FM 08 zawsze go brałem, niedrogi i dobry ;p
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
To i ja się może pochwale osiągnięciami
![]() Proszę: http://i28.tinypic.com/14c8hhl.jpg http://i27.tinypic.com/x4orhk.jpg http://i31.tinypic.com/mc9kki.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Mascio to świetny gracz w 8 sezonów strzelił w lidze 80 bramek a to środkowy pomocnik. Conajmniej 75% tych bramek to rzuty wolne, istna maszynka... Ja u siebie też miałem Łobo, Bogusia, Pawłowskiego z innych polaków w pierwszym sezonie był jeszcze Zganiacz, Juchu czy Julcimar... potem jeszcze Borysiuk i z polskiej ligi Mucha na rezerwie. Najlepszym strzelcem w historii Leeds niedługo zostanie... Robert Lewandowski. Narazie ma 162 bramek w lidze przez 8 sezonów ( przyszedł po awansie do Championship ) i brakuje mu 7 do zapisania się w histori. Poza ligą zdobył jeszcze 63 bramki w różnych pucharach. Wynik dobry biorąc pod uwage dwie 0,5 roczne kontuzje... Tutaj mój aktualny skład: http://i25.tinypic.com/ank8yc.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
<Crasch>, tutaj masz skórki do FM'a. Poszukaj może znajdziesz coś ciekawego - http://www.cmrev.com/grafika/skorki.html
Poszukuje napastnika do Wisły, mój budżet to 5 mln. Mam Kadleca, Cristaldo i Brożka, który odchodzi za kilka dni. Od razu wykluczam transfer Aquino, którego nie chce puścić klub. Nie pogardził bym również ofensywnym środkowym pomocnikiem na miarę LM. edit: rok: 2011 ![]() Powód: 2011
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 07.07.2009 o godz. 13:26.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Trudno powiedzieć, bo nie dodałeś który masz rok w grze.
Ale spróbuj wyciągnąć kogoś z tych: Ola Martinsen Henri Saivet Lewandowski ? Fedor Smolov Raimond Manco Ryan Palmer |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety żaden z nich mi nie podszedł, bo większości nie mam w bazie.
![]() ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
OPS - Daniel Parejo - Najlepszy z tych ktorzy przejda do naszej ligi. Na poczatku sciagniesz go nawet za 2k
N - Lewandowski - Za reszte kasy spokojnie przejdzie ![]() PS: Saiveta musisz miec w bazie....Zle szukales. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Daniel Parejo gra już u mnie od dwóch sezonów i miażdży
A Lewandowski już sobie myka w Newcastle... więc jakie mam szanse na jego ściągnięcie? Tym bardziej, że zarabia 20 tysięcy tygodniowo. Ano mam go... tylko, że 5 mln.PS: zważ na to, że u mnie jest już druga połowa 2011 roku ![]()
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 07.07.2009 o godz. 14:55.
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Trudno po takim czasie doradzic kogos bo wiekszosc talentow szybko sie rozwija a co za tym idzie szybko rosnie ich cena.
Z napastnikow to mozesz sprobowac : Tomas Necid, Robin Soder, Sebastian Fernandez (Urugwaj) Ostatni moze wiekowy ale u mnie w 2012 roku grajac w Lechu ma lacznie 40 bramek w 2 sezony.Kosztuje cos kolo 300k. Przeszukaj rynek ukrainski bo Ukraina jest przepakowana na maxa jesli chodzi o mlodych graczy i newgenow.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 07.07.2009 o godz. 15:27.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kreseq, chodzi Ci o tego Urugwajczyka? (Sebastian Fernandez) Fakt, na Ukrainie można znaleźć dużo młodych, a przy tym utalentowanych zawodników to samo jest w Czechach.
![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
U mnie, w PAOKu pieprzony Lewandowski kontraktu nie chciał przedłużyć. Odszedł zupełnie za darmo. Na jego miejsce sprowadziłem 19-letniego newgena z Hiszpanii.
Jak się uda to Parejo przejdzie do mnie na prawie Bosmana w czerwcu 2013 roku. Na razie robię pod niego podchody, chwalę co miesiąc, deklaruję zainteresowanie. A propos newgenów - Hiszpania to prawdziwa kopalnia króla Salomona. Mam już 3. Coś czuję, że za kilka lat 70% mojej drużyny to będą Hiszpanie. Zaraz porobie screeny i wrzucę.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 07.07.2009 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krissu, podawaj nazwiska!
![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
To są newgeni więc nazwiska nic Ci nie powiedzą
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
elo poszukuje GK to Wiselki z gory dzieki!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mario86, Silviu Lung jr
A jak Ty ich szukasz? ![]() Swoją drogą właśnie ściągnąłem 19-letniego Hiszpana Sergio Roberto z At. Madryt za 1,2 mln Razem z Parejo powinni wymiatać!
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 07.07.2009 o godz. 16:15.
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Ech.. Newgeni to zawodnicy generowani przez komputer, których nie ma w początkowej bazie.
Jak ten gagatek: http://i30.tinypic.com/5win2o.jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem co to są newgeni, przynajmniej się domyślałem. Ale w jaki sposób ich szukasz?
![]() PS: jak Ty możesz grać w wersji ENG? ![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
Gram w ENG od Championship Manager 98 i szczerze mówiąc to raczej w PL nie mogę grać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jakich masz scoutów? Atrybuty się liczą? Jeśli byś mógł to podał byś mi imiona i nazwiska.
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
A i najlepiej jakby mieli pracę z młodzieżą i "Mental" jak najwyższe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie jest to okno?
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Tam gdzie wyszukujesz zawodników.
Piętro niżej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no ślepy chyba jestem
Screena możesz zrobić? ![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jak ktos ma problemy z kupieniem jakiegos zawodnika i radzi sie na forum, to propnuje sciagnac FM Scouta i samowolnie wyszukac sobie pilkarza
wyjdzie na to samo, bo obydwa przypadki to tak jakby cheat z tym, ze dzieki FM Scoutowi mozesz znalezc najlepszego z mozliwych graczy a uczestnicy forum moga zle doradzic. bo nie jest powiedziane, z ejesli u nich jeden zawodnik dobrze sie rozwinal, to u was tez bedzie wymiatal... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Napastnika poszukaj w Argentynie, najlepiej wyczaj takiego któremu się kontrakt kończy |
|
|