The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
duch1989
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2009, 09:32
Będziemy tego żałować. Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.07.2009, 09:51
Zimon napisał(a):Wyświetl post
miejmy nadzieje ze to nie ten zawodnik ktorego Wisla ma sprowadzic z jednej z 4 najlepszych lig Europy. Statystyki tego gracza nie zachwycaja
Ty wiesz ile kosztuje zawodnik z dobrymi statami z jednej z 4 najlepszych lig
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Stary 05.07.2009, 10:03
kosztuje zapewne nie mało... ale gość nawet ze słabszymi statami z takowej ligi u nas się powinien sprawdzić, zważając na sam poziom polskiej ligi w porównaniu e europejską czołówką
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.07.2009, 10:09
Ktoś dobrze napisał, że gdyby w Wiśle rządzili tutejsi fanatycy Championship Managera, to gralibyśmy w okręgówce

Widzę, że dla niektórych polityka transferowa sprowadza się do dziewięciu prostych zasad:

1) największe talenty piłkarskie można znaleźć w Internecie, w realnym świecie zatrudnienie zawodnika sprowadza się do skontaktowania się z piłkarzem, jego agentem, zaproszenia na testy i zaproponowania piłkarzowi gry w klubie

2) przydatność piłkarza do drużyny można bezbłędnie ocenić na podstawie statystyk znalezionych w Internecie, analizie jego fotografii, obejrzeniu kilku akcji na filmie, uwzględniając narodowość zawodnika oraz wypowiedzi kibiców z zagranicznych for

3) marginalne znaczenie w ocenie przydatności zawodnika ma zbiór takich cech jak: ocena charakteru, mentalność, wyniki badań medycznych, wymagania płacowe oraz cała mnogość cech, które mogą ocenić tylko fachowcy

4) jeżeli zawodnik nie wygląda najlepiej lub źle mu z oczu patrzy - nie należy raczej podpisywać kontraktu

5) należy podpisywać kontrakt z każdym piłkarzem, który spełnia jakiekolwiek minimalne wymagania do gry w zespole (bo jeszcze okaże się że rezygnacja z niego byłaby pomyłką i zyska na tym konkurencja)

6) nie należy nikogo wartościowego sprzedawać, bo jeszcze okaże się, że zyska na tym konkurencja

7) jeżeli już sprzedajemy, to za sprzedawanych piłkarzy należy żądać na starcie przynajmniej 200% ceny rynkowej, bo to powoduje, że wpasujemy się w standardy światowej klasy negocjatorów i zawsze uda się wywalczyć najlepszą cenę

8) Cupiał jest człowiekiem, który zawsze wydaje za mało pieniędzy na transfery

9) Rada Nadzorcza Wisły działa na szkodę klubu

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.07.2009, 10:35
Selene napisał(a):Wyświetl post
Ale jednak niezłego obrońcę można znaleźć za darmo. Np. Krajcik, Carlinhos...
No wlasnie, ucichla sprawa przejscia Krajcika. Wie ktos czy on jest wolnym graczem, czy juz z kims podpisal?
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 05.07.2009 o godz. 12:00.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.07.2009, 10:56
prober napisał(a):Wyświetl post

4) jeżeli zawodnik nie wygląda najlepiej lub źle mu z oczu patrzy - nie należy raczej podpisywać kontraktu
Nie no - tu przesadziłeś Piszczą z radości na transfer Kirma, ale rzeczywiście wygląda jak alkoholik ;]
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.07.2009, 11:55
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Nie no - tu przesadziłeś Piszczą z radości na transfer Kirma, ale rzeczywiście wygląda jak alkoholik ;]
jak Alkoholik to wygląda Adis N.

Kazimierski - minęły 2 lata w przeciągu których Pawełek miał bronić w kadrze. Obiecnaki nie spełniłes, więc z dumą sie przyznaj i odejdź
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Stary 05.07.2009, 12:06
Z Adisem to mi wygląda na to, że pan J. Kazimierski ma tutaj decydujący głos i mimo, że Skorży i reszcie się podoba gra Nurkovicia to puki JK nie będzie na TAK to z transferu nici...
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 05.07.2009, 12:13
Dziwi mnie to "zaniedbanie" ze sprawą Drozdowicza- młody chlopak,bramek nastrzelal (co rawda nie w ekstraklasie), taki wydawalo mi sie dynamiczny zawodnik, tym bardziej że nie mamy alternatywy na atak.
Mogli go chociaz zabrac na oboz przeciez nie kosztowalo by to naszego klubu zbyt wiele.
Co do Kirma to jeśli bedzie grał w Wisełce na miare swoich umiejętnosci to bedzie najlepszy transfer ostatnich lat Jacka B.
Jeszcze sprawa bramkarza to że nie ustosunkowalismy sie co do transferu,lub jego braku, Adisa to sa juz lekkie jaja robione z piłkarza i nie zdziwiłbym sie ze za dzien dwa podziękuje ładnie i znajdzie szybko inny klub.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.07.2009, 12:16
Czyli David Braz jednak bedzie trenował z Wisla.
Oby sie sprawdzil i oby sie dogadali z Panathinaikosem, a wyjdzie na to ze transfery ktorych chcial Skorza stana sie faktem

Juz nie moge sie doczekac pierwszego meczu Wisełki!

