|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Kirm - Łobodziński Diaz - Sobolewski PrBrożek - Głowacki - Marcelo - Singlar Pawełek W odwodzie - Garguła - Małecki - Ćwielong Cantoro - Jirsak Jop Nurković Zakładając, że vacaty obsadzają Jop i Nurković: może to sensownie wyglądać. Jest 18 zawodników. Jak widać brakuje napastnika i prawego obrońcy. Więc czekamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja bym go brał po tym sparingu... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
choć te jego parady ... fajnie że to wybraniał te strzały, ale widać było czasem że się rzuca po to by fajnie to wyglądało
, nie mniej napewno prezentuje się bdb. Naprawdę podobały mi sie akcje Rijeki, kilka świetnych zagrań, i niezłych wykonawców stałych fragmentów mają. Brozio zmarnował za to taką setkę że gdyby to był jego pierwszy mecz w Premiership długo musiął by poczekać na następny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nurković bronił z dużą łatwością, wygląda na masywnego, ale na tym skrócie widać, że jest bardzo skoczny. Ja bym go w Wiśle widział.
Co do Burligi, to z chłopakiem jest problem. Błędne koło, widać, że brakuje mu doświadczenia. Ma dobre zrywy, przebłyski, ale widać, że w wielu sytuacjach nie wie jak się zachować, jak się poruszać bez piłki. Jak go wypożyczymy, to bardzo prawdopodobne, że sobie nie pogra i wypożyczenie pójdzie namarne. Jak zostanie w drużynie to też się pewnie nie nagra. Dobrze byłoby gdybyśmy ograli go trochę w lidze, może nawet "na siłę", może na prawej pomocy, bo mniejsza presja, ale żeby pokazać chłopaka w lidze. Na jesieni jest więcej spotkań, więc z 10 występów( nie mówię, że pełnych) mógłby uzbierać, wtedy łatwiej byłoby rozsądnie wypożyczyć go zimą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie Nurković nie prezentuje się w tym sparingu jakoś ponadprzeciętnie.
Piszę to na podstawie skrótu z YT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na podstawie tego filmiku wygladal jak drugi Casillas^^ Choc w jednej sytuacji nienajlepiej sie zachowal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
wiernyTS: na podstawie tego filmiku to o Pawełku też można powiedzieć ,że wygląda jak Boruc w lidze szkockiej (daleki wykop do napastnika -u nas sie napatoczył Łobo- i buda)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nurkovic bardzo dobrze, nie wiem czego oni oczekują, pół roku go oglądali teraz dobrze broni w sparingach, więc o co chodzi? Cieszy że Łobo dobrze się prezentuje, to chyba jego pierwszy obóz z Wisłą gdzie trenuje od początku więc licze że dobrze zacznie sezon. Martwi natomiast postawa Marcelo który już w kolejnym sparingu daje się łatwo wyprzedzać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Jak dla mnie Nurković zagrał dobrze, wybronił co miał wybronić, a że wyglądało to spektakularnie
No cóż każdy kto kiedyś bronił chociaż przez jakiś czas wie, że jeżeli jako bramkarz chcesz coś zrobić pod publiczkę to nie jest to zbyt trudne ![]() Poza tym bramka Łobo cyc malina |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ale to narazie sparingi, zobaczymy co będzie grał w meczach o stawkę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i to mi sie podoba. Wreszcie troche profesjonalizmu, madrego podejscia do sprawy- jest szansa na awans do LM to robimy dobre transfery. Tylko sprawa z tymi bramkarzami jest dziwna ale mysli ze to przez trenera bramkarzy ciale cos jest nie tak...
Po artykułach sadze ze tego Braza wypozyczymy oraz ze jesli nie Jopa to napewno jakiegos srodkowego obronce załatwimy, widac ze trener ma takie wymaghania i zarzad chce je spełnic. Najtrudniej bedzie z napatnikiem bo zeby kogos sensownego kupic to by trzeba troche wydac a sie na to nie zanoi ;/ Niemniej ejdnak bez nowego napadziora (o ile Brozio zostanie) nasz skład bedzie wygladał imponujaco jak na polskie warunki. Wreszcie bedziemy mieli mocna ławke i kto by z niej nie wszedł to poprawi gre druzyny! Pawełek; Nurkovic (oby) Pio Brozek (Diaz), Marcelo, Glowa, (Jop), Braz (Singlar) Kirm (Cwielong), Garguła (Jirsak), Sobol (Cantoro/Varga), Mały (Łobo) Brozio, Boguski(i moze ktos nowy, a jak nie to bedzie tak ze n bedzie wchdoizł na atak Cwielong, albo Mały a łobo bedzie gral na prawym skrzydle od 1 minuty) lawka by sie rpzedstawiała tak: Nurkovic, Diaz, Jop, Singlar, Cwielong, Jirsak, Cantoro, Łobo - no to nawet 8 chłopa czyli w meczowej 18 jest 7 rezerwowych czyli trzebaby na trybuny odsyłac kogos z tej 8 :O No jakbysmy taki skład mieli to bysmy wymiatali |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nurkowić stylem gry przypomina Majdana. Taki mega efekciarz.
Ale jak lubi to czemu nie.![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Gorzej, że menedżer Nurkovicia zapowiedział, że... jego klient nie zamierza czekać. Zagroził, że bramkarz opuści zgrupowanie, jeśli Wisła nie podejmie decyzji już teraz. źr. ASInfo ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
spokojnie.
wiele razy sie zdarzało, ze to manago naciska na zawodnika a nie odwrotnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zdaje się, że mamy nowego napastnika na zgrupowaniu
![]() http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/14140.JPG |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A tak jeszcze z ciekawości. Varga nadal się leczy? Bo w sparingach trener na niego nie stawia...
Jeśli jest zdrowy to szkoda byłoby odpuścić okazję do przetestowania go na środku obrony czy defensywnym pomocniku. Bo Cantoro w tym momencie to nie gra w piłę tylko zapasy uprawia. ![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ale jaja.. przecież to nasz trener
![]() Maciej Skorża! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakby się leczył to nie grałby nawet końcówek ;]
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
... i jaki wszechstronny, może także bronić www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/treningi_i_zgrupowania/Niedzielna_burza/4845/ ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
To może ten bramkarz co miał być na testach |
|
|
|
Guest
|
|
|
Odnośnie zachwytu nad Nurkowiciem. Większość piłek, które wyciągnął były na dobrej wysokości dla niego i nie były to jakieś mocne uderzenia. Fakt zachował się we wszystkich sytuacjach dobrze ale nie było to tak trudne jak mogłoby to wyglądać, wiem to z własnego doświadczenia bo sam potrafię się tak rzucać jak mam rękawice i zieloną trawę
.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.07.2009 o godz. 15:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
No dokładnie. Też mi się wydaję, że niektóre z tych piłek mógł wyłapać bez tych robinsonad. Było z jego strony trochę grania pod publiczkę, ale to i tak moim zdaniem bardzo dobry bramkarz. Zobaczymy czy ten, co ma jutro przyjechać będzie lepszy. Jak nie - to mam nadzieję, że weźmiemy Bośniaka. Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez fialo : 05.07.2009 o godz. 16:11.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|