|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Nie zapominajac o tym ze Adis wcale nie chcial jechac na zgrupowanie, testy mialy trwac (chyba) ten tydzien gdzie druzyny byla w Krakowie. Chlopak wyjedzie a my znowu(mam nadzieje ze sie myle) sciagniemy jakis wynalazek z Indonezji. 20 ludzi na testach....masakra...no ale wknoc jeden w ta czy jeden w tamta. Wracajac do naszej politiki transferowej. Nie wiem czemu ludzie mysla ze dla wladzy wola naszego(polskiego) zawodnika niz jakiegos chloapa zza granicy. Wisla jest dla nich firma...chodzi o to zeby miec jak najlepsza pozycie na rynku(w lidze) a czy pilke prowadzi Kowalski czy Vaclacik.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no tak ale jak już napisałem wyżej w takich warunkach oficjalny mecz nie ma szans się odbyc...
Zresztą pozycja bramkarza ma to do siebie, że może popełnić błąd z Ujpestem a wybronić 3 sety z Raulem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Oczywiście to tylko domysły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To tak wyglada jakbysmy czekali az zawali jakis mecz i bedzie mozna powiedziec "zagrałes zly mecz, nie chcemy Cie", albo sprowadzaja nowego bramkarza zeby Adis wyszedl z rownowagi i poszedł sobie w piz..
Kurde jakbysmy mu sie bali powiedziec ze go nie chcemy i czekali az on cos spieprzy ;/ Dziwne, Drozdowicza potrafili szybko ocenic, po kilku dniach i 30 min w spraingu, Kirma ktorego pewnie obserwowali albo widzieli na DVD wzieli bez testow, a tutaj goscia obserwowali, napewno tez ogladlai na DVD, testowali, rozegrał 180 minut w sparach i nadal nie wiedza czy to ten? fajnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dawno nie było żadnego transferu to już odczuwam nerwówkę na forum. Skoro Sztab załatwiał przez pół roku i w końcu załatwił nam Kirma to musi być jakiś ważny powód że chcą przetestować tego 20-tego bramkarza. Może to jakiś Buffon? Ja tam bym cierpliwie czekał. Ufam Bednarzowi i spółce.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Karuzela kreci sie dalej
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzami-regginy/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
miejmy nadzieje ze to nie ten zawodnik ktorego Wisla ma sprowadzic z jednej z 4 najlepszych lig Europy. Statystyki tego gracza nie zachwycaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Po pierwsze to tylko spekulacje...
Po drugie ten Stuani się ciekawie prezentuje, 22 lata, 19 goli w 14 meczach w Urugwaju. Zobaczymy, moim zdaniem to tylko kolejna plotka. |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ludzie... jeśli chodzi o tego urugwajskiego napastnika to przecież wcale nie ma złych statystyk... Ma dopiero 22 lata, zagrał w 18 spotkaniach serie A (dla przypomnienia gwiazda - Matusiak praktycznie wogóle nie łapał się do składu), a sezon wcześniej zdobył 19 bramek w 14 spotkaniach w niesłabej lidze urugwajskiej. Ale po co się bawić w spekulacje, zaczekajmy na fakty, bo to, że się nim interesujemy to (jak dotąd) tylko spekulacje. Oby transfer Kirma okazał się strzałem w 10, bo zapowiada się obiecująco
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Stuani w ostatnim sezonie rozegral lacznie 421 minut, 14 razy wchodzac z lawki. Jego kosztem gral jakis Argentynczyk i doswiadczony Wloch, ktorzy strzelili odpowiednio 3 i 5 bramek. Wiec skoro podstawowi pilkarze mieli problemy ze zdobywaniem goli, nie powinno dziwic, ze i Stuani nie blysnal.
