The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Davor
Junior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2009, 15:40
jesli chodzi juz o to, dzieki komu nie mamy EURO to podziekujmy pani elzbiecie jakubiak z pis-u... ktora na pytanie dlaczego Kraków znalazl sie na miejscu rezerwowym odpowiedziala ze jest mało znany turystycznie (!?)... najwyrazniej nie patrzyla na statystyki w ktorych Kraków w 2007 roku pod wzgledem liczby turystow znajdowal sie az na 3 miejscu za Paryżem i bodajze Barceloną zostawiajac w tyle Rzym, Ateny, Londyn itd... nie mowiac juz o Poznaniu, Gdansku czy Wrocławiu
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.07.2009, 16:06
Już tu drodi Luciu pisaliśmy czemu nie ma Euro w Krk, gdzie wina pisu, gdzie majchrowskiego, gdzie po (nie chce mi siępisać dużymi literami - nie zasługują) a gdzie krakowskich (p)osłów. Pozwolę sobie zacytować A. Mleczkę "Obywatelu, nie pieprz bez sensu!" - tylko poprzeglądaj tematy na forum, a żale na PO wylewaj sobie na forum Onetu.
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.07.2009, 16:18
a wiecie cos moze w jakim kolorze będą krzesełka? (w sensie czy będzie jakiś napis czy cuś?)
Odpowiedz cytując
wisla9110
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 03.07.2009, 17:17
Ale wy jestescie znawcy haha jak to czytam to nie moge ze smiechu pewnie nigdy na oczy cegly nie widzieliscie a wszyscy sie madrzycie xD
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.07.2009, 17:22
wisla9110 napisał(a):Wyświetl post
Ale wy jestescie znawcy haha jak to czytam to nie moge ze smiechu pewnie nigdy na oczy cegly nie widzieliscie a wszyscy sie madrzycie xD
O co ci chłopie chodzi
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.07.2009, 17:30
wisla9110 pewnie się zna. Tatuś majstrowi na budowie gwoździe ślini, żeby równo szły
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.07.2009, 17:44
wisla9110 napisał(a):Wyświetl post
ahhh te wakacje, słońce plaża, komputer i ...
SimCity 3000!

Swoją drogą, ja sie na architekturze nie znam tak jak kolega wyżej ale jak pomyślę o odciągach na E i D,i o tym że C będzie miało dużo większą masywność dachu o tym że będzie z 30% wyższe, bez jakichkolwiek odciągów no i w końcu że projektował je Pan O. to... no w każdym bądź razie jak to nie pieprznie to będę pod wrażeniem
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.07.2009, 18:52
Gdzie zagra Wisła
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 03.07.2009, 19:04
tu zagra http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...ecz_z_levadia/
Odpowiedz cytując
qowalski
Member

Od: 03.2008

Stary 03.07.2009, 22:08
Nie ważne jak stadion będzie wyglądał pusty, ważne jak będzie wyglądał podczas meczu, a oto się nie boję.
Bo będzie miażdżył!!!
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez qowalski : 03.07.2009 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 05.07.2009, 15:00
mam takie pytanie...

wielu z Was nie chce ogrodzeń pomiędzy trybuną, a boiskiem...

w takim wypadku, gdzie chcecie zawieszać wszystkie flagi na płot?
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 05.07.2009, 17:01
myślisz, ze nie ma mozliwosci zeby na wszystkich sektorach ogrodzen nie było a na mlynie byl ?

takie rozwiazanie wydaje sie byc najbardziej prawdopodobne
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 05.07.2009, 17:16
ale skoro odkopią fosę to na pewno nie będzie ogrodzenia.. nawet na młynie..
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.07.2009, 17:21
pysio napisał(a):Wyświetl post
ale skoro odkopią fosę to na pewno nie będzie ogrodzenia.. nawet na młynie..
Też mi się tak wydaje, bo nie sądzę żeby ogrodzenie przy jednym sektorze było, a przy innych nie. Poza tym lepiej żeby było jak w cywilizowanym świecie bez żadnych ogrodzeń.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 05.07.2009, 17:26
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Też mi się tak wydaje, bo nie sądzę żeby ogrodzenie przy jednym sektorze było, a przy innych nie. Poza tym lepiej żeby było jak w cywilizowanym świecie bez żadnych ogrodzeń.
ja bym nie narzekał na jedno ogrodzenie gdyby byl taki stadion

Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 05.07.2009, 17:47
No ale niestety do stadionu w Dortmundzie będzie nam duuuużo brakowało... Zwłaszcza jeżeli chodzi o pojemność... Jakbyśmy mieli 80 tys. miejsc to niechby nawet wywalili płoty jak dawniej na Legii przed Żyletą były. Co ja mówię o 80 tys. - idealnie dla nas byłoby 45 tys. miejsc choćby.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 05.07.2009, 17:50
w jakim cywilizowanym swiecie

moze dlatego, ze mam kacowy nastroj troche sie przyczepie do tego okreslenia, bo jest wybitnie bzdurne, sugeruje tak jakbysmy my nie nalezeli do cywilizowanego swiata (chociaz oczywiscie mamy pewne zaleglosci wynikajace z faktu, ze mamy raczej slaba gospodarke)

a opcje z ogrodzeniem w jednej czesci byly juz nieraz stosowane w Zachodniej Europie.
Poza tym nie wiem czy w wypadku sektora D mozemy mowic o fosie - na E napewno byla, na D nie jestem pewny
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 05.07.2009, 17:53
mogłoby być i 80 tys. tylko wtedy musielibyśmy mieć kilka zgód więcej z okolic.. najlepiej cały Kraków przyjaciół i byłoby ok
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 05.07.2009, 18:03
Kuba napisał(a):Wyświetl post
w jakim cywilizowanym swiecie

moze dlatego, ze mam kacowy nastroj troche sie przyczepie do tego okreslenia, bo jest wybitnie bzdurne, sugeruje tak jakbysmy my nie nalezeli do cywilizowanego swiata (chociaz oczywiscie mamy pewne zaleglosci wynikajace z faktu, ze mamy raczej slaba gospodarke)

a opcje z ogrodzeniem w jednej czesci byly juz nieraz stosowane w Zachodniej Europie.
Poza tym nie wiem czy w wypadku sektora D mozemy mowic o fosie - na E napewno byla, na D nie jestem pewny
Nasz kraj to do cywilizowanego świata należy. Ale patrząc na to co dzieje się w naszym mieście to Krakowowi do cywilizacji trochę chyba brakuje... Wystarczy tylko powiedzieć, że władze miasta doprowadziły do tego że wizytówka Krakowa - Wisła będzie przez rok tułać się po innych miejscowościach... Nie mamy hali widowiskowo-sportowej, a zamiast EURO 2012 miasto będzie nam wciskać jakiś projekt "EUROKULTURA 2012" czy coś w tym stylu (czytałem o tym niedawno w Gazecie Krakowskiej). Niech sobie to za przeproszeniem w dupę wsadzą... Na organizację sylwestra wydali ponoć ponad 6 mln zł, a na to żeby dostosować Suche Stawy mimo że czasu było multum jakoś nie było kasy... Aż żal patrzeć jak rozwijają się Poznań albo Wrocław (o Warszawie nie mówiąc...), a w Krakowie ciągle się czegoś "nie da zrobić", są jakieś protesty przeciwko każdej inwestycji, a w środku miasta szkieletor jak stał tak stoi i pewnie skończy się na wpisaniu go na listę zabytków... Nienawidzę za to tego miasta, za tą chorą mentalność i dyletanctwo, które doprowadza do tego że stoimy w miejscu zamiast wykorzystywać potencjał jaki mamy i się rozwijać.
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 05.07.2009, 19:45
Podpisuje sie obiema rekami po tym co napisales...
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 05.07.2009, 21:11
nie chce ciagnac watku bo nie jest on w temacie, zle to wszystko co napisałes miesci sie w ramach braku organizacji, prawnego zamotania i politycznych afer

takie motywy zdarzaja sie na calym swiecie
moze u nas sa czesciej i nie stosuje sie tutaj terminow typu "cywilizacji"

nalezymy do cywilizacji zachodniej (w wiekszym uproszeczeniu S Huntingtona) i nie jestesmy na zadnym uboczu czy tez polprymitywni.

Uczepilem sie tematu, bo wybitnie w****ia mnie mowienie, ze nie jestesmy "europejscy", "uciwilizowani" etc - zwlaszcza jesli porowna sie Polske z patologiami spolecznymi np we Francji, Irlandii, Włoszech czy tez w Stanach.
Wnerwia mnie to, bo Polacy sa czesto zakompleksieni i czesto mysla nieslusznie o sobie jako o zacofanych.

Ale temat jest na osobna dyskusje, wiec postaram sie nie ciagnac tematu.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 05.07.2009, 21:23
Aż żal patrzeć jak rozwijają się Poznań albo Wrocław
oczywiście żadnych danych na to nie masz, tylko sobie tak gadasz dla zabawy...

Jak nie wrzuć konkretne dane z ostatnich pięciu lat, zobaczymy czy Kraków nie rozwija się równie dynamicznie. Bezrobocie, średnie wynagrodzenie, powierzchnia biurowa/mieszkaniowa/handlowa, wzrost PKB...

Kraków ma też największe szanse, stać się pierwszym polskim miastem z pełnym ringiem autostradowym... Nie wspomnę o turystyce, bo tutaj powyższe miasta nawet nie dorastają nam do piętk...

No, ale Poznań i Wrocław więcej wydają na marketing i jesteś tego najlepszym przykładem.

PS: Jeśli myślisz, że tylko w Krakowie są takie kwiatki jak "Szkieletor" to się grubo mylisz. W każdym polskim mieście są dziesiątki problematycznych, ciągnących sie latami, nie rozpoczętych, bądź nie dokończonych inwestycji. Wejdź sobie na skyskcraper i poczytaje lokalne tematy.

Koniec OT z mojej strony, jakbys chciał kontynuować napisz tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...hp?t=86&page=9
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 05.07.2009 o godz. 21:29.
Ddf
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.07.2009, 23:58
Moze mi ktos powiedziec jak bedzie sie prezentowalo oswietlenie pod wzgledem mocy, w porownaniu do poprzedniego? Czy jest to wogole wiadome?

Pytam bo jak tak patrze na to jak wygladalo to u nas a nastepnie widze powtorke np. z Emirates to jest bardzo duza roznica. Wedlug mnie mocne oswietlenie to duzy punkt, jesli chodzi o jakosc wizualna ogladanego spotkania
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 06.07.2009, 08:10
obecnie na stadionie jest 1700lux, docelowo ma być 2000. Poza tym fakt iż oświetlenie ma być rozmieszczone wzdłuż całego boiska, też poprawi równomierność oświetlenia boiska
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
MatixNH
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2009, 11:41
2000 lux to tak przeciętnmie jak na dziś bo są stadiony po 2300-2500lux nawet ale wystarczająco bo jeśli dało się grać przy 1400...
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.07.2009, 11:58
Więc umieszczenei świateł wzdłużc całego boiska to chyba kluczowa sprawa, bo np. na Emirates jest 1500lux, na Old Trafford 1475 a na Anfield 1480

Tutaj mozna sobie odswiezyc jak to wyglada:

Anfield Road - http://www.youtube.com/watch?v=zINZxzrQ5Ig

Old Trafford - http://www.youtube.com/watch?v=6XiR4huH5Yw
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.07.2009, 12:08
Też sie zawsze nad tym zastanwiałem bo jak się ogląda Lige Mistrzów to tam jest jasno na stadionie a jak włączysz polską ligę to jest ciemniutko,na Wiśle zresztą też choć na żywo wydaje sie,że jest biało
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.07.2009, 12:12
Czemu przy budowie A i B nic się nie dzieje od ponad tygodnia?
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.07.2009, 12:21
dzieje sie tylko nie ma tego w kamerce, bo kadr tego nie obejmuje.....cały czas robią ścianke szczelinową od strony pawiolnu medialnego
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.07.2009, 12:25
Poza tym, wydaje mi się że będą zwlekać z wykopaniiem dziury na całej długości bo jak mają wjechać maszyny pod sektor C? Ale może się myle
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów