|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
jesli chodzi juz o to, dzieki komu nie mamy EURO to podziekujmy pani elzbiecie jakubiak z pis-u... ktora na pytanie dlaczego Kraków znalazl sie na miejscu rezerwowym odpowiedziala ze jest mało znany turystycznie (!?)... najwyrazniej nie patrzyla na statystyki w ktorych Kraków w 2007 roku pod wzgledem liczby turystow znajdowal sie az na 3 miejscu za Paryżem i bodajze Barceloną zostawiajac w tyle Rzym, Ateny, Londyn itd... nie mowiac juz o Poznaniu, Gdansku czy Wrocławiu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Już tu drodi Luciu pisaliśmy czemu nie ma Euro w Krk, gdzie wina pisu, gdzie majchrowskiego, gdzie po (nie chce mi siępisać dużymi literami - nie zasługują) a gdzie krakowskich (p)osłów. Pozwolę sobie zacytować A. Mleczkę "Obywatelu, nie pieprz bez sensu!" - tylko poprzeglądaj tematy na forum, a żale na PO wylewaj sobie na forum Onetu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
a wiecie cos moze w jakim kolorze będą krzesełka? (w sensie czy będzie jakiś napis czy cuś?)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ale wy jestescie znawcy haha jak to czytam to nie moge ze smiechu pewnie nigdy na oczy cegly nie widzieliscie a wszyscy sie madrzycie xD
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
wisla9110 pewnie się zna. Tatuś majstrowi na budowie gwoździe ślini, żeby równo szły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
SimCity 3000! Swoją drogą, ja sie na architekturze nie znam tak jak kolega wyżej ale jak pomyślę o odciągach na E i D,i o tym że C będzie miało dużo większą masywność dachu o tym że będzie z 30% wyższe, bez jakichkolwiek odciągów no i w końcu że projektował je Pan O. to... no w każdym bądź razie jak to nie pieprznie to będę pod wrażeniem |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie ważne jak stadion będzie wyglądał pusty, ważne jak będzie wyglądał podczas meczu, a oto się nie boję.
Bo będzie miażdżył!!! Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez qowalski : 03.07.2009 o godz. 22:09.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mam takie pytanie...
wielu z Was nie chce ogrodzeń pomiędzy trybuną, a boiskiem... w takim wypadku, gdzie chcecie zawieszać wszystkie flagi na płot? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
myślisz, ze nie ma mozliwosci zeby na wszystkich sektorach ogrodzen nie było a na mlynie byl ?
takie rozwiazanie wydaje sie byc najbardziej prawdopodobne |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ale skoro odkopią fosę to na pewno nie będzie ogrodzenia.. nawet na młynie..
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
No ale niestety do stadionu w Dortmundzie będzie nam duuuużo brakowało... Zwłaszcza jeżeli chodzi o pojemność... Jakbyśmy mieli 80 tys. miejsc to niechby nawet wywalili płoty jak dawniej na Legii przed Żyletą były. Co ja mówię o 80 tys. - idealnie dla nas byłoby 45 tys. miejsc choćby.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
moze dlatego, ze mam kacowy nastroj troche sie przyczepie do tego okreslenia, bo jest wybitnie bzdurne, sugeruje tak jakbysmy my nie nalezeli do cywilizowanego swiata (chociaz oczywiscie mamy pewne zaleglosci wynikajace z faktu, ze mamy raczej slaba gospodarke) a opcje z ogrodzeniem w jednej czesci byly juz nieraz stosowane w Zachodniej Europie. Poza tym nie wiem czy w wypadku sektora D mozemy mowic o fosie - na E napewno byla, na D nie jestem pewny |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
mogłoby być i 80 tys. tylko wtedy musielibyśmy mieć kilka zgód więcej z okolic.. najlepiej cały Kraków przyjaciół i byłoby ok
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Podpisuje sie obiema rekami po tym co napisales...
![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie chce ciagnac watku bo nie jest on w temacie, zle to wszystko co napisałes miesci sie w ramach braku organizacji, prawnego zamotania i politycznych afer
takie motywy zdarzaja sie na calym swiecie moze u nas sa czesciej i nie stosuje sie tutaj terminow typu "cywilizacji" nalezymy do cywilizacji zachodniej (w wiekszym uproszeczeniu S Huntingtona) i nie jestesmy na zadnym uboczu czy tez polprymitywni. Uczepilem sie tematu, bo wybitnie w****ia mnie mowienie, ze nie jestesmy "europejscy", "uciwilizowani" etc - zwlaszcza jesli porowna sie Polske z patologiami spolecznymi np we Francji, Irlandii, Włoszech czy tez w Stanach. Wnerwia mnie to, bo Polacy sa czesto zakompleksieni i czesto mysla nieslusznie o sobie jako o zacofanych. Ale temat jest na osobna dyskusje, wiec postaram sie nie ciagnac tematu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
oczywiście żadnych danych na to nie masz, tylko sobie tak gadasz dla zabawy...
Jak nie wrzuć konkretne dane z ostatnich pięciu lat, zobaczymy czy Kraków nie rozwija się równie dynamicznie. Bezrobocie, średnie wynagrodzenie, powierzchnia biurowa/mieszkaniowa/handlowa, wzrost PKB... Kraków ma też największe szanse, stać się pierwszym polskim miastem z pełnym ringiem autostradowym... Nie wspomnę o turystyce, bo tutaj powyższe miasta nawet nie dorastają nam do piętk... No, ale Poznań i Wrocław więcej wydają na marketing i jesteś tego najlepszym przykładem. PS: Jeśli myślisz, że tylko w Krakowie są takie kwiatki jak "Szkieletor" to się grubo mylisz. W każdym polskim mieście są dziesiątki problematycznych, ciągnących sie latami, nie rozpoczętych, bądź nie dokończonych inwestycji. Wejdź sobie na skyskcraper i poczytaje lokalne tematy. Koniec OT z mojej strony, jakbys chciał kontynuować napisz tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...hp?t=86&page=9
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 05.07.2009 o godz. 21:29.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moze mi ktos powiedziec jak bedzie sie prezentowalo oswietlenie pod wzgledem mocy, w porownaniu do poprzedniego? Czy jest to wogole wiadome?
Pytam bo jak tak patrze na to jak wygladalo to u nas a nastepnie widze powtorke np. z Emirates to jest bardzo duza roznica. Wedlug mnie mocne oswietlenie to duzy punkt, jesli chodzi o jakosc wizualna ogladanego spotkania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
obecnie na stadionie jest 1700lux, docelowo ma być 2000. Poza tym fakt iż oświetlenie ma być rozmieszczone wzdłuż całego boiska, też poprawi równomierność oświetlenia boiska
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
2000 lux to tak przeciętnmie jak na dziś bo są stadiony po 2300-2500lux nawet
ale wystarczająco bo jeśli dało się grać przy 1400... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Więc umieszczenei świateł wzdłużc całego boiska to chyba kluczowa sprawa, bo np. na Emirates jest 1500lux, na Old Trafford 1475 a na Anfield 1480
Tutaj mozna sobie odswiezyc jak to wyglada: Anfield Road - http://www.youtube.com/watch?v=zINZxzrQ5Ig Old Trafford - http://www.youtube.com/watch?v=6XiR4huH5Yw |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Też sie zawsze nad tym zastanwiałem bo jak się ogląda Lige Mistrzów to tam jest jasno na stadionie a jak włączysz polską ligę to jest ciemniutko,na Wiśle zresztą też choć na żywo wydaje sie,że jest biało
![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czemu przy budowie A i B nic się nie dzieje od ponad tygodnia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
dzieje sie tylko nie ma tego w kamerce, bo kadr tego nie obejmuje.....cały czas robią ścianke szczelinową od strony pawiolnu medialnego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Poza tym, wydaje mi się że będą zwlekać z wykopaniiem dziury na całej długości bo jak mają wjechać maszyny pod sektor C? Ale może się myle
![]() ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|