Mendez grywal juz znacznie czesciej - 23 wystepy (1249 minut), tyle ze jak na obronce, warunkami fizycznymi nie grzeszy (175 cm). Info, na ktore powoluje sie sportowefakty jest z 1 lipca : http://strill.it/index.php?option=co...ina&Itemid=164 Ciekawostka jest, ze w ostatniej rundzie Mendez rywalizowal o miejsce z przymierzanym niegdys do Wisly Krajcikiem i chyba ta rywalizacje po czesci przegral, bo widze ze Krajcik ma na koncie 12 wystepow - 622 min (choc mogl grywac na innej pozycji) Edit: Uran, ten wzrost go nie dyskwalifikuje, choc dla mnie optimum jak na bocznego, to cos w okolicach 180 cm. Najwazniejsze oczywiscie jest to, czy delikwent dobrze gra w pilke ![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 05.07.2009 o godz. 00:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A wiec tak :
1. Jesli chodzi o bramkarza to uwazam, ze powinien trafic do nas Nurkovic.Ciagle jednak nie wiadomo kim bedzie ten 20 testowany bramkarz. Zeby nie wyszlo tez, ze Nurkovic nie bedzie chcial dalej byc na testach, bo pokazal swoja wartosc, a ten 20-sty bramkarz okaze sie niewypalem. 2. Nastała cisza z prawym obronca. Ta pozycje trzeba wzmocnic, bo Singlar nie podola grajac tyle spotkan, a z przymusu lewonozny zawodnik na tej pozycji raczej nie powinien grac, choc mozliwe ze tak wlasnie moze byc. 3. Wciaz nie wiadomo co z Brozkiem i tak zapewne bedzie przez kilika dni, az bedzie jasna deklaracja. Sprawa pt " Fulham" jest i Anglicy pewnie beda go chcieli wykupic, tylko pytanie teraz czy beda tak cierpliwi i do transferu dojdzie zima... Jesli chodzi o ewentualnych nastepcow to tych nie widac, a testowanego zawodnika Viniciusa, moznaby odeslac z powrotem do Peralty juz pierwszego dnia i poprosic o odpowiedniego kandydata a nie amatora. 4. Co do zawodnikow z Regginy , podchodze bardzo spokojnie. Uwazam ze sciagniecie chocby jednego z nich, moznaby bylo uznac za sukces, ale to jest jednak wedlug mnie malo prawdopodobne. Choc to w koncu u nas moznaby bylo posmakowac Ligi Mistrzow i sie wypromowac a nasza liga, moglaby byc bodzcem do kolejnych inwestycji z pilkarsko lepszych krajow od naszego. 5. Kirm bedzie wiodaca postacia Wisly. Boiskowe zaciecie jak u Sobola, walka do konca. W Polsce zdecydowanie sobie da rade. Znalezlismy odpowiedni moment do transferu. Za rok wygaslby mu kontrakt cena automatycznie spadla - z 800 na 400 tys. euro. Takich transferow nam trzeba, ale co za tym idzie trzeba dokladnie pilotowac rynek transferowy. Brawa jednak dla Bednarza sie naleza. Jednak decyzja ws. Pawla Brozka na dzien dzisiejszy wydaje sie zdecydowanie najwazniejsza i kluczowa
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 05.07.2009 o godz. 00:24.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do samego newsa, to nie jest on świeży, ten artykuł wypłynął już ze dwa dni temu. Bodajże na SKWK wspominali o 21-letnim zawodniku z jednej z 4 najlepszych lig europejskich. Czy to może być ten napadzior- bardzo możliwe, choć on ma 22 lata i gra w Regginie, która spadła do Serie B. Mnie troche dziwi sytuacja z Nurkovicem. Przetestowalismy juz wczesniej 18 bramkarzy + Juszczyk i Cebanu. Żaden nie okazał się godny rywalizacji z Pawełkiem. W końcu znajdujemy chłopa z warunkami fizycznymi, młodego, reprezentanta kraju. W sparingu pokazuje się z dobrej strony, w następnym popełnia błąd ale trudno go winić w takich warunkach, teraz ratuje skórę drużynie we wczorajszym meczu. I my po tych doświadczeniach zastanawiamy się, czy podpisać z nim kontrakt? Mając w odwodzie tylko młodego Kurto? Albo ten testowany bramkarz numer 20 to ktoś z wyższej półki z mocnym CV, albo robimy coś naprawdę głupiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Musi to byc naprawde dobry bramkarz , skoro po takich wystepach zdaja sie na testy nastepnego. Tylko, ze o Wisle jest glosno w mediach i o Nurkoviciu juz pewnie nie jeden klub uslyszal. Oby Wisla nie sie nie pogubila w tym co robi. Badzmy dobrej mysli, choc wydaje sie, ze Skorza ma niezly orzech do zgryzienia.
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Źle wam się robi jak za Banasia żądają takich kwot? I prawidłowo!!! On nie jest dla nich na sprzedaż. My tak samo powinniśmy robić chcąc coś osiągnąć. Za Brożka 10 mln euro, za Boguskiego 8 mln euro, za Małeckiego 6 mln, za Marcelo 8 mln euro. Wyniki klubu sportowego nie mogą się opierać na tym, że kradniemy biednym za psie pieniądze, a Ci bogatsi nam za niewiele większe. Dlaczego taki Lech ma prawo marudzić, że szanujący się klub nie chce im sprzedać najlepszego piłkarza? I dobrze ten klub robi. Kto to jest Lech, że ma śmieszność żądać sprzedaży kogokolwiek. To tak samo jakbyśmy my od nich zażądali Lewandowskiego. Na tej samej zasadzie: lepszy klub pyta gorszy... Gdzie w tej piłce nowoczesnej jakakolwiek tożsamość, przywiązanie do barw klubowych. Kiedy mamy zawodnika 10 lat w klubie myślimy tylko o tym ile na nim można zarobić. Powinniśmy wychowywać sami na dobrym poziomie. Wolę to od jakiś gównianych transferów. Możemy przez 5 lat brać zawodników z kartą w ręku, albo supertanich i będę zadowolony jeżeli ta oszczędzana kasa pójdzie na jakiś młodych perspektywicznych z niższych klas, albo na bazę sportową i profesjonalne szkolenie. Wtedy waliłoby mnie, czy w tym i następnym roku będziemy mistrzem mając w perspektywie mistrzostwo za lat 4, czy 5 składem, który w Europie mógłby odnieść sukces. Wszyscy narzekacie na transfery, a o szkoleniu mało który mówi. To jest ważniejsze... Po co wam gracze bez przywiązania do barw klubowych?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Teraz to Górnik Zabrze jest dla nas przykładem Ten temat jest cudowny.Zejdźcie na ziemię. Jak myślicie - czy Peralta zaproponowałby nam Marcelo, gdybyśmy mieli opinię klubu stojącego w poprzek oczekiwaniom zawodników? Czy Brożek przedłużyłby umowę, gdyby nie zapewnienie, że w przypadku uczciwej propozycji Wisła da mu odejść? O możliwości odejścia Brożka wiemy od dawna. Będzie to wielka strata, ale nie ma zawodników niezastąpionych. Takie są fakty. Może wam się to nie podobać, ale starajcie się nie mieszać własnych oczekiwań z rzeczywistością. Bardzo często jedno na drugie nie ma przełożenia - wystarczy przypomnieć, jak jeszcze dwa lata temu Brożkowie byli na tym forum oceniani.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2009 o godz. 00:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli naprawdę negocjujemy z tymi Urugwajczykami to mogą to być naprawdę dobre transfery. Ogórki do Serie A nie trafiają. Stuani zdaje się być materiałem na świetnego napastnika gdyż już w młodym wieku strzelał bardzo dużo bramek w Urugwaju.
Obydwaj są stosunkowo młodzi i obecujący. Mam nadzieję, że rzeczywiście jest coś na rzeczy. PS: uczepiliście się tego Banasia. Górnik najzwyczajniej nie chce go sprzedać więc podyktował zaporową ceną. Zabrzanie nie muszą sprzedawać piłkarzy na siłę gdyż pieniędzy raczej im nie brakuje. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Z niewolnika nie ma pracownika. Jeżeli piłkarz specjalnie nie naciska to tak można robić. Tak samo jak z Bayernem. Gdyby Ribery nie chciał odejść to Bayern by go nie sprzedał, więc podyktował 100 mln euro żeby klub, który chce go kupić się zamknął i nie robił podchodów. Bo "piłkarz nie jest na sprzedaż" nie działa tak bardzo na wyobraźnie jak "200 mln euro". A jeżeli Ribery naciska to ta cena jest bardziej realna i spada do 70 mln euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jeśli chodzi o Nurkovica to dziwne, że jeszcze nie podpisaliśmy kontraktu, swoją klasę udowodnił do tego jest młody... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Idioci, nie? Że też Bednarz na to nie wpadł - wystarczy podyktować za Brożka 15 milionów euro, a potem odpalić piłkarzowi, że "nie ma ofert" ![]() Z tego co sobie przypominam, Brożek wspominał coś o "niestawianiu zaporowej ceny", więc Twój plan może jednak nie wypalić... eMTe - kiedyś też myślałem tak jak ty, ale to nie ma sensu. Trzeba się pogodzić z tym, że gra w Wiśle nie jest spełnieniem marzeń dla większości piłkarzy. A przynajmniej - gra w Wiśle do końca kariery.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2009 o godz. 01:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Poza tym juz to pisałem ze chytry traci dwa razy, i masz tu przykłady, Roger- Legia, mogli za niego pewnie wyciagnac z 2 banki a teraz nawet nikt im nie da za niego złamanego grosza, Garguła - Bełchatow, chcieli 5 mln? czy nawet wiecej, to dostali kopa w dupe i Garguła gra u nas za darmo Poza tym jak ktos bedzie chciał dejsc z klubu to odejdzie, predzej czy pozniej, tak jak Koksoza uciekł tak kazdy moze uciec. Takie zaporowe ceny to cos bez sensu. Po pierwsze chłopak sie nie rozwinie w 1 lidze, po drugie jak chce odejsc a klub go nie puszcza to mowie CI ze jeszcze gotow focha strzelic i tyle bedzie miał klub z jego gry , po trzecie na zakonczenie kontraktu podpisze z kims umowe za darmo i taki interes zrobi Górnik na nim. Co do tego 20 bramkarza ktorego mamy to testowac to ja bym nie ryzykował. Jest Adis, spisuje sie jak dla mnie zajebiscie. Teraz przyjedzie ktos nowy, wielka niewiadoma... a Adis sie obrazi i zostawi nas. Tamten sie nei sprawdzi i zostaniemy na lodzie. Trzeba sobie zadac pytanie czy jest sens tak ryzykowac przed LM? Czy jest czas zeby sie bawic w kolejne testowanie skoro juz mamy bramkarza ktory mysle ze minimum prezentuje klase Pawełka. No ale coz moze komus naprawde zalezy na tym zeby nie sprowadzac dobrego bramkarza i mąci wszystkim w głowach ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ten napastnik z urugwaju to jest chyba cena promocyjna.
Natomiast co do obrońcy ro 500tys Euro to nie jest tanio... w dodatku kontrakt pewnie też wysoki. Wiem, że doświadczenie w Serie A. Ale jednak niezłego obrońcę można znaleźć za darmo. Np. Krajcik, Carlinhos... PS systematycznie rośnie grupa zawodników z bardzo dużym potencjałem: Marcelo Brożki Małecki Diaz Kirm Boguski to jak dla mnie bardzo duża nadzieja na ten sezon ![]()
Ostatnio edytowane przez Selene : 05.07.2009 o godz. 07:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Coraz weselej w tym temacie ;]
Ci Urugwajczycy są szykowani pewnie jako zastępstwo dla Brożka. Cieszy choć to, że mamy kogoś na oku. A co do bramkarza, to ja czegoś nie rozumiem. Po co zapraszamy kolejnego? Zobaczymą jeden mecz w jego wykonaniu, zagra dobrze, to powiedzą, że to tylko jeden mecz, zawali, to powiedzą, że się nie nadaje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Do tego wyżej wymienieni zawodnicy wchodzą w podobny wiek jak Szymkowiak , Kosowski, Żurawski, Głowacki, Baszczyński w momencie gdy coś namieszali w Europie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Myślę, że Brożek powinien poczekać z decyzją o odejściu do losowania 3 rundy. Jak trafimy jakieś ogórki to będzie miało dużą okazję się jeszcze lepiej wypromować w lidze europejskiej i odejść być może zimą w szczycie formy.
W 3 rundzie mamy szanse 40% że trafimy na tych ogórków: Litwa, Islandia, Łotwa, Finlandia... reszta jest do ogrania ale już nieco trudniej: Austria, Norwegia, Szwecja, Cypr i 2 przeciętniaki ze Słowacji i Słowenii.
Ostatnio edytowane przez Selene : 05.07.2009 o godz. 08:58.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez ZNAMEK : 05.07.2009 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czy ktoś wie czy Michał Jończyk został sprzedany czy wypożyczony do Sandecji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |