The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2009, 20:15
Snow napisał(a):Wyświetl post
Haha wy to z jednej skrajności w drugą

Co do sparingu, szkoda, że od początku spotkania nie zagrał Jirsak (za Cantoro)...
Chciałbym, żeby w końcu "zaskoczył" w tym sezonie zresztą podobnie jak Łobodziński. Jeśli Ci piłkarze zaczęli by grać na miarę swoich możliwości, można by powiedzieć, że byłoby to już wzmocnienie samo w sobie.
PłBrożek - Boguski
Kirm - Łobodziński
Diaz - Sobolewski
PrBrożek - Głowacki - Marcelo - Singlar
Pawełek

W odwodzie
-
Garguła - Małecki - Ćwielong
Cantoro - Jirsak
Jop
Nurković

Zakładając, że vacaty obsadzają Jop i Nurković: może to sensownie wyglądać.
Jest 18 zawodników. Jak widać brakuje napastnika i prawego obrońcy. Więc czekamy.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.07.2009, 00:22
element napisał(a):Wyświetl post
Skrót meczu Wisła - Rijeka
http://www.youtube.com/watch?v=oQvEI...e=channel_page
Ten Adis ma świetną koordynację jak na swoje warunki fizyczne
Ja bym go brał po tym sparingu...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2009, 01:11
choć te jego parady ... fajnie że to wybraniał te strzały, ale widać było czasem że się rzuca po to by fajnie to wyglądało , nie mniej napewno prezentuje się bdb. Naprawdę podobały mi sie akcje Rijeki, kilka świetnych zagrań, i niezłych wykonawców stałych fragmentów mają. Brozio zmarnował za to taką setkę że gdyby to był jego pierwszy mecz w Premiership długo musiął by poczekać na następny
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.07.2009, 01:43
Nurković bronił z dużą łatwością, wygląda na masywnego, ale na tym skrócie widać, że jest bardzo skoczny. Ja bym go w Wiśle widział.

Co do Burligi, to z chłopakiem jest problem. Błędne koło, widać, że brakuje mu doświadczenia. Ma dobre zrywy, przebłyski, ale widać, że w wielu sytuacjach nie wie jak się zachować, jak się poruszać bez piłki. Jak go wypożyczymy, to bardzo prawdopodobne, że sobie nie pogra i wypożyczenie pójdzie namarne. Jak zostanie w drużynie to też się pewnie nie nagra. Dobrze byłoby gdybyśmy ograli go trochę w lidze, może nawet "na siłę", może na prawej pomocy, bo mniejsza presja, ale żeby pokazać chłopaka w lidze. Na jesieni jest więcej spotkań, więc z 10 występów( nie mówię, że pełnych) mógłby uzbierać, wtedy łatwiej byłoby rozsądnie wypożyczyć go zimą.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 05.07.2009, 08:46
Jak dla mnie Nurković nie prezentuje się w tym sparingu jakoś ponadprzeciętnie.
Piszę to na podstawie skrótu z YT.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.07.2009, 09:29
Na podstawie tego filmiku wygladal jak drugi Casillas^^ Choc w jednej sytuacji nienajlepiej sie zachowal.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.07.2009, 09:53
wiernyTS: na podstawie tego filmiku to o Pawełku też można powiedzieć ,że wygląda jak Boruc w lidze szkockiej (daleki wykop do napastnika -u nas sie napatoczył Łobo- i buda)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.07.2009, 10:24
Nurkovic bardzo dobrze, nie wiem czego oni oczekują, pół roku go oglądali teraz dobrze broni w sparingach, więc o co chodzi? Cieszy że Łobo dobrze się prezentuje, to chyba jego pierwszy obóz z Wisłą gdzie trenuje od początku więc licze że dobrze zacznie sezon. Martwi natomiast postawa Marcelo który już w kolejnym sparingu daje się łatwo wyprzedzać.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.07.2009, 10:44
Jak dla mnie Nurković zagrał dobrze, wybronił co miał wybronić, a że wyglądało to spektakularnie No cóż każdy kto kiedyś bronił chociaż przez jakiś czas wie, że jeżeli jako bramkarz chcesz coś zrobić pod publiczkę to nie jest to zbyt trudne

Poza tym bramka Łobo cyc malina
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.07.2009, 10:46
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nurkovic bardzo dobrze, nie wiem czego oni oczekują, pół roku go oglądali teraz dobrze broni w sparingach, więc o co chodzi? Cieszy że Łobo dobrze się prezentuje, to chyba jego pierwszy obóz z Wisłą gdzie trenuje od początku więc licze że dobrze zacznie sezon. Martwi natomiast postawa Marcelo który już w kolejnym sparingu daje się łatwo wyprzedzać.
Też to zauważyłem. Chyba zaczął się czuć zbyt pewnie po tym udanym sezonie. Być może myśli, że teraz wszystkie zagrania będą mu wychodzić, i wszystkich uda mu się zatrzymać.

Ale to narazie sparingi, zobaczymy co będzie grał w meczach o stawkę
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.07.2009, 11:44
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Nurković zagrał dobrze, wybronił co miał wybronić, a że wyglądało to spektakularnie No cóż każdy kto kiedyś bronił chociaż przez jakiś czas wie, że jeżeli jako bramkarz chcesz coś zrobić pod publiczkę to nie jest to zbyt trudne

Poza tym bramka Łobo cyc malina
Tez odnioslem takie wrazenie po ogladnieciu filmiku ;] Probowal wywrzec jak najlepsze wrazanie paradami i wedlug mnie mu sie to udalo

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.07.2009, 12:12
Braz w Wisle http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21303
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2009, 12:36
No i to mi sie podoba. Wreszcie troche profesjonalizmu, madrego podejscia do sprawy- jest szansa na awans do LM to robimy dobre transfery. Tylko sprawa z tymi bramkarzami jest dziwna ale mysli ze to przez trenera bramkarzy ciale cos jest nie tak...
Po artykułach sadze ze tego Braza wypozyczymy oraz ze jesli nie Jopa to napewno jakiegos srodkowego obronce załatwimy, widac ze trener ma takie wymaghania i zarzad chce je spełnic. Najtrudniej bedzie z napatnikiem bo zeby kogos sensownego kupic to by trzeba troche wydac a sie na to nie zanoi ;/ Niemniej ejdnak bez nowego napadziora (o ile Brozio zostanie) nasz skład bedzie wygladał imponujaco jak na polskie warunki. Wreszcie bedziemy mieli mocna ławke i kto by z niej nie wszedł to poprawi gre druzyny!

Pawełek; Nurkovic (oby)
Pio Brozek (Diaz), Marcelo, Glowa, (Jop), Braz (Singlar)
Kirm (Cwielong), Garguła (Jirsak), Sobol (Cantoro/Varga), Mały (Łobo)
Brozio, Boguski(i moze ktos nowy, a jak nie to bedzie tak ze n bedzie wchdoizł na atak Cwielong, albo Mały a łobo bedzie gral na prawym skrzydle od 1 minuty)

lawka by sie rpzedstawiała tak: Nurkovic, Diaz, Jop, Singlar, Cwielong, Jirsak, Cantoro, Łobo - no to nawet 8 chłopa czyli w meczowej 18 jest 7 rezerwowych czyli trzebaby na trybuny odsyłac kogos z tej 8 :O No jakbysmy taki skład mieli to bysmy wymiatali
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.07.2009, 13:18
Nurkowić stylem gry przypomina Majdana. Taki mega efekciarz. Ale jak lubi to czemu nie.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.07.2009, 13:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nurkowić stylem gry przypomina Majdana. Taki mega efekciarz. Ale jak lubi to czemu nie.
czyli lubi robinsonady, kolejny Robakiewicz;d

Gorzej, że menedżer Nurkovicia zapowiedział, że... jego klient nie zamierza czekać. Zagroził, że bramkarz opuści zgrupowanie, jeśli Wisła nie podejmie decyzji już teraz. źr. ASInfo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 05.07.2009, 13:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Gorzej, że menedżer Nurkovicia zapowiedział, że... jego klient nie zamierza czekać. Zagroził, że bramkarz opuści zgrupowanie, jeśli Wisła nie podejmie decyzji już teraz. źr. ASInfo
Zatem szerokiej drogi. Obrażalski bramkarz to zły bramkarz

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.07.2009, 13:28
prober napisał(a):Wyświetl post
spokojnie.

wiele razy sie zdarzało, ze to manago naciska na zawodnika a nie odwrotnie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.07.2009, 13:28
prober napisał(a):Wyświetl post
Nie obrażalski a szanujący się, a to różnica.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.07.2009, 13:29
Zdaje się, że mamy nowego napastnika na zgrupowaniu
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/14140.JPG
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.07.2009, 13:36
A tak jeszcze z ciekawości. Varga nadal się leczy? Bo w sparingach trener na niego nie stawia...
Jeśli jest zdrowy to szkoda byłoby odpuścić okazję do przetestowania go na środku obrony czy defensywnym pomocniku. Bo Cantoro w tym momencie to nie gra w piłę tylko zapasy uprawia.
..
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 05.07.2009, 13:54
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
skąd wiesz, że to napastnik? na stronie wislakrakow.com nic nie jest napisane o nowych testowanych graczach.. tak więc kto to? choć szczerze, na młodego nie wygląda.. więc pewnie jakiś testowany wynalazek +30.. ehh..
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.07.2009, 13:58
pysio napisał(a):Wyświetl post
skąd wiesz, że to napastnik? na stronie wislakrakow.com nic nie jest napisane o nowych testowanych graczach.. tak więc kto to? choć szczerze, na młodego nie wygląda.. więc pewnie jakiś testowany wynalazek +30.. ehh..
Jeszcze kurcze widac ze brak mu kondycji... i lubi balowac... widac to po miesniu piwnym. Szkoda ze takimi zawodnikami sie interesujemy
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 05.07.2009, 14:03
ale jaja.. przecież to nasz trener

Maciej Skorża!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.07.2009, 14:06
Ahahahha. Przeciez to Skorża, buraki :X.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2009, 14:06
tofik napisał(a):Wyświetl post
A tak jeszcze z ciekawości. Varga nadal się leczy? Bo w sparingach trener na niego nie stawia...
Jeśli jest zdrowy to szkoda byłoby odpuścić okazję do przetestowania go na środku obrony czy defensywnym pomocniku. Bo Cantoro w tym momencie to nie gra w piłę tylko zapasy uprawia.
Jakby się leczył to nie grałby nawet końcówek ;]
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.07.2009, 14:07
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Ahahahha. Przeciez to Skorża, buraki :X.
Serio?

Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2009, 14:21

... i jaki wszechstronny, może także bronić

www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/treningi_i_zgrupowania/Niedzielna_burza/4845/
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.07.2009, 14:22
wislacki napisał(a):Wyświetl post
... i jaki wszechstronny, może także bronić

www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/treningi_i_zgrupowania/Niedzielna_burza/4845/

To może ten bramkarz co miał być na testach Pewnie dlatego zwlekają z podpisaniem Nurka
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.07.2009, 15:32
Odnośnie zachwytu nad Nurkowiciem. Większość piłek, które wyciągnął były na dobrej wysokości dla niego i nie były to jakieś mocne uderzenia. Fakt zachował się we wszystkich sytuacjach dobrze ale nie było to tak trudne jak mogłoby to wyglądać, wiem to z własnego doświadczenia bo sam potrafię się tak rzucać jak mam rękawice i zieloną trawę .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.07.2009 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.07.2009, 16:10
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie zachwytu nad Nurkowiciem. Większość piłek, które wyciągnął były na dobrej wysokości dla niego i nie były to jakieś mocne uderzenia. Fakt zachował się we wszystkich sytuacjach dobrze ale nie było to tak trudne jak mogłoby to wyglądać, wiem to z własnego doświadczenia bo sam potrafię się tak rzucać jak mam rękawice i zieloną trawę .

No dokładnie. Też mi się wydaję, że niektóre z tych piłek mógł wyłapać bez tych robinsonad. Było z jego strony trochę grania pod publiczkę, ale to i tak moim zdaniem bardzo dobry bramkarz. Zobaczymy czy ten, co ma jutro przyjechać będzie lepszy. Jak nie - to mam nadzieję, że weźmiemy Bośniaka.
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez fialo : 05.07.2009 o godz. 16:11.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów