|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Reputacja klubu ma male znaczenie...owszem zwieksza sie ale reputacja kraju pozostaje zawsze taka sama. Mozna grzebac edytorem ale moim zdaniem to zaklinanie rzeczywistosci
Udalo mi sie wygrac ED z przewaga 5 punktow nad Ajaxem. Z nowych zakupow : Marquinhos i ...nikt wiecej bo kosztowal 9 baniek On + Keirrison to powinno byc wystarczajace na dluzsza przygode w LM.Zadnych juz wzmocnien i oslabien nie planuje, Musze sie przemeczyc z kadra 18 osobowa plus kilku juniorow ktorzy beda tylko jako totalne zapchanie skladu. Swietny regen mi sie trafil w tym roku, tyle ze ma 15 lat i trzeba troszke poczekac Sklad wyglada nastepujaco :
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.07.2009 o godz. 01:07.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a tak wogule to w jakiego wy Fm gracie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
2009 zaś niektórzy jeszcze w dobrego 2008
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Skończyłem trzeci sezon. Mistrzostwo z jedną przegraną.
![]() Podstawowy skład przez większość sezonu, w miarę możliwości to. Jarosiński Baszczyński - Rajfur - Głowacki - Piotr Brożek Łobodziński - Jirsak - Garguła - Zieńczuk Lewandowski - Paweł Brożek Brożek - król strzelców, Lewandowski trzeci. Zwraca uwagę fakt, że w trzecim sezonie w podstawowym składzie był tylko jeden zawodnik, którego kupiłem(Lewandowski, Garguła oczywiście przyszedł za free). Reszta w Wisełce od samego początku. ![]() P.S. Od następnego sezonu jednym z trenerów będzie Maciej Żurawski. ![]()
Wola Wierna Wiśle!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja właśnie skończyłem drugi sezon Wisła i zająłem drugie miejsce zaraz za Amicą. :/
W ostatnich meczach dałem dupy, porażka z Lechem i trzy remisy, mając 10 pkt. przewagi... i się skończył ze stratą dwóch pkt. Dudek Baszczyński - Marcelo - Głowacki - Lecjaks Łobodziński - Jirsak/Garguła - Parejo - Kardela Ivana/Małecki - Brożek/Cristaldo Król strzelców Sotirović (Śląsk) razem z Ivaną 12 bramek, drugi Brożek 11 bramek. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja mam takie pytanie:
czy FM 09 jest latwiejszy na tej łatce 9.3 niż początkowo? i jeszcze jak się instaluje tą łatke? mam wprawdzie oryginał, ale uaktualnienia nie chcą się ściągać, bo coś nawale steam. Dlatego ściągnąlem na pulpit tą latke 9.3 i nie wiem jak to teraz zapodać w FMa. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Normalnie,instalujesz a potem przy załączeniu FM spyta Cie jakiej bazy użyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam problemy w Wiśle z prawym skrzydłem, Łobodzińskiego sprzedałem ale nadal nie mogę znaleźć godnego zastępcy, macie kogoś godnego polecenia za nie wielką cenę?
![]() |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Paweł Sasin, polecam mimo wszystko
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Grzegorz Bonin - rewelka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zakupiłem sobie oryginał tego FM-a 2009
sprowadziłem takich o: Diawara, Legwinski, Winters, Kominiak, Rachwał, Balaz, de La Cruz, Christanval, Maxlimiliano coś tam. tak i moze mi ktoś powiedziec że dostaję w dupe od niemal każdego pomimo tego że zmieniam taktykę? a kadre mam na poziomie środka tabeli, a jestem przed ostatni ze aż 2pkt. przewagą... Coś jest nie tak skoro jak już moi wyjdą na prowadzenie to dwie minuty póśniej jest remis... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marcin Kardela z Odry na lewe skrzydło. Daniel Parejo na środek pomocy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Crasch a łatke zainstalowałes? Bo strasznie popieprzony jest ten Menager bez łatek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Właśnie to może być problem. Zanim zespół przyzwyczai się do nowej taktyki może minąć kilka miesięcy (w zależności od drużyny), dlatego nie powinno się często zmieniać ustawień zespołu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jaką taktyką grasz? Ja i janko04 gramy tą samą - 4-4-2 z ofensywnymi bokami, wysuniętymi środkowymi pomocnikami i mistrz za mistrzem leci.
Żuraw9 Ci napisał, że drużyna potrzebuje czasu na przyzwyczajenie się do taktyki. Zmieniając ją często pogarszasz tylko sprawę.![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobną co wy stosowałem i nie wypaliła, to była zresztą pierwsza taktyka. Teraz jest taka:
---------N LP---------------PP -------ŚP---ŚP ----------DŚP LO--ŚO-----ŚO-----PO oboma skrzydłami, z grą na rozgrywającego. taktyka przyniosła mi upragione utrzymanie, nawet awansując na 10 miejsce ![]() ostatnie mecze to były takie: 0-1,0-1,1-1,1-1,1-0, i 5-0 dwie wygrane, dwa remisy i dwie porażki. nawet z Rangersami wczesniej mi sie udało zremisowac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grasz taką samą taktyką jak Legia
Moim zdaniem ta taktyka jest zupełnie bez sensu i trzeba mieć na prawdę dobrą ofensywę, żeby poradzić sobie w takiej lidze jaką jest Szkocka. Lepiej by było jakbyś jednak zrezygnował z defensywnego pomocnika i zagrał byś z dwoma napastnikami, wzmocnił obronę i atak. Na lewą obronę proponuje Ci młodego Czecha Jana Lecjkasa (Jan Lecjaks), w przyszłości będzie to na prawdę bardzo dobry zawodnik za niewielką cenę.Powód: TSW
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 06.07.2009 o godz. 17:51.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja mam spoko taktykę tzw. radosny futbol na tak niczym Jurek Engel. Tracę trochę bramek, ale strzelam też bardzo dużo i jest zabawa. Testowane na Austrii Wiedeń a teraz na Man City
![]() --------N----N---------- ALP----------------APP ------------------------- -------ŚP---ŚP--------- ------------------------- LO--ŚO-----ŚO-----PO![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Wola Wierna Wiśle!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja na prawym skrzydle mam Andrea Russotto. przyszedl po 1 sezonie za free. niesamowity pilkarz
z polskiej ligi to Bonin i ewentualnie Malecki, Pawlowski. ale i tak zagranica mozna znalezc za podobna cene duzo lepszych grajkow ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
efekt? 1-6 z Hearts, 0-3 z Celticiem wcześniej jeszcze z Hamilton (ci co spadli) 1-2. napstników rzeczywiście miałem słabych. tymabrdziej że w połowie sezonu dwóch teoretycznie najlepszych odniosło kontuzje. Z tych dwóch to zostawiam jednego, którego jeszcze wziąłem z rezerw. Bo tamten (Jim Hamilton) to niby strzelił najwiecej bramek(7) ale w tym miał dwa hat-tricki...... Craig Dargo ten to strzelał po jednym golu(także miał 7) ale dzięki temu zdobyłem o wiele więcej punktów. Teraz z wolnego tranferu przyjdzie Łukasiewicz i dwóch Argentyńczyków także za darmo, tyle że mają po 32 i 33 lata. Ale powinni znacząco wzmocnic atak i lewą pomoc. (jak widac muszę stosowac taką politykę tranferowa jak Wisła w rzeczywistości Fajnie zrobili w tym Fm-ie że scoutowie szukają jak najlepszych zawodników takich, na których mnie stac i jest możliwośc że do mnie przejdzie. bo w poprzednich to było tak że zdecydowana większośc była poza zasięgiem finansowym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
o w morde Panowie. Gram sobie w Menagera, gram, gram i... patrze a tu wszyscy piłkarze czatrnoskorzy jest zrobili!! Normalnie mam w Wisle kilkunastu czarnych Polakow, troche mis ei smiac chce ale i troche głupio to wyglada czarne twarze ktore rzed chwila były biale uhahahah
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Gram Leeds podobna taktyka co Tofik, tylko ze boczni pomocnicy są na równi ze środkowymi i mają strzałki w przód, tak samo boczni obrońcy są ze strzałkami.
Właśnie wygrałem LM z Arsenalem 3-4 po dogrywce ta taktyka, w czasie sezonu spektakularne wygrane jak 5-2 z MU, 5-3 z Aston Villa, 3-0 z Chelsea, 3-0 z Realem Madryt w 1/8 LM ![]() 1 sezon: awans do Championship 2 sezon: awans do Premiership 3 sezon: 7 miejsce, 4 sezon: 4 miejsce, 1/8 Uefa, Puchar Ligi 5 sezon: 1 miejsce, LM, Puchar Anglii ![]() Piłkarzy jakich moge polecić to: Mascio (P Ś) kupiony w 1 sezonie za 24 tys, wart 10 mln €, Fabio Ferrari (O LŚ), wymiata na lewej obronie Neymar (N) w 2 sezony 52 bramki na 72 meczy a ma 21 lat, chciała go Barca, MU, Chelsea, MC, Jermaine Backford, był juz w Leeds, 158 bramek/205 meczy, obecnie znizka formy. Sergio Asenjo (B) 20 meczy/10 czyste konto. Jack Solly, kupiony w wieku 17 lat i coraz ładniej sie wprowadza do składu, 20 lat watry 6 mln € Polecam jeszcze Mauricio, Kabore, Paul Reid, Teixeira, N'Kaulou, Cueto Przez moj klub przeszli jeszcze Łobodziński, Pawłowski, Boguski, Drzymont, Cueto, Mucha. W Championship rozegrali po 30 meczy każdy i to z niezłym skutkiem, Łobo 15 asyst, Boguski 23 bramki/34 mecze. Przyszła Premiership i ... za wysokie progi dla nich. Cueto tylko został jako rezerwowy. Mucha poszedł do Villarreal i grzeje ławe ; p Myśle jescze sezon pograć Leeds, a pózniej się przenieść gdzieś indziej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i na razie tak jest, Mały śmiga na prawym skrzydle i to całkiem nieźle. Obawiam się jednak, że to za mało na LM.
Zapomniałem jeszcze dodać, że od dwóch sezonów pomiędzy słupkami spoczywa niezastąpiony Jurek Dudek, który przyszedł za ok. 30 tysięcy i zarabia 5 tysięcy. Teraz pracuje nad ściągnięciem Ruuda van Nisterlrooy'a czy jak to się tam pisze. ![]()
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 06.07.2009 o godz. 20:40.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
![]()
Faza grupowa, "Mały" graczem meczu przeciwko Benfice i Zenitowi. A wszystko to, na prawym skrzydle
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 06.07.2009 o godz. 20:45.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mario, a który rok masz u siebie?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Prawy pomocnik ? Mohamed Kallon z wolnego transferu.
Polecam na środek Marka Saparę do Wisły. Przeeee rozgrywający Andraz Kirm Do bramki za puszczalskiego Pawełka polecam Emiliano Viviano
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 06.07.2009 o godz. 21:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kirm u mnie był już warto 3 mln i nie był zainteresowany przejściem do Wisły... ja również nie wykazywałem większego zainteresowania.
![]() |
|
|