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Drozdowicz jest przeciętnym kopaczem który już zwiedził połowę klubów z ekstraklasy i nigdzie zatrudnienia nie znalazł.
Skoro został odesłany to najwidoczniej znaczy że do Wisły się nie nadaje.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Nurković - bardzo duży plus po ostatnim sparingu Rijeką i w ogóle DUŻY PLUS : )))

czy mógłym prosić kogoś kompetentnego z Was o inforomację, którym z kolei bramkarzem testowanym jest Nurković odkąd trener Skorża jest w Wiśle? Nie ukrywam taka informacja by mi się przydała.

A gdyby ktoś z Was miał zacięcie statystyczne i wymienił ciurkiem nazwiska tych wszystkich bramkarzy, byłbym baaardzo wdzięczny i postawie wirtualne piwo : )))

<piwo>

;p

z góry dzięki
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.07.2009, 12:17
Cytat:
Już jutro na zgrupowaniu Wisły w Austrii ma się pojawić David Braz z Panathinaikosu Ateny. Wszystko wskazuje na to, że problem będący kością niezgody między klubami zostały przezwyciężone.
Super informacja Kolejną jest cisza w sprawie Brożka
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2009, 12:17
Jutro na zgrupowaniu ma się stawić Braz, także wypożyczenie jest dość blisko. Uważam, ze to przy obecnym stanie kadrowym będzie to zawodnik jak znalazł. Jego atutem jest uniwersalność, bo może grać na stoperze (jak zmiennik Głowy i Marcelo), jako prawy obrońca (walka o miejsce w składzie z Singlarem) lub jako defensywny pomocnik (zmiennik Sobola, ew. Diaza).
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Stary 05.07.2009, 12:18
nicolas napisał(a):Wyświetl post
Nurković - bardzo duży plus po ostatnim sparingu Rijeką i w ogóle DUŻY PLUS : )))

czy mógłym prosić kogoś kompetentnego z Was o inforomację, którym z kolei bramkarzem testowanym jest Nurković odkąd trener Skorża jest w Wiśle? Nie ukrywam taka informacja by mi się przydała.

A gdyby ktoś z Was miał zacięcie statystyczne i wymienił ciurkiem nazwiska tych wszystkich bramkarzy, byłbym baaardzo wdzięczny i postawie wirtualne piwo : )))

<piwo>

;p

z góry dzięki
bodajrze 19 a w przyszłym tygodniu ma się pojawić 20 na testy tak piszą
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.07.2009, 12:22
Bardzo mnie cieszy informacja o przybyciu Braza na zgrupowanie, to jednak zawodnik, który może wnieść więcej niż Jop, który grać potrafi tylko na stoperze. Nie zdziwię się jednak jeśli oba transfery dojdą do skutku. Do soboty miała się wyjaśnić sytuacja Brożka, dzisiaj mamy niedzielę i bardzo dobrze, że cisza. Czas gra na naszą korzyść.

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.07.2009, 12:35
Co do Braza to myslę że byłby to dobry ruch ze strony Wisły.Jest młody,miejmy nadzieję że perspektywiczny z tym że jest jedno ale.Mam nadzieję że jesli rzeczywiscie dojdzie do wypożyczenia to będzie również klauzula dotycząca pierwokupu bo bez niej jest to tylko odroczenie istniejącego problemu.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.07.2009, 12:36
Wlasnie jak wyglada sytuacja Braza tzn. do kiedy ma kontrakt i jakie pieniadze w tym momencie moze byc wart

Bo w przeciwnym wypadku to faktycznie bedzie tylko odroczenie sprawy z obronca ...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2009, 12:38
Super oby Braz się sprawdził ) i oby się dogadali może jakaś umowa np.Wpożyczamy go na pół roku jeżeli się wkomponuje to do 1 roku przedłużamy umowę.A później może jakiś transfer? z twarzy przypomina mi Ronaldo
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2009, 12:41
jesli chodzi o Braza to ma z Panatha kontrakt jeszcze 4 lata, ale podobvno ma być wypożyczony do ans z opcją pierwokupu za ok 500 tyś €. Jesli nei będzie miał takiej klauzuli to nei ma sensu go wyporzyczać. Zresztą wogóle uważam, że Wisła jest za poważnym klubem żeby się w wypożyczenia bawić, kożyści długofalowych z tego nie ma, a jak jakiś zawodnik sie u nas dobrze zaprezentuje to nie stać nas wtedy na definitywny transfer.
Wypożyczać powinny kluby które wiedzą że nie ma szans by doprowadzić do definitywnego przejścia piłkarza o klasie na tyle dużej żeby miał pewne miejsce w skłaadzie.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.07.2009, 12:41
a nie uważacie, że wypożyczony zawodnik może grać na pół gwizdka?
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.07.2009, 12:46
Niby dlaczego ?.To będzie dla niego szansa na ogranie się i pokazanie ze jak wróci do PAO to może być gotowy na grę w pierwszym składzie.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 05.07.2009, 12:48
Tez jestem przeciwko wypozyczeniom do klubu. Pogra, wypromuje sie i odejdzie. Juz lepiej sprowadzic kogos definitywnie.
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2009, 12:48
Nie, bo jemu także będzie zależało żeby pokazać się z jak najlepszej strony skoro ma ambicje grać w pierwszym składzie PAO
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.07.2009, 12:49
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Niby dlaczego ?.To będzie dla niego szansa na ogranie się i pokazanie ze jak wróci do PAO to może być gotowy na grę w pierwszym składzie.
Ale nas nie obchodzi to zeby on sie ogrywal i pozniej wracal do PAO...
Bo w takim razie po co nam zawodnik na chwile...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 05.07.2009, 12:51
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Super oby Braz się sprawdził ) i oby się dogadali może jakaś umowa np.Wpożyczamy go na pół roku jeżeli się wkomponuje to do 1 roku przedłużamy umowę.A później może jakiś transfer? z twarzy przypomina mi Ronaldo
Chciałeś powiedzieć Robinho

Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2009, 12:52
Myślę że nasi włodarze zabezpieczą się klauzulą pierwokupu.. Tylko wtedy to wypożyczenie ma sens.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 05.07.2009, 12:54
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Tez jestem przeciwko wypozyczeniom do klubu. Pogra, wypromuje sie i odejdzie. Juz lepiej sprowadzic kogos definitywnie.
Taki zawodnik to wielka niewiadoma, już mieliśmy jednego młodego braziliero (Beton się zwał). Lepiej wypożyczyć na pół roku z opcją kupna.

Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.07.2009, 12:57
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale nas nie obchodzi to zeby on sie ogrywal i pozniej wracal do PAO...
Bo w takim razie po co nam zawodnik na chwile...
Chociażby po to żeby pomógł w awansie do LM.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 05.07.2009, 12:58
Angmir napisał(a):Wyświetl post
jesli chodzi o Braza to ma z Panatha kontrakt jeszcze 4 lata, ale podobvno ma być wypożyczony do ans z opcją pierwokupu za ok 500 tyś €. Jesli nei będzie miał takiej klauzuli to nei ma sensu go wyporzyczać. Zresztą wogóle uważam, że Wisła jest za poważnym klubem żeby się w wypożyczenia bawić, kożyści długofalowych z tego nie ma, a jak jakiś zawodnik sie u nas dobrze zaprezentuje to nie stać nas wtedy na definitywny transfer.
Wypożyczać powinny kluby które wiedzą że nie ma szans by doprowadzić do definitywnego przejścia piłkarza o klasie na tyle dużej żeby miał pewne miejsce w skłaadzie.
Dokładnie. Nie pamiętam żeby Wisła kiedykolwiek wypożyczyła jakiegoś zawodnika, ale jeśli zagwarantujemy sobie możliwość pierwokupu i koniczynki się zgodzą to pewnie go weźmiemy. Ryzyka dużego nie ma a chłopak młody, perspektywiczny i w przeciwieństwie do Jopa coś może z nigo jeszcze być.
Gdzieś wyczytałem, że Celtic chce dać 1,7mln e za Diaza. Jeśli to prawda to powinniśmy go sprzedać. Nie jest zły, uniwersalny, młody ale kwote też wykładają konkretną i chyba by się opłacało go puścić.

Nurkovic-Braz,Marceli,Głowa,Brożek-Łobo,Sobol,Guła,Kirm-Boguski,Brożek
Pawełek-Singlar,Diaz,Burliga-Mały,Cantoro,Jirsak,Gołoś,Varga,Mączyński-Cwielong
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów