|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wybiera sie ktos na zaoczne na Uniwersytet Ekonomiczny? do kiedy tam jest rejestracja?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wszędzie jest rejestracja do 7 lub 8 lipca.
krkgiba - w zeszłym roku były chyba nieco inne zasady rekrutacji na UJ... |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj się rejestrowałem na stronie AGH, wybrałem sobie kierunki i teraz zaglądam tam, a nie mam żadnych deklaracji ani nic... Może ktoś wie o c b? Chcę wpłacić i żeby się zaraz nie okazało, że jakaś lipa.. :/
ok, już wyjaśniłem, zadzwoniłem do AGH, i facet powiedział, że są testy dla starych matur i dopiero wszystko wróci do normy w poniedziałek ![]()
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 03.07.2009 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Witam wszystkich spod znaku białej gwiazdy
![]() Udało się zdać maturę po kilku letniej przerwie od nauki po szkole średniej. Rewelacji nie ma ale przy praktycznie zero przygotowania nie jest też źle. J. polski ustny: 90% J. polski pisemny 51% J. angielski ustny 95% J. angielski pisemny 77% WOS 38%. Wszystko niestety na poziomie podstawowym... ;/ Moje pytanie brzmi następująco, gdzie mam szanse dostać się na studia, interesują mnie zaoczne(niestacjonarne). Najbardziej byłbym skłonny na AGH wydział HUM socjologia. Tylko nigdzie nie mogę doczytać o progu punktowym. pozdr. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To zależy na kogo trafisz , w tym semestrze raczej większość była w porządku , w poprzednim znowu było paru powiedzmy 'ludzi którzy uważają się za lepszych'. Ogólnie jednak dużo dziwnych akcji z profesorami jest ale są też ludzie normalni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Moje wyniki: Polski 66% Ang 47% (:/) Gierca 70% Wszystko podstawa. Mam szanse się dostać ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy ktoś mógłby przybliżyć progi punktowe na tych kierunkach UP ? Tak żebym wiedział orientacyjnie, na które jest szansa, a które omijać:
edukacja filozoficzna z wiedzą o społeczeństwie filozofia z elementami psychologii Socjologia Stosunki międzynarodowe Pedagogika - wszystkie specjalności (na które najłatwiej się dostać?) Jak to jest na UP, jedna oplata na jeden kierunek, czy podobnie jak na agh jedna oplata i ile sie chce kierunkow? Z gory dzieki za odpowiedz. Ps. Punkty procentowe podalem kilka postow wyzej Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Z tego co się orientuje, to za każdy kierunek trzeba płacić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na UP - każdy kierunek osobno, tak jak i na UJ.
Na UEk i AGH jedna opłata (kolejno 85 i 70 zł) Kamar na zaoczne zdecydowanie łatwiej sie dostać. Myślę, że i z tymi wynikami (gdzieś , gdzie małe znaczenie ma angielski) spokojnie powinieneś się dostać ![]() edit: Michal_b3 - patrząc na twoje wyniki to szukałbym czegoś, gdzie jest brany pod uwagę angielski przede wszystkim. Masz właśnie taki wynik jaki chciałem osiągnąć przed maturą... Na każdej uczelni masz praktycznie zbliżone szanse do mnie. Spróbuj na UEk na któreś kierunki (masz 100 pkt za geo i ang), Do tego z AGH nie jest najgorzej. Za Angielski dostaniesz 60+2(60-30) = 60+60 = 120 pkt. Za polski na humanistycznych 134, no i za geografię 40+2(40-30) = 40+20 = 60 i to pomnożyć x2 = 120 pkt (czyli razem masz te 374pkt). Na ścisłych kierunkach z braną pod uwagę geografią masz 4x geografię czyli 240 pkt + 120 pkt za angielski czyli razem 360... na te mniej oblegane (poczytaj gdzieś o ilości chętnych na miejsce) powinieneś sie dostać ![]() Na UJ na dzienne raczej nie startuj, ja tez się już z tą myślą z różnych powodów pożegnałem - dużo niepochlebnych opinii na temat rozbitych na cały dzień zajęć, majacych cie za gówno profesorów i snobistycznej wiary... ;]
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 03.07.2009 o godz. 16:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzieki.
Ok, to teraz niech ktos mi przyblizy, na ktore kierunki jest szansa sie dostac, z niezbyt dobra matura ![]() Edit Dziękówa IRIVER, w gwoli ścisłości to informacje pozyskuje nie dla siebie, mnie to czeka za rok. A jakieś kierunki humanistyczne na które jest się łatwo dostać? Wszystkie ścisłe odpadają. Nikt nic nie wie o progach na UP ?!
Ostatnio edytowane przez Michal_b3 : 03.07.2009 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
niektórzy twierdzą, że powyżej 70 wystarczy, więc miałbyś spokojnie szansę. ja im nie ufam i czekam na konkrety 14. lipca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Kadra profesorska robi wrażenie np historia administracji z dr Januszem Kurtyką, historia polityczna 45-89 z prof Ryszardem Terleckim. Wszystkie konwersatoria z historii są ciekawie prowadzone przez gości z IPN. Na zajęcia z dr Filipem Musiałem naprawdę ludzie chodzili z przyjemnością. Trzeba też wspomnieć o wiadomościach politycznych z Janem Rokitą. Naprawdę kadra jest niezła, złożona głównie profesorów UJotowskich. Atmosfera jest bardzo przyjazna. Przy załatwianiu różnych spraw nie spotkasz się z gnojeniem, jak to często ma miejsce gdzie indziej, ale z prawdziwą życzliwością. Rok temu dostałem się także na politologię na AP, ale wybrałem ign i wcale nie żałuję. W razie jakiś pytań uderzać na priv. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SiaSin - jakie są inne kierunki na tej uczelni? Jest coś związanego z dziennikarstwem i pracą w mediach?
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
pol. 60%
ang 80% hist. podst. 40% wos roz. 50% ang. ust. 80% pol ust. 45% :( orientuje się ktoś gdzie jeszcze oprócz UJ jest taki kierunek jak eurpeistyka? Europeistyka* |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Zresztą w tym zawodzie bardzo ważna jest praktyka. Niejeden naczelny będzie wolał przyjąć kogoś kto skończył jakiś humanistyczny kierunek i przez kilka lat chociaż w niedużym stopniu działał w mediach niż studenta po dziennikarstwie, który poza studiami niewiele w dziennikarstwie robił. Od razu napiszę, że poza politologią na Ignatianum są kierunki: Praca socjalna Pedagogika (podobno bardzo dobra) Kulturoznawstwo Filozofia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja z kolei polecam wzornictwo i ściegi na Wyższej Szkole Haftu i Szydełkowania. Perspektywy pracy podobne, przydatność wiedzy nie mniejsza, a i prestiż uczelni równie wysoki. Jest jednak haczyk. To miejsce wyłącznie dla elit, zatem bez zdanej matury - nieważne jak, liczy się sam fakt - nie dostąpicie zaszczytu poszerzania tam swojej wiedzy.
Jeśli jednak udało Wam się dokonać niemożliwego i przekroczyć nieosiągalną dla wielu granicę 30%, nie pozostaje nic innego tylko iść się zapisać i dumnie nazywać studentem! ![]()
Amicos vincere, inhonesta est victoria...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli wyraziłeś zgodę na publikowanie Twoich ocen w Krajowym Rejestrze Matur, AGH pobierze twoje oceny w ciągu 24 godzin od momentu rejestracji. Jeśli po 24 godzinach od rejestracji nie będzie w systemie Twoich ocen, lub oceny będą błędne musisz w WKR Wydziału, który wybrałeś przy deklaracji kierunku głównego okazać oryginał świadectwa maturalnego wraz z ewentualnymi aneksami i zostawić kserokopię tych dokumentów. Członek WKR wprowadzi przy Tobie prawidłowe oceny do systemu.
Jak to zrobic? Czy przeoczyłem jakiąś opcję przy rejestracji?![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
pzdr. |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Na wszystkie wydziały na agh max punktowe to 1000?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja mam jeszcze jedno pytanko, jak to jest z opłatami na uczenlnie
zapłaciłem na konto UJ 75zł a jestem zarejestrowany tylko na kierunek zwany Europeiostyką, czy jeżeli chciałbym zarejestrować się jeszcze na np Stosunki międzynarodowe i Socjologie to będę musiał płacić jeszcze za kazdy kierunek po 75zł? czy te 75płacę tylko raz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
za kazdy placisz osobno niestety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niestety straszne zdzierstwo!!
Mariano widzę że również z dwójki ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Do tych, co składają na PK: Ile w Waszym przypadku trwało zaksięgowanie opłaty rekrutacyjnej?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam małe zapytanie od kolegi.
Historia rozszerz 54 % Anglik rozszerz 68 % Polski podst 71 % Na które kierunki UJ będzie mu się najłatwiej dostać ? Administracja,politologia,historia? Ma duze szanse? Pytanie raczej do studiujących obecnie na UJ : ) I druga sprawa, czy z 65% z gegry rozszerz, 66 z wosu podst, 73 z polaka podst i 81 % z angla podst jest sens startować na UJ?
Ostatnio edytowane przez piter116 : 05.07.2009 o godz. 15:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:30.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wszystko masz na ich stronach internetowych, czarno na białym.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:17.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|